Tai tikrai veikia ir veikia labai gerai! Fantastiškai pigus, labai galingas ir tikrai masažuoja raumenis bei nuima įtampą („Alfawise JCE 208“ apžvalga, Video, Nuolaidos kuponas)  (3)

Buvo sunki darbo diena? Skauda kojų, rankų raumenis, o ir nugara atrodo surakinta? Jums tikrai padės „Alfawise JCE 208“ masažuoklis. Bent jau taip skelbia gamintojas. Bet ar 11 eurų nekainuojantis mažas prietaisėlis gali tikrai padaryti kokybišką masažą ir atpalaiduoti raumenis? Prisipažinsiu, buvau nusiteikęs gana skeptiškai. Bet po poros savaičių su „Alfawise JCE 208“ masažuokliu pakeičiau savo nuomonę. Puikus prietaisas su tam tikrais niuansais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pakuotės turinys ir masažuoklio išvaizda

Alfawise JCE 208“ masažuoklio pakuotė iš internetinės parduotuvės Gearbest.com atkeliavo tvarkingoje ir nepažeistoje pakuotėje.

Man iškart patiko pačio masažuoklio dėžutė. Gana paprasto dizaino, bet tokia simpatiška. Priekyje pavaizduotas pats masažuoklis, modelio numeris.

Nugarėlėje surašytos pagrindinės techninės specifikacijos. O ant dėžutės šono yra užrašas „Bring to You Health and Happiness“.

Labai kokybiškai pagaminta dėžutė. Kieto kartono, gražiai atsidaro, netgi priekyje yra magnetukai, tad ją uždarant, viršutinis dangtelis pats priglunda.

Akivaizdu, jog gamintojas nepagailėjo investuoti į dėžutę, kuri, kaip supratau, tarnauja ir kaip pačio masažuoklio laikymo vieta.

Kažkokio atskiro dėkliuko „Alfawise JCE 208“ masažuokliui nėra, tad jį patogiausia laikyti būtent šioje dėžutėje.

Jos viduje randame patį „Alfawise JCE 208“ masažuoklį, gerai ir saugiai supakuotą elektrodų porą, prie kurios pagrindo dar priklijuotas apsauginis lipdukas – taip išsaugotos elektrodų prilipimo prie kūno savybės.

Elektrodų pora atrodo gražiai – su tam tikrais augalų motyvais. Simpatiškas dizainas.

Pakuotėje dar yra microUSB-USB laidas, skirtas įkrauti šio masažuoklio baterijai. Ji mane labai maloniai nustebino, bet apie tai kiek vėliau.

Pats įkrovimo laidas yra kokybiškas ir net 1 metro ilgio. Tad masažuoklį bus patogu įkrauti iš bet kokio namuose esančio įrenginio.

Ir galiausiai pakuotėje yra labai informatyvi instrukcija anglų kalba. Joje viskas aiškiai bei išsamiai surašyta.

Kaip teisingai naudotis „Alfawise JCE 208“ masažuokliu, kam jį galima naudoti, o kam – ne ir taip toliau.

Pats „Alfawise JCE 208“ masažuoklis yra visai nedidukas. Lengvai telpa delne. Jo priekyje yra fizinis įjungimo/išjungimo bei masažavimo režimų keitimo mygtukas. Aplink jį šviečia žalios ir mėlynos spalvos šviesos indikatoriai, pagal kurių švietimą ir to švietimo intensyvumą galima suprasti koks pasirinktas masažavimo režimas.

O šonuose yra intensyvumo didinimo mygtukai, kurie reaguoja į prisilietimus. Dar priekyje yra užklijuotas „Alfawise“ logotipas. Keistokas sprendimas, kad neišgraviruotas pavadinimas, nors šiuo atveju gal net geriau – galima lengvai šį lipduką pašalinti.

Masažuoklio viršuje yra microUSB jungtis, o apačioje – du magnetiniai kontaktai.

Geras kompanijos sprendimas. Labai patogu ir lengva pritvirtinti bei nuimti elektrodų porą. Užtrunka gal pusę sekundės ir jau galima naudotis šiuo įdomiu prietaisėliu.

Tad pakuotėje yra viskas, ko gali prireikti. Puikiai atrodo masažuoklis, elektrodų pora ir pati dėžutė.

Tikrai tokį prietaisą yra ne gėda kam nors padovanoti. Ir ne vien tik dėl to, kad viskas sudėta į gražią dėžutę.

„Alfawise JCE 208“ specifikacijos, kam jį galima naudoti, o kam jis netinka?

Tikriausiai jau kilo klausimas: ką toks mažas prietaisas gali padaryti? Iš tikrųjų tai ganėtinai daug jis sugeba. Ir dar kai jo kaina yra tokia žema – netgi labai daug.

„Alfawise JCE 208“ yra transkutaninės elektrinės nervų stimuliacijos TENS principu veikiantis viso kūno masažuoklis, kuris padeda malšinti raumenų skausmus.

Transkutaninis elektrostimuliavimas arba TENS - tai medicinoje plačiai taikomas nervų stimuliavimo metodas. TENS prietaisai susideda iš elektros impulsų generatoriaus, elektrodų ir baterijos. Elektrodus priklijavus atitinkamose kūno vietose (ten, kur skauda raumenys arba ant svarbios nervų sankirtos) prietaisas siunčia silpnus elektros impulsus. Dažniausiai jie būna tokie silpni, kad jų galima ir visai nepajusti. Šie impulsai pasiekia nervus ir jais šiek tiek keliauja, pasklisdami po tą kūno vietą.

Su „Alfawise JCE 208“ masažuokliu gana sunku nepajusti jo siunčiamų impulsų. Labai galingas mažas prietaisėlis. Žinoma, viskas priklauso nuo pasirenkamo intensyvumo lygio ir apie juos reikėtų pakalbėti plačiau.

Iš viso „Alfawise JCE 208“ masažuoklis palaiko 6 masažavimo režimus: „Beat, Push, Massage, Shiatsu, Kneading, Tap”.

Kiekvienas masažavimo režimas dar turi ir 15 intensyvumo lygių, tad rasti sau maloniausią masažavimo režimą ir tinkamiausią intensyvumo lygį gali kiekvienas. Masažavimų pasirinkimas yra itin didelis.

Kaip gi naudotis „Alfawise JCE 208“ masažuokliu, kaip jis masažuoja?

Prie masažuoklio pritvirtiname elektrodų porą, nuimame apsauginį elektrodų poros lipduką, masažuoklį priklijuojame prie praktiškai bet kurios kūno vietos ir nuspaudę įjungimo mygtuką palaukiame 2-3 sekundes.

Išgirstame garsinį signalą ir pradeda mirksėti žalios šviesos indikatorius. Automatiškai įsijungia pirmasis masažavimo režimas, bet jis dar nieko nedaro, nes nėra nustatytas intensyvumo lygis.

Užtenka vieną kartą paliesti „+“ ženkliuką ir jau pasirenkamas 1-asis intensyvumo lygis. Masažuoklis iškart pradeda dirbti. Viskas labai paprasta.

Norint keisti masažavimo režimus – tereikia paspausti įjungimo mygtuką. Tai galima daryti bet kuriuo metu, kai tik yra įjungtas masažuoklis, nereikia specialiai laukti kol bus baigtas vienas pasirinktas masažavimo seansas.

Kad pasikeitė režimas, galima suprasti iš pasikeitusios švietimo spalvos, jos švietimo intensyvumo ir garsinio signalo.

Režimų spalvos: 1-asis – greitai mirksi žalia, 2-asis – lėtai mirksi žalia, 3-asis – greitai mirksi mėlyna, 4-asis – lėtai mirksi mėlyna, 5-asis – greitai mirksi mėlyna ir žalia, 6-asis – lėtai mirksi mėlyna ir žalia.

Keičiant intensyvumo lygį su „+“ ir „–“ mygtukais, girdimas ir garsinis signalas. Baigus masažavimo seansą – masažuoklis automatiškai išsijungia. Nebaigus masažavimo intensyvumo ir nuėmus masažuoklį nuo kūno, jis po keleto sekundžių išsijungia pats.

Na, o toliau viskas jau priklauso tik nuo asmeninių poreikių. Kiekvienam reikės skirtingo masažavimo režimo ir intensyvumo lygio, kadangi esame individualūs ir su asmeniniais poreikiais.

Iškart patariu neskubėti su intensyvumo lygiais ir bandyti tik nuo pačių mažiausių.

„Alfawise JCE 208“ masažuoklis yra tikrai galingas ir pirmą kartą užtenka vos 2-3 intensyvumo lygio. Kūnas turi apsiprasti su masažuoklio siunčiamų signalų poveikiu.

Taip pat viskas priklauso nuo to, prie kurios kūno vietos bus pritvirtintas masažuoklis. Kai kuriose vietose užtenka 2-3 intensyvumo lygio, o kitose galima pasirinkti ir 5-8.

Iki 15 lygio dar nebuvau nukeliavęs, nes ir 8-ame intensyvumo lygyje nugaros raumenys yra taip stipriai masažuojami, kad man to pilnai užtenka.

Štai kaip atrodo „Alfawise JCE 208“ masažuoklis, kaip keičiami jo masažavimo režimai bei intensyvumo lygiai. Pats masažavimas kinta ir raumenys siunčiamo signalo yra veikiami įvairiai. Man užtenka 8-to intensyvumo lygio (primenu, kad iš viso yra 15), kad gerai „išminkytų“ blauzdos raumenį.

Kalbant apie patį masažavimo poveikį, tai jis tikrai yra juntamas. Po darbo dienos, sunkaus fizinio darbo, praleidus 8-10 valandų palinkus prie monitoriaus ar sporto treniruotės, šis mažas prietaisėlis itin pravers.

Jis tikrai gerai masažuoja raumenis ir jau po vieno seanso jaučiamas raumenų lengvumas.

Žinoma, stebuklų nesitikėkite. Jei turite rimtų sveikatos problemų, jis tikrai nepadės. Tokiu atveju reikia kreiptis pas specialistus. Bet jei norite atpalaiduoti nuvargusius raumenis – tada „Alfawise JCE 208“ yra puikus pasirinkimas.

Baterija, kam jo naudoti negalima ir dar keletas pastebėjimų

Gamintojas nurodo, kad vieno masažavimo seanso laikas trunka 15 minučių. Šiuo atveju yra įdomu, nes man jis trunka apie 20 minučių. Sunku pasakyti kodėl taip yra. Gal čia priklauso nuo pasirinkto intensyvumo lygio, bet tiksliai atsakyti kol kas dar negaliu.

„Alfawise JCE 208“ turi 200 mAh talpos įkraunamą bateriją ir gamintojas nurodo, kad jos energijos užteks 4 val. masažavimui. Jei vienas masažavimo ciklas trunka 15 minučių ir jį naudosime kasdien, tai iš viso baterijos užteks 16 dienų.

Man atrodo, kad šiuo atveju gamintojas pasikuklino. Kone dvi savaites naudoju šį „Alfawise JCE 208“ masažuoklį, praktiškai kasdien, kai kada darau ir po porą seansų ir dar nė karto neįkroviau masažuoklio baterijos. Fantastiškas rezultatas.

Panašu, jog tos 4 valandos paskaičiuotos, kai yra pasirenkamas maksimalus intensyvumo lygis. Kai man užtenka 2-3 arba 5-8 lygių, tai baterija gerokai ilgiau tarnauja. Labai geras dalykas. Tai ypač pravers tuo atveju, kai norėsis šį masažuoklį pasiimti į kelionę. Beliks įkrauti masažuoklį – gamintojas nurodo, kad tai užtrunka 2,5 valandos ir manau, kad tai tiesa – jį įsidėti į dėžutę ir pasiimti su savimi.

Ties šiuo momentu yra vienas pastebėjimas. „Alfawise JCE 208“ neturi jokio specialaus dėkliuko, skirto masažuoklį nešiotis su savimi. Tad belieka jį laikyti dėžutėje ir rekomenduoju neišmesti elektrodų lipduko. Baigus masažavimo seansą, jį vėl priklijuokite prie elektrodų – taip ilgiau išlaikysite gerai limpančius elektrodus.

Beje, nors baterijos įkrauti dar nereikėjo, bet prijungus „Alfawise JCE 208“ masažuoklį prie kompiuterio – baterijos įkrovimo metu masažuoklio indikatorius pradeda šviesti raudonai.

Jei jau užsiminiau apie elektrodus ir jų prilipimą, tai verta paminėti, jog gamintojas rekomenduoja su drėgnu rankšluosčiu sudrėkinti tą kūno vietą, prie kurios bus prilipdytas masažuoklis. Teisingas patarimas, nes tokiu atveju masažuoklis tvirčiau prikimba.

Žinoma, su kiekvienu pasinaudojimu elektrodų prilipimo efektyvumas krenta. Elektrodų pora nėra amžina. Gamintojas nurodo, kad pasinaudojus viena elektrodų pora 50 kartų, reikia ją pakeisti. O čia ir pagrindinis minusas. Kuo ją pakeisti, jei šiuo metu dar nėra galimybės įsigyti kitos elektrodų poros?

Tad pabandžiau išplauti šią elektrodų porą. Išploviau ją po tekančiu šiltu vandeniu, nusausinau ir toliau naudoju. Prilipimo efektyvumas po tokių veiksmų yra mažesnis, palyginus su tik ką iš pakuotės išimta elektrodų pora, bet jis tikrai padidėja, palyginus su tuo, kuris atsiranda po intensyvaus elektrodų poros naudojimo.

Tai kam gi negalima naudoti šio masažuoklio?

Gamintojas nurodo, kad tiems, kurie: serga ūminėmis ligomis, turi traumų, širdies funkcijų sutrikimų bei sergantiems širdies ligomis, serga epilepsija, venerinėmis ligomis, turi aukštą kraujo spaudimą, karščiuoja, serga vėžiu, infekcinėmis ligomis, turi odos problemų, piktybinių navikų, nėščiosioms, sergant mėnesinėmis bei turi pilvo išvaržą.

Visiems kitiems galima drąsiai naudotis „Alfawise JCE 208“ masažuokliu. Tik būtina laikytis saugumo priemonių ir žiūrėti, kad pats masažuoklis nebūtų sušlapęs, kadangi jis nėra atsparus vandeniui, bei nesinaudoti juo dulkėtoje aplinkoje.

O svarbiausia yra tai, kad juo negalima naudotis, kai vairuojama transporto priemonė ar valdomas koks nors įrenginys. Taip pat negalima masažuoklio naudoti arti širdies, ant pačio kaklo, veido srityje.

Masažuokliu geriausia naudotis, kai esate pavalgę, sėdite patogioje kėdėje ar krėsle, o dar geriau, kai gulite patogioje lovoje. Įsijungiate malonios muzikos, priklijuojate „Alfawise JCE 208“ masažuoklį prie norimos kūno vietos ir mėgaujatės.

Keletas minčių pabaigai

Minusai:

  • Nėra specialaus dėkliuko, kuriame būtų galima masažuoklį nešiotis su savimi;
  • Kol kas nėra galimybės įsigyti kitos elektrodų poros, bet elektrodus galima išplauti ir vėl naudoti.

Pliusai:

  • Graži pakuotė, elektrodų pora bei pats masažuoklis – puikiai tinka, kaip dovana;
  • Informatyvi ir aiški instrukcija anglų kalba;
  • Kokybiškas, 1 metro ilgio microUSB-USB įkrovimo laidas;
  • Aukštos kokybės elektrodų pora ir pats masažuoklis;
  • Elektrodų pora pritvirtinama magnetų pagalba – greita ir itin patogu;
  • Patogus naudojimasis – fizinis įjungimo/išjungimo bei masažavimo režimų keitimo mygtukas. Į prisilietimus reaguojantys intensyvumo didinimo mygtukai;
  • Šviesos indikatoriai ir garsinis signalas leidžia suprasti koks pasirinktas masažavimo režimas bei jo intensyvumas;
  • 6 masažavimo režimai: „Beat, Push, Massage, Shiatsu, Kneading, Tap”;
  • 15 masažavimo intensyvumo lygių ir geriausia iš pradžių pradėti nuo mažiausių lygių – neskubėti;
  • Labai gerai masažuoja nuvargusius raumenis – geriausia tą daryti patogiai sėdint bei gulint;
  • 200 mAh talpos baterija ir gamintojas teigia, kad jos užtenka 4 valandų masažui. Jei naudojami mažesni intensyvumo lygiai, kone kasdien masažuojamas kūnas – tai baterijos tikrai užtenka 2 savaitėms.

Esu labai maloniai nustebintas „Alfawise JCE 208“ masažuokliu. Puikus prietaisiukas, kurį rekomenduoju visiems.

Puikiai masažuoja pečius, nugarą, sprando sritį, rankas, kojas. Praktiškai bet kurią kūno vietą galima išmasažuoti.

Be jokios abejonės „Alfawise JCE 208“ nepakeis medicinos įstaigose naudojamų itin brangių TENS įrenginių ar profesionalių masažuotojo (-os) rankų, bet išbandyti šį prietaisą tikrai verta. Jis geba atpalaiduoti po dienos darbų nuvargusius raumenis, o juk būtent to daugeliui mūsų ir tereikia.

P.S. Dėkojame internetinei parduotuvei Gearbest.com už galimybę išbandyti „Alfawise JCE 208“ masažuoklį. Jei susidomėjote šiuo prietaisu ir norite jį įsigyti sau ar artimiesiems, šiuo metu su specialiu nuolaidos kuponu AFFN50615 jis kainuoja vos 10,80 €. Įprastai jis ir su nuolaidomis kainuoja apie 16,20 €.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(2)
(2)

Komentarai (3)