Išmanieji „Xiaomi“ sportbačiai - kokie įspūdžiai po 6 mėnesių naudojimo? (Apžvalga, Video)  ()

Šiais laikais atrodo, kad viskas turi būti išmanu - išmanūs „Xiaomi“ sportbačiai nieko nenustebins. Moderniai atrodantis apavas turi išimamą mikroschemą, kuri fiksuoja treniruočių duomenis. Bet ar ji apskritai kam nors naudingą? Štai ką sako vienas pirkėjas po 6 mėnesių naudojimo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-05-10 Išmanieji „Xiaomi“ sportbačiai - kokie įspūdžiai po 6 mėnesių naudojimo? (Apžvalga, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išmanieji „Xiaomi“ sportbačiai turi nedidelę mikroschemą, kurią galima įstatyti tiek į kairį, tiek į dešinį batą. Šioje mikroschemoje yra šešių ašių giroskopas, kuris leidžia labai tiksliai suskaičiuoti žingsnius, nubėgtą atstumą ir kalorijas.

Bato pade, netoli žemės esantis jutiklis veikia kur kas tiksliau nei ant riešo segamos apyrankės ar laikrodžiai - tiesiog jūsų kojos judesio amplitudė bėgant yra daug didesnė. Martijnas Westeras, technologijų apžvalgininkas, šiuos batus nešiojo 6 mėnesius ir pastebėjo, kad įrenginys žingsnius skaičiuoja pakankamai tiksliai.

Martijno Westero įspūdžiai apie pusmetį nešiotus išmaniuosius „Xiaomi“ sportbačius

Žinoma, batai, ar išmanūs, ar ne, visų pirma turi būti patogūs. Westero teigimu, „Xiaomi“ sportbačiai yra labai aukštos kokybės. Jie patogūs ir pakankamai gražūs. Prie patogumo prisideda ir dviejų dalių padas, ir iš lengvo audinio pasiūta viršutinė dalis.

Westero nuomone, šie sportbačiai yra stilingi ir kokybiški - per tuos 6 mėnesius nuolatinio nešiojimo susidėvėjimo požymių dar nematyti. Tiesa, audinys gal ir atrodo gražiai, tačiau praleidžia vandenį ir lengvai susitepa, tačiau šiuos sportbačius galima plauti skalbimo mašinoje.

Aišku, jei jau sportbačius dėsite į skalbyklę, reikės išimti mikroschemą - tai padaryti labai lengva. Ji nėra atspari vandeniui, tačiau be kėblumų atlaiko jūsų svorį. Išmaniųjų sportbačių smegenys naudoja vieną CR2032 bateriją, kurią per 6 mėnesius reikėjo kartą pakeisti. Jutiklis gali būti įdėtas į bet kurį batą ir yra visai nejaučiamas nešiojant sportbačius.

Kaskart įjungti mikroschemos taip pat nereikės. Užteks ją prijungti prie išmaniojo telefono programėlės pirmą kartą ir vėliau kartas nuo karto sinchronizuoti duomenis. Pats prijungimas taip pat yra labai paprastas - tereikės mikroschemą pakratyti netoli telefono.

Egzistuoja stereotipas, kad kinų batų dydžiai yra kitokie - manoma, kad jie yra mažesni. Tačiau Westeras perspėja nepadaryti klaidos ir pirkti teisingo dydžio batus - jis pats nešioja 43-44 dydžio sportbačius ir teigia, kad tokius ir turėjo įsigyti. Išmanieji „Xiaomi“ sportbačiai dabar parduodami su įspūdingomis 50% ir didesnėmis nuolaidomis, tad kainuoja kiek mažiau nei 40 eurų. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(7)
(5)

Komentarai ()