Kinijos turgelio stebuklai: išparduodamas mini kompiuteris su 8GB RAM, integruota baterija, SSD disku ir vos 10W galios – tinka namams, bet gali atlikti net ir serverio funkciją („Beelink Gemini X55 Ultimate“ kaina, Specifikacijos, Video)  (2)

„Beelink Gemini X55 Ultimate“ – tai mažų gabaritų kompiuteris, kuris dėl integruoto „Intel Gemini Lake Pentium J5005“ centrinio procesoriaus bei „Intel HD Graphics 605“ vaizdo plokštės puikiai tinka tiek darbui namuose, tiek biure. Be to, šis NUC kompiuteris dar turi 8 GB RAM bei gigabitinę LAN jungtį, todėl nedideliuose projektuose nesunkiai gali atlikti ir serverio funkciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai

  • Procesorius: keturių branduolių 1,5 GHz taktinio dažnio „Intel Gemini Lake Pentium J5005“.
  • Vaizdo plokštė: „Intel HD Graphics 605“.
  • Atmintis: 8 GB DDR4 tipo RAM, 128 GB mSATA SSD, SD kortelė iki 64 GB.
  • Jungtys: keturios USB 3.0, mikrofono jungtis, RJ-45, dvi HDMI išvestys, Micro SD kortelės lizdas, 5.1 garso išėjimas.
  • Ryšiai: Bluetooth 4.0, WiFi (2,4 GHz + 5,8 GHz), 1000 Mbps LAN jungtis.
  • Korpusas: plastikinis, tačiau turintis specialias angas geresniam aušinimui užtikrinti.
  • Išskirtinės savybės: galimybė prijungti 2,5 colių diską, maksimali galia siekia vos 10 W, turi integruotą 240 mAh bateriją, palaiko 5.1 garsą.
  • Komplektacija: maitinimo adapteris, du HDMI kabeliai (20 cm ir 80 cm), sieninis laikiklis, instrukcija.
  • Matmenys ir masė: 11,5 x 10,2 x 4,3 cm; 308 g.

Kaina

  • Kinijos elektroninė parduotuvė „Gearbest“ šiuo metu „Beelink Gemini X55 Ultimate“ taiko 22% nuolaidą, todėl galutinė šio mažų gabaritų kompiuterio kaina yra 217,50 €. Siuntimas nemokamas registruotu paštu.
  • Nors „AliExpress“ dabar taiko 29% nuolaidą, tačiau kartu su siuntimu „Beelink Gemini X55 Ultimate“ kaina šiuo metu siekia 226,41 €.
  • „GekkBuying“ šį kompiuterį į Lietuvą dabar siunčia nemokamai, tačiau šioje elektroninėje parduotuvėje už tą patį produktą tenka mokėti 254,63 €.
  • „Beelink Gemini X55 Ultimate“ pirkdami „Gearbest“ dabar galite sutaupyti apie 40 €.

Mažų gabaritų kompiuteriai pradėjo sparčiai populiarėti pasirodžius „Raspberry Pi“. Tačiau „Raspberry Pi“ serijos kompiuteriams vis dar trūksta našaus grafinio procesoriaus, kurio būtinai prireikia naudojant operacines sistemas su grafine vartotojo sąsaja. Jeigu turite tokį poreikį, tuomet tenka ieškoti mažų gabaritų kompiuterio, kuris kitaip dar gali būti vadinamas NUC.

„Intel Gemini Lake Pentium J5005“ CPU bei  „Intel HD Graphics 605“ GPU turintis „Beelink Gemini X55 Ultimate“ NUC kompiuteris palaiko ne tik „Linux“, bet ir „Windows“ operacinę sistemą. Svarbu atkreipti dėmesį, kad naujieji 2018 m. anonsuoti „Gemini Lake“ architektūros lustai yra bene 70% spartesni nei 2014 m. išleisti „Pentium Bay Trail“ architektūros lustai.

Be to, „Beelink Gemini X55 Ultimate“ integruotas SSD diskas bei 8 GB operatyvioji RAM atmintinė taip pat garantuoja, kad šis mažų gabaritų kompiuteris yra tinkamas ne tik tipiniam kompiuterio naudotojui (naršymas internete, nuotraukų ir filmų peržiūra ir t.t.) namuose, bet ir darbui biure.

Tuo tarpu kiti pirkėjai „Beelink Gemini X55 Ultimate“ dar gali panaudoti ir kaip serverį. Toks sprendimas šiuo atveju yra parankus, nes šio mažų gabaritų kompiuterio energijos sąnaudos maksimaliai siekia vos 10 W. Įvertinus tai, kad serveris įprastai būna įjungtas visuomet, mažos energijos sąnaudos tampa tikrai reikšmingu „Beelink Gemini X55 Ultimate“ privalumu.

Vertinimai

Mažų gabaritų kompiuteris „Beelink Gemini X55 Ultimate“ yra santykinai naujas produktas. Vis dėlto didelis susidomėjimas šiuo NUC kompiuteriu jau leidžia susidaryti pirmąją nuomonę pagal pirkėjų vertinimus. Šiuo metu „Beelink Gemini X55 Ultimate“ turi 4,83 žvaigždučių įvertinimą iš 5 galimų.

  • God. Džiaugiuosi savo pirkiniu. Gera surinkimo kokybė, tylus aušinimas, iš karto įdiegta „Windows 10“ operacinė sistema. Man pavyko pasiekit 503 Mbps skaitymo bei 368 Mbps rašymo spartas. Vienintelis trūkumas, kurį įžvelgiu, tai gana lengvai besitepantis korpusas. Vis dėlto reziumė esu patenkintas šiuo kompiuteriu ir viliuosi, kad jis tarnaus ilgai.
  • Mr.Spiky. Labai geras mažų gabaritų kompiuteris. Puikiai tinka naršymui internete ir darbui su „Microsoft Office“ programomis. Esu įsitikinęs, kad šį kompiuterį galima naudoti ir kitais tikslais, tačiau tai yra būtent tai, ko man reikia šiuo metu. Esu patenkintas savo pasirinkimu.
  • Kris. Naudoju šį kompiuterį 4K vaizdo įrašų 60 Hz peržiūrai ir nesusiduriu su jokiomis problemomis bei kadrų praradimais. Maloniai stebina iš karto įdiegta legali „Windows 10 Home“ operacinė sistema. Esu sužavėtas šiuo mažų gabaritų kompiuteriu.
  • Fabio. Šis mažų gabaritų kompiuteris turi puikų procesorių ir maloniai stebina labai geru našumu. Tai yra būtent tai ko aš seniai ieškojau. Esu patenkintas savo pirkiniu, o kas svarbiausia „Beelink Gemini X55 Ultimate“ man buvo pristatytas vos per 18 darbo dienų.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(8)
(-2)

Komentarai (2)