Tam, kad namai būtų saugūs - išmani saugumo sistema „Alfawise SA-1168-T90“ nustebins ir funkcionalumu, ir kaina: komplekte 8 jutikliai, praplečiama iki 50, galimybė pajungti IP kameras, valdoma iš bet kurio pasaulio taško (Video)  (1)

Jūsų namai - jūsų tvirtovė. Kiekvienas privalome pasirūpinti savo namų saugumu. Dėl to rinkoje yra gausybė skirtingų apsaugos sistemų. Visgi, daugeliui jų reikia specialistų pagalbos įrengimui arba saugos tarnybos paslaugų. „Alfawise SA-1168-T90“ yra kiek kitokia saugos sistema - ji yra visai pigi, išmani, ją įsirengsite patys, o namų saugumas gulės jūsų pačių kišenėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinoma, kalbame apie tai, kad „Alfawise SA-1168-T90“ jungiasi prie jūsų išmaniojo telefono. Jei sureaguos vienas iš šios sistemos sensorių, programėlėje gausite atitinkamą pranešimą. Tuomet jums reikės priimti sprendimą, ką daryti toliau - skambinti policijai, kaimynui ar patiems vykti apžiūrėti namų. Kaip visa tai veikia?

Pirmiausia pažvelkime, kas sudaro „Alfawise SA-1168-T90“ namų apsaugos sistemą. Tai - centrinis kompiuteris, kuris per „Wi-Fi“ jungiasi prie tinklo ir kitų sistemos elementų. „Alfawise SA-1168-T90“ turi du judesio jutiklius, kuriuos reikia įrengti prie pagrindinių namų durų, 5 magnetinius jutiklius, kurie pajaus, jei kas nors atidarys langus ar duris, durų skambutį ir valdymo pultelį.

Taigi, iš viso 8 skirtingi jutikliai, centrinis blokas ir pultelis. Jutiklių skaičių galima išplėsti iki 50. Sistemos įrengimas yra labai paprastas jau vien dėl to, kad pakuotėje rasite visus reikalingus tvirtinimo elementus - kelis varžtus ir dvipusę lipnią juostą.

Po labai paprasto įrengimo teliks parsisiųsti programėlę ir ją prijungti prie sistemos. Pultelis leis įjungti ar išjungti signalizaciją, ar net įjungti aliarmą.

Jis, beje, yra pakankamai garsus, o tuo pačiu įsijungs ir pranešimai prie sistemos prijungtuose telefonuose. Jei kas nors pabandys įsibrauti į jūsų namus, programėlė leis sužinoti ne tik, kad tai vyksta, bet ir kurioje namų vietoje. Taip pat galėsite pasitikrinti, ar visi jutikliai funkcionuoja tinkamai.

„Alfawise SA-1168-T90“ apsaugos sistemą galima valdyti ir „Amazon Alexa“ virtualios asistentės pagalba. Tai yra labai lanksti ir moderni sistema, kurią galima išplėsti ir kameromis, ir kitais jutikliais. Jei norėsite pajungti kamerą, turbūt geriausia bandyti pačios „Alfawise“ gaminamus modelius - tai būtų visai naujas „Alfawise ZD - CHI200S - F3“ už 28€ arba jau mūsų išbandytas ir aprašytas „Mini WiFi 720P Smart“.

Didžiausias „Alfawise SA-1168-T90“ saugumo sistemos privalumas yra tas, kad prie jos galima prisijungti iš bet kurios pasaulio vietos - tai padės užtikrinčiau jaustis dėl namų saugumo.

„Alfawise SA-1168-T90“ turi galybę privalumų, tačiau vienas iš svarbiausių neabejotinai yra kaina. Ši išmani namų apsaugos sistema kainuoja vos daugiau nei 60 eurų. Kitą vertus, ši sistema labai gerai vertinama pirkėjų - nors atsiliepimų dar nėra daug, bet jų bendras balas 5 iš 5.

Pažymima, kad ši sistema lengvai instaliuojama ir paprastai konfiguruojama, ko negalima pasakyti apie jos tiesioginę konkurentę „WIFI / GSM / 3G / GPRS Alarm System Kit“ - tai irgi visiškai nauja sistema, tačiau pastaroji kainuoja brangiau (beveik 100€) ir nors turi GSM funkcionalumą, tačiau bendras pirkėjų vertinimas siekia vos 4.33 balus iš 5 ir tai yra tikrai mažai. Pagrindinė priežastis - labai komplikuotas programinis sistemos nustatymas. Iš komentarų matosi, kad tai padaroma, sistema tikrai veikia, bet panašu, kad tenka su tuo nemažai pavargti, tad sudėtinga ją rekomenduoti, nebent patinka iššūkiai ir norisi daugiau galimybių su GSM funkcionalumu. 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(2)
(3)

Komentarai (1)