Viena iš geriausiai vertinamų veiksmo kamerų iš Kinijos „Xiaomi Mijia 4K“: praktinis palyginimas su „Gopro Hero5 ir kaip nustatoma anglų kalba (Aprašymas, Pirkėjų atsiliepimai, Video)  ()

Veiksmo kamera yra labai naudingas įrenginys. Ji gali iš arti užfiksuoti jūsų nuotykius, ekstremalius žygius ar net augintinių keliones. Veiksmo kameros taip pat praverčia kuriant „Youtube“ video blogus, gali pavaduoti automobilinį vaizdo registratorių ar net tapti slapta kamera. „Xiaomi Mijia“ yra viena geriausiai vertinamų ir perkamiausių kamerų iš Kinijos, tačiau kokie jos privalumai?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-07-13 Viena iš geriausiai vertinamų veiksmo kamerų iš Kinijos „Xiaomi Mijia 4K“: praktinis palyginimas su „Gopro Hero5 ir kaip nustatoma anglų kalba (Aprašymas, Pirkėjų atsiliepimai, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai

  • Tai itin aukštos kokybės 4K raiškos veiksmo kamera su labai gerai veikiančiu vaizdo stabilizatoriumi
  • Tinka filmavimui bet kokiomis sąlygomis, o taip pat fotografavimui, lauko sportui, namų saugojimui ir pan.
  • Video rezoliucija 1080P (60 kadrų per sekundę),4K(3840 x 2160, 30 kadrų per sekundę )
  • Baterija yra išimama, jos talpa 1450 mAh
  • Budėjimo režimas apie 4 valandas, filmavimo režimas apie 2-3 valandas
  • Turi integruotą mikrofoną ir garsiakalbį
  • 7 sluoksnių itin kokybiškas 145 laipsnių objektyvas yra itin jautrus šviesai
  • Labai gerai veikiantis vaizdo stabilizatorius su 3 ašių giroskopu ir 3 ašių akcelerometru - naikina visus rankų ir kūno virpesius
  • Turi labai didelį, 2,4 colių ekraną (960 x 480 px)
  • Yra itin lengva - sveria tik 99 gramus
  • Leidžia „Time Lapse“ filmavimą, sulėtintus vaizdo įrašus, fotografavimą, turi „Wi-Fi“ ir „Bluetooth“ sąsajas
  • Palaikomos kalbos - kinų ir anglų. Perkant iš Kinijos, kamera gali atkeliauti su abiem kalbomis arba tik su kinų - tokiu atveju reikės įdiegti atnaujinimą ir vėliau nustatyti anglų kalba

​Kaina

  • Šiuo metu Kinijoje su nuolaida siūloma už €101,48 (nemokamas siuntimas), taip pat galima įsigyti Lietuvoje už 148.79€. Perkant iš Kinijos, sutaupote 47.31€.

„Xiaomi Mijia Camera Mini 4K“ gali filmuoti 4K raiška 30 kadrų per sekundę greičiu. Tai reiškia, kad galite kurti itin aukštos kokybės vaizdo įrašus. 7 sluoksnių itin kokybiškas 145 laipsnių objektyvas yra itin jautrus šviesai, todėl puikiai filmuoja ir tamsoje. „Xiaomi Mijia“ turi pakankamai didelį 2,4 colių ekraną - tokio dydžio ekranai veiksmo kamerų rinkoje yra gana reti. Jis nedideliame prietaise tilpo todėl, kad buvo atsisakyta mygtukų - ekranas yra liečiamas.

„Xiaomi Mijia“ turi itin talpią 1450 mAh. Pilnai įkrauta ji leis filmuoti 2 valandas 4K raiška arba 3 valandas įprasta „FullHD“ raiška. Nepaisant didelės baterijos, „Xiaomi Mijia“ vis tiek sveria vos 99 gramus. Ši kamera vaizdus fiksuoja itin kokybiškai dėl savo 3 ašių giroskopo ir 3 ašių akcelerometro - vaizdas yra itin stabilus.

Ši veiksmo kamera turi visas įprastas funkcijas, kurių galima tikėtis iš tokio įrenginio: „Time Lapse“ filmavimas, sulėtinti vaizdo įrašai, fotografavimas, „Wi-Fi“ ir „Bluetooth“ sąsajos. Viskas atrodo išties kokybiška ir gražu, tačiau tai pastūmėja  „Xiaomi Mijia“ į itin pajėgių konkurentų kompaniją.

„Xiaomi Mijia“ prieš „Gopro Hero5“

„Gopro Hero5“ yra praktiškai standartinė aukšto lygio veiksmo kamera. Ji, žinoma, yra brangesnė nei „Xiaomi Mijia“, tačiau „Xiaomi“ visada sako, kad nori pranokti brangesnius produktus. Augantis „Youtube“ kanalas „Shape the future Tech“ atliko bandymus, kad palygintų šias kameras.

Trumpai susumuojant šį vaizdo įrašą, buvo lyginamos kamerų galimybės filmuojant 4K ir 1080P raiška. Abi kameros filmuoja puikiai, tačiau „Xiaomi Mijia“ užfiksuotas vaizdas atrodo aiškesnis ir detalesnis. Filmuojant tamsoje skirtumas tarp kamerų nebuvo ryškus ir, atrodo, nedidelį pranašumą įgijo „Hero5“. Sulėtintas vaizdas vėl gražiau atrodė „Xiaomi Mijia“ užfiksuotoje medžiagoje, nors „Hero5“ gali filmuoti didesniu kadrų per sekundę greičiu. „Gopro“, atrodo, geriau fiksuoja ryškias spalvas, o štai vaizdo stabilizavimo funkcija vėl atrodo pranašesnė „Xiaomi Mijia“ pusėje. Bandymo metu taip pat patvirtinta, kad „Xiaomi Mijia“ 4K raiška gali filmuoti apie 2 valandas - ilgiau nei „Hero5“.

Viską susumavus, sunku pasakyti, kuri kamera iš tiesų yra geresnė. Tačiau „Xiaomi Mijia“ tikrai nenusileidžia gerokai brangesnei „Gopro Hero5“, o kai kuriose srityse turi ir akivaizdžių pranašumų.

Vienas neįvardintas pranašumas galėtų būti kalba - „Xiaomi Mijia“ palaiko anglų ir kinų kalbas, bet perkant iš Kinijos bent jau seniau daugelis „Xiaomi Mijia“ veiksmo kamerų atkeliauja kalbėdamos tik kiniškai, todėl kalbą tenka keisti patiems. Tiesa, nauji pirkėjų atsliepimai leidžia spėti, kad kinai jau prieš parduodami ir patys įdiegia anglų kalba, bet jei taip nėra, tą galima padaryti ir patiems. 

Kaip išmokyti „Xiaomi Mijia“ kalbėti angliškai?

Priversti „Xiaomi Mijia“ kalbėti anglų kalba tikrai įmanoma, bet reikės pereiti keletą žingsnių:

  1. Parsisiųskite programinį failą ir įrašykite jį į tuščią atminties kortelę.
  2. Įstatykite kortelę ir įjunkite pilnai įkrautą kamerą, tuomet pasirinkite mygtuką dešinėje - kamera pradės programinės įrangos atnaujinimą.
  3. Po kelių minučių kamera baigs atnaujinimą ir persikraus. Tuomet nukeliaukite į ekrano viršų ir spauskite nustatymų meniu.
  4. Nukeliaukite iki kalbos parinkčių (trečia eilutė nuo apačios), pasirinkite anglų kalbą ir patvirtinkite.
  5. Dabar „Xiaomi Mijia“ kalbės angliškai.

Kainų palyginimas

Geriausia tai, kad tokio lygio kamera yra ne tokia brangi, kaip galima numanyti. Šiuo metu Kinijoje „Xiaomi Mijia“ taikoma nuolaida ir ji kainuoja €101,48. Kamera siunčiama į Lietuvą nemokamai, registruotu paštu, o jei netikėtai būtų muitinės mokesčių, juos turėtų kompensuoti pati parduotuvė. 

Ši kamera parduodama ir Lietuvoje, tik gerokai brangiau - mūsų šalyje ją galite įsigyti už 148.79€. Tad sutaupote 47.31€.

Atsiliepimai

„Xiaomi Mijia“ yra puiki veiksmo kamera, kurios užfiksuoti vaizdai atrodo puikiai. Ja lengva naudotis, o ir pirkėjai ją vertina labai gerai. Šiuo metu, kai šią veiksmo kamerą jau yra įvertinę 402 pirkėjai, vidutinis įvertinimas yra 4,84 žvaigždutės iš 5.

Dažniausiai skundai ir yra susiję su kalba, o tai - pataisoma. Keli naudingi pirkėjų atsiliepimai:

  • Bладимир. Kamera simpatiška. Atvyko per 25 dienas. Įpakavimas visiškai nepažeistas. Šiek tiek komplikuotas susiejimas su „Mi Home“ programa - visada pirmiausia turite įdėti atminties kortelę. Atminties kortelė turi būti U3 ir ne mažesnė kaip 16 GB. Kameroje įdiegta anglų ir kinų sąsaja. 
  • Tommaso. Aš nusipirkau šią kamerą išankstinio pardavimo metu prieš daug mėnesių. Labai dažnai ją naudoju baidariaujant upėmis ir esu padaręs daug puikių vaizdo įrašų. Video kokybė yra labai gerai, o nuotraukų kokybė gali būti ir geresnė, bet man nereikia fotografuoti - man svarbiausia filmavimas.
    Akumuliatorius puikiai veikia 45 minutes įrašant 2K raiškos video. 4K raiškos niekada nenaudojau.
    Atminkite, kad EIS (elektroninis vaizdo stabilizavimas) veikia tik 1920 @ 1080 režimu, netgi filmuojant 50 kadrų per sekundę ar didesniu dažniu. 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(4)
(1)

Komentarai ()