Pačių geriausių „Xiaomi“ barzdaskučių palyginimas - kuri tinka kelionėms, kuri kasdieniniam naudojimui, kuo skiriasi veikimas ir įkrovimai („Xiaomi Shaver Razor H600“, „Xiaomi Mijia Electric Shaver“, „Xiaomi Youpin Mi Home Razor“ ir „Xiaomi Mijia MJTXD01SKS“ apžvalga, praktiniai testai, Video)  (1)

Šiais laikais barzdaskučių yra visa galybė - vienos jų didesnės, kitos mažesnės, vienos skuta tik sausai, kitos tik drėgnai ir taip toliau ir panašiai. Net ir gerai išmanančiam šią sritį galima nusisukti galvą. Tad šiame tekste ir rasite koncentruotą informaciją apie vienas populiariausias ir įdomiausias „Xiaomi“ barzdaskutes, ką sako jas išbandę apžvalgininkai, testų rezultatus ir kada kokią rinktis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiame rinkos segmente su kiekviena diena barzdaskučių tik daugėja ir ne vienas gali sakyti, kad yra geresnių ar pigesnių barzdaskučių. Ir galbūt jie bus teisūs, tačiau į šį tekstą buvo atrinktos tik tos, kurios atitiko visus kriterijus.

Tad pagrindiniai argumentai, nulėmę kodėl pasirinktos būtent šios barzdaskutės, o ne kitos yra labai gera kaina, teigiami pirkėjų atsiliepimai, maksimaliai platus ir skirtingas barzdaskučių funkcionalumas ir panaudojimo galimybės, išsamios, informatyvios bei objektyvios apžvalgos.

Kiekvienos pastraipos pabaigoje yra pateikiamos nuorodos į apžvalgas, kuriose ir buvo pateikiama šiame tekste esanti informacija.

Tad šiame tekste yra pateikiama tik labai koncentruota informacija apie šias barzdaskutes:

„Xiaomi Shaver Razor H600“

Gearbest - 45,88 € | 25 % nuolaida | Dažnai išperkama

Pigesnė alternatyva - „Xiaomi Shaver Razor H300“. Praktiškai viskas tas pats, tik skirtumas tas, kad skustuvas vietoj 6 peiliukų turi penkis ir pakuotėje vietoj 5 galvučių bus 3.

Gearbest - 34,27 € | Siuntimas į Lietuvą registruotu paštu už 0,22 €.

Pakuotė

Pakuotė atkeliauja tvarkinga ir gerai supakuota. Viskas atrodo labai stilingai, kaip aukščiausios klasės ir prabangus įrenginys.

Viduje yra pats skustuvas, skutimosi putų flakonėlis, 4 papildomos galvutės (dar viena yra ant skustuvo, tad iš viso bus 5) specialiame laikiklyje, pastatyto skustuvo laikiklis ir instrukcija kinų kalba (1,2).

Techninės charakteristikos

Metalinis korpusas, skustuvas plaunamas, sveria 30 gramų, palaiko drėgną barzdos skutimą. Pastatyto skustuvo laikiklis taip pat yra plastikinis, jo centre yra metalo, kad išlaikytų skustuvą stabiliai (1,2).

Pagaminimas, dizainas, naudojimasis ir kitos ypatybės

Gražaus ir gana paprasto dizaino, be jokių specialų gumos papildymų, kaip įprasta tokio tipo „Gillette“ skustuvuose. Nors metalinis korpusas, bet rankoje laikomas patogiai tvirtai ir neslysta.

Keičiama skutimo galvutė turi 6 peiliukus, kurie yra pagaminti iš vokiško plieno ir taip pat yra įprastos nuo įpjovimų saugančios gumos juostelė. Pati skutimo galva juda pirmyn ir atgal, vadinama „plaukiojanti galva“. Dar yra ir vienas plastikinis dangtelis, kuris, stumiant jį iš dešinės į kairę, užsideda ant skustuvo galvutės.

Pačią skutimo galvą pakeisti yra gana paprasta, nes ją laiko specialus magnetas ir ją galima įdėti tik vienu konkrečiu kampu.

Skustuvo laikiklis yra kokybiškas ir apačioje turi papildomos gumos juostelių, tad niekur nejuda ir nors čia nėra jokio magneto – laiko skustuvą stabiliai (1,2).

Praktinis testavimas (Video)

Viena išsamiausių „Xiaomi Shaver Razor H600“ apžvalgų:

„Xiaomi Mijia Electric Shaver“

Gearbest - 35,40 €  | 16 % nuolaida | Nemokamas siuntimas į Lietuvą.

Pakuotė

Pakuotė atkeliauja tvarkinga ir nepažeista. Ji yra baltos spalvos, pavaizduota barzdaskutė ir ant nugarėlės surašytos techninės charakteristikos.

Viduje yra pati barzdaskutė, trumpa instrukcija kinų kalba, valymo šepetėlis ir C-tipo USB laidas (1,2,3,4).

Techninės charakteristikos

Metalinis korpusas, peiliukai iš japoniško 60HRC metalo, japoniškas variklis, 7800 aps/ min, talpi baterija, įkraunama C tipo USB jungtimi, palaiko tik sausą skutimą, sveria 104 gramus ir yra kompaktiško dydžio: 5,5 x 1,32 x 9,2 cm – praktiškai kaip kreditinė kortelė (1,2,3,4).

Pagaminimas, dizainas, naudojimasis ir kitos ypatybės

Labai gražus dizainas, metalinis korpusas, kompaktiškas dydis užtikrina, kad šią barzdaskutę yra patogu pasiimti su savimi į kelionę ar naudotis ją kasdien savo namuose.

Peiliukai uždengiami specialiu plastikiniu dėkliuku, kuris laikosi tvirtai. Na, o japoniški peiliukai dirba puikiai ir nuskuta barzdą, kurios plaukai yra ne ilgesni nei 5 mm.

Skutimo metu garsas yra ne didesnis nei 65 dB, o įjungimo mygtukas yra barzdaskutės viršutinės dalies šone ir uždengiamas jau minėtų specialiu dėkliuku, tad netyčia jos neįjungsite.

Naudojantis šia barzdaskute kasdien po tris minutes, jos baterijos užtenka visam mėnesiui. Per maždaug porą valandų ji yra įkraunama. Pačią barzdaskutę galima įkrauti iš bet kokio įrenginio, kad ir išorinės baterijos, kadangi palaiko C tipo USB jungtį. Ji yra barzdaskutės apačioje, kaip ir LED indikatorius, kuris ir nurodo kiek liko baterijos energijos (1,2,3,4).

Praktinis testavimas (Video)

Viena išsamiausių „Xiaomi Mijia Electric Shaver“ apžvalgų:

„Xiaomi Youpin Mi Home Razor“

Gearbest - 19,47 € | 42 % nuolaida | Nemokamas siuntimas į Lietuvą.

Pakuotė

Pačioje pakuotėje randame vandeniui atsparią „Xiaomi Youpin Mi Home Razor“ barzdaskutę, C-tipo USB laidą, maišelį ir naudojimosi instrukciją. Pats maišelis yra gražus ir malonus liesti – apžvalgininkui atrodo, kad pagamintas iš veliūrinės medžiagos.

USB laidas nėra labai ilgas, tačiau jo tikrai užteks įkrauti šiai barzdaskutei nuo bet kokio jūsų namuose esančio įrenginio ar telefono įkroviklio (1).

Techninės charakteristikos

Korpusas plastikinis, sveria mažiau nei 100 gramų ir yra itin kompaktiško dydžio: 5 x 2,55 x 6,35 cm. Peiliukai yra 600HV tvirtumo plieno, kurį „Xiaomi“ kompanija užsako iš Japonijos gamintojų. Atspari vandeniui, plaunama, barzdaskutės varikliukai yra vokiški ir sūkių skaičius siekia 8500 aps/min, dvi 450 mAh talpos baterijos, palaikomas sausas ir drėgnas skutimas (1).

Pagaminimas, dizainas, naudojimasis ir kitos ypatybės

Barzdaskutė yra nedidelė, kompaktiška, tačiau laikyti rankoje nėra itin patogi. Tai labiau kelionėms skirta barzdaskutė nei kasdieniam naudojimui, nors apžvalgininkai ją ir taip naudoja.

Ant barzdaskutės korpuso tėra „ZHIBAI“ logotipas, vienas mygtukas ir šviesos diodas, kuris šviečia skirtingomis spalvomis. Tai priklauso nuo to, kokį skutimo režimą pasirenkate. Jei skustuvo baterijos energijos bus likę nedaug, apie tai informuos geltonai šviečiantis šviesos diodas, o kai prijungiate skustuvą įkrauti – diodas šviečia baltai.

Peiliukų konstrukcija yra lengvai nuimama, išplaunama ir kas svarbiausia – itin greitai bei paprastai vėl uždedama. Tam itin padeda esantys magnetukai, kurie tiesiog pritraukia šią konstrukciją.

Baterijų energijos užtenka darbuotis iki 1,5 valandos, o jas įkrauti užtruks 5 valandas. Jei ją naudojamasi kartą per dieną – energijos užtenka mėnesiui laiko.

Įkrovimo lizdas yra skustuvo apačioje, apsaugotas guminiu-silikoniniu dangteliu. Apžvalgininkas teigia, kad jis labai tvirtai uždengia šį lizdą ir į jį dar nė karto nepateko vandens (1).

Praktinis testavimas (Video)

Viena išsamiausių „Xiaomi Youpin Mi Home Razor“ apžvalgų:

„Xiaomi Mijia MJTXD01SKS“

Gearbest - 35,40 € | 29 % nuolaida | Nemokamas siuntimas į Lietuvą

Pakuotė

Pakuotė atkeliauja tvarkinga, yra baltos spalvos su pateikta technine informacija ir pačio skustuvo pavaizdavimu. Taip pat yra speciali holograma, tad galima patikrinti ar tai tikrai originalus „Xiaomi Mijia MJTXD01SKS“ skustuvas.

Pačioje pakuotėje yra peiliukams valyti skirtas šepetėlis, USB įkroviklis su specialia skustuvo įkrovimo stotele, labai trumpa kiniška instrukcija, tačiau viskas pavaizduota vizualiai: kaip nuimti skustuvo galvą, ją ir patį skustuvą išplauti, kaip skusti barzdą ir panašiai. Tad čia problemų tikrai nekils net ir tiems, kuriems tai bus pirmasis tokio tipo skustuvas (1).

Techninės charakteristikos

Šis skustuvas yra atsparus vandeniui (IPX7), turi galingą bateriją, USB įkrovimas, 3 apskritimo formos, kurių kiekvieną sudaro dvi poros peiliukų, du skutimo režimai ir palaikomas sausas bei drėgnas skutimas, sveria 176 gramus ir yra 15,5 x 5,80 x 5,80 cm dydžio (1).

Pagaminimas, dizainas, naudojimasis ir kitos ypatybės

Apžvalgininkai teigia, kad skustuvą laikyti rankoje yra patogu. Jo korpusas yra plastikinis, matinis, tad nerinks purvo bei pirštų atspaudų. Taip pat yra „Remington“ ženkliukas. Ši kompanija dar kitaip žinoma kaip „Spectrum Brands“.

Dėl ilgametės patirties yra itin gerai žinoma skustuvų ir kirpimo mašinėlių segmente.

Barzdaskutės korpuse yra savotiška ketera, dėl kurios šį skustuvą laikyti rankoje tampa dar patogiau.

Įjungimo/išjungimo mygtukas yra įrengtas patogiai, ant skutimo galvos užsideda plastikinė apsauga, o pati skutimo galva juda 360 laipsnių kampu. Pastaroji yra simetriška, tad nereikia specialiai įsiminti, kaip ją nuėmėte. Barzdaskutė dirba tyliai.

Bateriją pilnai įkrauti užtrunka apie 2 valandas, tačiau naudotis be sustojimo galima net visą valandą.

Skustuvo įkrovimo stotelė yra guminė, su „Mijia“ logotipu. Nurodyti parametrai yra 5V/1A. Pats laidas yra apie vieno metro ilgio ir labai elastingas. Kitame jo gale yra standartinė USB jungtis, tad iš principo šią barzdaskutę galima įkrauti praktiškai iš bet kokio įrenginio (1).

Praktinis testavimas (Video)

Viena išsamiausių „Xiaomi Mijia MJTXD01SKS“ apžvalgų:

Esminiai barzdaskučių skirtumai

Čia rasite detalius apžvelgtų barzdaskučių privalumus ir trūkumus, tačiau prieš tai norėtųsi pabrėžti vieną esminį dalyką, kuris tinka visoms tokio tipo barzdaskutėms.

Jei iki šiol nesinaudojote elektrinėmis barzdaskutėmis ir barzdą skutate tik su peiliukais, tai nesvarbu kokios kompanijos, kokio brangumo bei kiek įvairiausių funkcijų turinčią barzdaskutę įsigysite, pirmosiomis dienomis, o gal net ir savaitę po naudojimosi tokiu įrenginiu, jausite nemalonų odos tempimą ir dilgčiojimą. Veido oda turi priprasti prie tokio sauso skutimo – vieniems tai nutinka greičiau, o kitiems lėčiau.

Taip pat akivaizdu, jog toks skutimo būdas yra visai kitoks nei įprastais peiliukais ir reikia prie jo tiesiog fiziškai priprasti ir nebijokim to žodžio, išmokti skusti barzdą. Taip, atrodo ką čia tokio mokytis, bet ir patyrę tokių daiktų apžvalgininkai pripažįsta, kad iš pradžių vos neišmetė barzdaskučių į šiukšlių dėžę ir tai vien dėl to, kad nemokėjo tinkamai jomis naudotis.

„Xiaomi Shaver Razor H600“

45,88 € | pigesnė versija - 34,27 €

Privalumai – paprastas dizainas, metalinis korpusas, lengvai keičiamos galvutės, skirtas drėgnam ir preciziškai tiksliam skutimui.

Trūkumai – didesnę barzdą bus sunku skusti, tik drėgnas skutimas, sąlygiškai didelė kaina.

„Xiaomi Mijia Electric Shaver“

35,40 €

Privalumai – metalinis korpusas, japoniško plieno peiliukai, baterija tarnauja 30 dienų ir yra LED indikatorius, kuris nurodo, kiek dar liko baterijos energijos, kompaktiško dydžio ir patogi pasiimti su savimi į keliones.

Trūkumai – neatspari vandeniui, nors ir apžvalgininkas pačius peiliukas plovė bei nieko barzdaskutei nenutiko. Tačiau geriau to nedaryti. Didelės ir keleto dienų barzdos neskuta, nejudanti skutimo galva, tad sunkiau prisitaiko prie veido kontūrų ir kai kurias kaklo vietas reikia skusti keletą kartų, nors galinga, tačiau gana triukšminga ir tik sausas skutimas.

„Xiaomi Youpin Mi Home Razor“

19,47 €

Privalumai – kompaktiško dydžio, lengva, atspari vandeniui bei plaunama, sausas ir drėgnas skutimas, tyliai dirba, C tipo USB jungtis, baterijos laiko iki mėnesio laiko, puikiai tinkama kelionėms.

Trūkumai – nėra itin patogi laikyti rankoje, kasdieniam naudojimui tinkama iš dalies, nes skuta trumpą-vienos dienos barzdą, neturi prie veido kontūrų prisitaikančios galvos, baterijų įkrovimas trunka 5 valandas.

„Xiaomi Mijia MJTXD01SKS“

35,40 €

Privalumai – labai gražus dizainas, atsparumas vandeniui, puikaus dydžio ir svorio, kokybiškai pagaminta, gerai ir patogiai guli rankoje, palaiko sausą ir drėgną skutimą, skutimo galva pasisuka 360 laipsnių kampu, lengvai nuimama ir uždedama bei prisitaiko prie veido kontūrų, skuta kokybiškai ir keleto dienų barzdą, dirba tyliai.

Trūkumai – stamboka ir ne itin patogi ilgose kelionėse, nors viename įkrovimo stotelės gale yra USB jungtis, tačiau kitame – speciali jungtis, tad sugadinus įkrovimo stotelę, nepavyks barzdaskutės įkrauti su namuose esančiu įprastu USB laidu.

Ką rinktis?

Kaip visada, tai kiekvieno asmeninis sprendimas, tačiau pagal populiarumą dažniausiai pirmauja „Xiaomi Mijia MJTXD01SKS“ ir „Xiaomi Youpin Mi Home Razor“ barsdaskutės. Tai pačios perkamiausios ir populiariausios „Xiaomi“ šeimos barzdaskutės - pirmąją renkasi kasdieniniam naudojimui, o antrąją - kelionėms. Visgi, įvertinkite tai, kad „Xiaomi Youpin Mi Home Razor“ yra labai mažytė barzdaskutė, kuri tinkas kasdieniniam naudojimui ir tais atvejais, jei barzdas želia nestipriai. Jeigu esate iš tų žmonių, kurie turi vešlią barzdą, nemėgstate kasdien skustis, rekomenduojame „Xiaomi Mijia MJTXD01SKS“ - tai galinga ir patogi barzdaskutė. Tiesa, kai kuriuose apžvalgose teigiama, kad švelniausiai skuta „Xiaomi Mijia Electric Shaver“, bet su sąlyga, kad skutatės kasdien. Didesnės barzdos atveju dažniausia rekomendacija - „Xiaomi Mijia MJTXD01SKS“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(0)
(15)

Komentarai (1)