Kodėl šalia „Xiaomi“ produktų dažnai rašomi tokie žodžiai kaip „viomi“, „mijia“, „huami“ ar „zmi“? Ką jie reiškia ir geriausių daiktų pavyzdžiai  ()

„Xiaomi“ kompaniją be jokios abejonės esate girdėję. Tai - didelis ir garsus elektronikos, išmaniųjų prietaisų, saugumo įrangos ir paprasčiausių buitinių prietaisų gamintojas. Visgi, šalia „Xiaomi“ vardo dažnai minimi ir kiti - „viomi“, „mijia“, „huami“, ir „zmi“ yra garsiausi iš vadinamosios MI šeimos. Kuo skiriasi šie prekiniai ženklai ir kaip jie atsirado šiltame „Xiaomi“ pavėsyje?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pati „Xiaomi“ kompanija buvo įkurta 2010 metų balandį. Iš karto kompanija buvo pastebėta kaip vadinamas karštas startuolis. Buvo aišku, kad ji eis toli, o jos prekinis ženklas tik augs, jei bus žengti rimti pirmieji žingsniai. Kompanijos žingsniai į rinką prasidėjo MIUI programine įranga, pagrįsta „Android“ sistema. Jau 2011 metais pasirodė ir pirmasis „Xiaomi“ išmanusis telefonas, o dabar kompanija šiame rinkos segmente užima ketvirtą vietą pasaulyje pagal pardavimų apimtis.

„Xiaomi“ verslo planas nuo pat pradžių įtraukė ir kitas gamybos ir pardavimų sritis. „Xiaomi“ nori gaminti ir pardavinėti praktiškai viską, ką jūs galite nusipirkti. Taigi, įmonė investavo į kitus startuolius ir taip po truputį augino MI šeimą. Dabar po MI ženklu glaudžiasi keli gamintojai ir prekės ženklai. Tikėtina, kad tarp jų esate girdėję bent kelis - „mijia“, „viomi“, „huami“, ir „zmi“. Taigi, šie žodžiai reiškia, kad produktą gamino ne pats „Xiaomi“, bet jo šeimai priklausanti kita įmonė. Tiesa, kartais tikrasis gamintojas net nėra nurodomas, bet „Xiaomi“ vardas nurodomas visada. 

Garsiausi ir žinomiausi iš šių vardų yra  „mijia“, „viomi“, „huami“, ir „zmi“, todėl su jais ir jų vieta po MI stogu verta susipažinti išsamiau.

MIJIA

Tai - buitinių daiktų prekinis ženklas. Juo žymimi įprasti daiktai, kuriuos „Xiaomi“ pagerino. Pavyzdžiui, teigiama, kad „mijia“ pradžia buvo išmanusis ryžių virtuvas. Kinai norėjo savo rinkoje konkuruoti su prietaisais iš Japonijos, kurie garsėjo kokybe ir patikimumu. Visgi, ne visi „mijia“ produktai yra kuo nors išmanūs. Pavyzdžiui, šie „Xiaomi mijia“ rašikliai už €2,5 iš esmės yra ypatingi tik patogiu, elegantišku dizainu ir aukštos kokybės komponentais, importuotais iš viso pasaulio.

Jei galvojate, kaip paprastas rašiklis gali pasižymėti aukštą kokybe, atsakome - „mijia“ rašikliai turi metalinį mechanizmą, kuris yra sukurtas taip, kad atlaikytų mažiausiai 50 000 pasukimų (taip rašiklis įsijungia). 

Visgi, „Xiaomi“ nori, kad po „mijia“ vardu ilguoju periodu būtų išdėlioti tik išmanūs ir pagerinti namų prietaisai, tokie kaip pavyzdžiui „Xiaomi MiJia 1080P“ (apie ją jau rašėme), „Xiaomi MiJia 360“ ar kitos „Xiaomi MiJia“ IP kameros ar savaip ypatingi šviestuvai.

VIOMI

„viomi“ yra kitas kažkur girdėtais prekinis ženklas, su kuriuo „Xiaomi“ yra susijusi. Įdomu tai, kad „Xiaomi“ vardas prie „viomi“ produktų minimas ne visada. Visgi, „viomi“ buvo paleista po sutelktinio finansavimo kampanijos home.Mi.com portale. Iš pradžių buvo paleistas šis elegantiškas elektrinis virdulys „VIOMI MH1Z - A 3.5L Electric Filter Kettle“.

Aišku, „viomi“ paprasto elektrinio virdulio sutelktiniam finansavimui net nesiūlytų. Šis turi dvigubo filtravimo sistemą, kurioje yra ir aktyvuotos anglies filtras. Tai - labai svarbus ir populiarus bruožas Kinijoje, svarbus ir mūsų kraštuose.

Šiuo metu šis virdulys kainuoja €52,77, o filtras, kurį reikia keisti maždaug kas 6 savaites, kainuoja €8,50, tačiau šis prietaisas išlieka labai populiarus dėl aukštos kokybės, patikimo filtravimo ir modernaus dizaino, kuriame nėra BPA plastikų.

„viomi“ nėra vieno produkto prekės ženklas. Dabar šiuo ženklu žymimas ir šalto vandens filtras „VIOMI 3.5L Water Filter Pitcher Filtration Dispenser Cup“, išmanus vandens šildytuvas „VIOMI 4L Smart Instant Hot Water Dispenser“ su momentiniu vandens pašildymu tada, kai tik prireikia, temperatūrą palaikantis nešiojamas puodelis „VIOMI 460ml Vacuum Insulated Mug“ ir kiti produktai.

HUAMI

Tikrai žinote dėvimus „Xiaomi“ elektronikos produktus - dabar jie visi yra gaminami „huami“. Tai - didelis nešiojamos elektronikos prietaisų gamintojas, gyvuojantis nuo 2014 metų. Net ir garsioji ir itin perkama „Mi Band 2” apyrankė yra būtent „huami“ kūrinys.

Tai - išmanioji apyrankė, kuri yra laimėjusi ne vieną dizaino apdovanojimą. Kitas labai garsus „huami“ kūrinys - šis pakankamai įspūdingas „Amazfit“ išmanusis laikrodis .

Xiaomi Huami AMAZFIT Heart Rate Smartwatch“ pasižymi klasikine išvaizda (apvaliu, spalvotu lietimui jautriu ekranu), talpia 280 mAh baterija ir visa eile funkcijų. Šis išmanusis laikrodis ne tik skaičiuos jūsų žingsnius ir matuos širdies ritmą, bet pateiks ir bėgimo tempą, sudegintas kalorijas, aukštį virš jūros lygio, maršrutą.

Ekrane taip pat rasite gautas žinutes, praleistus skambučius, elektroninius laiškus, informaciją apie orus ir kitą naudingą informaciją. Sveikintina ir tai, kad „Xiaomi Huami Amazfit“ yra visiškai atsparus vandeniui ir dulkėms., o  kainuoja kiek mažiau nei 103 eurus.

„huami“ šiame sąraše yra šiek tiek kitokia nei kiti prekiniai ženklai. „Xiaomi“ nėra vienintelė „huami“ savininkė. Visgi, būtent „Xiaomi“ yra pagrindinė kompanijos savininkė ir nešiojamos elektronikos prietaisų pardavėja.

ZMI

Galiausiai, tikriausiai jums yra tekę girdėti ir apie „zmi“ prekės ženklą. Juo žymimi išmaniųjų prietaisų įkrovimui skirti produktai. Tai - USB laidai, automobiliniai ir įprasti įkrovikliai, ir, žinoma, išorinės baterijos. Pavyzdžiui, ši ZMI HB810 yra gana populiari dėl savo talpos ir kainos santykio.

ZMI HB810 talpa - net 10 000 mAh. Taigi, savo išmanųjį telefoną galėsite įkrauti ne kartą. Kaip ir daugelis „Xiaomi“ produktų, ši išorinė baterija pasižymi ir papildomu funkcionalumu. Pavyzdžiui, naudojant programėlę galima per atstumą patikrinti baterijos būklę. Ji taip pat praneš, kai ją kur nors netyčia paliksite. Ši išorinė baterija kainuoja  €23,56.

„Xiaomi“ ekosistemoje yra ir daugiau partnerių bei pavienių prekės ženklų. „Yeelight“ padeda gaminti išmanius LED šviestuvus, „Zhimi“ žymi oro gryninimui naudojamus prietaisus, o ir pats „Xiaomi“ ženklas dažnai sutinkamas ant įvairių netradicinių gaminių. 

„Xiaomi“ jau kurį laiką yra vertinamas kaip vienas iš vertingiausių pasaulio startuolių, kuriuo kinai labai didžiuojasi. Ir yra dėl ko - vos per 7 metus ši kompanija labai išaugo ir užėmė, galima sakyti, dominuojančią padėtį rinkoje. Įdomiausia tai, kad tai buvo pasiekta gaminant ne išskirtinai pigius, bet patogius, funkcionalius ir išmanius daiktus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(3)
(8)

Komentarai ()