Senoviniai laidiniai durų skambučiai - jau praeitis? Išparduodamas dar vienas naujos kartos išmanusis durų skambutis, kuris transliuoja garsą ir video signalą į telefoną bet kur, kur bebūtumėte („Alfawise L9“ kaina, Specifikacijos, Atsiliepimai, Video)  (2)

„Alfawise L9“ – tai integruotą 720p raiškos kamerą turintis belaidžiu būdu veikiantis durų skambutis, kuris gali būti maitinamas tiek nuo dviejų 18650 tipo baterijų, tiek nuo nuolatinės įtampos keitiklio (14 – 24 V, AC). Šis durų skambutis taip pat turi naktinį pašvietimą ir gali būti naudojamas tiek su „iOS“, tiek su „Android“ išmaniaisiais telefonais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai: „Alfawise L9“ specifikacijos

  • Kamera: 720p raiškos (1280 x 720), 1 MP.
  • Naktinis filmavimas: galimas, turi IR pašvietimą sudarytą iš 6 LED.
  • Apžvalgos kampas: 166 laipsniai.
  • Ryšiai: 2,4 GHz dažnio WiFi.
  • Atmintis: 8 – 32 GB talpos Micro SD kortelės.
  • Papildomos funkcijos: naktinis pašvietimas; ilgai laikanti baterija; integruotas garsiakalbis ir mikrofonas pokalbiams; galimybė naudoti su nuolatinės įtampos šaltiniu; judesio daviklis.
  • Maitinimas: 2x 18650 tipo baterijos arba maitinamas nuo 14 – 24 V nuolatinės įtampos keitiklio.
  • Matmenys ir svoris: 13,6 x 6,7 x 3,6; 130 g.

„Alfawise L9“ kaina

  • Gearbest“ – 35,40 €.
  • Dabar parduodamas su 26% nuolaida, į Lietuvą siunčiamas nemokamai registruotu paštu.
  • Iki šiol tai pati mažiausia kaina, akcija galioja iki 2019 01 25
  • Lietuvoje neparduodamas.

Atnaujinti seną durų skambutį tikrai nėra lengva, jeigu planuojate įsigyti nuo elektros tinklo maitinamą durų skambutį – laidų pravedžiojimas ir jų paslėpimas yra tikras galvos skausmas. Vis dėlto toks sprendimas šiuo metu nėra itin praktiškas – technologijos pažengė tiek į priekį, kad galima rasti labai pigių ir patogesnių sprendimų.

Pavyzdžiui, kaip alternatyvą paprastam laidiniam skambučiui galima rinktis belaidį durų skambutį, kuris maitinimą gauna tiesiogiai nuo durų skambutyje integruotų baterijų. Šiuos reikalavimus pilnai atitinka dar visai neseniai rinkoje pasirodęs durų skambutis „Alfawise L9“.

Maitinimą šiam durų skambučiui teikia dvi 18650 tipo baterijos. Pasak gamintojo, pastarųjų baterijų energijos pakaks maždaug 6 – 8 mėnesiams. Tai reiškia, kad per vienerius metus „Alfawise L9“ durų skambučiui baterijas reikės keisti vos vieną kartą.

„Alfawise L9“ durų skambutis ypatingas tampa dėl tos priežasties, nes esant reikalui taip pat gali būti maitinamas ir nuo nuolatinės įtampos šaltinio. Toks sprendimas gali tapti iš ties naudingu, jeigu nuspręsite šį naują durų skambutį prijungti prie jau seniau pravestų laidų. Pasirinkus šį variantą papildomos išlaidos bus vienkartinės, nes vietoj baterijų atskirai tiesiog teks įsigyti nuolatinės įtampos keitiklį (14 – 24 V, AC).

Svarbu pabrėžti, kad „Alfawise L9“ taip pat yra aprūpintas 6 IR tipo LED, kas reiškia, jog šis durų skambutis yra tinkamas naudoti ne tik dienos, bet ir nakties metu. Be to, šis durų skambutis dar turi ir judesio daviklį, todėl esant reikalui kartais gali pasitarnauti ir kaip slapta kamera. Šiuo atveju apie kiekvieną pastebėtą judesį „Alfawise L9“ praneša automatiškai nusiųsdamas įspėjamąjį pranešimą į išmaniajame telefone įdiegtą taikomąją programą.

Galiausiai atkreipkite dėmesį į tai, kad „Alfawise L9“ kameros apžvalgos kampas siekia net 166 laipsnius, todėl šis durų skambutis galės lengvai užfiksuoti kas vyksta kieme ar laiptinėje, o ne tik prie jūsų namų durų. Tuo tarpu 720p raiškos kamera garantuoja, kad santykinai mažame išmaniojo telefono ekrane visuomet galėsite turėti pakankamai aukštos kokybės vaizdą.

Nors tokio tipo produktų rinkoje dar nėra itin daug, tačiau „Alfawise L9“ jau dabar turi konkurentą. „Wireless Doorbell“ (26.55€) gali pasigirti iš esmės tomis pačiomis funkcijomis, tačiau yra šiek tiek didesnis už „Alfawise L9“ durų skambutį (14,4 x 7,45 x 3,23 cm prieš 13,6 x 6,7 x 3,6 cm). Jeigu dizainas jums nėra pats svarbiausias akcentas, tuomet galbūt liksite patenkinti ir šiek tiek pigesniu „Wireless Doorbell“ durų skambučiu.

Vis dėlto jeigu vertinate šiuolaikišką dizainą ir planuojate naują durų skambutį maitinti nuo nuolatinės įtampos keitiklio, tuomet geresnio pasirinkimo už „Alfawise L9“ šiuo metu tikrai nerasite.

„Alfawise L9“ atsiliepimai

„Alfawise L9“ durų skambutis Kinijos elektorinėse parduotuvėse pasirodė praėjusių metų pabaigoje ir jau spėjo sulaukti teigiamų pirkėjų atsiliepimų. Šiuo metu „Alfawise L9“ reitingas Kinijoje siekia 5 žvaigždutes iš tiek pat galimų.

  • Chris. Nuostabus, puikiai veikiantis ir lengvai per „Tuya Smart“ taikomąją programą valdomas durų skambutis. Esu patenkintas tiek „Alfawise L9“ darbo našumu, tiek paprastu paruošimu darbui. Asmeniškai aš šį durų skambutį su išmaniuoju telefonu sugebėjau susieti vos per 10 minučių. Džiaugiuosi greitu pristatymu, gera supakavimo kokybe ir puikiomis „Alfawise L9“ vaizdo galimybėmis.
  • Denton. Santykinai greitais pristatymas. Vienintelė problema su kuria susidūriau buvo tik tai, kad savo šalyje sunkiai radau reikalaujamas 18650 tipo baterijas. Tačiau vos tik išsprendžiau šį nepatogumą, po to „Alfawise L9“ durų skambutį darbui paruošiau neįtikėtinai greitai.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(7)
(1)

Komentarai (2)