Beveik tobulas temperatūros ir drėgmės matuoklis su vienu nedideliu trūkumu: minimalistinė „Xiaomi“ stotelė su galimybe prijungti prie išmaniojo telefono ir kurti daugybę scenarijų („Xiaomi Thermostat Accuracy Temperature Humidity Monitor“ apžvalga, Video)  ()

Jeigu namuose ar sodyboje dar neturite temperatūros ir drėgmės matuoklio, Kinijoje galima įsigyti labai simpatišką variantą - miniatiūrinę „Xiaomi Thermostat Accuracy Temperature Humidity Monitor“ stotelę. Kaip įprasta „Xiaomi“ produktams, ji minimalistinė ir labai paprasta naudojimui - įjungei ir veikia.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2019-02-15 Beveik tobulas temperatūros ir drėgmės matuoklis su vienu nedideliu trūkumu: minimalistinė „Xiaomi“ stotelė su galimybe prijungti prie išmaniojo telefono ir kurti daugybę scenarijų („Xiaomi Thermostat Accuracy Temperature Humidity Monitor“ apžvalga, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pradėkime nuo to, kokiu pavidalu matuoklis „Xiaomi Thermostat Accuracy Temperature Humidity Monitor“ atkeliauja - o atkeliauja labai kompaktiškoje ir tvarkingoje dėžutėje su plastikiniu įpakavimu.

Pakuotė tokia, kad drąsiai galima užsakinėti dovanai - atrodo labai tvarkingai ir simpatiškai. Tuo pačiu, jaučiamas tradicinis „Xiaomi“ minimalizmas. 

Kas dar smagu - tai, kad „Xiaomi“ iš karto prideda bateriją. Kalbant apie pačią matuoklio pakuotę, tai joje yra pats „Xiaomi Thermostat Accuracy Temperature Humidity Monitor“, AAA tipo baterija ir naudojimosi instrukcija.Tad išpakavus dėžutę surasite viską, ko reikia, kad stotele būtų galima naudotis iš karto. Visas pakuotės turinys atrodo taip:

Apie „Xiaomi Thermostat Accuracy Temperature Humidity Monitor“ yra sukurta daug apžvalgų - tai labai populiari stotelė, o kiekvienas apžvalgininkas nuo savęs pastebi kažką įdomaus ir išskirtinio. Šiame tekste surasite įdomesnius pastebėjimus iš skirtingų apžvalgų ir asmeninių patirčių. 

Jei įdomu pats išpakavimas, tai detaliai parodyta šioje apžvalgoje:

O štai Sean Blog apžvalgininkui šis temperatūros ir drėgmės matuoklis „Xiaomi Thermostat Accuracy Temperature Humidity Monitor“  labai patinka – „aš jį esu tiesiog įsimylėjęs“. Šis prietaisas rodo ne tik kambaryje esančios drėgmės ir oro temperatūros rodiklius, bet ir su „Mi Home“ programėle galima kurti įvairius scenarijus. Tiesa, tam reikia turėti daugiau „Xiaomi“ įrangos ir jei to neturite, šia galimybe nepasinaudosite.

Tačiau apžvalgininkas pastebi, kad šis puikus prietaisas turi ir tam tikrų trūkumų. Sean Blog apžvalgininko nuomonė įdomi dar ir dėl to, kad naudojasi dvejomis oro stotelėmis, tad gali palyginti skirtumus.

Viena visiškai paprasta – „Thermometer Temperature Humidity Sensor with LCD Screen Digital for Xiaomi Mijia“ (17,41 €) – ir išmaniąja „Xiaomi Thermostat Accuracy Temperature Humidity Monitor“ (14,16 €).

„Thermometer Temperature Humidity Sensor with LCD Screen Digital for Xiaomi Mijia“ turi didelį, ryškų ekraną, o mūsų aptariamas išmanusis matuoklis yra kompaktiškesnis, apvalaus ir mažesnio ekrano, išmanesnis, tačiau turi savų minusų.

Ir vienas iš apžvalgininko pastebimų minusų yra ekranas. Jis gana didelis, maždaug 6 centimetrų, skaičiai yra dideli ir aiškūs, tačiau, kai kambaryje yra tamsiau – iš toliau yra sunku įžiūrėti jo ekrane pateikiamą informaciją.

Beje, apie šį trūkumą kalbėjo ir šį įrenginį įsigiję pirkėjai, kurie labai gerai atsiliepė apie „Xiaomi Thermostat Accuracy Temperature Humidity Monitor“, tačiau jiems trūko papildomo LED ekrano apšvietimo.

Iš tikro ekrano problema jaučiasi prietemoje, bet jei kambaryje yra šviesu - jokios problemos nėra. Kitą vertus, apšvietimo nebuvimas gerokai sutaupo energiją, tad baterija tarnaus maksimaliai ilgai.

Įdomu tai, kad Sean Blog teigia, kad pas jį atkeliavusioje pakuotėje nebuvo AAA baterijos, bet tai greičiausiai dėl to, kad į jo šalį apskritai užsisakyti įvairias baterijas yra ganėtinai sunku, o jei ir pavyksta – tai tenka sumokėti ganėtinai didelę kainą. Visgi į Lietuvą siunčiamas „Xiaomi Thermostat Accuracy Temperature Humidity Monitor“ iš parduotuvės Gearbest turi tokią bateriją - tą išbandėme patys. 

Taip pat verta paminėti, kad „Xiaomi Thermostat Accuracy Temperature Humidity Monitor“ prie sienos yra pritvirtinamas specialiu laikikliu - laikiklis klijuojamas prie sienos su lipniu paduku, o stotelė prie laikiklio tvirtinama tiesiog magnetu. Tad matuoklį galima lengvai pernešti į bet kurią kambario vietą bei pakabinti taip, kad jums būtų patogiausias matymo kampas (1:15).

 

Kaip jau minėjome, jis yra maždaug 6 centimetrų skersmens ir praktiškai visą ekraną užima pateikiami skaičiai. Jie yra dideli, aiškūs ir gerai matomi. Dešimtosios skaičių dalys yra kiek mažesnės, tačiau taip pat puikiai matomos.

Taip pat įrenginys nuolatos dirba ir kas sekundę atlieką matavimus, todėl galima realiu laiku matyti kokia temperatūra (Celsijus) ir drėgnumas (procentais) yra kambaryje (2:10).

Jei įdomu, koks matuoklio tikslumas, padarėme tokį sulyginamąjį testą - buitinis vidaus termometras šalia „Xiaomi Thermostat Accuracy Temperature Humidity Monitor“. Turimo termometro skalė sugraduoda kas 2 laipsnius, kas nėra labai gerai norint tikslumo, bet apytiksliai įvertinti parodymų skirtumą galima. Abiejų termometrų rodmenys skiriasi labai nedaug - apie 1 laipsnį Celsijaus, tačiau kuris iš jų tikslesnis - pasakyti sudėtinga. Jei turėtume kalibruotą atraminį termometrą, būtų galima teigti, kad „Xiaomi Thermostat Accuracy Temperature Humidity Monitor“ matuoja su vieno laipsnio paklaida, tačiau šiuo atveju tai būtų nekorektiška. Aišku tik viena - parodymų skirtumas labai nedidelis, tad buitinėms reikmėms tikslumo tikrai pakanka. 

Be temperatūros ir drėgmės parametrų, ekrane dar yra „Bluetooth“ ir baterijos energijos indikatoriai. Tai iš tikro patogus sprendimas, kadangi galima matyti kiek dar yra likę baterijos energijos ir išvengti tokių situacijų, kai prietaisas nustos veikti, o naujos baterijos po ranka nebus. Taip pat yra gerai ir tai, kad šiam įrenginiui užtenka vienos baterijos – nors dažniausiai tokie nedideli prietaisai yra maitinami dvejomis baterijomis.

Prietaiso priekyje, pačioje apačioje galima matyti nedidelę angą. Ten yra specialus daviklis, kuris ir matuoja kambario temperatūrą bei drėgnumą. Daviklis labai jautrus - jei paimsite stotelę į rankas taip, kad pirštai prisilies prie šių angų, temperatūros ir drėgmės rodikliai greitai ims kilti į viršų. 

Susiejimas su išmaniuoju telefonu

Na, o norint įjungti „Bluetooth“, reikia „Xiaomi Thermostat Accuracy Temperature Humidity Monitor“ nugarėlėje nuspausti „Bluetooth“ ženkliuką. Kad prietaisas yra pasirengęs būti prijungtas prie išmanaus įrenginio, galima suprasti iš jo ekrane užsižiebusio „Bluetooth“ indikatoriaus.

Beje, jei prietaisas jau buvo prieš tai susietas su kuriuo nors iš namuose turimų išmaniųjų įrenginių, įjungus „Bluetooth“ sekantį kartą, „Xiaomi Thermostat Accuracy Temperature Humidity Monitor“ automatiškai bus susietas. Tai yra patogu.

Taip pat apžvalgininkas pastebi, kad „Xiaomi“ kompanija palaiko ir šio įrenginio programinės įrangos atnaujinimą, nors ir šiuo atveju yra neaišku ką čia galima atnaujinti, bet turbūt su papildomais atnaujinimais siekiama dar labiau padidinti matavimo tikslumą.

Po to, kai įjungiamas „Bluetooth“, šio prietaiso užrašas atsiranda „Mi Home“ programėlėje. Joje galima matyti kokia dabar yra temperatūra ir drėgnumas kambaryje, bei pateikiamos rekomendacijos ką daryti, jei kambaryje yra per karštą/šaltą ar drėgmės lygis netinkamas.

Taip pat programėlėje galima kurti įvairius scenarijus. Pavyzdžiui, pakilus/nukritus kambario temperatūrai ar drėgnumui iki tam tikro lygio, galima nurodyti, kad įsijungtų ventiliatorius, kondicionierius, oro drėkintuvas ar bet kuris prietaisas, kuris yra „Mi Home“ programėlėje ir prijungtas prie vadinamų „protingųjų“ vartų. Koks bus scenarijus priklauso tik nuo asmeninės fantazijos ir to, kiek namuose yra išmaniųjų įrenginių.

Norint tai daryti, būtinai reikės „protingųjų“ vartų ir per juos valdomo ventiliatoriaus, kondicionieriaus ar kito prietaiso. Visgi, net ir neturint daugiau prietaisų, „Xiaomi Thermostat Accuracy Temperature Humidity Monitor“ yra labai simpatiškas matuoklis ir pats vienas, tinkantis prie bet kokio namų interjero. 

Štai kokia išvada užbaigia savo apžvalgą Sean Blog:

„Manau, kad šis prietaisas yra tikrai kokybiškas ir geras. Jis gana paprastas, tačiau pasižymi naudingomis funkcijomis. O palyginęs jį su kitais Xiaomi bei įprastais drėgmės ir temperatūros matuokliais galiu pasakyti, kad jis tiksliai matuoja temperatūrą ir drėgnumą. Xiaomi Thermostat Accuracy Temperature Humidity Monitor papildė mano turimų Xiaomi įrenginių kolekciją ir tai nereiškia, kad jis guli kažkur nukištas, bet jis iš tikrųjų nuolatos darbuojasi mano kambaryje ir daro gyvenimą labiau komfortišku.

Kaina ir sąlygos

Xiaomi Thermostat Accuracy Temperature Humidity Monitor:

  • Gearbest  - 14,16 €;
  • 33 % nuolaida;
  • Siuntimas į Lietuvą papildomai kainuos tik 0,31 centą.

Thermometer Temperature Humidity Sensor with LCD Screen Digital for Xiaomi Mijia:

  • Gearbest  - 17,41 €;
  • Siuntimas į Lietuvą papildomai kainuos tik 0,45 centus.

Papildoma įranga:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(2)
(14)

Komentarai ()