Anonsuotas naujos kartos robotas dulkių siurblys „360 S6 Robot Vacuum“ - turbūt įspūdingiausias „Roborock S50“ klonas, tik dar pigesnis: „daro viską, kaip geriausi siurbliai, o kainos ir kokybės santykis yra fantastiškas“ (Video)  ()

„360 S6 Robot Vacuum“ tai „360 Mobiles“ kompanijos robotas dulkių siurblys, kuris yra vienas galingiausių tokioje kainų kategorijoje. Jis yra skirtas grindų sausam siurbimui bei plovimui ir tinka tiek mažoms, tiek ir didelėms patalpoms. „360 S6 Robot Vacuum“ yra itin galingas robotas dulkių siurblys. 1800Pa siurbimo galios užtenka susiurbti visiems ant grindų esantiems nešvarumams. Jam nekils problemų nei su dulkėmis, nei su stambesnėmis šiukšlėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai:

  • Galia: 30W elektrinė galia; 1800Pa siurbimo galia užtikrina, kad bus susiurbtos ne tik dulkės, bet ir kruopos bei maži akmenukai.
  • Režimai: 3 siurbimo rėžimai - Silent (800Pa), Standard (1300-1500Pa) ir Powerful (1800Pa). Robotui užvažiavus ant kilimo – automatiškai įsijungia galingiausias siurbimo režimas.
  • Virtualus patalpų žemėlapis: yra; Localization and Mapping (SLAM) algoritmas lazerio pagalba sudaro virtualų patalpos žemėlapį, suplanuoja maršrutą ir sugeba atsiminti išvalytą plotą, tad niekad vieno valymo metu nesiurba tos pačios vietos 2 kartus. Tai stipriai sutrumpina siurbimo laiką, prailgina baterijos tarnavimo ir viso siurblio eksplotacijos laiką.
  • Garsas: 65dB
  • Filtras: Plaunamas Hepa filtras.
  • Apsaugos: robote esantys jutikliai leidžia orientuotis ir atpažinti erdvę – robotas neatsitrenkia į sienas ar baldus, taip pat nenukrenta nuo laiptų.
  • Dulkių dėžutės talpa: 400 ml.
  • Vandens talpa: 150 ml;
  • Baterija: 3200 mAh; vienu įkrovimu gali darbuotis iki 120 min.
  • Valdymas: galima valdyti per telefoną, naudojant „360Smart“ programėlę. Suderinama su „iOS“ ir „Android“.
  • Išskirtinės savybės: Sausas ir drėgnas valymas - „360Smart“ gali iššluoti/išsiurbti grindis, o paskui, uždėjus specialią šluostę ir vandens rezervuarą jas gali ir išplauti; savaime grįžta pasikrauti į stotelę; Pagrindinis šepetys ir du mažesni šepetėliai pakelia visus nešvarumus nuo grindų. Lengvai užlipa ant įvairių paviršių, pavyzdžiui, kilimo. Siurblys pasižymi pažangiu ir efektyviu siurbimo algoritmu. Esant ypač dideliems plotams, siurblys atsimena kur baigė siurbti, tada grįžta į krovimo stotelę, pasikrauna ir tęsia siurbimą, kur baigė, be jokio žmogaus įsikišimo.
  • Pakuotė: siurblys robotas, filtras, maitinimo adapteris, įkrovimo stotelė, vandens talpa, plovimo padas, angliška instrukcija
  • Matmenys ir masė: 35 x 35 x 10 cm; 3,5kg

Kaina:

„Xiaomi“ kompanija jau ilgą laiką dominuoja robotų dulkių siurblių rinkoje. Ir tai jiems daryti padeda puikiai žinomi „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ ir antros kartos „Roborock S50“ dulkių siurbliai. Tačiau kitas Kinijos gamintojas „360 Mobiles“ nusprendė, kad jau neužtenka vien tik gaminti biudžetinius išmaniuosius telefonus ir metas sudrebinti „Xiaomi“ robotų dulkių siurblių monopolį. Tad rinkoje pasirodė visiškai naujas „360 S6 Robot Vacuum“ robotas dulkių siurblys ir peržvelgę jo specifikacijas galime sakyti, kad „Xiaomi“ jau turėtų pradėti jaudintis.

Peržvelgus „360 S6 Robot Vacuum“ roboto dulkių siurblio technines specifikacijas, iškart į galvą šauna mintis, kad visą tai kažkur jau labai matyta? Nesuklysite, jis yra itin panašus į daugeliui puikiai žinoma „Xiaomi“ antros kartos robotą dulkių siurblį „Roborock S50“. 

Pagal specifikacijas ir išvaizdą - tai šiek tiek pigesnis „Xiaomi Roborock S50“ klonas, galintis praktiškai tą patį, ir net turintis kelis nedidelius privalumus, bet silpnesnę bateriją. 

Tai „Roborock S50“ klonas?

Tiek vizualiai, tiek ir techninėmis specifikacijomis jie yra neįtikėtinai panašūs. Visgi, yra tam tikrų skirtumų ir ne vien tik kainos požiūriu – „Roborock S50“ su vidutinėmis nuolaidomis kainuoja apie 430€, tad „360 S6 Robot Vacuum“ yra apie 100 eurų pigesnis. Bet kai „Roborock S50“ pasiūlomos itin didelės nuolaidos, kainų skirtumai gerokai sumažėja, tačiau panašu, kad „360 S6 Robot Vacuum“ vistiek bus pigesnis modelis. 

Kalbant apie panašumus, tai abu robotai palaiko sausą ir drėgną valymą, naudoja tuos pačius algoritmus ir nuskenavę valomos patalpos plotą, nusipiešia žemėlapį bei netgi valo tokia pačia trajektorija – zigzagu.

Nevažinėja per tą pačią ir jau išvalytą teritoriją, tad taupomi baterijos energijos resursai ir darbas padaromas greičiau. Abu užvažiavę ant kilimo padidina siurbimo galią.

~*~

Abu turi Hepa plaunamus filtrus, daugybė sensorių užtikrina, kad robotai neatsitrenks į sienas ir baldus bei nenukris nuo laiptų. Sugeba užlipti ant įvairių paviršių, savaime sugrįžta pasikrauti į stotelę ir tai padarę, toliau darbuojasi nuo ten kur baigė.

Valdomi per išmaniąsias programėles. Galima stebėti realiu laiku siurblio judėjimo trajektoriją, pasirinkti siurbimo režimą, valdyti siurblį su virtualiais mygtukais, nurodyti, kad išvalytų konkrečia vietą, nurodyti „virtualias sienas“ – bus nevalomas konkretus kambario plotas, gauti ataskaitas apie siurblio atliktus darbus (išvalytas plotas, trukmė ir pan.).

Tai kokie skirtumai?

Jų yra ne tiek jau ir daug. Pirmiausiai jie šiek tiek skiriasi vizualiai. „Roborock S50“ turi vieną didijį ir vieną mažą valymo šepetėlį, o „360 S6 Robot Vacuum“ turi du – šonuose įrengtus šepetėlius. Tad toks sprendimas turėtų užtikrinti, kad bus surenkama daugiau nešvarumų ir prieinama prie sunkiau pasiekiamų kambario vietų – sienų pakraščių, kampų ir aplink baldus.

Taip pat „360 S6 Robot Vacuum“ turi šiek tiek didesnės talpos vandens bakelį nei „Roborock S50“, nors ir skirtumas tėra 10 ml. Tačiau „360 S6 Robot Vacuum“ siurbimo galia yra kiek mažesnė – 1800Pa, o „Roborock S50“ – 2000Pa, bet tai nėra itin reikšmingas skirtumas.

Vienas didžiausių skirtumų yra baterijų talpose. „Roborock S50“ turi 5200 mAh talpos bateriją, o „360 S6 Robot Vacuum“ 3200 mAh. Tad čia jau ženklus skirtumas ir jei „Roborock S50“ gali vienu įkrovimu darbuotis 2,5 valandos, tai „360 S6 Robot Vacuum“ darbuosis iki 2 valandų.

Skirtumas kaip ir nėra ypatingai didelis, bet, žinoma, viskas priklauso nuo darbo sudėtingumo ir grindų nešvarumo lygio. O šiaip dėl energijos trūkumo tikrai nereikia jaudintis, juolab, kad kai „360 S6 Robot Vacuum“ robotui dulkių siurbliui liks mažiau kaip 20 % baterijos energijos, jis automatiškai grįš prie įkrovimo stotelės, įkraus bateriją ir vėl grįš prie nebaigto darbo nuo ten, kur sustojo.

Tad patiems nereikės po namus ieškoti be energijos likusio roboto, jis viską padarys pats. Beje, reikia paminėti, kad pilnai baterija yra įkraunama per 120-150 minučių.

Tad bendrai tai yra itin panašūs robotai dulkių siurbliai ir skirtumų yra ganėtinai nedaug. „360 S6 Robot Vacuum“ yra visiškai naujas produktas, tad pirkėjų vertinimų dar nėra, tačiau šį robotą dulkių siurblį išbandęs apžvalgininkas teigia, kad tai fantastiškas įrenginys.

Apžvalgininko vertinimas

  • Boby Sanburn – „Turiu pripažinti, kad testuoti 360 S6 Robot Vacuum buvo itin smagu. Jis užtikrina greitą valymą, navigacija veikia puikiai. Po testavimo galiu pasakyti, kad jo valymo rezultatai yra labai geri. Sutvarkyti kambariui prireikė vos 20 minučių ir tokiais rezultatais gali pasigirti tik tokie gigantai kaip: Roomba 980, Miele Scount RX1, LG HomeBot ir Neato BotVac D85. Šis robotas netgi sugebėjo išvalyti grindis ir po mano lova.
    Maksimaliu siurbimo režimu jis skleidžia 67 dBA garsą ir tai yra gal kiek daugoka, bet nesiskiria nuo gerai žinomo Roomba roboto dulkio siurblio. Bendrai, 360 S6 Robot Vacuum gali ne tik varžytis su geriausiais ir brangiausiais robotais, bet ir juos aplenkti. Vienas iš jo pagrindinių privalumų yra tai, kad jis per labai trumpą laiką susiurbia daug atliekų. Tai vienas iš rinkos lyderių, o kainos ir kokybės santykis yra fantastiškas.“
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(4)
(2)

Komentarai ()