„4 minutės ir sutvarkytas kambarys - tai kažkas neįtikėtino“: įsigijęs elektrinį „Xiaomi“ šepetį apžvalgos autorius iš naujo pamėgo tvarkyti namus (Apžvalga, Video)  ()

Namų tvarkymas sukelia ne pačius maloniausius jausmus. Daugeliui tai itin nemalonus ir varginantis užsiėmimas. Visgi, yra tokių prietaisų, kad net ir tokia veikla gali tapti ganėtinai malonia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar ant bangos eina robotizuoti dulkių siurbliai - jų lengvai galite įsigyti ir Lietuvoje, tačiau pasirinkimas yra kur kas mažesnis ir kainos daug didesnės nei perkant iš užsienio, pavyzdžiui, tiesiai iš Kinijos.

Pavyzdžiui, vienas iš pačių geriausių pasaulyje vidutinės klasė dulkių siurblių „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ Lietuvoje daug kur jau išpirktas, o ten, kur dar parduodamas kainuoja 360€, kai tuo tarpu perkant iš Kinijos jo kaina viso labo 285€. Mažesnėms patalpoms galimi dar geresni variantai, pvz., „ILIFE A6“ Kinijoje kainuoja vos 187€. Apie šiuos dulkių siurblius galite daugiau sužinoti „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ ir „ILIFE A6“ apžvalgose

Tačiau ką daryti, jei robotai dulkių siurbliai netinka, bet norite modernaus ir patogaus valymo įrenginio? Pasirodo, sukurta yra ir tokių prietaisų, o bene vienas iš geriausiai vertinamų pirkėjų yra elektrinis „Xiaomi“ šepetys. Ir taip ne šiaip sau šluota, kaip, kad dažnas iš pirmo žvilgsnio galėtų pagalvoti, tai itin funkcionalus įrenginys. Bet apie viską iš eilės.

Šis „Xiaomi“ šepetys su siuntimu į Lietuvą kainuoja €134.46. Visgi dabar jam galioja nuolaidos kuponas LT2018505TECH2, kurį įvedus pirkimo metu, kaina sumažėja €17.33 - tad galutinė suma pasidaro lygi €117.13, o tai gerokai pigiau nei „Xiaomi“ robotai-dulkių siurbliai ir net pigiau už daugelį „ILIFE“ robotų. Bet ar vertas jis ir tokios kainos?

Šioje Valendar Review apžvalgoje detaliai pasižiūrėsime į šį „Xiaomi“ kompanijos elektrinį šepetį, nuo to momento, kai tik jis atkeliauja pas pirkėją iki išbandymo realiomis sąlygomis.

O pradžia jau yra gera, elektrinis „Xiaomi“ šepetys atkeliavo itin gerai ir saugiai supakuotas. Pačioje pakuotėje yra elektrinis šepetys, 150 ml matavimo stiklinė, adapteris, 4 jungiamieji strypai, schematinė instrukcija kinų kalba, 10 vienkartinių ir gamtos neteršiančių šluosčių, pora įprastų plaunamų šluosčių ir pora antistatinių šluosčių.

„Xiaomi“ elektrinio šepečio rankena yra lanksti – gali pasisukti 90 laipsnių kampu, tad šepečiu bus patogu išvalyti grindis ir po stalu ar spintelėmis. Taip pat yra 250 ml rezervuaras, į kurį galima įpilti vandens ar skysto valiklio. Kaskart paspaudus ant rankenos esantį mygtuką, vanduo bus purškiamas šepečio priekyje maždaug 10 cm atstumu aplink šepečio pagrindą. Gale yra įjungimo/išjungimo mygtukas.

Šepečio apačioje yra du specialūs paviršiai, prie kurių tvirtinamos šluostės. Jos yra 1000 kartų per minutę judinamos ir kaip teigia apžvalgos autorius, „beprotiška, čia jau beveik poliravimas“.

Pats šepetys yra gana sunkokas, sveria truputi daugiau kaip 2 kilogramus. Viduje yra 2000 mAh talpos baterija, kurios energijos užteks 50 minučių darbui. Taip pat yra LED apšvietimas, kuris bus itin naudingas plaunant grindis tamsesnėse kambario vietose. Ant pačio šepečio taip pat yra 3 LED indikatoriai, kurie rodys, kiek dar liko baterijos energijos. Šepečio išmatavimai būtų: 30 x 27 x 8 cm.

Rankenos strypai sujungiami greitai ir paprastai, yra specialūs grioveliai ir sujungimai užsifiksuoja automatiškai. Laikosi viskas tvirtai. Pačioje rankenoje yra įjungimo/išjungimo mygtukas ir vandens purškimo reguliavimo mygtukas. Jos ilgis yra apie 120 cm.

Šluostės tiesiog prilipdomos prie elektrinio šepečio pagrindo ir viskas. Jos laikosi itin tvirtai, tad norint jas nuimti, reikia koja prispauti specialią juostelę ir šiek tiek pakelti šepetį. Šluosčių ilgis siekia apie 32 cm, o abiejų plotis sudaro apie 28 cm.

Įjungus šį elektrinį šepetį, net pats apžvalgos autorius nustebo kaip yra lengva jį valdyti. Praktiškai pats juda, vos dviem pirštais viską galima daryti. Viena kartą spustelėjus mygtuką, šiek tiek išpurškiama vandens, o užfiksavus rankeną yra itin paprasta net nepasilenkus nuimti šluostę ir vėl ją pritvirtinti prie elektrinio šepečio. Norint išjungti elektrinį šepetį net nėra būtina spausti rankenoje esančio mygtuko, tiesiog užtenka pakelti visą rankeną į priekį – ji užsifiksuoja ir elektrinis šepetys išsijungia.

Vaikų kambario grindis apžvalgos autorius sutvarkė per 4 minutes, labai lengvai šis elektrinis šepetys juda per laminatą, tiesiog įdealiai juda per plyteles. Net ir valyti medinius laiptus yra itin patogu. Po darbo šluostės yra praktiškai sausos ir visas purvas yra surinktas šluoščių pakraščiuose. 150 ml vandens apžvalgos autoriui užteko, kad išvalytų dviejų kambarių grindis.

Valendar Review prisipažino, kad išbandęs „Xiaomi“ elektrinį šepetį, net pats užsinorėjo tvarkyti kambarius, nors niekada to nemėgo daryti – „4 minutės ir sutvarkytas kambarys, tai kažkas neįtikėtino“.

Ir kitas itin geras dalykas, kad prie šio elektrinio šepečio galima pritvirtinti praktiškai bet kokią šluostę, svarbu tik, kad būtų tinkamo dydžio ir priliptų prie šepečio pagrindo.

Taip, 120 eurų už elektrinį šepetį gali pasirodyti daugoka, bet kaip teigia apžvalgos autorius, tą patį kalbėjo ir apie „Xiaomi“ robotą dulkių siurblį (išsamiai apie jo galimybes skaitykite apžvalgose), bet su kiekviena diena juos pirkėjai vis geriau vertina bei perka. Lygiai tas pats vyksta ir su „Xiaomi“ elektriniu šepečiu, kurį „aš tikrai rekomenduoju“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(12)
(-7)

Komentarai ()