Pagal kainą ir kokybę vienas geriausių ir perkamiausių robotų siurblių iš Kinijos - kokias grindis geriausiai valo „ILIFE V5S Pro“, kaip veikia plovimo funkcija, kaip jis valdomas, kaip veikia ir ko neverta su juo daryti („ILIFE V5S Pro“ apžvalga, Video)  (1)

„ILIFE V5S Pro“ yra robotas dulkių siurblys, kuris jau susilaukė didelio pirkėjų dėmesio ir teigiamų atsiliepimų. Šis nebrangus ir kokybiškas įrenginys ne tik siurbia, bet ir plauna grindis. Taip pat turi papildomą „Max“ siurbimo režimą, yra itin patogus valdyti ir gali darbuotis net tuo metu, kai nieko nėra namuose. O ką jis dar gali? Kaip susitvarko su kilimine danga? Kokie jo pliusai ir minusai ir galiausiai kuo jis skiriasi nuo savo pirmtako „ILIFE V3S Pro“? Visą tai ir sužinosime šioje apžvalgoje


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas jau yra išbandęs „ILIFE V3S Pro“ ir dabar atsirado galimybė ištestuoti naujesnį robotą dulkių siurblį „ILIFE V5S Pro“.

Tad šioje apžvalgoje detaliai susipažinsime su „ILIFE V5S Pro“, kaip jis darbuojasi, kuo pasižymi, ką gali ir ko galbūt negali bei sužinosime kuo jis skiriasi nuo „ILIFE V3S Pro.

Apžvalgininkui patinka tai, kad dulkių siurblys atkeliauja supakuotas net keliose pakuotėse. Akivaizdu, jog gamintojas nepagaili investuoti į pakuotes ir tokiu būdu užtikrinti, kad šis įrenginys atkeliaus nepažeistas.

Tad viduje randame naudojimosi instrukciją anglų kalba, robotą dulkių siurblį „ILIFE V5S Pro“, įkrovimo stotelę, du papildomus šoninius šepetėlius, šepetėlį išvalyti dulkių dėžutei, maitinimo adapterį su standartiniu europietišku kištuku, 3 HEPA filtrus, nuotolinio valdymo pultelį, dvi AAA tipo baterijas pulteliui, plaušinę, plaušinės laikiklį su dar viena papildoma plaušine ir 300 ml vandens talpą.

Čia jau ir yra pirmasis „ILIFE V5S Pro“ skirtumas, kadangi „ILIFE V3S Pro“ nepalaiko grindų plovimo ir neturi vandens talpos.

Tad kuo skiriasi „ILIFE V5S Pro“ nuo „ILIFE V3S Pro“?

Pirmiausiai pradėkime nuo jų panašumų, kurių yra tikrai nemažai.

Abu šie robotai dulkių siurbliai yra vienodų matmenų: abu 36 cm diametro, 7 cm aukščio ir sveria po 2 kilogramus.

Taip pat abu įrenginiai turi vienodas baterijas, po 2600 mAh talpos. Jos pilnai įkraunamos per 280 minučių ir robotai gali darbuotis po 110 minučių.

Abu siurbliai turi vienodas dulkių dėžutes – po 300 ml. Jų netgi dizainas yra vienodas, tad lengvai galima jas keisti iš vieno dulkių siurblio į kitą.

Įkrovimo stotelės taip pat yra vienodos ir net valdymo pulteliai iš pirmo žvilgsnio atrodo tokie patys, tik „ILIFE V5S Pro“ pultelis vietoj rodyklės žemyn turi užrašą „Max“.

Tai reiškia, kad šiuo mygtuku įjungsime „Max“ valymo režimą ir dulkių siurblys naudos maksimalią galią. Tačiau net ir vienu pulteliu galima valdyti abu dulkių siurblius (2:50 min.).

Tad kokie skirtumai tarp „ILIFE V5S Pro“ ir „ILIFE V3S Pro“? Apžvalgininkas teigia, kad iš esmės jų yra du.

Pirmasis, tai kad „ILIFE V5S Pro“ turi jau minėtą „Max“ režimą ir jei įprastai siurbimo galia „ILIFE V5S Pro“ siekia 650 Pa, tai įjungus „Max“ režimą – ji pasiekia 850 Pa.

Na ir antrasis skirtumas, kad „ILIFE V5S Pro“ gali plauti grindis – „ILIFE V3S Pro“ palaiko tik sausą siurbimą.

.

Siurblio apačioje rasite du didelius guminius ratukus ir vieną priekinį bei į visus puses galinti pasisukti mažesnįjį ratuką.

Taip pat priekyje ir siurblio šonuose yra davikliai, kurie užtikrina, kad dulkių siurblys nenukris nuo laiptų ar kitų paviršių. Tuo jau galėjote įsitikinti, kai abu dulkių siurbliai buvo ant stalo ir apžvalgininkas juos valdė vienu nuotolinio valdymo pulteliu (2:50 min.).

Yra du kontaktai, skirti įkrauti siurblio baterijai. Du šoniniai šepetėliai, kurie besisukdami nukreipia visą purvą į siurbimo angą ir galiausiai du purkštukai, kurie pradeda leisti vandenį, kai tik pasirenkamas grindų plovimo režimas. Tereikia uždėti plaušinės laikiklį ir pritvirtinti pačią plaušinę, kuri yra tiesiog priklijuojama (3:43 min.).

„ILIFE V5S Pro“ valdymas ir testavimas

Kaip jau galima buvo suprasti, roboto valdymas vyksta su nuotolinio valdymo pulteliu (yra mygtukas ir ant pačio dulkių siurblio, kuris jį aktyvuoja ir robotas pradeda darbuotis aut. past.).

Juo galima nustatyti konkretų laiką, kada norite, kad robotas dulkių siurblys išvalytų namus. Tai yra ypač patogu, kadangi galite užsiimti savais reikalais ir net nebūti namuose, o „ILIFE V5S Pro“ tuo metu darbuosis ir niekam netrukdys.

Taip pat vieno mygtuko paspaudimu galima robotą iškart aktyvuoti ir jis pradės siurbti ant grindų esantį purvą – „Auto“ režimas.

Yra mygtukas, kurį paspaudus įjungiamas „Spot“ režimas. Tai reiškia, kad robotas pradės valyti konkrečią vietą – tai ypač patogu, jei ką nors išpilsite ar išmesite ant grindų ir reikės išvalyti tik tą, konkrečią vietą.

Dar vienas mygtukas aktyvuoja „Border“ valymo režimą. „ILIFE V5S Pro“ nukeliauja prie kambario sienos ir palei ją apvažiuoja visą kambarį. Ypač patogi funkcija, turint galvoje, kad būtent tokiose vietose ir susikaupia daugiausiai dulkių.

Mygtukas su namuko ir rozetės ženklu duoda robotui komandą grįžti prie įkrovimo stotelės. Pastarąją rekomenduojama pastatyti šalia sienos ir kad tiek iš kairės, tiek iš dešinės būtų kiek įmanoma daugiau laisvės. Taip robotui bus lengviau rasti įkrovimo stotelę.

Apžvalgininkas teigia, kad „ILIFE V5S Pro“ puikiai išvalo bet kokias grindis (laminatas, linoleumas, parketas ir kt.) ir nesunkiai užlipa ant ganėtinai storų kilimų (5:45 min.).

Tiesa, reikia atminti, kad šis dulkių siurblys visų nešvarumų iš kilimų neišsiurbs - tokiai dangai jam tiesiog pritrūksta galios („ILIFE V5S Pro“ yra labiau skirtas kietoms grindims su nedideliais kilimais, aut. past.).

Išbandęs šį siurblį, apžvalgininkas teigia, kad „ILIFE V5S Pro“ sugebėjo susiurbti tiek dulkes, tiek ir popieriaus skiautes. Belieka su pakuotėje esančiu specialiu šepetėliu išvalyti atliekų dėžutę ir HEPA filtrą.

Pastarasis labai lengvai išsiima (6:38 min.) ir apžvalgininkas teigia, kad jo užteks bent pusei metų. Pakuotėje yra dar du papildomi HEPA filtrai, tad jų pilnai užteks 1,5 metų, o ir įsigyti jų bei kitų papildomų detalių galima lengvai bet kurioje parduotuvėje.

Minėjome, kad „ILIFE V5S Pro“ palaiko ir grindų plovimą, tad apžvalgininkas išbando ir šią funkciją (7:02 min.).

Tad reikia uždėti plaušinės laikiklį ir pačią plaušinę. Apžvalgininkas ją iškart sudrėkino, kad robotas nuo pat pirmosios akimirkos galėtų grindis plauti ir nereikėtų truputi palaukti, kol ji bus natūraliai sudrėkinta.

Vietoj atliekų dėžutės reikia paimti 300 ml talpos vandens dėžutę, ją pripildyti vandeniu ir įdėti į tą vietą, kur buvo dulkių surinkimo dėžutė.

Įjungus robotą matyti (8:10 min.), kad jis tikrai plauna grindis, nes po savęs palieka sudrėkintų grindų žymę. Tad apžvalgininkas įsitikinęs, kad „ILIFE V5S Pro“ puikiai išplaus grindis ir tuo pačiu iškart primena, kad plaunant grindis, robotui negalima leisti lipti ant kiliminės dangos bei negalima palikti jo įkrauti baterijai.

Testo pradžioje apžvalgininkas įpylė apie 250 ml vandens ir baigus darbą liko truputi daugiau kaip 100 ml. Tad per 20 minučių darbą „ILIFE V5S Pro“ sunaudojo praktiškai pusę turėto vandens ir išplovė virtuvės grindis. Tai galima suprasti ir iš ganėtinai purvinos plaušinės (9:13 min.).

Belieka nuimti šią plaušinę ir ją išplauti rankomis arba skalbimo mašinoje. O jei norima ir toliau plauti grindis, galima iškart uždėti kitą, jau pakuotėje esančią, plaušinę ir toliau plauti grindis.

Galutinis verdiktas

„ILIFE V5S Pro yra apie 10-15 dolerių brangesnis už ILIFE V3S Pro, tačiau už tai gauname grindų plovimo funkciją ir Max siurbimo režimą. Jei norite sutaupyti šiuos pinigus ir jums nereikia daugiau galios bei plovimo funkcijos, tada verta rinktis ILIFE V3S Pro, tačiau jei manote, kad šios papildomos funkcijos yra vertos tų keleto dolerių – tada rinkitės ILIFE V5S Pro. Bet kuriuo atveju, spręsti jums.“

Išsami techninė informacija apie „ILIFE V5S Pro“ robotą dulkių siurblį ir pirkėjų atsiliepimai.

Kaina ir sąlygos

„ILIFE V3S Pro“:

  • Senokas modelis ir jį yra gana sunku rasti kur įsigyti.

„ILIFE V5S Pro“:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(2)
(11)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: