Kinijos turgelio stebuklai: anonso nuolaidos planšetiniams kompiuteriams „Teclast M89“ su Retina ekranu ir apžvalgininkus nustebinusia sparta bei „Alldocube M5“ su 4G ryšiu ir „Android 8.0“ (Video)  ()

Kinijos elektroninės parduotuvės pradeda pardavinėti naujos kartos planšetinį kompiuterį „Teclast M89“. Kitaip sakant, taip puiki alternatyva tiems pirkėjams, kurie dar šį pavasarį dėl nepakankamo našumo tiesiog buvo priversti atsisakyti „Teclast P80 Pro“ planšetinio kompiuterio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kitaip sakant, tie skaitytojai, kurie šiek tiek palaukė šį kartą prisidėję papildomus 40 eurų naujos kartos „Teclast M89“ planšetinio kompiuterio techninėmis galimybėmis tikrai liks patenkinti. Anonso proga Kinijos elektroninėse parduotuvėse „Teclast M89“ šiuo metu galima įsigyti už maždaug 130 eurų.

Tuo tarpu „Teclast P80 Pro“ kaina nors ir yra tiek šiek didesnė nei anonso metu, tačiau su papildoma nuolaida kainuodamas apie 90 eurų šis planšetinis kompiuteris taip pat vis dar išlieka dėmesio centre – išsamiai apie jį rašėme šiame straipsnyje.

Grįžtant prie „Teclast M89“ norisi pabrėžti, kad šis planšetinis kompiuteris yra aprūpintas 7,9 colių įstrižainės Retina tipo IPS technologijos lietimui jautriu ekranu (2048 x 1536, 326 PPI). Būtent tokio paties tipo ekranu yra aprūpintas ir 2015 metais išleistas „iPad 4 Mini“ planšetinis kompiuteris. Apžvalgininkai pastebi, kad nors šis ekranas rinkoje pasirodė gana seniai, tačiau jam surasti lygiaverčių konkurentų yra itin sunku net ir 2018 metais. Be to, šį „Teclast M89“ integruotą ekraną nuo susibraižymų taip pat dar saugo „Corning Gorilla Glass“ stiklas.

Užsienio apžvalgininkai itin teigiamai vertina ir „Teclast M89“ našumo galimybes. Jie tvirtina, kad šiame planšetiniame kompiuteryje integruotas „MediaTek MTK8176“ šešių branduolių centrinis procesorius savo našumu tikrai lenkia net ir dešimties branduolių „Helio X20“ CPU. Atkreipkite dėmesį, kad tokias išvadas leidžia patvirtinti praktiniai bandymai. Tuo tarpu jeigu šiuos du paminėtus centrinius procesorius lyginsite tik pagal sintetinių testų rezultatus, tuomet teks pripažinti „Helio X20“ pranašumą.

„Teclast M89“ planšetinis kompiuteris teigiamų atsiliepimų taip pat susilaukia dėl integruotų Micro HDMI bei USB C tipo jungčių ir pilnai metalinio korpuso, tačiau kritikos gauna dėl šiek tiek jau senstelėjusios „Android 7.0“ operacinės sistemos. Vis dėlto pastaroji platformos versija vis dar yra labai populiari, o planšetinius kompiuterius su „Android 8.0“ galima suskaičiuoti ant rankos pirštų. Be to, „Teclast M89“ pas pirkėją atkeliauja tik su trimis pašalinėmis kiniškomis taikomosiomis programomis, iš kurių dvi naudotojas tiesiog pats bet kada gali lengvai pašalinti.

Bendrai paėmus, „Teclast M89“ būtų labai gera planšetė su fantastiška kaina, tačiau ją naudojant tik naršymui po internetą, bus vienas šiek tiek erzinantis dalykas - praktiniai bandymai atskleidžia, jog „Teclast M89“ planšetinis kompiuteris susiduria su WiFi ryšio stabilumo problemomis. Pasak apžvalgininkų, „Teclast M89“ nors ir labai trumpam, bet per dieną bent kartą praranda ryšį su prieigos tašku ir paskui jį vėl atstato. Tai pastebima ilgą laiką stebint vaizdo transliacijas per internetą. Dėl to šio planšetinio kompiuterio ryšio galimybės dažnai yra įvertinamos mažiausiu balu, tačiau daugelis sutinka, kad tai „Teclast M89“ vis tiek nesutrukdo tapti vienu geriausiu žaidimams skirtu planšetiniu kompiuteriu iš Kinijos.

Visgi, jei norite naujo nebrangaus planšeto iš Kinijos su „Android 8.0“, tada verčiau rinktis „Alldocube M5“. Tai visiškai naujas, tik praėjusią savaitę anonsuotas planšetinis kompiuteris, apie kurį jau rašėme išsamiau ir kuriam vis dar taikomos anonso nuolaidos. „Alldocube M5“ greičiausiai yra pirmasis planšetinis kompiuteris rinkoje, kuris pas pirkėją iš karto atkeliauja su naujos kartos operacine sistema „Android 8.0“.

Be to, „Alldocube M5“ planšetinis kompiuteris ypatingas tampa dėl tos priežasties, nes gali pasigirti ne tik kokybišku 10,1 colių įstrižainės IPS technologijos lietimui jautriu ekranu (2560 x 1600), bet ir integruotais dviem garsiakalbiais bei 4G LTE ryšio moduliu. Čia dėmesį bene labiausiai norisi atkreipti į LTE ryšio modulį - 4G LTE palaikymas planšetiniuose kompiuteriuose kol kas yra gana didelė naujiena, o ypatingai tada, kai kalba pakrypsta apie Kinijoje pagamintus planšetinius kompiuterius.

„Alldocube M5“ turi „MediaTek MTK6797“ (Helio X20) CPU, „Mali-T880 MP4“ vaizdo plokšte, 4 GB operatyviąją RAM atmintine, 6600 mAh talpos baterija bei 64 GB vidine ROM atmintine, kurią esant reikalui bet kada galima praplėsti dar 128 GB naudojant Micro SD kortelę. Ir apie ryšio problemas su „Alldocube M5“ bent jau kol kas nepranešama.

 

„Teclast M89“

„Alldocube M5“

Ekranas

7,9 colių įstrižainės Retina tipo IPS technologijos lietimui jautrus ekranas (2048 x 1536, 326 PPI).

10,1 colių įstrižainės IPS technologijos lietimui jautrus ekranas (2560 x 1600, 299 PPI)

CPU

MediaTek MTK8176

„MediaTek MTK6797“ (Helio X20)

RAM

3 GB

4 GB

ROM

32 GB

64 GB

SD kortelė

Iki 128 GB

Iki 128 GB

SIM kortelės lizdas

Nėra

Dvi SIM kortelės

Baterija

4840mAh

5 val. video peržiūros

6500 mAh

5 val. video peržiūros

OS

„Android 7.0“

„Android 8.0“

Korpuso medžiaga

Metalas

Metalas

Matmenys

19.90 x 13.60 x 0.74 cm

24.10 x 17.10 x 0.87 cm

Kaina su anonso nuolaidomis

130€

164€

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(5)
(-4)

Komentarai ()