Tai visai kitas lygis, nei paprasta asmenukių lazda: ką iš tiesų gali ir ko negali stabilizuojantis trijų ašių išmaniojo telefono laikiklis „Zhiyun Smooth Q“? (Apžvalga, Video)  ()

Asmenukių lazda yra labai paprastas ir pigus prietaisas - iš esmės ji tik tarsi pailgina jūsų ranką. O štai stabilizuojantis laikiklis atlieka kur kas daugiau. Tačiau ką iš tiesų gali populiarusis „Zhiyun Smooth Q“? Populiaraus „Youtube“ kanalo kūrėjas Davidas Zhangas pasidalino keliomis įžvalgomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Zhiyun Smooth Q“ yra stabilizuojantis telefono laikiklis su trimis ašimis. Tai reiškia, kad net ir vartant ir sukiojant įrenginį laikančią ranką telefonas lieka toje pačioje vietoje. Dėl to vaizdo įrašai yra kur kas sklandesni ir gražesni.

Šalia to laikiklis gali pats pasukti telefoną kur kas tolygiau nei jūs tai padarytumėte ranka. Vaizdo įrašai išlieka praktiškai idealiai subalansuoti - ekrano apačia lieka lygiagreti su žeme (jei jūs to norite). To tiesiog neįmanoma pasiekti laikant telefoną rankoje.

Visa „Zhiyun Smooth Q“ apžvalga video siužete

Tiesa, su ėjimu susijusių vibracijų šis stabilizatorius išspręsti negali, todėl reikės išmokti vaikščioti tolygiau. Tačiau geriausia tai, kad pradėti naudotis „Zhiyun Smooth Q“ yra labai paprasta ir jis tinka daugeliui telefonų.

Laikiklį galima reguliuoti (pagal tai, ar norite filmuoti horizontaliai ar vertikaliai). Tereikia įstatyti telefoną ir sureguliuoti laikiklį taip, kad būtų pasiekta pusiausvyra - svorio centras turi būti tiesiai po laikiklio centru. Tuomet telieka prietaisą įjungti ir džiaugtis jo suteikiamais privalumais.

„Zhiyun Smooth Q“ turi kelis režimus.

Pirmasis yra vadinamas „sekimo“ režimu - telefonas išlaikomas stabiliu abiejose horizontaliose ašyse, bet yra tarsi pririštas prie vertikalios ašies (rankenos). Taigi, sukantis į šalį sukasi ir telefonas, bet jis nesiūbuoja į šalis ar pirmyn-atgal.

Antrasis režimas tarsi prirakina telefoną vietoje - kad ir kaip į šalis judinsite ar sukiosite rankeną, telefonas vis tiek bus atsuktas ta pačia kryptimi.

Trečiasis režimas tik išlygina jūsų judesius - telefonas judės su rankena, tačiau kur kas lėčiau ir tolygiau.

Ketvirtasis režimas tiesiog staiga apsuka telefoną aplink - šis režimas yra skirtas asmenukėms.

Ant laikiklio rankenos yra keletas mygtukų, leidžiančių sukioti telefoną, perjungti režimus ir priartinti vaizdą. Pats „Zhiyun Smooth Q“ yra pagamintas iš plastiko, kuris nėra toks tvirtas kaip metalas, bet gerokai lengvesnis. Laikiklis patogiai guli rankoje ir nevargina. Jo apačioje yra sriegiai, skirti trikojui ar papildomiems priedams.

„Zhiyun Smooth Q“ baterija veikia net 12 valandų - Zhangas jos ribų taip ir nepasiekė visų bandymų metu. Visgi, net jei taip nutiktų ir baterija išsikrautų, įrenginį galima naudoti prijungtą prie išorinės baterijos. Įrenginio apačioje yra USB lizdas, kurį galima panaudoti savo išmaniojo telefono įkrovimui. 

Apžvalgininkui gamintojo siūloma „ZY PLAY“ programėlė didelio įspūdžio nepadarė, tačiau tik su ja veikia visi ant laikiklio rankenos esantys mygtukai. Ši programėlė taip pat gali automatiškai sekti filmuojamo žmogaus veidą. Zhangas priekaištų turėjo ir ne visiškai aiškioms instrukcijoms.

Visgi, „Zhiyun Smooth Q“ turi daugiau pliusų nei minusų. Šiuo laikikliu labai lengva naudotis, jis lengvas ir patogus. Su juo filmuoti vaizdai atrodo labai gražiai ir tolygiai, o kaina tiesiog stebina. „Zhiyun Smooth Q“ šiuo metu taikoma 33 % nuolaida ir įrenginys kainuoja €83,41.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(1)
(3)

Komentarai ()