„Vertinant kainos ir kokybės santykį, tai vienas iš geriausių vaizdo registratorių rinkoje - puikios charakteristikos ir daugybė privalumų“ ( „Xiaomi 70 Mai“ apžvalga, Video)  ()

Automobilinis vaizdo registratorius yra tiesiog būtinas, jis padės bet kokioje situacijoje išsiaiškinti kurio eismo dalyvio yra tiesa. Ir nors tokių įrenginių rinkoje yra išties daug, tinkamą ir gerą kainos bei kokybės santykį turintį registratorių rasti ne taip jau lengva. Tad kuo yra geras (o gal nelabai?) itin populiarus „Xiaomi 70 Mai“ registratorius padės išsiaiškinti jį praktiškai išbandęs apžvalgos autorius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmiausiai reikėtų pasakyti, kad šis „Xiaomi 70 Mai“, Gearbest.com portale pavadintas „Xiaomi 70 Minutes Smart WiFi Car DVR“.

Apžvalgos autorius teigia, kad jau išbandė šį vaizdo registratorių ir jį prisitvirtinęs automobilyje važinėjo tiek šviesiu, tiek ir tamsiu paros metu, tad jau susidarė tam tikrą nuomonę apie „Xiaomi 70 Mai“.

Šiek tiek užbėgant į priekį galima pasakyti, kad apžvalgos autoriui šis vaizdo registratorius patiko. Taip, jis nefilmuoja, kaip kiti konkurentai, kurių kaina viršija 200 eurų, o „Xiaomi 70 Mai“ kaina siekia apie 35 eurus (su papildoma nuolaida dabar kainuoja vos 29€).

Stebuklų čia nėra, bet vertinant kainos ir kokybės santykį, tai vienas iš geriausių vaizdo registratorių. Jis pasižymi puikiomis charakteristikomis ir turi daugybę pliusų.

Tad įdėmiau pasižiūrėkime ką tai sakydamas apžvalgos autorius turi galvoje ir ar išties verta atkreipti dėmesį į „Xiaomi 70 Mai“.

„Xiaomi 70 Mai“ vaizdo registratorius atkeliauja niekuo ypatingai neišsiskiriančioje juodoje dėžėje. Papildomos informacijos nėra (na tik mažai naudinga instrukcija kinų kalba aut. past.), tik ant pačios dėžės surašytos pagrindinės techninės charakteristikos ir informacija pateikta kinų kalba. Registratorių galima valdyti ir išmaniajame telefone esančia programėle, bet kas yra keista apžvalgos autoriui, kad kol kas jos nėra „iOS“ naudotojams, tik „Android“ skirta. Programėlę galima atsisiųsti iš čia.

Komplekte taip pat bus 12-24 V įtampą palaikantis automobilinis įkroviklis su USB jungtimi, ganėtinai ilgas 3,5 metrų microUSB laidas ir, žinoma, pats „Xiaomi 70 Mai“ vaizdo registratorius.

Taip pat yra ir speciali tvirta plastiko juostelė, kuri yra skirta priklijuoti vaizdo registratorių prie automobilio stiklo. Toks pritvirtinimo būdas itin patinka apžvalgos autoriui, nes vaizdo registratorius itin tvirtai laikosi ir jam nebaisios bet kokios oro sąlygos.

Bendrai pirmas įspūdis yra išties geras, nes už 35 eurus greičiausiai būtų galima tikėtis kokio nors pigaus ir nekokybiško niekučio, bet šiuo atveju taip tikrai nėra. Pagaminimo kokybė yra gera.

Pagrindinės charakteristikos

„Xiaomi 70 Mai“ turi „SONY IMX323“ vaizdo jutiklį, kuris užtikriną gerą vaizdą tiek tamsiu, tiek ir šviesiu paros metu. Jis yra kompaktiškas automobilinis vaizdo registratorius su 130 laipsnių objektyvu, 2 MP jutikliu, 1080p filmavimo galimybe, balso atpažinimo technologijomis ir „Wi-Fi“ moduliu. Šis įrenginys turi 240 mAh bateriją, trijų ašių akcelerometrą, o pakuotėje yra viskas, ko reikia registratoriaus veikimui, išskyrus atminties kortelę.

Registratoriuje yra specialios ertmės, kurios užtikrina, kad įrenginys neperkaistų. Apžvalgos autorius keletą valandų važinėjo su įjungtų vaizdo registratoriumi ir jis tik labai nežymiai įšilo, tad ventiliacija veikia puikiai.

Registratoriaus procesorius gerai dirba ir visus duomenis greitai perduoda į išmanųjį telefoną. Negana to, jį galima netgi valdyti balsu – palaiko 5 skirtingas komandas, tiesa, reaguoja tik į kinų kalba pasakytas komandas.

Vaizdas koduojamas su H.264 vaizdo suspaudimo technologija, kuri leidžia išsaugoti aukštos kokybės vaizdo įrašus. WiFi įjungiamas paspaudus mygtuką ir registratorių galima valdyti per išmaniojo telefono programėlę.

Taip pat yra microSD kortelės ir microUSB jungtys bei „Reset“ mygtukas, kurio apžvalgos autoriui dar niekada nereikėjo. Bet žinoma, čia juk elektronika, tad viskas gali vieną kartą „pakibti“.

Pati registratoriaus pritvirtino plokštelė yra ganėtinai plati ir gerai prisitvirtina prie stiklo paviršiaus, o judesį užtikrinantys vyriai tvirti ir net važiuojant per duobėtą kelią, kamera išlieka stabili.

Viena iš itin naudingų funkcijų yra „G-sensor“. Ji užtikrina, kad atsitrenkus į ką nors ar esant jautriems momentams, kamera automatiškai pradeda įrašynėti vaizdą ir jis nebus ištrintas iš vidinės atminties bei nauji vaizdai nebus įrašyti ant viršaus.

Į vaizdo registratorių apžvalgos autorius įdėjo „ADATA 64 GB“ microSD kortelę ir registratorius su ja puikiai veikia. Beje, registratoriaus kameros diafragmos diapazonas yra F2.2. Tad net ir važiuojant tamsiu paros metu ar neapšviesta gatve, registruojamas vaizds yra puikios kokybės.

Pati kamera sveria 230 gramų, pagaminimo kokybė yra gera, vaizdą įrašo gerai, tad bendrai „Xiaomi 70 Mai“ apžvalgos autoriui patiko.

„Xiaomi 70 Mai“ registratoriaus valdymas

Jis yra įjungiamas paspaudus maitinimo mygtuką, o ilgiau palaikius šį mygtuką, kamera yra išjungiama. Aplink mygtuką esantis šviesos indikatorius rodo kokiame režime dirba kamera. Norint įjungti „Xiaomi 70 Mai“ WiFi ryšį, reikia po to, kai įjungiamas vaizdo registratorius, vieną kartą trumpai paspausti maitinimo mygtuką. Dar kartą tą patį padarius yra išjungiamas WiFi. Šiuo atveju reikia būti atsargiems, nes paspaudus greitai 3 kartus iš eilės maitinimo mygtuką bus formatuota atminties kortelė, o paspaudus 5 kartus – bus atstatyti gamykliniai parametrai.

Norint šią kamerą valdyti išmaniuoju telefonu, reikia atsisiųsti „70mai Dash Cam“ programėlę ir WiFi ryšiu susieti abu įrenginius. Tiesiog reikia paspausti „+“ mygtuką ir suradus „Xiaomi 70 Mai“ vaizdo registratorių juos susieti. Ir tada jau telefone galima matyti „Xiaomi 70 Mai“ filmuojamą vaizdą. Visgi, yra šioks toks minimalus vaizdo užlaikymas, tačiau ženkliai to nesijaučia.

Tad įjungus „Xiaomi 70 Mai“ vaizdo registratorių, jis iškart pradeda įrašynėti vaizdą, o norint padaryti nuotrauką, reikia išmaniajame telefone paspausti „fotoaparo“ mygtuką. Taip, nuotraukų kokybė nėra tokia, kokią gali užtikrinti veidrodiniai fotoaparatai, bet matomi vaizdai yra aiškūs ir ryškūs ir įvykių registravimui to daugiau nei pakanka.

Taip pat yra „albumas“, kuriame bus saugomi vaizdo įrašai ir nuotraukos. Čia bus saugomi įprasti vaizdo įrašai ir filmuoti tam tikru ekstremaliu momentu. Juos galima ištrinti iš vaizdo registratoriaus vidinės atminties ar atsisiųsti į išmanųjį telefoną. Šiuose įrašuose rodomas tikslus laikas kada buvo nufilmuotas vaizdas.

Parametruose viskas pateikta anglų kalba. Čia galima nustatyti, kad įjungus vaizdo registratorių, jis automatiškai neįjungtų WiFi ir atvirkščiai. Pats apžvalgos autorius jį laiko išjungęs ir naudoja tik tada, kai jo reikia. Galima nustatyti ir WiFi slaptažodį.

„G-sensor“ geriau nustatyti „high“, ypač jei važiuojama intensyvaus eismo keliais. Tada registratorius dažniau reaguos į jautrius momentus ir įrašys vaizdus.

„Sound recording“ galima palikti įjungtą ar išjungtą: čia bus įrašomas vaizdas su garsu arba be jo.  

„Speaker volume“ geriausia pasirinkti „low“, nes vis tiek yra neįmanoma suprasti ką sako mergina kalbanti kinų kalba.

„Image quality“ galima pasirinkti vaizdo įrašymo kokybę, tad čia viskas priklauso nuo microSD kortelės talpos. Jei ji yra 8-16 GB talpos, siekiant sutaupyti vietos, geriau pasirinkti „normal“ režimą arba įsigyti talpesnę atminties kortelę ir įrašyti aukštos kokybės vaizdą.

Taip pat galima sinchronizuoti telefono laiką su vaizo registratoriumi, peržiūrėti microSD kortelės parametrus (kiek užimta ir kiek liko laisvos vietos) bei ją suformatuoti ir atstatyti gamyklinius parametrus.

Tad kaip tokiam nebrangiam automobiliniam vaizdo registratoriui tai yra išties daug funkcijų. Bendrai apžvalgos autoriui „Xiaomi 70 Mai“ vaizdo registratorius labai patiko.

Šiame vaizdo reportaže demonstruojamas „Xiaomi 70 Mai“ vaizdo registratoriaus veikimas realiomis sąlygomis:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(24)
(5)
(19)

Komentarai ()