„Išvada po mėnesio naudojimo - „Xiaomi“ tikrai neapgavo ir pagamino labai tvirtą išmaniąją apyrankę, bet yra vienas minusas, kurį reikėtų žinoti prieš perkant“ („Xiaomi Mi Band 3“ apžvalgų suvestinė, Video)  (2)

Tai jau yra viena populiariausių išmaniųjų apyrankių su daugybe naudingų funkcijų, gera baterija, 5ATM standartu ir daugeliu atžvilgiu lenkia „Xiaomi Mi Band 2“. Šiai, „Xiaomi Mi Band 3“, išmaniajai apyranke apžvalgininkai negaili pagyrų, tačiau jau mato ir tam tikrų minusų. Tad kam ši išmanioji tinka, o kam nelabai - sužinosime šioje apžvalgų suvestinėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šioje „Xiaomi Mi Band 3“ apžvalgų suvestinėje surasite koncentruotą informaciją, ką apie šią išmaniąją apyrankę kalba apžvalgininkai, kokius svarbiausius dalykus pastebi, kokie yra minusai ir pliusai.  

Primename, kad ši apyrankė pagal apžvalgų reitingą surinko 4,4 balus ir tai yra gera išmanioji apyrankė.

Pateikiame svarbiausių dalykų apie „Xiaomi Mi Band 3“ sąrašą ir apžvalgininkų nuomones.

„Xiaomi Mi Band 3“ pakuotė, pagaminimo kokybė

  • Kaip ir daugeliu atveju, „Xiaomi“ kompanija sukūrė kinišką apyrankės versiją ir tarptautinę, skirtą likusiems pasaulio vartotojams (0:26), tad prieš perkant konkrečią apyrankę reikia įdėmiau pasižiūrėti kokia versija yra parduodama.
  • „Xiaomi Mi Band 3“ išmanioji apyrankė atkeliauja tvarkingoje pakuotėje bei saugiai supakuota (0:58; 1:35). Pačioje pakuotėje yra išmanioji apyrankė, iš lankstaus silikono pagamintas dirželis, kuris maloniai priglunda prie rankos (2:10; 1:27). Apyrankės dirželis turi specialų užsegimą, kuris praktiškai išliko toks pats, kaip ir „Mi Band 2“ išmaniojoje apyrankėje (3:20).
  • Taip pat yra ir specialus apyrankės įkroviklis, prie kurio labai lengva prijungti pačią apyrankę (1:10; 1:54; 2:24) bei instrukcija kinų kalba (2:59) (pasirinkus anglišką apyrankės versiją instrukcija bus anglų kalba aut. past.).
  • Pačios apyrankės „smegenys“ lengvai įtvirtinamos specialiame apyrankės dėkle, viskas laikosi itin tvirtai ir nei vienas apžvalgininkas šioje srityje neturėjo prie ko prikibti (0:55; 4:19; 3:05).

„Xiaomi Mi Band 3“ specifikacijos

  • Kalbant apie technines specifikacijas, verta paminėti, kad „Mi Band 3“ turi 0,78 colių įstrižainės (120 x 80 raiškos) labai gerai į prisilietimus reaguojantį ir nesibraižantį OLED ekraną, kuris yra didesnis nei „Band 2“ apyrankės (0:38; 1:12). Taip pat galima pasirinkti apyrankę, kuri turi NFC (6:17; 2:20).
  • „Mi Band 3“ aprūpinta 5ATM standartu, tad nereikia bijoti vandens – ji yra pilnai jam atspari ir su šia apyranke galima drąsiai plaukioti vandens telkinyje ar baseine (1:05; 0:35; 1:55; 5:25).
  • Žinoma, 110 mAh talpos apyrankės baterija yra puiki – budėjimo režime jos nereikės įkrauti iki 20 dienų, o ir pats įkrovimas užtrunka vos vieną valandą (1:12). Daugelis pastebi, kad įprastai naudojant šią apyranke, jos energijos užtenka dviems savaitėms (1:02; 6:58; 6:02), tačiau šis apžvalgininkas teigia, kad jam ir jo žmonos turimai apyrankei energijos užtenka 7 dienoms, tačiau taip yra todėl, kad jie visas funkcijas išnaudoja maksimaliai (2:40).
  • Išmanioji apyrankė nepalaiko GPS, tačiau galima pasinaudoti telefone esančiu GPS ir taip sekti savo fizinę veiklą lauke, tarkim – bėgimo maršrutą (4:25; 5:05).

„Xiaomi Mi Band 3“ funkcijos, valdymas, minusai ir pliusai

  • Pats apyrankės valdymas vyksta liečiant jos ekraną – per funkcijas judama braukiant pirštu į viršų/žemyn bei į kairę/dešinę puses, o norint aktyvuoti konkrečią funkciją reikia nuspaudus kiek ilgiau palaikyti ekrane esantį mygtuką (1:12; 3:07; 2:52).
  • Taip pat pastebima, kad itin saulėtą dieną ekrane yra kiek sunkiau matoma informacija ir dėl to, kad ekranas yra išgaubtas, o ne plokščias, tenka paieškoti tinkamo žiūrėjimo kampo, kad visa informacija būtų gerai matoma (1:39; 0:51; 2:40).
  • Visus duomenis galima matyti išmaniojoje programėlėje, o apyrankė palaiko išties gausybę fizinio aktyvumo funkcijų: skaičiuoja nueitus žingsnius, atstumą, nuolatos ir tiksliai seka širdies ritmą (5:00), miego kokybę, sudegintas kalorijas, palaiko 5 sporto režimus, tarp kurių yra bėgimas lauke bei ant bėgimo takelio ir važiavimas dviračiu, informuoja apie skambučius ir žinutes, padeda surasti telefoną bei net yra orų prognozė (6:58; 5:56).
  • Žinoma, kaip ir daugelis išmaniųjų apyrankių bei laikrodžių, ir ar tai būtų „Apple Watch“, ar „Xiaomi“, jos šiek tiek skaičiuoja žingsnių, net ir tuo metu, kai važiuojama automobiliu, tačiau tai yra bendra tokių įrenginių problema (3:21). Šis apžvalgininkas teigia, kad bendrai „Mi Band 3“ skaičiuoja gana tiksliai nueitus žingsnius ir programėlėje yra patogu stebėti sukauptus duomenis bei juos analizuoti (4:30).
  • Taip pat verta pastebėti, kad „Mi Band 3“ gana gerai skaičiuoja širdies ritmą, tačiau jei esate profesionalus sportininkas ir jums reikia itin tikslių rezultatų, tada ši apyrankė jūsų poreikių nepatenkins, ši apyrankė yra skirta mėgėjiškam naudojimui (4:13; 5:15).
  • Ypač įdomi apyrankės funkcija yra išmaniojo telefono užrakinimas/atrakinimas ir dėl šios funkcijos praktiškai nereikia naudotis pirštų atspaudų skaitytuvu ar veido atpažinimo technologijomis. Vos tik prisiartinate prie savo išmaniojo telefono, jis iškart atpažįstą jūsų „Mi Band 3“ apyrankę ir atsirakina (8:30; 5:54).
  • Galima matyti trijų ateinančių dienų orų prognozę bei tekstinių pranešimų informaciją, bet dėl pastarųjų daug vilčių dėti neverta. Nors „Mi Band 3“ ekranas ir didesnis už „Band 2“, tačiau dar nėra toks didelis, kad būtų galima patogiai skaityti pranešimus. Apyrankė pradės vibruoti jei gausite SMS ar kažkas parašys „Facebook“ žinutę, tačiau praktiškai tematysite kas jums parašė, o ir atsakyti į pranešimus nėra galimybės (3:24; 5:08; 3:24).
  • „Mi Band 3“ palaiko „Bluetooth 4.2“ ryšį ir kaip matyti šiame vaizdo įraše, ji yra greitai suporuojama su išmaniuoju telefonu (3:56). Vėliau belieka atsisiųsti „Mi Fit“ išmaniąją programėlę (4:12; 4:17) (arba kurią nors kitą, apie kurias išsamiai rašėme šiame straipsnyje aut. past.) ir įvedus keletą pirminių nustatymų, kaip savo ūgį, svorį, nueinamų žingsnių tikslą ir pan., suporuoti „Mi Band 3“ su šia programėle.
  • Taip pat pastebima, kad iškart pasiūlomas programinės įrangos atnaujinimas ir apžvalgininkas teigia, kad jam ypač patinka šis „Xiaomi“ kompanijos bruožas – „visi jos gaminami įrenginiai palaiko nuolatinį programinės įrangos atnaujinimą“ (5:10).

ASBYT – „Už tokią kainą gauname tiesiog puikią išmaniąją apyrankę (7:30) ir tiesiog tikėtis dar kažko daugiau negalima. Juk ir taip apyrankė seka fizinės veiklos rodiklius, praneša apie gautus pranešimus, yra atspari vandeniui, baterija laiko iki 20 dienų. Tai puikus pasirinkimas.“

Tech4All – Šis apžvalgininkas įsitikinęs, kad neabejotinai, „Mi Band 3“ yra puiki išmanioji apyrankė ir geresnė nei „Mi Band 2“ (esminiai momentai pateikiami visoje apžvalgoje). Naujoji „Xiaomi“ apyrankė turi daugiau naujų funkcijų, yra atspari vandeniui, o baterijos, naudojant intensyviai, užtenka bent 2 savaitėms. Vienintelis minusas, kad nors „Mi Band 3“ apyrankės ekranas yra didesnis nei „Mi Band 2“, bet skaityti pranešimus vis tiek nepavyks - tam „Mi Band 3“ ekranas vis dar yra per mažas.

Алло – Šis apžvalgininkas nusipirko tiek sau, tiek ir žmonai „Mi Band 3“ ir po mėnesio naudojimosi jau gali pasakyti bendrą nuomonę (esminiai momentai pateikiami visoje apžvalgoje). Kompanija tikrai neapgavo ir pagamino labai tvirtą išmaniąją apyrankę. Ja patogu naudotis įvairiomis sąlygomis, tačiau yra vienas minusas, tai – ekranas. Esant labai saulėtai dienai, ekrane yra sunkiau matomas vaizdas. Taip pat ir skaityti pranešimų ekrane nepavyks, nes tiesiog jis yra per mažas, kad pateiktų visą informaciją. Tačiau veikia tikrai greitai ir kokybiškai, iškart perduoda informaciją apie praleistą skambutį ir gautą žinutę. Teigiama, kad „Mi Band 3“ darbuojasi iki 20 dienų, tačiau jei įjungtos visos funkcijos, jos užteks vienai savaitei. Bendrai, tai labai gera išmanioji apyrankė, kuri tiks ir patiks daugeliui.

Алексей Игнатьев – Na, o šis apžvalgininkas teigia, kad šios apyrankės jau nuo rankos nenusiima 3 savaites ir pateikia savo nuomonę (esminiai momentai pateikiami visoje apžvalgoje). Ši išmanioji apyrankė yra tikrai puiki, ji seka visus būtinus fizinės veiklos rodiklius: nueitus žingsnius, miego kokybę, širdies ritmą, palaiko sporto režimus ir turi kitų naudingų funkcijų. Pavyzdžiui, su „Mi Band 3“ galima užrakinti išmanųjį telefoną ir nebereikės naudoti pirštų atspaudų skaitytuvo. Vienintelis ryškesnis minusas, kad esant labai saulėtai dienai, ekrane vaizdas nėra toks ryškus, kaip kad norėtųsi. Visais kitais aspektais, tai puiki išmanioji apyrankė.

Redskull – Šis apžvalgininkas nemano, kad „Mi Band 3“ būtų galima vadinti „Mi Band 2“ atnaujinimu (5:52). Ir nors padaryta keletą atnaujinimų, bet iš esmės ši apyrankė daro tą patį, ką ir „Mi Band 2“. Žinoma, gerai, kad „Mi Band 3“ yra atspari vandeniui ir ekranas atrodo gana atsparus subraižymams, bet nieko įspūdingo daugiau kaip ir nėra. Tad jei „Mi Band 2“ kainuoja pigiau nei „Mi Band 3“, pagal kainos ir naudos santykį antroji apyrankės versija yra tiesiog geresnis pasirinkimas.

Speciali kaina ir sąlygos

„Xiaomi Mi Band 3“ kiniška versija

  • Gearbest 20 eurų 
  • išpardavimas su 57% nuolaida, nemokamas siuntimas į Lietuvą registruotu paštu
  • Tomtop 37 €.

 

„Xiaomi Mi Band 3“ tarptautinė versija

  • Gearbest23.08€ 
  • išpardavimas su 51% nuolaida, nemokamas siuntimas į Lietuvą registruotu paštu

 

„Xiaomi Mi Band 2“ tarptautinė versija

  • Gearbest -  15,09 eurai.
  • 0.04€ siuntimas į Lietuvą registruotu paštu

  • Lietuvoje -  17,99 €.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(12)
(2)

Komentarai (2)