Dvigubai pigiau į ausis įstatomos „Xiaomi Pro HD“ ausinės su hibridine technologija, grafeno diafragma, labai gerais vidutiniais bei aukštais tonais ir tiesiog puikiais atsiliepimais (Video)  (1)

„Xiaomi“ išgarsėjo kaip išmaniųjų telefonų gamintoja. Visgi, jau pačioje kompanijos gyvavimo pradžioje šiuo prekės ženklu imtos žymėti ir ausinės. Vienos iš populiariausių - „Xiaomi Pro HD“. Jų populiarumo paslaptis glūdi aukštoje kokybėje, nesenstančiame dizaine ir viliojančioje kainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai

  • „Xiaomi Pro HD“ yra į ausis įstatomos ergonomiškos ausinės su laidu, pasižyminčios hibridine garsiakalbių technologija.
  • Puikiai atkuria aukštus ir vidutinius tonus, o žemi dažniai yra silpnesni. 
  • Idealiai tinka tiems, kuriems patinka melodinga muzika - gera klausytis džiazo, bliuzo, vokalinės ir instrumentinės muzikos.
  • Puikiai tinka daug keliaujantiems - yra lengvos, nereikia baterijų, o ir vietos jos beveik neužima. Tinka ir sportuojantiems, nes nekrenta iš ausų ir yra patogios.

Pagrindinės specifikacijos:

  • Tipas: laidinės/įstatomos į ausis;
  • Tradicinė 3.5mm audio jungtis.
  • Korpuso medžiaga: metalas;
  • Svoris: 17 g;
  • Laido ilgis: 1,25 m;
  • Valdymas: ant laido esantis mygtukų blokas – dainos perjungimas, sustabdymas, reagavimas į skambučius;
  • Dažnis: 20-40KHz;
  • Jautrumas: 98 dB;
  • Varža: 32 omai.
  • Garsiakalbiai: hibridiniai su grafeno diafragma;

Kaina

„Xiaomi Pro HD“ ausinės yra puikiai vertinamos pirkėjų ir tikrai ne be reikalo. Visų pirma, atkreipkite dėmesį į tai, kad jos yra metalinės. Tai reiškia, kad jos yra tvirtos ir malonios liesti. Net mygtukų korpusas ant laido yra metalinis - tai retas dizaino sprendimas šiame rinkos segmente.

„Xiaomi Pro HD“ yra įstatomos į ausis, tačiau jos yra kitokios nei daugelis taip nešiojamų ausinių. Jų antgaliai yra pakreipti 45 laipsnių kampu. Taip jos į ausis įsistato lengviau ir yra patogesnės.

Šios ausinės pasižymi hibridine garsiakalbių technologija. Tai reiškia, kad jų garsiakalbiai yra subalansuoti taip, kad gerai atkurtų bent dviejų sričių dažnius. Dažniausia hibridinė technologija naudojama tam, kad puikiai grotų ir aukštus, ir žemus tonus. Tačiau „Xiaomi Pro HD“ stiprybė yra vidutiniai ir aukšti tonai, tačiau dažnių diapazonas yra išties platus.

Tikriausiai pastebėjote ir grafeno diafragmas - tai dar vienas retas konstrukcinis sprendimas. Grafenas yra labai plona, bet nepaprastai tvirta medžiaga. Taigi, diafragmos yra plonesnės ir veikia greičiau - muzika yra detalesnė ir aiškesnė.

„Xiaomi Pro HD“ pasižymi 32 omų varža. „Xiaomi“ tiki, kad tai - aukso viduriukas, nes tokia varža pasižymi daugelis šio gamintojo ausinių. Kuo aukštesnė varža, tuo daugiau galios reikės joms groti. Tup pačiu, kuo sudėtingesnis garsiakalbių mechanizmas, tuo didesne varža jis pasižymės. Ausinės pasižymi žema varža, jei ji svyruoja nuo 16 iki 32 omų. Todėl „Xiaomi“ taiko į šį dydį - tai leidžia naudoti pakankamai sudėtingas garsiakalbių technologijas, bet vis tiek girtis žema varža.

Apskirtai, „Xiaomi Pro HD“ yra giriamos dėl savo garso. Priešingai nei daugybė kitų šiuolaikinių ausinių, jos per daug neakcentuoja žemų dažnių ir groja pakankamai subalansuotai. Tai pastebi ir apžvalgininkai, ir pirkėjai.

Apžvalgos ir pirkėjų vertinimai

  • „i-shoppers.net обзоры товаров“ Youtube kanalas palygino, kuo „Xiaomi Hybrid Pro HD“ skiriasi nuo „Xiaomi Mi IV Hybrid“. Jo išvada tokia, kad bendrai su „Xiaomi Hybrid Pro HD“ ausinėmis garsas yra švaresnis. Tad atrodytų, jog „Xiaomi Hybrid Pro HD“ ausinės yra geresnės nei jų pirmtakas „Xiaomi Mi IV Hybrid“? Visai ne. Su „Xiaomi Mi IV Hybrid“ geriau klausytis aukštų ir žemų natų muzikos, tai yra roko ir elektroninės muzikos, o su „Xiaomi Hybrid Pro HD“ gerai klausytis džiazo, bliuzo, vokalinės ir instrumentinės muzikos. Tad čia viskas priklauso tik nuo muzikos mėgėjų skonio.
  • „Китай Таки Да!“ išbandė praktiškai ir palygino „Xiaomi Hybrid Pro HD“, „KZ ZST“ ir „Mark II Urbanfun HiFi“ su „Sony“, „Sennheiser“ ir „Koss Porta Pro“ ausinėmis. Apžvalgos autorius gana greitai pripažįsta, kad „Xiaomi Hybrid Pro HD“ ausinės yra jo mėgstamiausios, muzikos kokybė yra itin gera. Žemi tonai yra nei per žemai, nei per aukštai, „tiesiog aukso viduriukas“. Darydamas apžvalgą jis buvo visas šias ausines prijungęs prie savo „Apple iPod nano 7“muzikos grotuvo ir teigia, kad „neabejotinai su „Xiaomi Hybrid Pro HD“ ausinėmis klausantis muzikos, garso kokybė buvo pati geriausia.“
  • Šioje apžvalgoje „TechManZ“ ir nusprendė palyginti gana panašias „KZ ZS5“ ir „Xiaomi Hybrid Pro HD“ ausines. Apžvalgos autoriaus teigimu: „jei man reikėtų rinktis tarp šių dviejų ausinių, aš neabejotinai pasirinkčiau „Xiaomi Hybrid Pro HD“.

Minėjome, kad „Xiaomi Pro HD“ yra puikiai vertinamos pirkėjų - 3719 Gearbest pirkėjų ausinėms skyrė 4.86 balus. Štai ką sako keletas Gearbest pirkėjų:

  • GOD BLESSED! „Galėčiau daug pasakyti apie šias ausines.. AŠ JAS MYLIU!!! Naudoju jas kasdien jau antrus metus, myliu muziką ir mėgstu ją klausytis per ausines. Šios ausinės yra tiesiog neįtikėtinos, nuostabios ir ilgaamžės. Garsas yra aiškus ir detalus, kokybė prilygsta 150 svarų kainuojančioms ausinėms ir aš tikrai neperdedu. Niekada negirdžiu triukšmo, o vidutiniai ir aukšti tonai yra labai ryškūs. Dar norėčiau pasakyti apie ausinių laidą - aš maniau, kad jis nulūš po 3 mėnesių naudojimo, bet jau treti metai, o jis kaip naujas.“
  • Alessia. „Vos atidariusi dėžutę pamačiau, kad „Xiaomi“ kokybė bent jau estetine prasme lenkia žemą kainą. Juodos su nailoniniu ar medžiaginiu laidu (sunku pasakyti, bet jis tikrai atsparus) ir metalo detalėmis šios „Xiaomi“ ausinės neatrodo kaip kažkas kainuojančio apie 20 eurų.  Man ypač patiko ausinių antgaliai - jie yra pakreipti, todėl jas įstatyti yra labai paprasta, nereikia nieko per daug spausti ir jie labai patogiai gula ausyse“
  • Delpinsky. „Garso kokybė stipriai pagerėjo nuo praėjusios kartos hibridinių „Xiaomi“ ausinių. Jos groja stipriau, o garso kokybė išlieka aukšta. Jokio garso iškraipymo, girdžiu tik aiškų garsą, balsus, vidutiniai ir aukšti tonai skamba puikiai. Tai gerai, nes man nepatinka, kai viską užgožia per stiprūs žemi tonai“
  • Nina R. „Įpakavimas yra labai geras, jame yra keturios skirtingų antgalių poros, nedidelis maišelis ir plastikinė dėžutė. Įpakavimas man tikrai daro įspūdį. Pačios ausinės atrodo tvirtai, nes didžioji dalis detalių yra metalinės, ne plastikinės. Prijungus ausines prie „Android“ telefono, veikia visi mygtukai, o prie „Macbook“ kompiuterio – tik pauzės/paleidimo mygtukas. Tiesą sakant pradžioje aš šių ausinių nekenčiau - maniau, kad aukšti dažniai yra pernelyg aukšti, o žemų gerokai per mažai. Vėliau supratau, kad aš tiesiog norėjau sau įprasto garso, kaip kad gaudavau iš kitų ausinių, kuriuose labai stipriai iškelti žemi tonai, o po dviejų savaičių mano klausa persilaužė į naują muzikos skambėjimą ir dabar jos skamba tiesiog fantastiškai. Kokybė yra įspūdinga, palyginus su kaina.
    Tik galiu priminti, kad kai kuriems žmonės gali pritrūkti žemų dažnių - jiems geriau būtų Xiaomi Mi IV Hybrid
  • Apolinas. Nusipirkau pasibandyti metų pradžioje. Manau, kad už tokią kainą dar bent vienas reikia pasiimti - atsargai. Jos nerealios.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(0)
(4)
(-4)

Komentarai (1)