Tai, ko apie robotus siurblius nepasako net apžvalgos – kaip nenusivilti ir sutaupyti pinigų (Video)  ()

Kaip išsirinkti geriausią robotą namams? Daugelis pradėtų nuo apžvalgų, bet iš tikro tai nėra geriausias būdas – iš apžvalgų galima sužinoti nebent tik tai, kokios yra roboto stiprybės ir silpnybės, bet tikrai nesužinosite, ar robotas tinka būtent jūsų namams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavyzdžiui, pasirinkus robotą su talpiausia baterija, jo galimybės niekada pilnai neatsiskleis 45 kv. m. bute, kad ir kaip šį robotą girtų apžvalgos. O jei laikote naminius gyvūnus, atsibos valyti paprastą šepetėlį, nors apžvalgose apie tai dažniausiai nutylima.

Tad nuo ko pradėti? Pirmiausia reikia suprasti, kokių savybių robotas būtų geriausias jūsų namams - kokio dydžio yra valomas plotas, kokios grindys, ar yra naminių gyvūnų, ar norėsite sudaryti atskiras zonas ir pan.

1. Didelis ar mažas plotas?

  • iki 60 m2 – reikėtų nedidelių, bet manevringų robotų, sugebančių išvalyti visus kampelius, pavyzdžiui „DEEBOT SLIM2“. Jis yra itin plonas – jo aukštis siekia vos 5,7 centimetrus. Tai yra vienas ploniausių robotų dulkių siurblių rinkoje ir tai yra itin svarbu, norint, kad siurblys išvalytų visus namų kampelius po baldais.
  • „DEEBOT SLIM2“ yra naujausios kartos „ECOVACS“ robotas, tiesiog šluojamas iš lentynų. Pagal pardavimų apimtis „Amazon“ parduotuvėje „DEEBOT SLIM2“ jau tapo tikru šio rudens bestseleriu. Sprendžiant iš pasaulinės sėkmės - tai geriausią kainos ir kokybės santykį turintis siurblys robotas vidutinėje kainų grupėje.
  • nuo 60 m2 iki 80-90 m2 idealus variantas „OZMO 610“ – tai vidutiniams plotams pritaikytas robotas su daug skirtingų valymo režimų. Dėl turimos „Smart Cleaning Path“ sistemos, „DEEBOT OZMO 610“ juda labai tolygiai ir nuosekliai - išvalo visus kampelius ir nepalieka tuščių bei nevalytų vietų. Jeigu valymo metu išsenka baterijų energija, jis automatiškai grįžta prie įkrovimo stotelės. Taip pat turi daugybę sensorių, kurie apsaugo nuo trankymosi į baldus bei nukritimo nuo laiptų.
  • virš 80-90 m2 – vienareikšmiškai tik robotai su lazerine navigacijos sistema. Rekomenduojame „D900“, „D710“ (su kamera) arba „OZMO 930“. „OZMO 930“ yra pritaikytas valyti itin didelius plotus, lengvai gali susitvarkyti ir su didesniu nei 150 m2 plotu, tad erdvūs namai yra būtent ta vieta, kurioje šis robotas pademonstruoja geriausias savo savybes.
  • „DEEBOT OZMO 930“ turi „Smart Navi 3.0“ lazerinę navigacijos sistemą, kurios dėka robotas prieš valymą automatiškai nuskenuoja patalpas, sudaro virtualų patalpų žemėlapį, todėl valymo metu juda ne chaotiškai, o sistemingai. Kai valymo metu baigia išsekti energija, įsimena kur baigė darbą, tada juda link įkrovos stotelės ir po įkrovimo automatiškai grįžta atgal bei tęsia valymą nuo ten, kur pabaigė. Didelėms erdvėms tai ideali sistema, bet ji kainuoja brangiau, o mažoms erdvėms to tiesiog nereikia.

Trumpa „OZMO 930“ apžvalga:

2. Kokios grindys?

Dažniausiai robotams tenka valyti kietos dangos grindis (plytelės, medinės grindys, plaukiojančios grindys, laminatas) arba kilimines dangas. Sudėtingesnis atvejis yra kombinuotos grindys – dalis grindų padengta kilimais. Visais šiais atvejais išryškėja „Ecovacs“ robotų pranašumas – jie pasižymi itin geru universalumu pagal grindų tipą, t.y., „Ecovacs“ robotai dėl keičiamų galvų gali būti pritaikyti visų tipų grindims. Taip pat ir plovimo įrenginys gali atskirai užsidėti ir nusiimti. Visgi, jei grindys yra kombinuoto tipo, reikėtų rinktis didesnius „Ecovacs“ robotus, nes jie geriau užlipa ant kilimų.

  • Vien tik kietos grindys - verta rinktis robotą, kuris palaikytų ne tik siurbimą, bet ir grindų plovimą. Vienu metu atliekami du darbai padeda greičiau ir efektyviau išvalyti namus. Vieni tinkamiausių robotų kietoms grindims yra „OZMO Slim10“, „OZMO 610“, „OZMO 930“ – jie turi išskirtinę „OZMO“ technologiją, kuri plovimo efektyvumą kelia į naują lygį. Pirmiausia, šie robotai automatiškai prisitaiko prie plaunamo paviršiaus, užtikrina kruopštų ir veiksmingą grindų valymą. Be to, dėka įdiegtų saugumo daviklių, plovimo režimas įjungiamas tik prijungus šluostę.
  • Kita labai naudinga „OZMO“ technologijos savybė – grindų plovimo metu bus naudojama būtent tiek vandens, kiek jo reikia – nei per daug, nei per mažai. Galima pasirinkti tris skirtingus drėgmės lygius, tad „Ecovacs“ įrenginiai ne tik taupo sunaudojamą vandenį, bet ir ženkliai pagerina grindų plovimo procesą. Viskas priklauso nuo turimų grindų, jų paviršiaus ir asmeninių poreikių. Žinoma, pats procesas yra valdomas išmaniajame telefone esančia programėle.
  • Kietos ir kiliminės dangos – reikėtų robotų su didesniais ratukais, kad privažiavę kilimą ant jo lengvai užliptų. Patys mažiausi robotai nėra labai tinkami, nes jie gali įstrigti prie kilimo. Rekomenduojame „OZMO 930“ arba „OZMO 610“.
  • „DEEBOT OZMO 930“ sugeba automatiškai atpažinti kiliminę dangą, tad prie jos privažiavęs išjungia plovimą ir iškart padidina siurbimo galią. Turi didesnius ratukus, tad nesunkiai užlipa ant kilimo. „DEEBOT OZMO 930“ turi keičiamą siurbimo galvą, kuri prisitaiko prie valomos dangos, pavyzdžiui, iškilusio kilimo, todėl bus labai patogi naminių gyvūnų turėtojams. Šios siurbimo galvos yra „plaukiojančios“, todėl lengvai prisitaiko prie bet kokio valomo paviršiaus, o ir jų priežiūra yra labai paprasta.
  • „DEEBOT OZMO 610“ skirtas vidutinio dydžio ir labiau kietas grindis turinčioms patalpoms, tačiau dėl keičiamos siurbimo galvos gali lengvai susidoroti ir su kilimine danga bei visur namuose pasklidusiais naminių gyvūnų plaukais. Jis turi „V“ formos didįjį šepetėlį, kuris ypač gerai darbuojasi ant kiliminės dangos - pakelia daugiau purvo bei dulkių ir jas susiurbia. Privažiavęs kilimą automatiškai atpažįsta, jog tai kiliminė danga ir ją apvažiuoja.

Kaip darbuojasi „OZMO 610“:

3. Ar namuose yra augintinių?

Jei namuose yra gyvūnų, tokiais atvejais geriausia rinktis robotą, kuris turi specialiai plaukams pritaikytą siurbimo galvą be šepetėlių, kaip kad „DEEBOT SLIM2“, „OZMO 930“, „DEEBOT 900“ bei „M88“. Šių robotų siurbimo galvos neapsivelia plaukais, todėl juos itin paprasta prižiūrėti. Būtent toks plaukų valymas iki šiol labiausiai erzindavo robotų savininkus.

Štai kiek teigiamų emocijų sukelia „DEEBOT SLIM2“:

4. Ar daug kambarių, ar bus reikalingi valymo prioritetai bei zonos?

Jei yra daug kambarių, gali tekti robotui nurodyti skirtingus valymo prioritetus – pavyzdžiui, koridorių ir tambūrą reikėtų valyti kasdien, o miegamąjį užtektų kartą per savaitę. Taip pat gali prireikti ir valymo zonų, kuomet bet kokiame kambaryje nurodomi plotai, kurių nereikia valyti.

Visa tai gali pažangiausią lazerinę „Smart Navigation“ sistemą turintys robotai „DEEBOOT 900“, „DEEBOT OZMO 930“ bei „DEEBOOT R98“. Jie automatiškai nuskenuoja patalpą bei sudaro jos virtualų žemėlapį. Tad savo išmaniajame telefone galime turėti virtualų patalpų žemėlapį, pasirinkti norimus valyti kambarius, „pristatyti“ virtualių sienų ir taip nuo valymo apsaugoti tam tikras erdves, sudaryti atskirų plotų valymo tvarkaraštį bei keisti valymo režimus.

Itin įdomus yra „DEEBOOT R98“ - robotas pats save išsivalo. Tai ypač gera savybė didesniems plotams. Taip pat galite turėti namie dar vieną pagalbininką – nešiojamą siurbliuką.

Taip pat labai svarbu, jog robotai palaikytų OTA funkciją – sugebėtų savaime atnaujinti programinę įrangą. Dažnai pirkėjai rinkdamiesi modelius į tai neatkreipia dėmesio, tačiau robotų gamintojai pastoviai tobulina prietaisus, jų veikimą, judėjimą ir kitas savybes. Tad OTA funkcija suteikia galimybę visada turėti naujausios versijos robotą.

Kaip matote, buitinių robotų rinkoje lyderiaujanti kompanija „ECOVACS“ apmąstė visus svarbiausius atvejus ir gamina daugybę skirtingų modelių – kiekvienas jų pritaikytas skirtingai situacijai, kad geriausiai atitiktų pirkėjo poreikius ir taupytų jo pinigus. Telieka išsirinkti, kas būtų tinkamiausia konkrečiai jūsų namams!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(23)
(-21)

Komentarai ()