Geriausiais vadinamų vidutinės klasės telefonų praktinis palyginimas: kuo skiriasi „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ nuo „Xiaomi Redmi 5 Plus“, kiek skiriasi kainos Lietuvoje ir Kinijoje (Apžvalga, Video)  ()

Šie du „Xiaomi“ kompanijos išmanieji telefonai yra vieni iš labiausiai aptarinėjamų. Ir jei „Xiaomi Redmi Note 5“ yra jau gerai žinomas išmanus telefonas, tai „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ yra naujesnė pastarojo versija. Bet ar geresnė? Ar tikrai jis yra vertas dėmesio? O gal senesnis modelis yra geresnis? Šioje detalioje apžvalgoje panagrinėsime šiuos du išmaniuosius telefonus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kad nesusipainiotume iškart priminsime, kad tai kas vakaruose gali būti vadinama „Xiaomi Redmi Note 5“, Kinijoje paprastai vadinama „Xiaomi Redmi 5 Plus tarptautine versija“, o tai kas vakaruose nurodoma kaip „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ – Kinijoje virsta „Xiaomi Redmi Note 5“.  Nedidelė painiava, bet į tai reikia atkreipti dėmesį prieš perkant išmanųjį telefoną. 

Šių telefonų specifikacijas jau lyginome kitoje apžvalgoje, tačiau dabar - praktinio naudojimo skirtumai. 

Iš principo daugelis apžvalgininkų pripažįsta, kad šie du „Xiaomi“ kompanijos telefonai yra itin panašūs, bet turi ir tam tikrų skirtumų. Tad ilgai nedelsdami iškart ir pereikime prie detalios šių itin populiarių išmaniųjų telefonų apžvalgos.

Kalbant apie telefonų išvaizdą galima sakyti, kad šie du telefonai yra panašūs vienas į kitą kaip „tikri broliai“. Telefonų priekyje išvis jokių skirtumų nematyti, na, o nugarėlėje jau yra šiok toks skirtumas. „Xiaomi Redmi 5 Plus tarptautinės versijos“ kamera yra įtaisyta telefono centre, o „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ dvigubos kameros modulis yra statmenas ir įtaisytas telefono šone. Toks sprendimas yra taikomas ir „iPhone X“ telefone. Taip pat „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ telefono korpuso viršutinėje ir apatinėje dalyse yra mažiau plastiko nei „Xiaomi Redmi 5 Plus tarptautinėje versijoje“.

Kalbant apie pačių telefonų pagaminimo kokybę, apžvalgos autoriui nekyla abejonių, kad tai aukščiausios kokybės telefonai. Skiriasi tik jungčių išdėliojimas: jei 3.5 mm jungtis „Xiaomi Redmi 5 Plus“ telefone yra viršuje, tai „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ ji nukeliavo į telefono apačią. Visais kitais aspektais viskas identiška: microUSB, pirštų atspaudų skaitytuvai telefonų nugarėlėse, kurie vienodai greitai ir gerai veikia.

Ekranai taip pat identiški: 5,99 colių įstrižainės FHD+, 403 ppi, 18:9 santykio, ryškios ir aiškios spalvos, puikus matymo kampas, ryškumo reguliavimas. Apskritai dėl ekranų kokybės jokių nusiskundimų, jie yra puikūs.

Pasižiūrėjus į telefonų vidų matyti, kad „Xiaomi Redmi 5 Plus“ darbuojasi su ganėtinai senstelėjusiu „Snapdragon 625“ procesoriumi ir „Adreno 506“ vaizdo plokšte. Tuo tarpu „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ gavo naujesnį „Snapdragon 636“ ir „Adreno 509“.

RAM ir ROM konfiguracijos šių dviejų telefonų skiriasi neženkliai: „Xiaomi Redmi 5 Plus“ yra 3/32 bei 4/64 versijų, o „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ – 3/32, 4/64 ir 6/64 versijų. Žinoma, abu telefonai palaiko microSD kortelę.

Nors abu „Xiaomi“ telefonai pasižymi gerais darbo rezultatais, tačiau „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ lenkia „Xiaomi Redmi 5 Plus“. Antutu rezultatai rodo, kad „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ surenka dvigubai daugiau taškų nei „Xiaomi Redmi 5 Plus“ ir tai pastebima žaidžiant žaidimus.

Jei „Xiaomi Redmi 5 Plus“ prie maksimalių žaidimų parametrų palaiko 30 kadrų per sekundę, tai „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ palaiko 45-55 kadrus per sekundę ir jame nereikia nustatyti vidutinių parametrų, kad būtų galima patirti maksimalų malonumą žaidžiant žaidimus. Tad neabejotinai „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ yra puikus pasirinkimas mėgstantiems žaisti žaidimus.

Grįžtant prie telefonų parametrų, jie abu turi identiškos talpos baterijas ir net atsižvelgiant į skirtingus procesorius, demonstruoja vienodą rezultatą: pažaidus 30 minučių žaidimą baterijos energijos sumažėjo 3 %, o 30 minučių Youtube „suvalgė“ 1-2 %. Apžvalgos autoriaus teigimu, telefonų baterijos atlaiko 1,5-2 dienas prie gana intensyvaus naudojimo, tai yra, kai per dieną telefonų ekranai yra įjungti 6-7 valandas.

Abiejų telefonų garsiakalbiai yra kokybiški ir garso kokybė yra gera. Taip pat ir klausantis muzikos per ausines apžvalgos autorius neturi kažkokių priekaištų. Visgi, per „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ ausines garsas yra truputi stipresnis ir šiek tiek ryškesni žemi tonai, tačiau esminio skirtumo nesijaučia.

Abu telefonai darbuojasi su „MIUI 9“ operacine sistema ir kaip teigia apžvalgos autorius tai yra viena geriausių programinių įrangų, kurios parašytos ant „Android OS“. Ji yra funkcionali, palaiko gestų valdymą, šiuose telefonuose veikia itin greitai ir „kažkokių problemų aš nepastebėjau“.

Telefonų kameros, neskaitant procesorių, yra dar vienas ryškesnis skirtumas tarp šių dviejų telefonų. „Xiaomi Redmi 5 Plus“ gale turi vieną 12 MP kamerą, o „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ turi dvigubą galinę kamerą – 12 MP ir 5 MP. Dienos metu kažkokių skirtumų tarp šių dviejų kamerų daromų nuotraukų kokybės nematyti, nors „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ greičiau veikia HDR funkcija. Bendrai, nors yra matomas šioks toks spalvų skirtumas ir skiriasi šviesos apdorojimas, bet nuotraukų kokybė yra puiki, detalės yra ryškios.

O kalbant apie filmuojamo vaizdo kokybę, tai „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ gerokai lenkia „Xiaomi Redmi 5 Plus“. Dėl skaitmeninio vaizdo stabilizavimo vaizdo kokybė yra itin kokybiška ir sklandi. „Xiaomi Redmi 5 Plus“ šioje kategorijoje gerokai atsilieka nuo „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“. Tad jei planuojate filmuoti, neabejotinai reikia rinktis „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“.

Abu telefonai veikia 4G tinkle, tačiau nei viename nėra NFC. Ir jei tai galima atleisti „Xiaomi Redmi 5 Plus“ išmaniajame telefone, tai naujausias „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ jau privalėjo turėti šią technologiją.

Apibendrinimas

Apžvalgos autoriui „Xiaomi Redmi 5 Plus“ ir „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ atrodo ganėtinai panašūs telefonai, tačiau yra ir tam tikrų skirtumų.

Jei mėgstate žaisti žaidimus, daryti portretines nuotraukas, turėti geresnę filmavimo kokybę, tada geriau sumokėti šiek tiek daugiau ir įsigyti „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“.

Jei šie dalykai jums nėra prioritetiniai, tada drąsiai rinkitės „Xiaomi Redmi 5 Plus“, kuris taip pat yra puikus išmanusis telefonas ir daugeliu atveju stiprus konkurentas naujajam „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“.

Kur pirkti?

Dabar šiuos telefonus galima įsigyti tike Lietuvoje, tiek Kinijoje. Svarbiausias kriterijus, iš kur pirkti priklauso nuo to, kiek norite sutaupyti. Kainų palyginimas:

Modelis

Gearbest

Skytech

Skirtumas be pristatymo antkainio

„Xiaomi Redmi 5 Plus“ 3/32 GB

€145.41,

pristatymas nemokamas, kompensuojami visi galimi papildomi mokesčiai

166.77€

Pristatymas 1.99€/3.49€,

Papildomų mokesčių nebūna

21,36€

„Xiaomi Redmi 5 Plus“ 4/64 GB

€166.44

pristatymas nemokamas, kompensuojami visi galimi papildomi mokesčiai

187.75€

Pristatymas 1.99€/3.49€,

Papildomų mokesčių nebūna

21.31€

„Xiaomi Redmi Note 5 PRO“ 3/32 GB

€166.44

pristatymas nemokamas, kompensuojami visi galimi papildomi mokesčiai

194.75€

Pristatymas 1.99€/3.49€,

Papildomų mokesčių nebūna

28.31€

„Xiaomi Redmi Note 5 PRO“ 4/64 GB

€201.48

pristatymas nemokamas, kompensuojami visi galimi papildomi mokesčiai

227.75€

Pristatymas 1.99€/3.49€,

Papildomų mokesčių nebūna

26.27€

Reikia pastebėti, kad Lietuvoje kainos retai kada keičiasi, tai Kinijoje jų dinamika labai didelė - kartais jos pakyla net daugiau nei lietuviškos, o po to krenta ženkliai mažiau. Tad Kinijoje užmačius gerus pasiūlymus, neverta tikėtis, kad jie ilgai tokie išbus. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(2)
(8)

Komentarai ()