Pirmieji įspūdžiai apie didelio susidomėjimo sulaukusį nešiojamą kompiuterį „Teclast F6 Pro“ su 360º laipsnių vyriais, „Intel Core M“ CPU ir beveik 4 kartus pigesnį, nei analogai Lietuvoje (Video, Apžvalga)  (2)

Vis daugiau Kinijos kompanijų jau ne tik gamina kokybiškus išmaniuosius telefonus, kurie nenusileidžia savo techninėmis specifikacijomis garsiems flagmanams, bet ir spėriai žengia į nešiojamų kompiuterių rinką. Kinijos kompanija „Teclast“ paskelbusi apie savo išleidžiamų nešiojamų kompiuterių liniją, neslėpė, kad pagrindinis atstovas yra „Teclast F6 Pro“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-01-26 Pirmieji įspūdžiai apie didelio susidomėjimo sulaukusį nešiojamą kompiuterį „Teclast F6 Pro“ su 360º laipsnių vyriais, „Intel Core M“ CPU ir beveik 4 kartus pigesnį, nei analogai Lietuvoje (Video, Apžvalga)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nesuklysime pasakę, kad šis modelis sukėlė nemenką ažiotažą, nes pagal galimybes yra kaip du vandens lašai panašus į garsųjį „Lenovo Yoga“, tačiau su „Intel Core M“ šeimos procesoriumi, idealiai pritaikytu mobiliausiems kompiuteriams. 

Deja, nešiojami kompiuteriai su „Intel Core M“ procesoriais yra itin brangūs – Lietuvoje pigiausias modelis su tokiu procesoriumi ir 8 GB RAM kainuoja nuo 1472€ - palyginkime su „Teclast F6 Pro“ 424 eurų kaina...

Tad iš karto kylo daug klausimų - ar šis kompiuteris už tokią mažą nors ko vertas. Tai ir bandykime pasiaiškinti. 

Vos tik jam pasirodžius prekyboje, jau atsirado ir tokių, kurie išbandė šį kompiuterį ir skelbia savo verdiktą. Tad ar viską kompaniją „Teclast“ paskelbė apie savo nešiojamą kompiuterį „Teclast F6 Pro“, o gal kai ką pagražino ir nutylėjo? Tad apie viską iš eilės.

Trumpai apžvelkime pagrindines „Teclast F6 Pro“ specifikacijas: „Teclast F6 Pro“ nešiojamasis kompiuteris savyje turi 13.3" lietimui jautrų IPS ekraną, „Microsoft Windows 10“ operacinę sistemą, dviejų branduolių „Intel Core M3-7Y30“ procesorius veikia 1 GHz ir 2,6 GHz turbo režimu; 8 GB DDR3 1886 MHz operatyviąją RAM atmintį.

„Teclast F6 Pro“ nešiojamasis kompiuteris turi spartų 128 GB talpos SATA3 SSD diską ir „Intel HD Graphic 615“ vaizdo plokštę.

Na, o dabar pasižiūrėkime ką apie patį įrenginį sako jį išbandę „TECHTablets“ atstovai.

Video teigiama, kad į namus pristatytas „Teclast F6 Pro“ buvo gerai bei saugiai supakuotas, tad nenutiko jokių problemų, jis pirkėją pasiekė saugiai. Viduje yra standartinis AC adapteris su ilgu laidu, tad puikiausiai tinka įprastam 240 V tinklui. Kiniška naudotojo instrukcija turbūt mažai kam pravers, nebent mokate kinų kalbą.

Techninės specifikacijos atitinka realybę ir galima tik papildyti, kad „Teclast F6 Pro“ nešiojamasis kompiuteris turi 2 MP priekinę kamerą ir mikrofoną, „Bluetooth 4.2“, WiFi: 802.11 ac bei WLAN.

Taip pat yra standartinė 3,5 mm ausinių jungtis, Micro HDMI, TF kortelės lizdas, C-tipo jungtis, SD kortelių saitytuvas bei dvi USB 3.0 jungtys. Baterija yra 10000 mAh talpos, kurios užtenka 5-6 valandom, įkrauti prireiks 3-4 valandų.

Deja, bet išbandžius prijungti C-tipo skirstytuvą jis pilnai neveikė - kodėl taip nutiko, dar neaišku. 

Kompiuteris turi 13,3 colių istrižainės (16:9 santykio) FHD (1920 x 1080) liečiamą ekraną, kurį galima lankstyti 360 laipsnių kampu.

Neatrodo, kad būtų kažkokių problemų dėl pačių vyrių ir lankstosi gana patogiai.

Pats kompiuterio korpusas yra iš geros kokybės metalo, bet kaip tokio tipo, yra gana sunkokas – sveria 1,4 kg. Storis siekia 15,6 mm.

Visgi, vyriai yra gan standūs, kad išlaikytų skirtingas atidarymo pozicijas, todėl viena ranka jo niekaip neatidarysite - tai gali sukelti nepatogumų. O sulanksčius jį kaip plančetę, jis atrodo šiek tiek gremėzdiškai, tačiau čia jau skonio dalykas.

Atidarius kompiuterį viskas atrodo gražiai, klaviatura maloniai minkšta ir aprūpinta sparčiaisiais klavišais. „Touchpad‘as“ gal kiek mažokas, bet užtat turi pirštų nuskaitymo technologiją. Priekyje įtaisyti 4 garsiakalbiai, kurie skleidžia geros kokybės garsą.

Ekranas yra nelaminuotas, o šviesus 1080p FHD ir gerai reaguoja į komandas prisilietimu, taip pat nėra jokių burbulų liečiant ekraną.

Kitoje kompiuterio pusėje yra du įdomūs dalykai. Pirmasis, kad nėra ventiliatoriaus angos. Tai visai džiugina, nes dirbant bus mažiau triukšmo iš paties kompiuterio. Tačiau dėl to nereikia nerimauti - procesoriui nieko nenutiks. 

Mat panaudoti „Intel Core M“ šeimos procesoriai sukurti specialiai itin mobiliems kompiuteriams, todėl kompiuterio su „Core M“ CPU baterijoje energijos užtenka net 1,7 valandos ilgiau nei, pavyzdžiui, naudojant „Haswell“ architektūros „Core i5" centrinį procesorių. Geriausia žinia, kad „Intel Core M“ centrinį procesorių galima aušinti visiškai pasyviai, nenaudojant jokių papildomų išorinių ventiliatorių, o tai labai sumažina kompiuterio skleidžiamą triukšmą ir leidžia kurti itin plono korpuso įrenginius.

O kitas dalykas dar geresnis, tai specialus dangtelis, kurį nuėmus labai lengva prieiti prie SSD disko ir keisti jo talpą.

Iš nuotraukos matyti, kad kompiuterio įrašymo greitis yra šiek tiek mažesnis nei vidutinis ir šiuo atveju norėdami jį pagerinti turėsite didinti SSD talpą iki 256 ar 512 GB. Nuskaitymo greitis yra geras, o 4K įrašymo greitis irgi geras, tad programėlių ir visos operacinės sistemos greitis bus optimalus.

Na, o dabar apibendrinkime.

„Teclast F6 Pro" privalumai:

1) 8 GB 1866 Mhz RAM ir Core M3-7Y30

2) iš geros kokybės plono metalo

3) galima lankstyti 360 laipsnių kampu

4) gera klaviatūra ir spartieji klavišai

5) „touchpad‘as“ su pirštų nuskaitymo funkcija

6) šviesus 1080p ekranas ir geras reagavimas į komandas prisilietimu

7) dvi USB 3.0, Micro HMDI ir C-tipo jungtys

8) M.2 SSD diskas

9) WiFi ryšys

10) SSD išorinis priėjimas

„Teclast F6 Pro“ trūkumai:

1) sunkokas - 1,4 kg

2) standūs vyriai, tad truputi nepatogu atidaryti

3) baterijos užtenka 5-6 valandoms

4) nelaminuotas ekranas

5) ne visi C-tipo skirstytuvai pilnai veikia su C-tipo lizdu

Internetinėje parduotuvėje Gearbest.com šiuo metu šiam kompiuteriui taikoma 14 % nuolaida ir jis šiuo metu kainuoja 425 eurus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(2)
(6)

Komentarai (2)