Palygino „Xiaomi Roborock S50“ ir „Xiaomi Xiaowa“: ko vertas pigiausias „Xiaomi“ siurblys ir kaip jis atrodo šalia pačio brangiausio? („Xiaomi Roborock S50“ ir „Xiaomi Xiaowa“ apžvalga, Testai, Video)  (2)

„Xiaomi Roborock S50“ yra jau gerai žinomas ir pirkėjų puikiai vertinamas robotas dulkių siurblys. Lazerinė navigacijos sistemą ir SLAM algoritmas, plovimo ir siurbimo funkcijos, automatinis grįžimas prie įkrovimo stotelės ir daugybė kitų privalumų. O kaip šalia šio puikaus roboto dulkių siurblio atrodo naujausias „Xiaomi Xiaowa“? Jis yra ženkliai pigesnis, bet ar atliekamo darbo kokybė taip stipriai skiriasi? Šioje apžvalgoje ir palyginsime šiuos du populiarius „Xiaomi“ robotus dulkių siurblius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kokie „S50“ ir „Xiaowa“ skirtumai?

Tad „S50“ yra patobulintas, antrosios „Xiaomi“ robotų dulkių siurblių kartos atstovas.

Šis robotas taip pat turi lazerinę navigacijos sistemą LDS ir SLAM algoritmą, dėl kurio jis tampa išmaniu įrenginiu ir gerai orientuojasi aplinkoje.

Tokia savybe gali pasigirti „Botvac“ ir „Roomba“ robotai dulkių siurbliai.

Taip pat „S50“, palyginus su pirmosios kartos „Xiaomi“ robotu, yra aprūpintas galingesniu varikliu, tokios pačios talpos, bet šiek tiek kitokios formos atliekų dėžute.

Na, o „Xiaowa“ neturi lazerinės navigacijos sistemos ir jam orientuotis aplinkoje padeda korpuso šonuose esantys IR jutikliai.

Ant robotų viršaus yra trys mygtukai: įjungimo/išjungimo, konkrečios vietos valymas ir grįžimas prie įkrovimo bazės.

„Xiaowa“ atliekų dėžutė yra šiek tiek didesnė už „S50“: 640 ml prieš 480 ml.

Robotų dulkių siurblių apačia yra praktiškai identiška: jie yra vienodo dydžio, ratukai tokie patys, pagrindiniai ir šoniniai šepečiai taip pat tokie patys.

Netgi didžiuosius šepečius galima sukeisti vietomis ir robotai sėkmingai darbuosis.

Tačiau vienas didelis skirtumas yra - „S50“ palaiko grindų plovimo funkciją, todėl šio roboto apačioje yra galimybė pritvirtinti grindims plauti skirtą laikiklį su plaušine.

Taip pat „S50“ turi ir atskirą 140 ml vandens talpą, tad su šiuo robotu galima ir siurbti, ir plauti grindis, o su „Xiaowa“ - tik siurbti.

Kalbant apie įkrovimo stoteles, tai pirmosios kartos „Xiaomi“ roboto įkrovimo stotelė buvo kiek stambesnė – platesnė, o dabar „S50“ ir naujojo „Xiaowa“ roboto įkrovimo stotelės yra kompaktiškesnės ir mažesnės. Jos yra visiškai vienodos.

Programėlės

Abu šie robotai neturi nuotolinio valdymo pultelio ir yra valdomi išmaniąja programėle „Mi Home“. Ją palaiko „Android“ ir „iOS“ įrenginiai.

Su šia programėle galima valdyti bet kurį „Xiaomi“ išmanųjį produktą – nuo lempos iki robotų dulkių siurblių.

Su konkrečia „Roborock S50“ programėle (4:39 min) galima valdyti robotą, matyti jo nupieštus teritorijos žemėlapius, valomos teritorijos plotą, išvalymo greitį, baterijos lygį ir kt.

Taip pat yra labai patogu, kad galima bet kurioje žemėlapio vietoje nurodyti norimą valyti teritoriją. Tai yra, kad robotas valytų ne visą kambarį, o būtent jūsų norimą teritoriją ir/ar kelias konkrečias teritorijas. Taip pat galima nurodyti, kad išvalytų konkretų tašką - „Spot cleaning“ režimas.

„Xiaowa“ programėlė (6:50) yra paprastesnė ir turi mažiau funkcijų. Joje nėra galimybės matyti žemėlapio, tačiau taip pat galima nurodyti kokiu konkrečiu laiku norite, kad robotas valytų namus – sudaryti tvarkaraštį. Taip pat galima valdyti robotą, tarsi su nuotolinio valdymo pulteliu, matyti kiek liko baterijos, pasirinkti valymo režimą ir t.t. Tad baziniai dalykai šioje programėlėje yra.

Robotų valymo skirtumai, testų rezultatai

Prieš pradėdamas testavimą (8:00), apžvalgininkas visiškai išvalė siurblių atliekų dėžutes ir jas pasvėrė. „S50“ tuščia atliekų dėžutė svėrė 155 gramus, o „Xiaowa“ - 192 gr. Jas pasvėrė dėl to, kad po to, kai robotai baigs darbuotis, apžvalgininkas galėtų tiesiog pasverti atliekų dėžutę su visomis atliekomis ir gautų maksimaliai tikslius svėrimo rezultatus.

„Roborock S50“ testavimas

Tad ant grindų apžvalgininkas paskleidė apie 44 gr. atliekų: jų buvo išpilta viduryje kambario, palei kėdės kojas, palei kambario sienas ir kampuose.

„S50“ buvo paleistas darbuotis ir jis iš pradžių apvažiavo kambario teritoriją, ją nuskenavo ir tada sistemingai pradėjo valyti visą kambarį. Siurbimas užtruko apie 17 minučių ir baigęs darbą „S50“ grįžo prie įkrovimo stotelės.

Jis šiek tiek atliekų paliko po kėde ir kambario kampe, tačiau kambario viduryje sugebėjo viską susiurbti.

Pasvėrus atliekų dėžutę su visomis atliekomis svarstyklės rodė 196 gramus, tad atėmus dėžutės svorį (155 gr.) gauname 41 gramą. Nesusiurbta liko apie 3 gramus atliekų. 

„Xiaomi Xiaowa“ testavimas

Šio testo metu (14:36 min.) buvo taikytos tokios pačios sąlygos, kaip ir „S50“ testavimo metu. Ten pat paskleista 48 gr. atliekų ir paleistas darbuotis „Xiaowa“ robotas dulkių siurblys.

Iš vaizdo įrašo matyti, kad „Xiaowa“ robotas po kambarį juda gana padrikai ir apžvalgininkas po 24 minučių sustabdė šį robotą.

„Xiaowa“ sugebėjo susiurbti didžiąją dalį atliekų ir pasvėrus atliekų dėžutę su visomis atliekomis svarstyklės rodė 235 gramus, tad atėmus dėžutės svorį (192 gr.) gauname 43 gramus. Nesusiurbta liko apie 5 gr. atliekų.

Galutinis verdiktas

„Apibendrinant galiu pasakyti, kad Roborock S50 darbuojasi šiek tiek geriau, jis nuskenuoja kambario teritoriją ir ją valo sistemingai, o Xiaowa juda įvairiomis trajektorijomis.

Tačiau abu robotai atliko gerą darbą ir sugebėjo surinkti didžiąją atliekų dalį. Tad jei nenori už Roborock S50 mokėti 400-500 eurų ir nereikia plovimo funkcijos, tada pigesnis Xiaowa robotas dulkių siurblys yra puiki alternatyva.“

Kaina ir sąlygos:

Iš šios apžvalgos galima daryti tokią išvadą - jei „Xiaomi Xiaowa“ kainuoja ne ką pigiau nei „Xiaomi Mi Robot Vacuum“, verčiau pirkti „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ - jis turi tas pačias funkcijas, bet papildomai ir lazerinį aplinkos skenavimą. Bet jei kainų skirtumas labai ryškus, „Xiaomi Xiaowa“ yra labai geras variantas:

„Xiaomi Xiaowa“:

„Xiaomi Mi Robot Vacuum“:

  • Aliexpress - 244,08 €;
  • nemokamas siuntimas iš Lenkijos sandėlio, jokios rizikos dėl mokesčių.
  • Lietuvoje jis kainuoja 275,79 €.
  • Gearbest - 426 €;
  • siuntimas į Lietuvą kainuos 10,06 €, tad galutinė kaina bus 303,76 €.

„Roborock S50“:

  • Aliexpress - nuo 361,60 €;
  • nemokamas siuntimas iš Čekijos sandėlio, jokios rizikos dėl mokesčių
  • Lietuvoje jis kainuoja 458 €.
  • Gearbest - 598.32 €;
  • siuntimas į Lietuvą kainuos 10,06 €, tad galutinė kaina bus 401,66 €.

 

„iRobot Roomba“ robotų dulkių surblių pasiūlymus rasite čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(1)
(1)

Komentarai (2)