Ar tikrai jos tokios geros, kaip sako pats gamintojas? Įspūdį darančios naujos kartos belaidės ausinės iš „Lenovo“ su grafeno diafragmomis, tačiau jos tikrai ne visiems („Lenovo Air TWS“ apžvalga)  (2)

Apžvalgininkas prisipažįsta, kad buvo gana skeptiškai nusiteikęs belaidžių ir į ausis įstatomų „Lenovo Air TWS“ ausinių atžvilgiu, tačiau viskas pasikeitė vos tik jas išbandė. Jis nuolatos išbando įvairius produktus, tačiau tik šios ausinės padarė tokį didelį įspūdį. Puikiai pagamintos, labai gražaus dizaino, nuostabi garso kokybė ir kas įdomiausia, kad tai gauname iš „Lenovo“ - „gamintojo, iš kurio to mažiausiai tikėjausi“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pakuotė ir ausinių įkrovimo dėkliukas

Lenovo Air TWS“ ausinės yra supakuotos nedidelėje ir išvaizdžioje dėžutėje. Tarpusavyje gražiai dera juodos ir aukso spalvos deriniai. Pakuotėje rasite gerai suprojektuotą, melsvos ir juodai matinės spalvų įkrovimo dėklą su „Lenovo“ logotipu.

Patraukus įkrovimo dėklo dangtelį į šoną, jo viduje randame dvi „Lenovo Air TWS“ ausines. Viskas atrodo gerai, tačiau apžvalgos autorius teigia, kad toks dangtelio slinkimas yra kiek nepatogus ir „apima toks jausmas, tarsi kažką tuoj sugadinsiu. Tačiau nesijaudinkite, įkrovimo dėklas pagamintas labai tvirtai ir Lenovo kompanija panaudojo tvirtas bei kokybiškas medžiagas, tad viskas dėl įkrovimo dėklo yra gerai“.

Bendrai, „Lenovo Air TWS“ įkrovimo dėklas yra gana minimalistinio dizaino ir patogus nešiotis su savimi. Galima ausines įkrauti tiesiog jas įdėjus į šį dėklą, na, o jį patį įkrauti su USB laidu. Šio dėkliuko sukaupiamos energijos užtenka įkrauti ausines net tris kartus ir iš viso energijos užteks nepertraukiamai klausytis muzikos iki 9 valandų.

Dizainas ir dėvėjimo patogumas

„Jei anksčiau neturėjote tikrų belaidžių ausinių, tuomet Lenovo Air TWS bus puikus pradinio lygio ausinių pasirinkimas. Jūs jas tiesiog pamilsite.“

Tokiame kainų segmente šios ausinės yra labai geras pasirinkimas.

Jas yra labai patogu dėvėti, nėra jokių laidų ir apskritai – ausinės yra itin lengvos. Visų šių dėvėjimo privalumų niekada nepatirsime su tradicinėmis „Bluetooth“ ar laidinėmis ausinėmis, kurių „susiviję laidai kiekvieną kartą sukelia tikrą košmarą“.

Pačių ausinių antgaliai yra šiek tiek pasisukę (30 laipsnių kampu) ir puikaus ilgio – nei per daug, nei per mažai. Taip pat yra keturių skirtingų dydžių ausinių pagalvėlių poros, tad galima pasirinkti pagal savo ausų landų dydį, pačias tinkamiausias.

Apžvalgininkas atkreipia dėmesį, kad paprastai belaidžių ausinių trūkumas būna jų sukeliamas spaudimas ausims. Kompanijos jų formą suprojektuoja taip, kad jos kuo tvirčiau laikytųsi vartotojo ausyje.

Tačiau su „Lenovo Air TWS“ tokio diskomforto apžvalgos autorius nepatyrė. Taip, šioks toks spaudimas jaučiamas, bet jis nėra kažkuo išskirtinis ar „didesnis nei mano anksčiau naudotų Sony WH ausinių. Be to, aš su Lenovo Air TWS nuėjau į jogą ir atlikdamas pratimus nė karto nepamečiau šių ausinių – ausinės puikiai laikėsi mano ausyse. Taip pat tai yra vienintelės belaidės ausinės, kurios treniruočių metu man nesukėlė jokių nepatogumų“.

Visgi vienas „Lenovo“ kompanijos sprendimas apžvalgininkui pasirodė ne itin geras. Abi ausinės turi valdymo mygtukus, bet pastarieji atrodo gana „trapūs“. Medžiaga yra standi, tačiau paspaudus ją, „sulaukiu nemalonaus atsako“.

.

O kokia garso kokybė?

Atsižvelgiant į kainą, ausinės savo darbą atlieka tikrai gerai. Garso atkūrimas yra puikus, o ir vokalas girdimas ryškiai ir aiškiai. Pagrindinis trūkumas yra žemi tonai - „jei esate žemų tonų mėgėjas, tada Lenovo Air TWS skirtos ne jums“. Šios ausinės skirtos melodingai, vokalo muzikai. 

Ausinės turi integruotą „BES IZ 2000“ lustą su dirbtiniu intelektu ir jei nenorite „ekstra žemų tonų, tada Lenovo Air TWS yra puikus pasirinkimas“.

Jos turi 6 mm grafeno rites, kurios daugiausiai orientuotos į originalios garso kokybės atkūrimą ir garso natūralumą.

Jei naudojate tam tikras ausines, kurios užtikrina papildomus žemus tonus, tai jos paprastai imituoja originalią studijinę garso versiją ir tai man ne itin patinka. Kai kalbama apie muziką, tai aš labiau mėgstu klausytis sceninės ar studijinės muzikos.

Tačiau apžvalgos autorius teigia, kad kartais jaučia „garso nutekėjimą“. Tai yra, žemų tonų kiekis skyrėsi atsižvelgiant į muzikos žanrą. Akivaizdu, kad ausinės nėra tobulai subalansuotos, tačiau tai nėra kritinis trūkumas.

Labiausiai patinka tai, kad šios ausinės suprojektuotos taip, kad praktiškai nesigirdi išorinio triukšmo. Aplinkos triukšmo slopinimas veikia gana gerai, „ypač tai pasijaučia, kai vaikštau gatvėmis ir yra pašalinamas aplinkos triukšmas. Žinoma, šių ausinių triukšmo slopinimo galimybių negalima palyginti su ausinėmis, kurios dedamos ant ausų, tačiau išskyrus netinkamą žemų tonų balansavimą, visa kita man šiose ausinėse patinka.“

Ar šios ausinės tinka sportavimui?

Daugelis belaides ausines renkasi dėl to, kad jiems nusibosta aplink kaklą apsivynioję laidai. Tad „Lenovo Air TWS“ leidžia išvengti šio nepatogumo.

Jos yra sklandžiai suporuojamos su išmaniuoju telefonu, turi IPX5 reitingą, o tai reiškia, kad jos yra atsparios vandeniui ir prakaitui. Žinoma, nerekomenduojama su jomis lįsti į vandenį, „tačiau abejoju, kad kas nors tą darytų. IPX5 užtikrina, kad šios ausinės puikiai tinka sportavimui“.

Ausinės puikiai laikosi ausyse, o jei yra per didelės ar per mažos, šį keblumą lengvai išspręsti padės pakuotėje esančios skirtingo dydžio ausinių pagalvėlės.

Treniruoklių salėje dažnu atveju norisi daugiau žemų tonų turinčios muzikos ir tai yra tam tikras „Lenovo Air TWS“ trūkumas. „Žemi tonai šiose ausinėse nėra blogi, bet ne puikūs. Kai kuriuose muzikos stiliuose žemi tonai atrodo subalansuoti, o kituose dominuoja vokalas.“

Tad ar verta pirkti „Lenovo Air TWS“ ausines?

Apžvalgininkas iškelia gana įdomų ir retai aptariamą klausimą: „ar tokias ausines naudoti yra saugu?“

„Bluetooth“ technologija yra naudojama belaidėse ausinėse ir veikia panašiai kaip „WiFi“, tačiau „Bluetooth“ skleidžia daug mažesnį dažnį nei „WiFi“. Belaidžių ausinių skleidžiami spinduliai nėra laikomi pavojingais žmonėms. „Tiesą sakant spinduliuotės lygis yra daugiau nei 1000 kartų mažesnis, palyginus su išmaniųjų telefonų skleidžiamu lygiu (dažnu atveju būna nurodytas SAR aut. past.).“

„Našumas ir funkcionalumas suteikė daug technologinių privalumų ir manau, kad Lenovo į tai atsižvelgė, kurdama Lenovo Air TWS ausines. Jų dizainas yra švarus, ausinės – lengvos, turi dėkliuką, kuris veikia, kaip ir įkroviklis, tad energijos užtenka 9 valandoms. Lenovo Air TWS yra aukštos kokybės ausinės, kurios jūsų nenuvils.“

Privalumai:

  • Su įkrovimo dėkliuku energijos užteks nepertraukiamai klausytis muzikos 9 valandoms;
  • Stulbinanti ir minimalistinė išvaizda;
  • Pagaminta iš kokybiškų medžiagų;
  • Magnetinis ausinių laikiklis;
  • IPX5 reitingas – atsparumas vandeniui ir prakaitui;
  • Kokybiškas aplinkos triukšmo slopinimas.

Trūkumai:

  • Vidutiniškas ausinių baterijų tarnavimo laikas – be įkrovimo dėžutės-dėkliuko, ausinių baterijų energijos užteks 3 valandoms;
  • Ne itin kokybiškas įkrovimo dėkliuko slankiklis;
  • Ausinės nėra skirtos žemų tonų mėgėjams.

Techninė informacija apie „Lenovo Air TWS“ ausines:

Skelbiama nuolaida naujos kartos įstatomoms „Lenovo“ ausinėms su dirbtiniu intelektu ir galimybe klausytis 10 valandų muzikos be įkrovimo („Lenovo Air TWS“ kaina, Specifikacijos)

Kaina ir sąlygos

  • Gearbest“ – 48,67 €.
  • Dabar parduodamos su 21 % nuolaida, į Lietuvą siunčiamos registruotu paštu už 0,26 €.
  • Įtrauktos į „Top Brands & Premium Sound“ išpardavimo pasiūlymo sąrašą.
  • Lietuvoje neparduodamos.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(2)
(5)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: