Kaip sudaromas apžvalgų reitingas  ()

Technologijos.lt pateikdama įvairių daiktų reitingus pagal apžvalgas vadovaujasi tokiomis taisyklėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reitingo sudarymo taisyklės

  1. Atrenkamos tik informatyvios ir profesionalios apžvalgos. Į reitingą neįtraukiamos mėgėjiškos apžvalgos, kuriose iš esmės nėra daikto vertinimo tik jo vizualus parodymas ir techninių specifikacijų išvardinimas. 
  2. Daiktui priskiriamas reitingas, jei jis turi bent 3 vertinimui tinkamas apžvalgas. 
  3. Kiekviena vertinimui tinkama apžvalga įvertinima priskiriant jai konkretų balą. Balo priskyrimo taisyklės pateiktos žemiau, skyrelyje „Kaip nustatomas apžvalgos balas“. 
  4. Įvertinus visas apžvalgas, skaičiuojamas balų vidurkis (pvz., yra 5 apžvalgos, 3 iš jų įvertintos 5 balais, 1 iš jų 4 balais, 1 iš jų - 3 balais. Balų vidurkis - (3x5+1x4+1x3)/5=4,4) - tai ir yra daikto reitingas pagal apžvalgas. 
  5. Kaip interpretuoti daikto reitingo balą? Įvertinti apžvalgas yra subjektyvu, tad reitingo vertinimas yra apytikslis - ko gero, daiktų kokybė vienoda, jei vienas gauna 4,6 balus, o kitas 4,7. Juntamas skirtumas galėtų būti, jei daiktų reitingas skiriasi bent per 0,5 balo, todėl tokiu tikslumu sudarome galutinį įvertinimą:
Galutinis reitingo balas pagal apžvalgas Technologijos.lt įvertinimas Ką tai reiškia
Puikus daiktas Pagal apžvalgas, vienas iš pačių geriausių savo kainos grupėje. Tobulų ir idealių daiktų nėra, bet tai geriausia ką galima gauti už tokią kainą ir visos jo funkcijos veikia puikiai.
4,5 - 5 Labai geras daiktas Pagal apžvalgas taip pat vienas iš pačių geriausių savo kainos grupėje, tačiau turi smulkių trūkumų, kurių galėjo ir nebūti. Dažniausiai jie visiškai netrukdo naudotis daiktu, nebent pirkėjas yra perfekcionistas.  
4-4,5 Geras daiktas Pagal apžvalgas daiktas tikrai geras, galima rekomenduoti, bet jau yra dalykų, kurie tiks ne visiems pirkėjams - reikia įvertinti, ar apžvalgininkų pastebėti trūkumai asmeniškai bus svarbūs, ar į juos nekreipsite dėmesio. 
3,5-4 Truputį geriau nei vidutiniškai Pagal apžvalgas privalumų dar yra daugiau nei trūkumų, tačiau bendrai, trūkumų yra ne taip ir mažai - tokiems daiktams reikia įvertinti, ar trūkumai jums asmeniškai nėra kritiniai. 
3,0-3,5 Vidutiniškas daiktas Pagal apžvalgas gamintojas ėjo į kompromisus tarp kainos ir kokybės - vidutiniškai pusė funkcijų veikia gerai, o kita dalis šiaip sau. Tokius daiktus galime rekomenduoti, jei jums reikia tik pagrindinių funkcijų, kurios pagal apžvalgas yra veikiančios gerai, o prašoma kaina - labai gera. 
2,0-3,0 Tinka iš bėdos Pagal apžvalgas trūkumų yra daugiau nei privalumų, bet naudotis iš bėdos galima. Tokių daiktų nerekomenduojame, bet jei jie pasitaiko kaip prizai ar išpardavimai už pusę savo kainos, ar dar pigiau, galima rizikuoti.  
1,0-2,0 Blogas daiktas Pagal apžvalgas nerekomenduojame - daiktas tiesiog bus nenaudojamas ir be reikalo užims vietą. 

Kaip nustatomas atskiros apžvalgos balas

5 balai, jei apžvalgininkas patvirtina visus tolesnius teiginius arba tiesiog neturi jokių priekaištų:

  • Pagrindinės ir papildomos funkcijos veikia gerai ( pvz., sporto ausinės, kurioms gamintojas žada gerą žemą dažnį, kokybišką aktyvų triukšmo slopinimą ir mikrofoną  - vis dalykai yra ir puikiai veikia)
  • Pagaminimo kokybė gera, medžiagos kokybiškos ir ilgaamžės, dizainas yra malonus
  • Naudotis patogu
  • Kainos/kokybės santykis yra geras

4 balai, jei apžvalgininkas patvirtina bent vieną iš tolesnių teiginių:

  • Pagrindinės funkcijos veikia gerai, bet pavienės ir neesminės papildomos funkcijos veikia prastai (minėtose sporto ausinėse viskas veikia labai gerai išskyrus aktyvų triukšmo slopinimą - jis veikia prastai, tačiau tai nė kiek nekliudo mėgautis geru garsu ir kitomis funkcijomis)
  • Pagaminimo kokybė gera, medžiagos kokybiškos ir ilgaamžės, bet dizainas labai specifiškas
  • Naudotis pakankamai patogu, bet yra neesminių trūkumų, kuriuos būtų galima patobulinti
  • Dabartinis kainos/kokybės santykis nėra geras - yra juntamai pigesnių konkurentų su praktiškai identišku funkcionalumu (galioja apžvalgos metu buvusiai kainai)

3 balai, jei apžvalgininkas patvirtina bent vieną iš tolesnių teiginių:

  • Pagrindinės funkcijos veikia gerai, bet daugelis ar visos papildomos funkcijos veikia prastai (pvz: kokybiškai neveikia aktyvus triukšmo slopinimas, o mikrofonas irgi yra prastos kokybės, bet muzika skamba gerai)
  • Pagaminimo kokybė gera, bet panaudotos medžiagos nėra labai kokybiškos ir ilgaamžės (pvz., pigus ir greitai lūžtantis plastikas)
  • Naudotis galima, bet yra nepatogu

2 balai, jei apžvalgininkas patvirtina bent vieną iš tolesnių teiginių:

  • Dalis pagrindinių funkcijų veikia nekokybiškai, bet kai nėra geriau, iš bėdos naudoti galima (muzika yra garsi, bet žadėtų stiprių žemų dažnių nėra nė kvapo)
  • Pagaminimo kokybė prasta, bet panaudotos medžiagos yra geros ir kokybiškos (pvz., panaudotas aliuminis, bet viskas taip prastai surinkta, kad bet kada gali pradingti kontaktai, iškristi varžtai)

1 balas, jei apžvalgininkas patvirtina bent vieną iš tolesnių teiginių:

  • Daugelis pagrindinių funkcijų veikia prastai arba iš viso neveikia - nėra jokios prasmės turėti tokį daiktą, nes realiai juo nesinaudosite (garsas yra silpnas arba visiškai nekokybiškas, kad neįmanoma tokiomis ausinėmis klausytis muzikos)
  • Pagaminimo kokybė ir panaudotos medžiagos yra prastos, didelė rizika greitiems gedimams (pvz., pigus plastikas su siaubingos kokybės surinkimu)
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: