Įspūdingo dizaino spalvotas LED žiedas su nuotoliniu valdymu ir nuo judesio įsijungianti, labai pigi belaidė pagalbinio apšvietimo LED lempa: kaip tai atrodo realybėje ir kaip veikia („Utorch 20-LED“ ir „Utorch R9 72 RGB LED“ apžvalga, Video)  ()

Kaip jau galėjote nuspėti pagal pavadinimą, šįkart bus iškart dviejų itin įdomių „Utorch“ kompanijos šviestuvų apžvalga. Apžvalgininkas vienu metu užsisakė du šviestuvus, kurie yra visiškai skirtingi. Skiriasi jų paskirtis, naudojimasis, išvaizda ir kaina. Tad pasižiūrėkime įdėmiai, kas čia per šviestuvai, ar verti jie dėmesio ir kaip jie veikia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip jau minėjome, Sean Blog iškart užsisakė du šviestuvus ir „Utorch 20-LED“ šviestuvą užsisakė, kaip analogą nuolatos naudojamam „BlitzWolf“ kompanijos šviestuvui, kuris kainuoja kelis kartus brangiau.

Įdomiausia, kad Sean Blog įtaria, jog „šiuos šviestuvus daro toje pačioje gamykloje ir tik pakeičia pavadinimus“.

Apskritai, „BlitzWolf“ šviestuvas apžvalgininkui labai patiko – „galingas, ryškiai šviečiantis, patogus naudoti ir iki šiol manęs nenuvylė. Universalus dalykas, kurį galima pasiimti drauge su savimi. Tad nusprendžiau išbandyti ir itin panašų ir galimą naudoti pačiose įvairiausiose situacijose Utorch 20-LED šviestuvą bei pasižiūrėti ko jis yra vertas.“

Nepamirškime ir „Utorch R9 72 RGB LED“ šviestuvo. Jis yra žiedo formos, keičia spalvas ir jį galima valdyti nuotoliniu būdu. Tačiau pradėkime tradiciškai – nuo išpakavimo.

„Utorch 20-LED“ pakuotės turinys, pagaminimo kokybė ir techniniai dalykai

Pradėkime nuo „Utorch 20-LED“ (1:22 min.). Šviestuvas yra iš dviejų dalių ir jos įdėtos į atskiras dėžutes.

Šiuo atveju verta atkreipti dėmesį, kad apžvalgininkas užsisakė iškart du vienetus šios lempos. Įprastoje pakuotėje būna 1 vnt. „Utorch 20-LED“.

Tad užsisakius 2 vnt. „Utorch 20-LED“, atsiranda papildomų galimybių. Šiuos šviestuvus galima sujungti tarpusavyje ir turėti vieną didelį šviestuvą.

„Utorch 20-LED“ nugarėlėje yra magnetinė juostelė ir šį šviestuvą galima pritvirtinti prie šaldytuvo ar kito metalinio paviršiaus.

Ir pats pirmasis dalykas, kuris apžvalgininkui patinka šiame šviestuve labiau nei „BlitzWolf“, kad „Utorch 20-LED“ turi prie magneto pritvirtinamą plačią juostelę, kurios kitoje pusėje yra lipdukas ir jį nuėmus – šį šviestuvą galima priklijuoti prie įvairių paviršių. „Utorch 20-LED gerokai tvirčiau laikosi nei BlitzWolf“ (1:56 min.).

Kalbant apie išvaizdą, „tai skonio reikalas, bet man Utorch 20-LED dizainas ne itin patinka. Nors pats korpusas yra labai kokybiškas ir su dalimi aliuminio“, tad lempa sveria apie 100 gramų, o išmatavimai būtų tokie: 19 x 3 x 1,8 cm.

Pakuotėje dar yra angliška naudojimosi instrukcija, kurioje surašytos techninės detalės ir palaikomos funkcijos.

Tad „Utorch 20-LED“ turi 500 mAh talpos įkraunamą bateriją; jutiklį, reaguojantį į judesį (3 metrų atstumu ir 120 laipsnių kampu); 20 LED šviestukų, kurie švies 50 000 val., ir užtikrinamas 120 liumenų ryškumas su šalta (balta) šviesa.

Taip pat gali darbuotis nuo –5 iki +40 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje, „tad jį galima naudoti ir šaltose vietovėse, kaip laiptinėse, rūsiuose ar net gatvėje, esant žiemos metui. Vienas dalykas mane neramina, kad Utorch 20-LED tėra 1W galingumo, tačiau pasižiūrėsime ką tai reiškia realybėje.“

Galima pasirinkti „automatinį“ švietimo režimą – „Utorch 20-LED“ pradeda šviesti, sureagavęs į judesį (pradeda šviesti po 5 sekundžių, automatiškai nustoja šviesti, kai 20 sekundžių nefiksuoja jokio judėjimo); ir, kad nuolatos šviestų „Utorch 20-LED“ bei jį išjungti.

Na ir galiausiai pakuotėje dar yra microUSB-USB laidas, kuriuo ir įkraunama „Utorch 20-LED“ baterija.

„Utorch R9 72 RGB LED“ pakuotės turinys, pagaminimo kokybė ir techniniai dalykai

Sekantis šviestuvas yra labiau neįprastas, žiedo formos „Utorch R9 72 RGB LED“ (3:23 min.).

Šis šviestuvas palaiko 42 skirtingus šviesos režimus, turi 16 iš anksto nustatytų švietimo režimų ir viską galima kontroliuoti su nuotolinio valdymo pulteliu.

Pakuotėje viskas sudėta ir supakuota labai tvarkingai ir saugiai. Joje yra maitinimo adapteris su europietišku kištuku ir nuotolinio valdymo pultelis, kuriam baterijas teks įsigyti atskirai.

Pats valdymo pultelis pagamintas kokybiškai, „mygtukai reaguoja gerai, padengti minkštu silikonu, tad lietimo pojūtis yra malonus.“

Pakuotėje taip pat yra naudojimosi instrukcija anglų kalba, kurioje pateikta visa techninė informacija bei kaip naudotis šiuo šviestuvu.

Kalbant apie „Utorch R9 72 RGB LED“ techninius dalykus, tai šis šviestuvas turi 72 RGB (spalvotus) LED šviestukus, kurie švies 35 000 val.; temperatūra yra 3000 +/-300K; 100 liumenų ryškumas; 8W galingumas, spalvų atvaizdavimo indeksas siekia 80Ra bei gali veikti nuo –20 iki + 40 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje.

Apžvalgininkas atkreipia dėmesį į 80Ra ir teigia, jog „esant tokiam rodikliui, apšviesti daiktai atrodo natūralių spalvų ir prie šio šviestuvo galima drąsiai skaityti, kadangi jis nekenkia akims“.

„Utorch R9 72 RGB LED“ pamatas yra sunkus, tad Sean Blog teigia, jog šviestuvas tvirtai stovės. Pačiame šviestuvo žiede yra panaudota „kažkokia įdomi minkšta medžiaga“ (4:49 min.).

Pats žiedas nesisuka ir norint jį pasukti, teks pakreipti su visu šviestuvo pamatu. Ant pastaroje yra „Utorch“ kompanijos logotipas. Pamatas ir žiedo išorinė dalis yra pagaminta iš aliuminio, o tai yra gerai, nes „iškart užtikrinamas geras šviesos diodų aušinimas (šilumos išsklaidymas aut. past.)“.

„Utorch R9 72 RGB LED“ sveria apie 700 gramų ir yra gana didelis šviestuvas: 35,5 x 32 x 12 cm.

Svarbu paminėti, kad pamato apačioje yra neslystanti danga, pagaminta iš gumos ir tai suteikia papildomo stabilumo šiam, netradicinės formos šviestuvui (5:21 min.).

Testavimas

Ir priėjome prie įdomiausios dalies, tai – šviestuvų bandymų. Apžvalgininkas tiesiog vizualiai pademonstruoja, kaip veikia „Utorch 20-LED“ šviestuvas: jo reagavimas į judesį, automatinis išsijungimas, kai nebefiksuoja judėjimo ir galite patys įsitikinti šviesos kiekiu bei bendru šviestuvo veikimu nuo 5:32 minutės.

O toliau išmėginamas „Utorch R9 72 RGB LED“ šviestuvas ir apžvalgininkas išbando šio šviestuvo spalvų pasirinkimus bei švietimo režimus, juos keisdamas su nuotoliniu valdymo pulteliu. Testavimas prasideda nuo 6:06 minutės.

Šį kartą apžvalgininkas apžvalgą užbaigia be išvadų, tiesiog ilgoku demonstravimu, kaip veikia ir kaip atrodo naujieji šviestuvai. „Utorch R9 72 RGB LED“ iš tikrųjų sukelia įspūdį, tuo labiau, kad jį galima valdyti ir nuotoliniu būdu. Tai nėra pagrindinio apšvietimo lempa, bet idealiai tinka interjero dekoracijai, pvz., svetainėje ar miegajame vietoje klasikinio toršero. 

„Utorch 20-LED“ nors ir nedidelės galios, bet bandymas rodo, kad mažose patalpose jų apšvietimo visiškai pakanka, kad būtų galima surasti reikiamus daiktus. Iš esmės, labai geras variantas pagalbiniam ar naktiniam apšvietimui.

Kaina ir sąlygos

„Utorch R9 72 RGB LED“ spalvota švietimo lempa/žiedas:

  • Gearbest - 41,40 €;
    • 19 % nuolaida;
    • iš Čekijos sandėlio.

„Utorch 20-LED“ nuo judesio įsijungianti lempa:

  • Gearbest - 6,30 €;
    • 26 % nuolaida;
    • 0,09 € už siuntimą iš Kinijos sandėlio, tad galutinė kaina bus 6,39 €.

„BlitzWolf“ šviestuvas:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(5)
(0)

Komentarai ()