Tai vieni iš pačių geriausių išmaniųjų laikrodžių pasaulyje, tačiau net su nuolaidomis jų kaina skiriasi beveik dvigubai - kada ir kokį rinktis? „Xiaomi Amazfit Pace“ VS „Xiaomi Amazfit Pace 2“ (Apžvalga, Video)  ()

Išmanioji apyrankė ar išmanusis laikrodis? Gana rimtas klausimas, kai tenka pasirinkti ne tik atsižvelgiant į finansines galimybes, bet ir asmeninius poreikius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir „Amazfit Pace“ bei „Amazfit Pace 2“ sulaukia ganėtinai daug dėmesio, kai nusprendžiama rinktis išmanųjį laikrodį. Tačiau tada dažnam gali kilti naturalus klausimas ar geriau įsigyti „Amazfit Pace“ ar „Amazfit Pace 2“?

Atrodytų, kad „Amazfit Pace 2“ naturaliai yra geresnis, nes tai jau antros kartos išmanusis laikrodis. Tačiau jis yra gerokai brangesnis – tuoj po anonso buvo tik kiniška versija ir ji kainavo apie 200€, tačiau su laiku kaina juntamai sumažėjo - iki 189€, o su papildoma dabar siūloma nuolaida šiuo metu kiniška „Amazfit Pace 2“ versija kainuoja 157 eurus

Tik prieš kelias dienas pasirodė jau ir angliška versija, tačiau be nuolaidų ji kainuoja 225€, o dabar su nuolaida siūloma už 182€. Tiesa, pirmi modeliai išpirkti per parą, o dabar jau siūlomos tik rezervacijos. 

Palyginimui - „Amazfit Pace“ standartinė kaina be nuolaidų siekia 103 eurus (tokia ir buvo pastarąjį mėnesį), o dabar jam taikoma labai gera nuolaida ir kaina nukrito iki 86€

Tai ar verta mokėti beveik dvigubai daugiau už „Amazfit Pace 2“? O jei jau turiu „Amazfit Pace“ gal ir jį jau reikėtų keisti į „Amazfit Pace 2“? Apie visą tai ir dar daugiau šioje apžvalgoje.

Apžvalgos autorius išbandė šiuos išmaniuosius laikrodžius ir žingsnis po žingsnio juos abu tarpusavyje lygina.

Specifikacijų ir išvaizdos skirtumai

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad didelių skirtumų kaip ir nėra. Abu laikrodžiai turi 1,34 colių OLED ekranus ir nors jie visą laiką yra įjungti, bet naudoja labai mažai energijos. Taip pat labai gerai matomas vaizdas tiek esant apšviestoje tiek ir tamsioje vietoje.

Abu laikrodžiai palaiko GPS, WiFi, Bluetooth, dirba su panašia „Xiaomi“ operacine sistema (512 MB RAM + 4 GB ROM), kurios pagrindas yra „Android“.

Tačiau vizualiai galima pastebėti, kad „Amazfit Pace 2“ yra kiek didesnis. Taip yra dėl sugraduotos storesnės ekrano kraštinės. Vizualiai „Amazfit Pace“ atrodo paprasčiau nei „Amazfit Pace 2“ išmanusis laikrodis. Pastarasis atrodo kaip profesionalesnis, biznio klasės išmanusis laikrodis.

„Amazfit Pace“ laikrodis turi juodai oranžinę apyrankę ir yra glotnesnis, tikras sportinio išmanaus laikrodžio atstovas.

„Amazfit Pace 2“ apyrankė yra visa juoda, laikrodis yra labiau diskretiškas. Taip pat turi 3 mygtukus, kuriais galima valdyti visas telefono funkcijas. Tai yra ypač patogu tiems, kurie nenori ar nemėgsta „baksnoti“ ekrano.

„Amazfit Pace“ turi vieną mygtuką ir, tiesą pasakius, juo naudotis nėra labai patogu.

Beje, „Amazfit Pace 2“ ekranas skiriasi nuo „Amazfit Pace“ tuo, kad yra lenktas, o ne plokščias kaip „Amazfit Pace“ išmaniajame laikrodyje.

Abiejų laikrodžių baterijų talpos siekia 280 mAh ir jų užtenka 7 dienoms, jei intensyviai naudojama (įjungtas WiFi) – 5 dienoms, o pasirinkus „Eco“ režimą – 10 dienų. Tai yra išties įspūdinga, nes labai panašus „Apple Watch“ išmanusis laikrodis ištveria vos 1 dieną ar 1,5.

Abu išmanieji laikrodžiai nugarėlėse turi širdies ritmo matuoklius.

„Amazfit Pace 2“ korpusas yra pagamintas iš anglies pluošto, kuris suteikia papildomo tvirtumo, tuo tarpu „Amazfit Pace“ korpusas yra pagamintas iš plastiko.

Programinės įrangos skirtumai

Abiejų laikrodžių pranešimų skydelyje pateikiama baterijos talpos, laiko, orų prognozės, ekrano ryškumo, prisijungimo būsenos informacija. Perėjus į papildomus nustatymus galima peržvelgti WiFi, Bluetooth, baterijos ir GPS informaciją.

Abiejų programinė įranga yra beveik ta pati, tad ir funkcijų bei meniu pateikimas yra praktiškai analogiškas. Abiejų laikrodžių programinės įrangos dirba greitai ir kokybiškai.

Skirtumas tik tas, kad „Amazfit Pace“ išmaniajame laikrodyje galima per funkcijų pasirinkimus judėti tiek vertikaliai, tiek ir horizontaliai. „Amazfit Pace 2“ judama tik horizontaliai, taip pat turi papildomų programėlių pasirinkimo puslapių, kuriuos galima išjungti pasinaudojus išmaniuoju telefonu. Galima pasirinkti FM radiją, papildomus fizinės veiklos režimus.

Taip pat naujajame „Amazfit Pace 2“ išmaniajame laikrodyje yra ir „Xiaomi Smart Home“ funkcija, tai reiškia, kad jei turite kitų „Xiaomi“ išmaniųjų įrenginių, kaip kad išmaniosios garso kolonėlės ar lempos, jus jas galėsite kontroliuoti per atstumą. Tereikia įsijungus WiFi nusiųsti „On“ arba „Off“ komandą. Tokio dalyko su „Amazfit Pace“ padaryti nepavyks.

Taip pat „Amazfit Pace 2“ turi 11 sporto funkcijų, o dėl atsarumo vandeniui (IP57 ir 5 ATM) su juo galima nardyti (iki 50 metrų) ir plaukioti. Užsiimant šia veikla galima bus pasirinkti ir keletą specialių fizinės veiklos sekimo parinkčių. „Amazfit Pace“ irgi gali sekti fizinę veiklą plaukiojant (IP67), bet jis yra paprastesnis ir nardyti su šiuo laikrodžiu nepatariama.

Tad iš principo tai yra pagrindiniai skirtumai.

Tiesa, iki šiol didžiausias trūkumu buvo įvardinama, kad „Amazfit Pace 2“ meniu kalba yra tik kinų, kai „Amazfit Pace“ jau yra „international“ versija ir kalba yra anglų. Tačiau dabar situacija jau pasikeitė - angliškoje „Amazfit Pace 2“ versijoje viskas yra anglų kalba:

„Amazfit Pace 2“ laikrodžio ekrano užrakinimas vyksta labai paprastai, tereikia pirštais uždengti ekraną ir jis automatiškai užsirakina. Šios funkcijos nėra „Amazfit Pace“, čia teks palaukti 20 sekundžių kol automatiškai užsirankins ekranas arba du kartus paspausti mygtuką.

Taip pat esamais „Amazfit Pace 2“ mygtukais galima greičiau pasiekti norimus sporto režimo pasirinkimus ir juos aktyvuoti, nereikia pirštu spausti ekrano kaip kad „Amazfit Pace“. Toks valdymas apžvalgos autoriui atrodo patogesnis.

Dėl pačio „watch faces“ (ekrano atvaizdavimo) pasirinkimų, tai čia su „Amazfit Pace 2“ daug galimybių dar nėra. Šiam laikrodžiui „Xiaomi“ dar kuria atskirą išmaniąją programėlę, tad kol kas ekrano atvaizdavimo pasirinkimų yra nedaug, maždaug apie 15. Tuo tarpu „Amazfit Pace“ galima rinktis iš 20–30 skirtingų ekrano atvaizdavimo pasirinkimų.

Abiejų laikrodžių GPS signalai yra labai stiprūs. Apžvalgos autoriaus teigimu, kai laikrodžiai buvo susieti su išmaniuoju telefonu, o jis bėgiojo po Sietlo apylinkes, gaunami GPS duomenys buvo labai panašūs.

WiFi ir Bluetooth ryšiai su telefonu yra stiprūs ir netrukinėjantys. Bluetooth veikia 10 metrų atstumu tarp laikrodžio ir telefono. Laikrodžiai susiejami su išmaniaisiais telefonais, kuriuose yra „Android 4.4“ arba „iOS 8.0“ ir naujesnės operacinės sistemos.

Taip pat laikrodžių ekranuose galite matyti SMS, WeChat, Twitter, Facebook pranešimus. Laikrodžiai praneš ir jei per ilgai užsisėdėsite vienoje vietoje. Taip pat pastoviai matuoja širdies ritmą ir automatiškai seka miego kokybės rodiklius. Jokių papildomų mygtukų spausti nereikia. Belieka tik atsibudus išmaniuosius laikrodžius susieti su telefonu ir pateikiama visa informacija.

Galutinis verdiktas

Nors „Amazfit Pace“ ir „Amazfit Pace 2“ išmanieji laikrodžiai yra labai panašūs, bet apžvalgos autoriaus teigimu „Amazfit Pace 2“ šiek tiek geresnis. Jis atrodo gražesnis ir profesionalesnis laikrodis nei „Amazfit Pace“. Turi patvaresnį korpusą, labiau tinka ne tik sportine veikla užsiimantiems, bet ir verslo žmonėms. „Amazfit Pace 2“ esantys mygtukai užtikrina žymiai lengvesnį laikrodžio valdymą nei „Amazfit Pace“.

Tačiau tarp išmaniųjų laikrodžių programinės įrangos didelių skirtumų nėra. Ir jei norite sutaupyti daugiau nei 50 eurų, iš principo jūs gausite tą patį puikios kokybės išmanųjį laikrodį. Juolab, kad ir dauguma funkcijų ir pasirinkimų šiuose laikrodžiuose yra praktiškai vienodi, baterijos talpa ta pati, kaip ir 512 MB RAM + 4 GB ROM atmintis. Tačiau jei ieškote maksimumo, svarbus stilius, tada antroji laikrodžio versija - pats tas. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(34)
(7)
(27)

Komentarai ()