Kuo skiriasi ir kuo panašios labai populiarios IP kameros „Xiaomi Dafang“ ir „Xiaomi Xiaofang“? Subtilumai, kurių nežinant galima lengvai apsigauti  ()

„Xiaomi“ turi labai plačią produktų gamą. Joje visko tiek daug, kad kartais atrodo, jog kompanija kartojasi. Pavyzdžiui, iš pirmo žvilgsnio „Xiaomi Dafang“ ir „Xiaomi Xiaofang“ IP kameros atrodo labai panašios, nors kainos šiek tiek skiriasi. Tai kuo skiriasi šie įrenginiai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dizainas

Akivaizdu, kad abi kameros seka tą pačią dizaino kalbą. Abu įrenginiai pasižymi tiesiomis, griežtomis linijomis ir statmenais kampais. „Xiaomi Dafang“ yra pastebimai didesnė, turi apvalų besisukiojantį pagrindą. Tai leidžia kamerą sukioti, taip aprėpiant didesnį matymo lauką.

Tuo tarpu „Xiaofang“ kamera yra mažesnė, kubo formos, tačiau turi susilankstantį magnetinį pagrindą. Kadangi ši kamera stovi ant nedidelės kojelės, jos išvaizda yra savotiškai įdomesnė, o patį įrenginį galima tvirtinti tiek prie horizontalių, tiek prie vertikalių paviršių. Tai neleidžia „Xiaofang“ kameros sukioti, tačiau gamintojas siūlo kartu naudoti kelias IP kameras. Išrinkti gražesnio įrenginio šiuo atveju tikrai nepavyks, juolab, kad abu variantai turi ir savo trūkumų, ir privalumų.

„Xiaomi Dafang“ besisukiojanti platforma yra akivaizdus privalumas, bet „Xiaofang“ galima tvirtinti ir prie sienų.

Funkcionalumas

Abi IP kameros vaizdą fiksuoja „FullHD“ raiška, tik „Xiaofang“ tai daro 10 kadrų per sekundę greičiu, o „Dafang“ per sekundę užfiksuoja 15 kadrų. Įdomu ir tai, kad „Xiaomi Dafang“ turi šiek tiek platesnį objektyvą - 120 laipsnių. Ši kamera gali apsisukti aplink savo ašį, todėl aprėpiamas labai didelis plotas. Tuo tarpu nesisukiojanti „Xiaofang“ turi 110 laipsnių objektyvą.

Abi kameros turi garso ir judesio jutiklius. Jos abi taip pat turi mikrofonus ir garsiakalbius - galima pasikalbėti su namie likusiais žmonėmis ir augintiniais. Taip pat pažymėtina, kad „Dafang“ turi 6 LED elementus naktiniam filmavimui, o štai „Xiaofang“ - tik du. Taigi, ryškėja, kad „Dafang“ iš tiesų yra tobulesnė kamera.

„Xiaomi Dafang“ yra geresnė už „Xiaomi Xiaofang“ visose srityse?

Iš esmės, reikėtų sakyti, kad „Xiaomi Dafang“ yra naujesnė ir geresnė „Xiaofang“ versija. „Dafang“ geriau filmuoja naktį, šiek tiek geriau filmuoja dieną, gali suktis aplink savo ašį ir, kaip teigia gamintojas, netgi sekti judančius objektus. Kitaip tariant, jei per kambarį bėgs katė, kamera gali nufilmuoji visą jos kelią. „Dafang“ turi platesnį objektyvą ir naujesnes technologijas.

Ir svarbiausias skirtumas - „Xiaomi Dafang“ kamera neturi programinių apribojimų pagal regionus, o štai „Xiaomi Xiaofang“ pagal nutylėjimą neleis ja naudotis Europos ir JAV rinkose. Valdymo programų perrašymas „Xiaomi Xiaofang“ atveju situaciją šiek tiek taiso, bet tai dalinis sprendimas, skirtas entuziastams. 

Taigi, šiuo atveju rekomenduojamas pasirinkimas yra „Xiaomi Dafang“ kamera, bet jei mėgstate „pageekint“ ir norite pigiausio sprendimo, tada galima rinktis ir „Xiaofang“. Ji yra kompaktiškesnė ir techniškai iš esmės atlieka tą patį, tik šiek tiek prasčiau. Nereikėtų pamiršti, kad „Xiaofang“ yra pigesnis įrenginys, bet realiai pritaikytas Azijos rinkai. 

„Xiaomi Dafang“ IP kamera kainuoja  €25,60, o „Xiaofang“ - €17,40.

Modelis „Xiaomi Dafang“ „Xiaomi Xiaofang“
Raiška 1080p (15fps) 1080p (10fps)
Filmavimas tamsoje 6 LED 2 LED
Objektyvo apžvalgos kampas 120 laipsnių 110 laipsnių
Detektoriai Judesio, garso, dūmų, smalkių; išmanioji daviklių sistema Judesio, garso, dūmų, smalkių
Nuotolinis valdymas

„Mi Home App“ - pokalbiai, vaizdas, kameros kampo valdymas

„Mi Home App“ - pokalbiai ir vaizdas

Regionai

Neribojama, tačiau „Mi Home App“ reikia pasirinkti Kinijos serverius

Ribojama - pagal nutylėjimą programiškai nepalaikoma Europos ir Amerikos rinka

Kaina €25,60 €17,40

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(4)
(1)

Komentarai ()