Ko iš tikro verta populiariausia 6 jungtis turinti įkrovimo stotelė iš Kinijos? „Dėl veikimo ir charakteristikų neturiu jokių priekaištų, tačiau vienas trūkumas yra - čia gamintojas galėjo ir netaupyti“ („Xiaomi 5 Fast Charger“ apžvalga, Video)  (1)

„Xiaomi“ kompanija gamina itin daug bei įvairių prietaisų ir tai jau turbūt mažai ką stebina. Štai kad ir „Xiaomi 5 Fast Charger“. Tai yra universalus USB įkroviklis, kuris vienu metu gali įkrauti 6 skirtingus elektronikos prietaisus bei palaiko greitąjį įkrovimą „QuickCharge 3.0“. Pirkėjai šiam prietaisui negali pagyrų, o ką apie jį galvoja apžvalgininkai? Štai ką sako vienas iš jų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Xiaomi 5 Fast Charger“ yra universalus USB įkroviklis. Jis turi 5 standartines USB jungtis ir vieną USB C tipo jungtį.

Taip pat palaiko „QuickCharge 3.0“ techninį sprendimą ir vienu metu galima įkrauti net 5 ar 6 skirtingus įrenginius, nes užtikriną maksimalią 60 W išėjimo galią.

O kuo dar gali pasigirti šis universalus USB įkroviklis, kuris susilaukia gausybės teigiamų pirkėjų atsiliepimų? Detaliau apžiūrėkime šį prietaisą.

Pati „Xiaomi 5 Fast Charger“ pakuotė yra visiškai paprasta. Baltos spalvos, su įrenginio atvaizdu ant dėžutės priekinės dalies, o nugarėlėje surašytos visos techninės charakteristikos.

Pastarąsias galite aiškiai matyti žemiau pateiktoje nuotraukoje ir svarbiausi momentai yra tokie:

  • 5x USB A tipo ir 1x USB C tipo jungtis;
  • išėjimo įtampa: 5 V / 9 V / 12 V;
  • išėjimo srovė: 2,4 A / 2 A / 1,5 A;
  • maksimali išėjimo galia: 60 W.

Svarbu paminėti ir tai, kad „Xiaomi 5 Fast Charger“ yra kompaktiško dydžio: 11 x 8 x 2 cm ir sveria 184 gramus.

Taip pat turi integruotą apsaugą nuo perkaitimo, įtampos šuolių, trumpo jungimo ir aprūpintas kitais apsaugos sprendimais.

Grįžtant prie pakuotės, tai jos viduje tėra pats „Xiaomi 5 Fast Charger“, maitinimo laidas ir naudotojo instrukcija kinų kalba.

Apžvalgininkas pastebi, kad „Xiaomi 5 Fast Charger“ maitinimo laidas yra ganėtinai storas, tad jo tikrai užteks ilgam. Be to, tai nėra kažkoks specialus „Xiaomi“ laidas be kurio būtų neįmanoma naudoti „Xiaomi 5 Fast Charger“. Tad net jei ir nutiks taip, jog suges ar bus pažeistas šis originalus maitinimo laidas, bet kurioje elektronikos parduotuvėje bus galima įsigyti kitą laidą.

Kalbant apie patį „Xiaomi 5 Fast Charger“, tai jo korpusas yra plastikinis. Apžvalgininkas žvelgdamas į šio gaminio nuotraukas tikėjosi, kad jo korpusas bus metalinis, bet klydo. Jis yra geros kokybės, tačiau blizgus ir ši savybė gali patikti ne visiems.

„Xiaomi 5 Fast Charger“ apačioje yra keturios nedidelės kojelės, tad šis USB įkroviklis padėtas ant stalo laikosi tvirčiau, o ir atsiranda papildomas tarpelis tarp jo korpuso ir stalo paviršiaus. Tai yra pliusas, kadangi leidžia greičiau pasiskirstyti šilumai, kurios neišvengiamai atsiras, kai bus įkraunami prietaisai.

Viršutinėje „Xiaomi 5 Fast Charger“ dalyje nieko nėra, vien tik baltas paviršius. Jo galinėje dalyje yra jungtis, skirta prijungti „Xiaomi 5 Fast Charger“ maitinimo laidui ir surašytos specifikacijos.

Įkroviklio priekyje yra išdėliotos 5 USB jungtys ir 1 C tipo jungtis. Oranžinės spalvos USB jungtis palaiko „Quick Charge 3.0“ techninį sprendimą, todėl dėka šios jungties bus galima savo prietaisą įkrauti maksimaliu pajėgumu.

Apžvalgininkas išbandė „Xiaomi 5 Fast Charger“ ir teigia, kad jo garantuojamas prietaisų įkrovimo greitis yra būtent toks, kokį nurodo gamintojas. Greitasis įkrovimas veikia puikiai, kaip ir įprastos USB ir C-tipo jungtys - „dėl to neturiu jokių priekaištų“.

Visgi yra vienas trūkumas. Apžvalgininkui ne itin patinka, kad USB jungtys ir viena šalia kitos. Kai naudojami įprastų matmenų USB kištukai, viskas atrodo gerai ir vietos užtenka. Tačiau tarpelis tarp jų lieka itin nedidelis - „vos 2 mm“.

Tad jei bus naudojamas nestandartinis, platesnis USB kištukas, jis iškart užims dvi USB jungčių vietas. Šiuo aspektu gamintojas galėjo taip stipriai netaupyti vietos ir išdėlioti USB jungtis didesniais tarpeliais.

Gerai yra tai, kad „Xiaomi 5 Fast Charger“ jungtys yra itin tvirtos ir labai stipriai laiko USB kištukus - „reikia panaudoti šiek tiek jėgos, kad juos ištrauktume“.

„Turiu pasakyti, kad tai labai geras ir kokybiškas USB įkroviklis. Xiaomi pagamino solidų produktą. Xiaomi 5 Fast Charger turi užtektinai jungčių, palaiko greitąjį įkrovimą, tvirtai laiko USB kištukus, galima įkrauti praktiškai bet kokį elektronikos prietaisą, o maitinimo laidas yra ganėtinai storas ir kokybiškas.

Visgi, tai yra ganėtinai brangus prietaisas ir jis dažniausiai kainuoja apie 35 eurus. Galima rasti panašių produktų už 15-18 eurų, bet, žinoma, jie bus šiek tiek prastesnės kokybės ir ko gero negalės užtikrinti greitojo įkrovimo. Šiuo atveju šiek tiek tenka sumokėti už Xiaomi vardą ir gaunamą kokybę.“

Kaina ir sąlygos

„Xiaomi 5 Fast Charger“:

  • „Gearbest“ – 24,92 €.
  • 37% nuolaida, į Lietuvą siunčiamas nemokamai.
  • Lietuvoje neparduodamas.

Pigesnė alternatyva - „6 USB Port Charger Adapter with Digital Display Screen“:

  • su LCD ekranu, 6 USB jungtimis, palaikančiomis standartinį 5V / 0.5 - 3,5A įkrovimą (be greitojo įkrovimo), apsauga nuo perkrovimo ir trumpo jungimo;
  • „Gearbest“ – 12,93 € su nuolaidos kuponu GG4EWLRG2J;
  • į Lietuvą siunčiamas nemokamai.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(2)
(3)

Komentarai (1)