Už tokią kainą geresnio roboto siurblio negausite: skelbiamos nuolaidos „ILIFE A6“ siurbliui su specialiu guminiu šepetėliu plaukų siurbimui, nuotoliniu valdymu ir net nematoma siena, kokios neturi kiti „ILIFE“ robotai (Video)  (1)

„ILIFE A6“ - tai nebrangus robotas-dulkių siurblys su pažangia dulkių atskyrimo technologija, HEPA fitru, plaukų surinkimui skirtu guminiu besisukančiu šepečiu ir patogiu valdymo pulteliu. Tai nėra išmanus įrenginys, tačiau jis turi kelis valymo režimus ir moka apsisaugoti nuo kliūčių. Papildomai padeda ir nematoma siena, kuri yra komplektuojama su „ILIFE A6“. Pirkėjai giria „ILIFE A6“ efektyvumą, nuotolinio valdymo galimybę, tylų darbą, jo guminį šepetį ir patogų pultelį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai

  • Galia: 22W elektrinė galia, 1000PA siurbimo galia - susiurbia nuo dulkių iki kruopų ir mažų akmenukų
  • Režimai: automatinis, zonos, maksimalus, perimetro ir mini kambario valymo.
  • Virtualus patalpų žemėlapis: nėra;
  • Garsas: 65 dB;
  • Filtras: HEPA filtras ir dviguba ciklono technologija dulkėms nuo oro atskirti - išpučiamas itin švarus ir išvalytas oras.
  • Apsaugos: Išvengia kliūčių ir nukritimo nuo laiptų, gali įkopti į 15 laipsnių įkalnę.
  • Dulkių dėžutės talpa: yra 300 ml.
  • Vandens talpa: 0 ml - neturi drėgno valymo, tik siurbimo funkcija.
  • Baterija:  2500mAh; vienu įkrovimu gali išsiurbti 150-200 kv. m. plotą; veikimo trukmė iki 160 min; automatiškai grįžta į įkrovimo stotelę.
  • Išskirtinės savybės: valyti padeda besisukantis guminis šepetys, kurį lengva išvalyti - jis ypač naudingas plaukų surinkimui. 
  • Pakuotė: siurblys, nematomos sienos įrenginys, nuotolinio valdymo pultelis, įkrovimo stotelė, šepečiai ir instrukcijos.
  • Matmenys ir masė: itin žemo profilio – vos 8 cm aukščio (30.50 x 30.50 x 8.00 cm), 2.5 kg

Kaina

Tikrinta 2018 09 04

ILIFE A6“ yra biudžetinės klasės dulkių siurblys su dviem šoniniais šepetėliais ir vienu pagrindiniu guminiu beisukančiu šepetėliu bei įvairiais valdymo režimais. Nors tai biudžetinis robotas, bet pagal kainą yra nepalyginamai brangesnis nei neseniai aprašytas Cafago pasiūlymas už mažiau nei 20€ - būtent tiek kainuoja „CleanRobot“, kuris gali būti priskirtas ultra biudžetinei klasei. 

Šių robotų kaina skiriasi 8 kartus, bet ne ką mažiau skiriasi ir galimybės. „ILIFE A6“ yra galingesnis, turi specialius šepečius pasienių ir kilimų valymui, yra kur kas tylesnis, jo baterijos užtenka bent du kartus ilgiau, turi kelis siurbimo režimus, nuotolinį valdymą su distanciniu pulteliu ir net virtualios sienos režimą. Tuo tarpu „CleanRobot“ gali pasigirti tiesiog tuo, kad siurbia grindis ir kainuoja tiek, kiek „ILIFE A6“ nekainuos niekada, net ir naudotas. 

„ILIFE A6“ savo pagrindiniu principu šiek tiek primena „Xiaomi Mi Robot Vacuum“, tačiau pastarasis prietaisas yra išmanus, todėl ir gerokai brangesnis.

„ILIFE A6“ – tai funkcionalus dulkių siurblys-robotas, tiksiantis bet kuriam butui ar namui.

„Xiaomi Mi Robot Vacuum“ gali būti valdomas programėle ir pats susidaro namų žemėlapį, kad žinotų, kur dirba. Tuo tarpu „ILIFE A6“ neturi jokio sudėtingo algoritmo, nemoka sudaryti žemėlapio, neturi programėlės ir važinėjasi daugiau mažiau atsitiktine kryptimi, kol namai būna švarūs.

„ILIFE A6“ taip pat turi gerokai mažesnę bateriją (2500 mAh prieš 5200 mAh), kurios pakanka 150-200 kvadratinių metrų išvalymui („Xiaomi Mi Robot Vacuum“ išvalo 250 kvadratinių metrų). Pastebėsite, kad baterijų talpos skirtumas yra gerokai didesnis nei išvalomo ploto. Taip yra todėl, kad „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ yra galingesnis (55 W prieš 22 W) ir siurbia stipriau (1800 prieš 1000 PA). Tačiau nemanykite, kad pigesnis „ILIFE A6“ neturi ko pasiūlyti.

„ILIFE A6“ valo labai gerai savo guminio šepetėlio pagalba - tokio šepečio neturėjo senesnės kartos ILIFE robotai siurbliai. Šis sprendimas yra geras tuo, kad į guminį ritinėlį neįsivelia plaukai, jį lengva valyti.

Šoniniai šepetėliai yra labai lankstūs ir lengvai pasiekia kambario kampus. „ILIFE A6“ be vargo juda iš kambario į kambarį, nes gali kopti į 15 laipsnių įkalnę. Šis robotas orą nuo dulkių atskiria per dviejų lygių cikloną, nešvarumai surenkami 0,3 litrų talpoje, kurią yra labai lengva išimti. Kaip ir visi tokie robotai, „ILIFE A6“ pats sugrįžta į įkrovimo stotelę, kai senka jo baterijos.

„ILIFE A6“ yra labai tylus – skleidžia vos 65 dB triukšmą, todėl galite jį palikti dirbti ir anksti ryte. O galite nustatyti ir vėlesniam laikui, kai nebūsite namuose. „ILIFE A6“ yra patogiai kontroliuojamas pridedamu pulteliu.

Prie „ILIFE A6“ funkcionalumo prisideda ir itin žemas korpusas, kurio aukštis siekia vos 8 cm. Tai reiškia, kad šis dulkių siurblys gali pralįsti pro pakankamai nedidelius tarpelius po baldais.

Taip pat pakuotėje rasite ir nematomą sieną – įrenginį, kurio nubrėžtos virtualios linijos robotas nedrįs peržengti. Taip galėsite apsaugoti augintinių kampą, židinį ar kitas jautresnes vietas, kur robotui nėra ko važiuoti. Jį tereikia pastatyti vienoje ribos krašte ir nukreipti į kitą kraštą:

ILIFE gamina daug robotų siurblių, o skirtumai tarp jų ne visada aiškūs iš pirmo žvilgsnio. Žemesnėje iliustracijoje surasite visus esminius skirtumus, kuo „ILIFE A6“ (kainuoja apie 164-202€) skiriasi nuo

  • A4S“ (kainuoja apie 130€-160€, labai panašus į A6, tik neturi nematomos sienos ir specialaus guminio šepečio, tad blogiau pakelia plaukus).
  • V7s Pro“ (kainuoja apie 150€, turi dvigubai mažesnę galią, neturi nematomos sienos, bet plauna grindis ir turi sintetinius šepetėlius)
  • V5s Pro“ (kainuoja apie 130€, turi tą patį galingumą, bet mažesnę bateriją, neturi šepetėlių, neturi nematomos sienos, bet turi plovimo funkciją).

Iš visų šių robotų universaliausas ir daugiausiai galimybių turi „ILIFE A6“ - nors jis ir neplanuna grindų, tačiau ši funkcija labiau primena drėgną valymą, nei plovimą ir realybėje naudojama ne taip jau dažnai. Vienintelis „ILIFE A6“ didesnis trūkumas - be akcijų aukštoka kaina, bet gaunant su akcija, tai geriausias pasirinkimas iš visų kitų šioje lentelėje lyginamų robotų. 

Galiausiai, „ILIFE A6“ yra pakankamai saugus. Jis nenukris nuo laiptų, nes turi briaunų sensorius. Jis taip pat išvengs kliūčių, perstumtų baldų ar ant žemės paliktų daiktų.

Visos šios savybės nulėmė, kad „ILIFE A6“ yra labai palankiai vertinamas pirkėjų.

Vertinimai

Šiuo metu Gearbest.com parduotuvėje vidutinis „ILIFE A6“ įvertinimas siekia 4,82 žvaigždutes iš 5 (įvertinimą pateikė 153 pirkėjai). Štai ką keletas iš jų norėjo pasakyti:

  • Raimondas – „Tobulas robotas-dulkių siurblys. Galima jį palikti dirbti, kai pats išeini į darbą. Valo gerai, vietas be kilimo išvalo tobulai. Žemas aukštis leidžia palįsti po baldais. Ilgi besisukantys šoniniai šepečiai pasiekia visus kampus. Turime 5 kambarius, robotas gali išvalyti visus atsitiktine tvarka. Su įjungtu automatiniu režimu jis iš vieno kambario į kitą važinėja kelis kartus. Suranda savo įkrovimo stotelę, kai senka baterija. Dulkių talpos išvalymas yra labai paprastas, užtrunka vos kelias sekundes. Pagrindinis šepetys taip pat yra lengvai išimamas valymui. Pakuotėje buvo ir papildomų šepečių (pagrindinis guminis šepetys ir du šoniniai). Kol kas nematomos sienos nenaudojome. Gera funkcija, bet, mano manymu, nelabai naudinga. Gal, jei turit laiptų. Geras kainos ir funkcionalumo santykis“.
  • art200 – „ILIFE A6“ yra modernus prietaisas. Atrodo gerai, turi gerus parametrus, o ir naujoviškas guminis šepetys yra geras sprendimas. „ILIFE A6“ yra tiesiog nuostabus. Ilgas darbo laikas, patobulintas važinėjimo algoritmas, lyginant su senesniais modeliais. Aišku, valdomas nuotoliniu pulteliu. Papildomas privalumas yra gana žema kaina, lyginant su konkurentais. Rekomenduoju“.
  • Mariya – „Esu labai patenkinta šiuo robotu. Jis veikia nuostabiai net ant mano kilimų. Vos tik šis robotas baigė valyti mūsų butą, pasiėmiau kitą dulkių siurblį, kad pažiūrėčiau ar jis ką nors surinks – nieko nebebuvo. Neįsivaizduoju, kaip iki šiol išsiverčiau be šio prietaiso. Dabar daugiau laiko galiu leisti su vaikais, nes A6 valo už mane“.
  • Kadri – „Tai yra pirmas mano robotas-dulkių siurblys, todėl nežinojau, ko tikėtis. Bet man jis labai patinka. Jis veikia tyliai ir, atrodo, savo darbą nudirba puikiai. Man patinka, kad pagrindinis šepetys yra guminis, todėl ilgi plaukai į jį neįsivelia. Plaukai įsivelia į šoninius šepetėlius, bet juos nesunku pašalinti. Baterijos pakanka ilgam laikui. Tiesa, pats roboto korpusas yra blizgus, todėl ant jo matosi dulkės, o laikmačio nustatymas ir atšaukimas nėra labai intuityvus ir lankstus“.
  • Šioje apžvalgoje „ILIFE A6“ palygino su „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ - abu robotai dirba labai gerai ir efektyviai, tačiau „Xiaomi“ robotas dirba gerokai efektyviau dėl virtualaus žemėlapio funkcijos. „ILIFE A6“ robotas važinėdamas po grindis naudoja įprastą infraraudonųjų spindulių sensorių. Tad baigus siurbti, apžvalgos autorius pasvėrė, kiek iš 50 gramų išpilto purvo ant grindų, sugebėjo surinkti šis „ILIFE A6“ robotas dulkių siurblys. Svarstyklės parodė, kad iš viso surinko 44 gramus purvo. Apžvalgos autorius pripažįsta, kad tai visai geras rezultatas, ir jei dar būtų leidęs šiam robotui padirbėti kiek ilgiau, jis greičiausiai būtų surinkęs dar daugiau purvo. 
    „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ vietoj IR sensorių naudoja lazerinius atstumo jutiklius, o tai yra gerokai pažangesnė sistema. Ant grindų vėl buvo išpilta 50 gramų purvo ir tose pačiose vietose, kaip ir testuojant „ILIFE A6“, ir tada paleistas „Xiaomi“ robotas darbuotis. Kaip ir įprasta šiam robotui, jis nuskenuoja teritoriją ir pradeda darbą apvažiuodamas teritorijos kraštus, o veliau išvalo visą likusią teritoriją. Visas darbas užtruko maždaug 15 minučių ir per jas „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ surinko 49 gramus purvo.​​

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(2)
(0)

Komentarai (1)