Turbūt pačios geriausios studijinės „Bluetooth“ ausinės? „Bluedio UFO Plus“ su 12 transduktorių, tvirta konstrukcija, o garsas toks tarsi 7.1 garso įranga būtų uždėta ant galvos (Video, „Bluedio UFO Plus“ apžvalga)  (2)

Jeigu galvojate apie ausinių pirkimą iš Kinijos, tai greičiausiai jau ne kartą girdėjote ir apie vietinį kinų garso technikos gamintoją „Bluedio“. Ši bendrovė gamina įvairias ausines ir garso kolonėles, tačiau didžiausią dėmesį skiria belaidėms ausinėms. Šioje apžvalgoje detaliai išanalizuosime vieną iš naujausių šios kompanijos gaminių – belaides „Bluedio UFO Plus“ ausines.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš pradedant detalią šių ausinių apžvalgą reikėtų pasakyti, kad „Bluedio“ kompanija yra itin gerai žinoma Kinijos rinkoje ir vis stipriau plečiasi į kitas rinkas – tiek į JAV, tiek ir į Europą. Šios kompanijos gaminama garso įrangą pasižymi itin aukšta gaminių kokybe ir gera kaina.

Šios apžvalgos autorius yra išbandęs ir daręs ne vieną šios kompanijos ausinių apžvalgą, o dabar atėjo eilė ir belaidėms „Bluedio UFO Plus“. ShareWhere pirmiausiai atkreipia dėmesį, kad šios ausinės turi net 12 pavarų-transduktorių. Net jei ir gerai nenusimanote ausinių technologijose (apie jas detaliai rašėme čia aut. past.), galima suprasti, kad dažniausiai ausinės turi po vieną transduktorių, o su „Bluedio UFO Plus“ kiekviena ausis gaus net po 6 transduktorius.

ShareWhere šias ausines jau testavo dvi savaites ir susidarė aiškią nuomonę apie šias ausines, bet viską pradėsime detaliai nuo pat pradžių.

Pačioje pakuotėje rasite „Bluedio UFO Plus“ ausines, standartinį 3,5 mm ir studijinį ausinių laidą, microUSB laidą, kuris yra naudojamas ausinėms įkrauti, specialų ir itin kompaktišką dėklą ausinėms ir naudojimosi instrukciją anglų kalba. Tačiau kaip ir teigia ShareWhere visa reikalinga informacija yra puikiai pateikta ir ant pačių ausinių dėžės.

Kaip minėjome, šios ausinės turi net 12 transduktorių, kurių diafragmų dydis siekia iki 50 mm. Tai yra labai solidus rodiklis ir reiškia, kad šios ausinės turi užtikrinti labai gerus žemus tonus, bet apie garso kokybę pakalbėsime kiek vėliau. „Bluedio UFO Plus“ taip pat turi 30 mm dydžio diafragmas vidutiniams ir 20 mm aukštiems tonams.

Ausinių dažnis siekia nuo 10 Hz iki 22 000 Hz, o tai apžvalgos autoriaus nuomone yra „fenomenalu“. Žmogaus ausis girdi garsus 10 Hz – 20 000 Hz amplitudėje, tad tai reiškia, kad su šiomis ausinėmis jus ne tik girdėsite kiekvieno muzikos akordo variacijas, bet ir jausite realų skirtumą taip žemų ir labai žemų, bei aukštų ir labai aukštų tonų.

Ant ausinių lankelio yra „UFO“ užrašas ir „Bluedio UFO Plus“ yra naujausios šios serijos ausinės. Šiek tiek senesnis ausinių modelis su 8 transduktoriais yra „Bluedio UFO“.

„Bluedio UFO Plus“ ausinės yra tvirtos, jų korpusas yra metalis. Pačių ausinių kaušeliai gali lankstytis, o apžvalgos autoriaus teigimu „vyriai yra itin tvirti, tad man nereikia nerimauti, kad ausinės sulūš“.

Taip pat maitinimo mygtukas yra įtaisytas dešiniojoje ausinių kaušelių išorinėje dalyje ir labai patogu jį pasiekti. Dar vienas geras dalykas yra ausinių šone esantis gradavimas ir tai, kad galima ausinių lankelį padidinti ir prisiderinti prie savo galvos dydžio.

Kalbant bendrai apie ausinių pagaminimo kokybę ir tai, kad tai metalinės ausinės, su odiniu lankeliu, akivaizdžiai matomais tvirtais vyriais ir minkštais ausinių kaušeliais, šios studijinės „Bluedio UFO Plus“ ausinės, atrodo, „turėtų kainuoti mažiausiai 200 eurų. Plius, nepamirštant, kad šios ausinės turi 12 transduktorių ir jas galima įsigyti už mažiau nei 90 eurų, tai yra neįtikėtinas „Bluedio“ kompanijos pasiūlymas. Ši kompanija keičia žaidimo taisykles, ir retas kitas gamintojas gali pasiūlyti kažką panašaus, o pinigai sumokėti už šias ausines atsiperka su kaupu“.

Šios ausinės palaiko „Bluetooth 4.1“ ryšį ir duomenys yra perduodami iki 10 metrų atstumu. Apžvalgos autorius nesusidūrė su kažkokiomis ryšio problemomis, viskas veikė gerai.

Ausinių baterija įkraunama per maždaug 2,5 valandos, o muzikos galima klausytis net 25 valandas, tad tokie rodikliai ausinėms yra labai geri.

Taip pat „Bluedio UFO Plus“ puikiai izoliuoja ausis nuo pašalinių garsų ir girdima vien tik muzika, o daugybė ausinių testų rezultatų parodė, kad „Bluedio UFO Plus“ yra itin tvirtas ir atsparus neigiamam poveikiui gaminys.

Ausinių įjungimo mygtukas turi LED apšvietimą ir šviečia mėlyna spalva. Apskritimas aplink įjungimo mygtuką yra visiškai lygus, tačiau jį galima naudoti ir muzikos kontroliavimui: į viršų – garsas didėja, į apačią – mažėja, o į šonus – dainos pasirinkimas. Nors vizualiai specialių mygtukų nematyti, bet viską galima kontroliuoti ausinėmis, tačiau apžvalgos autoriui labiau tai patinka daryti susiejus ausines su išmaniuoju telefonu ir per patį telefoną.

Vaizdo įraše nuo 15:12 min. galite pasižiūrėti kaip yra testuojamos ausinės. ShareWhere teigia, kad „klausytis muzikos su „Bluedio UFO Plus“ ausinėmis yra tikra palaima ir aš tiesiog neberandu daugiau gerų žodžių, kuriais dar galėčiau apibūdinti šias nuostabias ausines. 12 transduktorių koncepcija yra kažkas nuostabaus, girdimas kiekvienas, net ir menkiausias garsas, atrodo, tarsi 7.1 garso įranga būtų uždėta ant galvos, o dar kai tokia kaina – tai yra fenomenalu“.

Kaina

„Bluedio UFO Plus“  ausinių dažnoje parduotuvėje nerasite - jos arba išpirktos, arba nėra pasiūloje iš viso. Ten, kur yra, ausinės kainuoja 90€ ribose. Turbūt geriausias pasiūlymas yra iš AliExpress parduotuvių:

  • AliExpress, Bluedio official store (96.9% teigiamų vertinimų, 75 užsakymai): € 82,98
  • Gearbest jo išpirktos ir neaišku, kada bus papildymas
  • Lietuvoje neparduodamos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(3)
(10)

Komentarai (2)