Kaip išsirinkti geriausią belaidę kolonėlę už normalią kainą: svarbiausi dalykai nuo A iki Z

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

audriusn 2017-10-02 11:15
"PT – 390“ geba atkurti maksimalų 20 Hz – 20 kHz dažnių ruožą," tik niekas neraso prie kokio lygio, o sitoj taratajkej bus -25dB lygio ir realus diapazonas 100-10kHz. Galia ir THD paprastai nurodi kartu xW@y%THD. prasti gamintojai galia nurodo prie 10% iskraipymu, kas vadinasi "dar nesudege, bet pamatuot suspejom", prie tradiciniu Hi-Fi patekiamu 0.08-1% galia butu 2-4W.
Jonaz 2017-10-02 12:51
Taip, pastabos tikrai geros. Vis dėlto tokią informaciją pagrįsti pavyzdžiais yra nelengva. Ir dar nepamirškim to, kad kalba vyksta apie mažų gabaritų kolonėles. Kitaip sakant, į belaides garso kolonėles nereikėtų žiūrėti pro Hi-Fi prizmę.
audriusn 2017-10-02 17:38
bet bent jau nemeluotu, nes 20Hz isgrot reikia tokio https://rel.net/shop/subwoofers/referen ... 1-mark-ii/ nelabai pasinesiosi. va dar normalaus gamintojo pvz. https://www.beoplay.com/products/beopla ... e#techtalk cia jau gerokai arciau realybes - nuo 55Hz.
HardAxe 2017-10-02 18:25
"Čia svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad galią galima apibrėžti nominalia (RMS) arba pikine (angl. peak) verte. Pavyzdžiui, įsigijus du skirtingus produktus galiausiai gali paaiškėti, kad 7 W kolonėlė groja garsiau nei 10 W." Galia tinka tik lyginant stiprintuvus, kai į sistemą įtraukiamas garsiakalbis viskas pradeda priklausyti ir nuo garsiakalbio parametrų. Pvz 3dB jautresnis garsiakalbis maitinamas 5w gros kaip 10w garsiakalbis. TDH@10% yra gana dažnas vertinimas, jį galima rasti net vidutinės/aukštesnės klasės automobilinėję aparatūroje. Tiesa sekančioje eilutėje mažesniais skaičiukais nurodyta nominali galia prie TDH1%, bet ir tai viskas būna matuojama prie vieno tono signalo. Realiai lyginant kelis nešiojamus įrenginius aš pirmiausia kreipčiau dėmesį į baterijos įtampą, maksimali galia beveik visuomet bus tiesiogiai proporcinga įtampos kvadratui, naudojant keturių celių bateriją (14.8V) galima tikėtis 20w rms, 2celių baterija sugebės atiduoti ~5w. Čia naudojant standartinius 4R garsiakalbius. Dar kažkiek paprieštarausiu, gamintojai labai mėgsta girdis mažais TDH bei didelia galia, ir beveik visada nurodo maksimalią galią prie vieno TDH, o TDH matavimus - naudojant nepilną galią. " taip pat yra aprūpinta pasyviais žemų dažnių garsiakalbiais (angl. passive radiator arba subwoofer)." Tai ne pasyvus garsiakalbis o labiau dėžės tipas, kai vietoj alsuoklio dedama membrana. Deja žodžiai subwoofer ir portable yra net labai nesuderinami, geriausiu atveju reikia naudoti woofer. http://www.differencebetween.net/object ... subwoofer/ Nepaisant šiuolaikinių technologijų nėra įmanomas normalus nešiojamas subwoofer`is vien jau dėl fizinių apribojimų.
yvonenye 2021-06-25 10:27
gerą temą pakėlė