„Manau, kad šį įrenginį savo namuose turėtų turėti kiekviena šeima“. Išmanaus kraujo spaudimo matuoklio „Xiaomi Mijia iHealth BP3L“ apžvalga, tikslumo išbandymas ir kodėl jis netiks stambaus sudėjimo žmonėms (Video)  ()

Apžvalgininkas neabejoja, šį kraujo spaudimo matuoklį tiesiog privalo kiekvienas turėti savo namuose. Jis labai kompaktiškas, patogus ir paprastas naudojimasis, puiki programėlė, kurioje saugomi visų šeimos narių duomenys ir tik vienas niuansas, į kurį būtina atkreipti dėmesį - stambiems žmonėms jis netiks.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Xiaomi Mijia iHealth BP3L“ yra šiuolaikinis kraujo spaudimo matuoklis, kuris kraujo spaudimo matavimo rezultatus iškart tiesiogiai fiksuoja išmaniajame telefone.

Šis matuoklis yra dviejų versijų: palaikantis „Bluetooth 4.0“ ryšį ir prijungiamas su micro USB jungtimi. Labiausiai išpopuliarėjo ir dažniausiai sutinkama pirmoji matuoklio versija. 

Apžvalgininkas apžvelgia ir detaliai išbando „Xiaomi Mijia iHealth BP3L“ versiją, turinčią „Bluetooth 4.0“ ryšį.

Tad pakuotė atkeliauja tvarkinga ir nepažeista. Joje yra balta dėžutė su „iHealth“ užrašu, kurioje randame baltą USB ir micro USB jungtis turintį laidą. Jis yra skirtas įkrauti „iHealth“ matuoklio 2200 mAh talpos baterijai.

Pats „iHealth“ matuoklis yra ganėtinai nedidukas ir lengvas: 11,5 x 11,5 x 6,65 cm; 361 g.

Jo priekyje tvirtai pastatomas išmanusis telefonas, kuris susiejamas per „Bluetooth 4.0“ ryšį. Jei tai būtų kita versija, tada matuoklio priekyje rastume micro USB jungtį.

Matuoklio nugarėlėje yra micro USB jungtis, skirta įkrauti „iHealth“ baterijai, o įrenginio šone yra jungtis prijungti kraujospūdžio matuoklio rankovei (manžetei).

Pakuotėje taip pat randame jau minėtą manžetę, ant kurios vizualiai parodyta, kaip ja naudotis. Belieka tik prijungti prie „Xiaomi Mijia iHealth BP3L“ kraujo matuoklio.

Pats veikimo principas yra gana paprastas – ant rankos žasto uždedama manžetė, kuri pripildoma oro, išsipučia ir stipriai priglunda prie rankos bei pradeda matuoti arterinį kraujo spaudimą: vadinamą viršutinį (sistolinį) ir apatinį (diastolinį) kraujo spaudimą bei parodo pulso dažnį.

Šis „Xiaomi Mijia iHealth BP3L“ kraujo spaudimo matuoklis visus duomenis rodo išmaniajame telefone. Tereikia atsisiųsti „iHealth“ programėlę, kuri tinka tiek „iOS“, tiek ir „Android“ įrenginiams.

Programėlėje galima susikurti asmenines paskyras, kuriose reikės nurodyti savo svorį, aukštį ir gimimo datą. Visi matavimo duomenys saugomi šioje programėlėje ir galima bus nuosekliai stebėti, kaip kinta kraujo spaudimas.

Programėlėje yra speciali parametrų lentelė, pagal kurią galime orientuotis kaip mūsų išmatuoti rezultatai atrodo lyginant su bendrais populiacijos rodikliais. Taip pat galime nurodyti savo savijautą, ar naudojame kokius nors vaistus.

Kaip atlikti kraujo spaudimo matavimą, jo rezultatų tikslumas ir galutinis verdiktas

Apžvalgininkai viską detaliai pademonstruoja nuo 3:08 minutės. Tereikia užsidėti manžetę, programėlėje paspausti „pradėti matavimą“, automatiškai įsijungia „Bluetooth“, pasirinkti savo asmeninę paskyrą ir viskas – pradedamas kraujo spaudimo ir pulso matavimas.

Gauti rezultatai yra pateikiami aiškiai ir juos iškart galima palyginti su bendru populiacijos vidurkiu. Duomenys išsaugomi programėlėje.

Apžvalgininkas teigia, kad pamatavo kraujo spaudimą su įprastu kraujo spaudimo matuokliu, kurį turi tėvai, ir gauti rezultatai skyrėsi apie 2-3 mmHg. Toks palyginimas yra gana sąlyginis, nes neaišku, kiek tikslus tėvų turimas matuoklis, bet iš nedidelio skirtumo matyti, kad jie abu turi labai panašų tikslumą.

„Manau, kad šį įrenginį savo namuose turėtų turėti kiekviena šeima. Labai patogu, kad visi duomenys yra išsaugomi telefone ir galima turėti keletą skirtingų paskyrų (tad viename telefone galima saugoti visos šeimos narių duomenis aut. past.).

Kitų panašių įrenginių duomenų paklaida yra apie 1-3 mmHg, tad Xiaomi Mijia iHealth BP3L šiuo aspektu kažkuo neišsiskiria ir matuoja tiksliai. Jis dirba gerai ir prijungiamas Bluetooth ryšiu.

Yra vienas svarbus momentas. Jei turite didelius bicepsus, tada manžetės ilgio gali neužtekti. Oficialiai ji yra skirta iki 30 centimetrų apimties žastui, tačiau realiai mano bicepso apimtis siekia 41 cm ir man pakako. Tad iki 45 cm apimties šios manžetės tikrai užteks, bet jei turite stambesnes rankas, tada jos ilgio bus maža.“

„Xiaomi Mijia iHealth BP3L“ kraujo spaudimo matuoklio specifikacijos ir pirkėjų atsiliepimai:

Su 35% nuolaida siūlomas dar vienas „Xiaomi“ šedevras: išmanusis kraujo spaudimo matuoklis su itin aukštu tikslumu, automatiniu matavimu ir net galimybe nusiųsti duomenis gydytojui („Xiaomi Mijia iHealth Blood Pressure Monitor“ kaina, Specifikacijos, Atsiliepimai, Video)

Kaina ir sąlygos

  • Lietuvoje neparduodamas.
  • „Gearbest“ – 29,20 €.
  • Dabar parduodamas su 35% nuolaida.
  • Į Lietuvą siunčiamas nemokamai registruotu paštu.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(10)
(5)

Komentarai ()