Itin stiprūs, atsparūs vibracijai bei smūgiams, specialiai metalui sukurti klijai, kurie gali suklijuoti medieną, keramiką, plastiką ir kitas medžiagas (J-5001 kaina, Specifikacijos, Video)  (2)

J-5001 - tai dviejų komponentų epoksidiniai klijai, sukurti metalui, bet tinkantys ir plastikui, medienai, keramikai ir kitoms medžiagoms. Juos yra labai paprasta naudoti, nes komponentai yra maišomi santykiu 1:1. Klijai išdžius jau po 10 minučių, o visą savo tvirtumą pasieks po 24 valandų. Tuomet jie tampa atsparūs vibracijai ir smūgiams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai: J-5001 specifikacijos

  • Tipas: dviejų komponentų klijai. 
  • Paskirtis: metalo, plastiko, keramikos, medienos klijavimas.
  • Džiūvimo laikas: 5-10 minučių.
  • Kietėjimo laikas: 24 valandos.
  • Ypatingos savybės: atsparūs smūgiams, vibracijai, ilgaamžiai, sudaro labai tvirtą jungtį.
  • Išmatavimai ir svoris: 4,60×3,50×12,50 cm, 100 gramų (pakuotės svoris).

J-5001 kaina

  • Lietuvoje - neparduodama.
  • Gearbest - €11,64.
  • Siuntimas į Lietuvą kainuoja €0,29.

Tai – dviejų komponentų epoksidiniai klijai J-5001, skirti įvairioms medžiagoms klijuoti. Gamintojo teigimu, šie klijai buvo sukurti specialiai metalui ir kartais gali padėti išvengti virinimo. Žinoma, virinimas yra geresnis būdas sujungti dvi metalines dalis – suvirinta siūlė yra atsparesnė temperatūros pokyčiams, gali būti tvirtesnė. Tačiau virinimas turi ir trūkumų.

Virinant metalą dėl karščio galimos deformacijos –detalės gali išsikraipyti. Dar daugiau, kartais plonas detales virinti yra labai sunku dėl to, kad jos lydosi ir jungtis tampa labai nepatikima. Galiausiai, ne visi žmonės turi prieigą prie suvirinimo aparatų ar moka jais naudotis – kartais klijai yra tiesiog paprastesnė, mažiau įgūdžių reikalaujanti alternatyva.

Naudoti J-5001 klijus yra labai paprasta. Tereikia surinkti abi tūbeles ir maišymo antgalį. Labai svarbu, kad komponentai būtų sumaišyti santykiu 1:1, kitaip jie gali tinkamai nesukietėti, todėl įsitikinkite, kad tūbelėse nėra didelių oro burbulų ir kad abi jos bus spaudžiamos vienodai.

Taip pat būtina paruošti paviršių – jis turi būti visiškai švarus, neužterštas riebalais ar dulkėmis. Ant jo išspaudžiami klijai, tuomet paviršiai turi būti suspausti ir laikomi 5-10 minučių, kol klijai išdžius. Pasiruoškite tam – geriau po ranka turėti porą spaustuvų ar ko nors, kas padėtų klijuojamus daiktus išlaikyti tinkamoje padėtyje.

Klijų jungtis bus sausa po 10 minučių, tačiau tvirtumą įgaus tik po 24 valandų. Geriau jau laukite visą šį laiką arba dar ilgiau, nes kitaip jungtis gali būti netvirta. Visiškai sukietėję klijai yra atsparūs vibracijai, smūgiams ir yra labai tvirti.

Gamintojas teigia, kad šie klijai buvo sukurti metalui, tačiau jie taip pat tinka medienai, plastikui, keramikai. Didžiausi jų privalumai – minimalūs reikalingi įgūdžiai, greitas džiūvimo laikas, nedidelė netvarka ir aukštas jungties tvirtumo lygis.

Jeigu reikia ne epoksidinių, o skystos gumos pagrindo klijų, tuomet vienas iš geriausių variantų - „Flex Glue“ klijai, apie kuriuos kalba visame pasaulyje, o rodomos galimybės tokios, kad atima žadą

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(11)
(-1)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: