Kokios „Xiaomi“ namų IP kameros yra pačios geriausios? Palyginimas po testų ir geriausi modeliai pagal kainos/kokybės santykį, funkcionalumą ir filmavimo kokybę (Apžvalga, Video)  ()

Išsirinkti gerą išmanią namų apsaugos kamerą nėra jau taip lengva. Bet ne bėda, šios apžvalgos autorius jų yra išbandęs ne vieną ir ne dvi, o net 8 ir pateikia detalų šių kamerų palyginimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Xiaomi“ kompanija siūlo net 8 skirtingas namų apsaugos kameras, tad ši apžvalga padės bent šiek nepaklysti tokiame dideliame vienos kompanijos siūlomų kamerų pasirinkime.

Šios apžvalgos autorius užtruko keletą savaičių, kol detaliai išbandė visas šias „Xiaomi“ kompanijos namų apsaugos kameras.

Tad kuo viena yra geresnė už kitą, o kuo blogesnė? O gal visos yra geros, bet savaip? Ir kaip iš jų išsirinkti tą vienintelę? Į šiuos ir dar daugiau klausimų atsakys šios apžvalgos autorius xiomify. Tad nedelsdami ir pradėkime.

Bendros kamerų savybės

Pirmas dalykas, kuriuo pasižymi visos šios kameros yra tai, kad jos palaiko „Wi-Fi“ ryšį ir darbuojasi su „Me Home“ programėle. Taip pat turi

  • mikrofonus ir garsiakalbius;
  • palaiko naktinį matymą;
  • gali pradėti įrašinėti, kai sureaguoja į judesį;
  • pasibaigus vidinei atminčiai, pradeda įrašynėti ant jau esamų įrašų;
  • palaiko microSD atminties korteles;
  • turi microUSB jungtis.

Prie kiekvienos kameros iliustracijos matysite jos nufotografuotą tą pačią sceną su tuo pačiu apšvietimu ir svarbiausius parametrus. 

„Xiaomi YI Small Ant“ kamera

Tai pirmoji „Xiaomi“ kompanijos kamera, kuri turi „Wi-Fi“ ir įrašinėja 720p, 1280 x 720, rezoliucijos vaizdą. Objektyvo kampas yra 110 laipsnių. Garsiakalbis yra toli gražu ne geriausias, bet įrašomas garsas yra visai neblogas. Tačiau kartais reikia palaukti iki 30 sekundžių, kol kamera prisijungia prie „Wi-Fi“. Beje, ši kamera rinkoje atsirado prieš daugiau kaip trejus metus, tad ir oficialioje „Xiaomi“ internetinėje parduotuvėje jos jau nebėra. Galima jos ieškoti kitose internetinėse parduotuvėse.

„Xiaomi Mijia 1080P“ kamera

Ši kamera vizualiai yra gana panaši į „Xiaomi YI Small Ant“ kamerą, tačiau „Xiaomi Mijia 1080P“ įrašynėja 1080p vaizdą, kurio rezoliucija yra 1920 x 1080. Objektyvo kampas taip pat yra didesnis ir siekia 130 laipsnių. Tad tai atrodo tikrai geresnė kamera nei „Xiaomi YI Small Ant“.

„Xiaomi Mijia 1080P“ įrašytas vaizdas yra ryškesnis, dienos metu įrašytas vaizdas atrodo geltonai oranžinio atspalvio. Nakties metu vaizdas taip pat geresnis nei „Xiaomi YI Small Ant“. Taip pat „Xiaomi Mijia 1080P“ palaiko „Bluetooth“, o tai jai suteikia papildomo funkcionalumo.

„Xiaomi Mi Xiaofang“ kamera

Ši kamera atrodo kiek neįprastai dėl savo kvadratinės formos. Ši kamera įrašo 1080p FHD vaizdo įrašą, o objektyvo kampas yra 110 laipsnių. Bendrai, vaizdo įrašo kokybė yra itin gera, ypač kaip tokiai mažai kamerai. Nakties metu vaizdo įrašo kokybė taip pat yra visai nebloga. Deja, bet mikrofonas ir garsiakalbis yra tokios kokybės, kokios ir būtų galima tikėtis iš tokios mažos plastikinės kameros. Itin geras dalykas yra tas, kad uždėjus vieną „Xiaomi Mi Xiaofang“ kamerą ant kitos, bus gaunamas 480 laipsnių objektyvo matymo kampas.

„Xiaomi Chuangmi“ kamera

Tai viena iš naujesnių kamerų, kuri įrašo 720p vaizdą, objektyvo kampas yra 100 laipsnių. Vaizdo įrašo kokybė kiek prastesnė, bet nakties metu ši kamera atrodo geriau nei kitos apžvalgos autoriaus testuotos kameros.

„Xiaomi Chuangmi“ kameros garsiakalbis ir mikrofonas taip pat nėra itin geri ir tai yra greičiausiai į naktinį matymą persijungianti kamerą iš visų apžvalgos autoriaus testuotų kamerų. Kol kitos dar bando maksimaliai išnaudoti šviesą, ši kamera persijungia į naktinį režimą.

Sekančios 3 kameros bus tokios, kurias galima pakreipti ir jos sukiojasi 360 laipsnių kampu.

„Xiaomi Mijia 720P PTZ“ kamera

Ši kamera įrašo 720p vaizdo įrašą, objektyvo kampas yra 100 laipsnių. Bendrai vaizdo įrašo kokybė yra gera, o spalvos aiškios, nors ir rezoliucija yra 1280 x 720. Na, o nakties metu vaizdo kokybė taip pat yra gera. Garso kokybė yra gera, bet ne puiki.

„Xiaomi Mijia 1080P AI PTZ“ kamera

Ši kamera yra brangesnė nei „Xiaomi Mijia 720P PTZ“ kamera. „Xiaomi Mijia 1080P AI PTZ“ palaiko 1080p FHD vaizdo įrašo kokybę, objektyvo kampas yra 100 laipsnių. Su programėle galima į šią kamerą padaryti paprastą bei vaizdo skambutį ir greičiausiai tai yra vienintelė kamera iš šio sąrašo, kuri turi tokią galimybę.

Idomu yra tai, kad ši kameros vaizdo kokybė nėra labai jau geresnė nei „720P PTZ“ kameros. Vaizdo kontrastai yra itin dideli, o naktinis vaizdas atrodo neryškus ir net išplaukęs. „Xiaomi Mijia 720P PTZ“ kamera nakties metu fiksuoja žymiai kokybiškesnį vaizdą. Taip pat ir AI garsiakalbis nėra jau toks geras, tiesą pasakius, netgi blogesnis nei „Xiaomi Mijia 720P PTZ“ kameroje.

„Xiaomi DAFANG 1080P PTZ“ kamera

Ši kamera įrašo 1080p FHD vaizdą, objektyvo kampas yra 120 laipsnių. Vaizdo kokybė turbūt yra geriausia iš viso šio kamerų sąrašo, ypač dienos metu – vaizdas atrodo itin geros kokybės. Nakties metu jis nėra toks puikus, atrodo tarsi per daug šviesus būtų vaizdo įrašas.

Mikrofonas šios kameros yra vienas geriausių iš visų testuotų kamerų, bet garsiakalbis yra šiek tiek per tylus. Bendrai, ši kamera yra tikrai gera. Beje, ji turi reagavimo į judesį funkciją, kuo turėtų pasižymėti ir kitos 360 laipsnių kampu pasisukančios kameros, bet ši fukcija veikė tik „Xiaomi DAFANG 1080P PTZ“ kameroje. Taip pat šios kameros vaizdo įrašo kokybė yra geriausia iš visų testuotų kamerų, tad ji gerokai lenkia savo konkurentes.

„AQARA 1080P Gateway“ kamera

Tai paskutinė šio sąrašo kamera, bet tikrai ne blogiausia. Tai viena iš naujesnių kamerų, kurios objektyvo kampas yra 180 laipsnių, įrašo kokybė yra 1080p FHD. Vaizdo kokybė yra išties gera, bet sunku lyginti su kitomis kameromis, nes pastarosios vaizdas yra gerokai platesnis. Vaizdai atrodo ryškesni nei keletos kitų kamerų, bet greičiausiai šios kameros pagrindinis dalykas yra užfiksuoti kuo platesnį vaizdą. „AQARA 1080P Gateway“ kameros labai geras mikrofonas ir puikus garsiakalbis, „tiesą pasakius, jis yra geriausias iš visų testuotų kamerų.“

Kitas šios kameros privalumas, kad ją galima suporuoti su kitais „Xiaomi Me Home“ išmaniųjų namų įrenginiais ir valdyti visus įrenginius per vieną išmaniajame telefone esančią programėlę.

Kuri kamera yra nugalėtoja?

Galite peržiūrėti visų „Xiaomi“ namų IP kamerų bendrą specifikacijų palyginimą.

Apžvalgos autorius visas šias kameras įvertino pagal tris kategorijas: kainą, fukcionalumą ir kokybę.

Jei reikia įprastos stacionarios kameros, „Xiaomi Mi Xiaofang“ yra būtent tas pasirinkimas (su 20% nuolaida Cafago ją parduoda už 22€). Ji puikia dirba, išties gera FHD vaizdo kokybė, programėlėje yra papildomų fukcijų, gera kaina ir vienintelis minusas yra tas, kad dėl nedidelio savo svorio gana lengvai gali būti pajudinta iš savo vietos. Tiesa, kamera labai populiari, tad daugelyje parduotuvių jos tiesiog nebėra. 

Vertinant vaizdo kokybę ir kainos santykį, apžvalgos autorius rinktųsi „Xiaomi Mi Xiaofang“, bet kalbant apie funkcionalumą, „AQARA 1080P Gateway“ kamera yra būtent tas pasirinkimas, tačiau ji kainuoja 38€. Tačiau birželio mėnesį jai galioja nuolaidos kuponas LTTECHAQARA - jį įvedus kaina sumažėja iki €30.31. Nors šios kameros vaizdo kokybė nusileidžia „Xiaomi Mi Xiaofang“ kamerai, bet jos mikrofonas ir garsiakalbis yra geriausi iš visų kamerų, taip pat itin dideli pliusai yra jos platus vaizdo matymo kampas ir galimybė susieti su kitais „Xiaomi Me Home“ įrenginiais.

Iš 360 PTZ kamerų geriausia yra „Xiaomi DAFANG 1080P PTZ“ kamera, deja, irgi labai perkama ir mažai kur belikę, tačiau gerai paieškojus galima rasti labai neblogų pasiūlymų. Pvz. TomTop „Xiaomi DAFANG 1080P PTZ“  siūlo su 21% nuolaida už €30.49. Nakties metu vaizdo kokybė yra gera, bet dienos metu ji yra tiesiog puiki, itin sklandus kameros pasisukimas, papildomos funkcijos programėlėje ir geriausias kainos ir kokybės santykis tarp visų 360 PTZ kamerų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(6)
(-1)

Komentarai ()