Kodėl belaidės ausinės su „Realtek RTL8763BFR“ lustu yra išskirtinės ir kuo toks svarbus „Bluetooth V5.0“ palaikymas: „Pirmoji TWS belaidžių ausinių serija, kuri iš tikro patiko“ („Blitzwolf BW-FYE4“ apžvalga, Video)  ()

„Iš pradžių man nelabai patiko TWS belaidės ausinės, kadangi pasižymėjo ganėtinai mažu baterijos tarnavimo laiku ir demonstruojama vidutiniška garso kokybe. Be to, netgi sėdint ramiai ir daug nejudant, būdavo nesudėtinga jas pamesti iš savo ausų. Tačiau tada sutikau Blitzwolf BW-FYE belaidžių ausinių seriją. Pirmieji modeliai buvo labai garsūs, su aukštos kokybės garsu bei geru mikrofonu, tačiau man nepatiko jų išvaizda ir ne itin tvirtai laikėsi ausyse. Antrojoje ausinių serijoje pagrindinis dėmesys buvo skiriamas ausinių atsparumui drėgmei, tačiau gamintojas grįžo prie SBS muzikos atkūrimo kodeko, tad garsas tapo tylesnis ir ne toks kokybiškas. Ir tada pasirodė Blitzwolf BW-FYE4 ausinės ir man jos asmeniškai yra pačios sėkmingiausios. Kodėl? Viską sužinosite šioje apžvalgoje.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išpakavimas, išvaizda, techniniai dalykai

Belaidės „Blitzwolf BW-FYE4“ ausinės atkeliauja įprastoje ir gerai pardavėjo supakuotoje pakuotėje.

Pakuotėje randame gana paprasto dizaino ausinių dėžutę – priekyje modelio pavadinimas, o gale keletas techninių dalykų ir QR kodas.

Na, o pačio gamintoje dėžutės viduje yra „Blitzwolf BW-FYE4“ ausinės, jų pagalvėlės, laikymo ir įkrovimo dėkliukas, microUSB laidas ir naudojimosi instrukcija anglų kalba.

Apžvalgininkas teigia, kad kiekviena ausinė turi savo konkrečią vietą dėkliuke ir tikrai į dešinei ausinei skirtą vietą neįdėsite kairiosios. „Jos yra laikomos magnetų – paprastas ir efektyvus sprendimas.“

Deja, bet nėra konkretaus ausinių įkrovos lygio indikatoriaus ir bendras indikatorius rodo pilną ausinių įkrovimo lygį.

Tuo tarpu pats dėkliukas turi 4 šviesų indikatorių ir viena švieselė leidžia suprasti, kad dėkliuko baterijos liko 25 proc., 2 švieselės – 50 proc. ir t.t.

Dėkliuko talpa siekia 500 mAh, o vienos ausinės 50 mAh. Nurodoma dėkliuko įtampa ir įkrovimo srovė siekia 5V/0,35A, bet realybėje ji šiek tiek mažesnė ir siekia 5V/0,28A.

Dešinė ausinė sveria 3,86 gramus, o kairioji – 3,95 gramus. Ir šis svorio skirtumas greičiausiai atsiranda dėl to, kad kairioje yra dar įtaisytas mikrofonas.

Na, o ausinių dėkliukas be pačių ausinių sveria 35,75 gramus, tad iš viso gauname 43,56 gramus ir „tokio svorio tikrai nejausime savo kelnių kišenėje.“

Apžvalgininkas taip pat dalinasi pačio gamintojo pateikiama skirtingos „Blitzwolf BW-FYE“ kartos ausinių techninių palyginimų lentele ir rekomenduoja atkreipti į vieną itin svarbų „Blitzwolf BW-FYE4“ ausinių bruožą.

„Iš techninių dalykų matome, kad Blitzwolf BW-FYE4 yra vienintelės belaidės ausinės, kurios turi Realtek RTL8763BFR lustą, dėl kurio gauname 30 proc. geresnius autonomijos rezultatus, palyginus su kitais modeliais. Tai yra – su Blitzwolf BW-FYE4 ausinėmis galime klausytis muzikos 3-4,5 val., o su kitais modeliais iki 2,5-3 val.“.

„Blitzwolf BW-FYE4“ funkcionalumas ir naudojimasis

Visas valdymas vyksta spaudžiant ausinėse esančius mygtukus ir nėra svarbu kuri ausinė į kurią ausį yra įdėta. Su abejomis galima valdyti muziką ir skambučius telefonu.

Muzikos valdymas yra gana paprastas: 1 paspaudimas – pauzė, 2 – sekanti daina, 3 – prieš tai grota daina, ilgesnis paspaudimas – išjungiamos abi ausinės, nepalaiko garso reguliavimo.

Kai kas nors skambina: 1 paspaudimas – atsiliepimas, ilgesnis paspaudimas – skambučio atmetimas.

Pokalbio metu: 1 paspaudimas – pokalbio baigimas, ilgesnis paspaudimas – perjungiama į telefono garsiakalbį.

Budėjimo režime nuspaudus ir palaikius mygtuką apie dvi sekundes, iškviečiamas balso asistentas „Siri“.

Po to, kai ausinės bus pirmą kartą „Bluetooth V5.0“ ryšiu suporuotos su telefonu, sekantį kartą viskas vyks automatiškai.

Tereikės atidaryti ausinių dėkliuką, išimti ausines ir jos automatiškai prisijungs prie telefono. Poravimas išsijungia tuo metu, kai ausinės yra dėkliuke ir tuo metu įkraunamos.

Kaip laisvų rankų įrangą galima naudoti tik kairiąją ausinę, kadangi dešiniojoje nėra mikrofono. Tačiau prisijungti prie įrenginio ir klausytis muzikos galima abejomis ausinėmis arba viena – kaip kam patogiau.

O kai iš dėkliuko išimama ir antroji ausinė, ji automatiškai prisijungia prie jau suaktyvintos ausinės ir įjungiamas stereo garsas.

Muzikos atkurimui naudojamas ACC kodekas ir „asmeniškai aš nejaučiu skirtumo dėl kokybės, lygindamas ACC su aptX.“

Apžvalgininkas iškart keliauja prie sekančio ir itin svarbaus momento – baterijos tarnavimo laiko ir testavimo.

Ausinės yra pilnai įkrautos, garso lygis siekia 80 proc., „tai yra toks, kokio man pilnai pakanka ilgai ir patogiai klausytis muzikos“. Tad įjungiamos ausinės, paleidžiama muzika ir ausinės išsijungė po beveik 5 valandų. Labai geras rezultatas.

Beje, kai ausinėse liko labai nedaug energijos, jose esantis indikatorius pradėjo mirgėti raudona šviesa ir tęsiant muzikos klausymą, jos vėliau be jokio garsinio įspėjimo automatiškai išsijungė.

Po 1,5 valandos dėkliuke, ausinės buvo įkrautos, o dėkliukas prarado vieną padalą iš keturių. Tad šio dėkliuko talpos užteks ausines įkrauti 3-4 kartus.

O kokia garso kokybė?

„Nemoku prirašyti gražių žodžių apie aksominį garsą, ryškius ir šviesius tonus. Nesuprantu tokių išsireiškimų, tad viską pateiksiu paprastai.

Vidutiniai tonai yra neutralūs, viršutiniai – nepjauna ausų, nors galėtų jų būti ir daugiau bei kažkur pradingę žemi tonai.

Bet viskas nepalyginamai pagerėjo, kai išjungiau garso vienodintuvą, kuris labai jau stengėsi ir panašu, jog persistengė. Tad pirmasis ausinių garso įspūdis buvo klaidingas. Žemi tonai yra labai galingi ir muzikos klausytis yra tikras malonumas.

Taip pat ir žiūrėti filmus, naudojant šias ausines, man tikrai patiko. Nepastebėjau, kad būtų kažkoks vėlavimas, garso detalumas yra aukščiausiame lygyje ir nuo sprogimų garsų net šiurpuliukai pereina per odą.

Manau, kad iš mano pateikto teksto yra gana aišku, kad esu labai patenkintas šių ausinių garso kokybe.“

Beje, apžvalgininkas įsigijo rekomenduojamas papildomas ausinių pagalvėles, tačiau kažkokio didesnio skirtumo nuo originalių ir pakuotėje esančių pagalvėlių skirtumo nepastebėjo - „garso kokybė yra tokio pačio aukšto lygio“.

Neverta pamiršti ir šiuolaikinio „Bluetooth V5.0“ technologinio sprendimo, kurį palaiko „Blitzwolf BW-FYE4“ ausinės.

Jis užtikrina patikimą ir kokybišką ryšį, esant 15 metrų atstumu nuo telefono ir 6 metrams, kai signalui tenka keliauti per sienas.

Tokie rezultatai yra dėl to, kad apžvalgininko telefonas palaiko „Bluetooth 4.2“ ir „aš maniau, kad dėl skirtingų versijų turėsiu problemų, tačiau palikau telefoną, nuėjau į virtuvę ir signalas nei karto nesutriko. Labai laukiu naujos prekės, kuri palaikys Bluetooth 5.0 ir tada pasižiūrėsiu, kaip veikia ryšys. Gamintojas žada, kad diapazonas turi siekti iki 50 metrų.

Apžvalgininkas dar ir sugalvojo išardyti ausinių dėkliuką, iš arčiau pasižiūrėti kas slepiasi viduje ir teigia, kad galima lengvai įsigyti ir pakeisti bateriją, jei tik būtų toks noras.

Išvados

„Garsios ausinės – klausausi ne daugiau kaip 80 proc. Kokybiški žemi tonai, yra malonu klausytis klubinės muzikos, kaip ir žiūrėti filmus.

Vidutiniai ir aukšti tonai sakyčiau, kad yra šiek tiek prismaugti ir kiekvieno instrumento detalumas galėtų būti didesnis, tačiau jie bendrame fone tikrai neprapuola.

Ryšio diapazonas yra puikus, po namus galiu sau ramiai vaikščioti su šiomis ausinėmis ir ryšys netrūkinėja.

Lengvos ir kompaktiškos ausinės, nors miniatiūrinėms ausims jos gali būti ir per didelės. Mano žmonai tai, kaip šios ausinės sėdi ausyse, nepatiko.

Ausinių dėkliukas taip pat mažas, tad puikiai telpa džinsinių kelnių kišenėje.

Puikus baterijų tarnavimo laikas – 5 valandas galima nepertraukiamai klausytis muzikos arba žiūrėti filmus.

Balso asistentas yra moteriško balso, kuris tik įspėja apie ausinių įjungimą, išjungimą ir suporavimą.

aptX nebuvimą galima priskirti prie minusų, tačiau ACC kodekas kokybiškai atlieka savo darbą, o Apple įrenginiai tik tokį ir tepalaiko.

Be to, šios ausinės yra labiausiai sukurtos jas dėvėti vaikštant gatvėmis, sportuojant ir taip blokuoti išorinį triukšmą bei sutelkti visą dėmesį į garso ritmą. Jei norite tyliai klausytis klasikinių muzikos kūrinių ir neprarasti nė vienos garso detalės, tada geriau rinkitės kitą variantą ir pageidautina – laidines ausines.“

Kaina ir sąlygos

Belaidės „Blitzwolf BW-FYE4“ ausinės:

  • Aliexpress - 28,21 €;
    • 34 % nuolaida;
    • siuntimas per Nyderlandus papildomai kainuos tik 0,63 €.
  • 3 vnt. papildomų ausinių pagalvėlių kainuoja 0,68 €.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()