„Mano nuomone, tai tikra bomba! Puikiai veikia Youtube, galima netgi žiūrėti televiziją - jei daug laiko praleidžiate automobilyje ar nuolat naudojatės GPS navigacija, aš labai rekomenduoju šią automobilio multimedijos sistemą“ („Idong 1Din“ apžvalga, Video)  (1)

„Daugeliui labai patiko mano kiek anksčiau daryta apžvalga apie 9 colių įstrižainės ekraną turinčią automobilio multimedijos sistemą, kurią įtaisiau savo antros kartos Ford Focus automobilyje. Tačiau prašėte surasti ir parodyti ką nors universalesnio, kas turėtų didelį ekraną, puikias funkcijas ir būtų pagaminta tos pačios kompanijos, kurios produktai nekelia jokių dvejonių dėl kokybės. Tad šiandien apžvelgsime Idoing naujieną – 10,2 colių įstrižainės ekraną turinčią multimedijos sistema Idoing 1Din 10.2.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Idoing 1Din 10.2“ atkeliauja tvarkingoje pakuotėje, ant kurios nurodyti kontaktai, kuriais galima susisiekti su šia įmone ir užduoti savo klausimus: parašyti el. laišką, paskambinti ar net parašyti žinutę per „WhatsApp“ bei „Viber“.

Apžvalgininkui patinka, kad „Idoing 1Din 10.2“ multimedijos sistema ir visi papildomi priedai yra labai saugiai supakuoti.

Viduje be pačios „Idoing 1Din 10.2“ sistemos yra dar viena pakuotė, kurioje sudėti visi šiais sistemai pajungti reikalingi laidai.

„Tikrai neverta išsigąsti, kad čia tiek daug laidų. Jie visi yra aiškiai sužymėti (0:55 min.), tad pajungti sistemą tikrai nebus sudėtinga.

Beje, galima rinktis Idoing 1Din 10.2 su ISO laidų sistema bei atskirai skirta Nissan arba Toyota automobiliams. Taip pat papildomai įsigyti ir galinį vaizdą fiksuojančią kamerą, kurios vaizdą iškart matysite šiame milžiniškame ekrane. Tad prieš pasirinkdami konkrečios komplektacijos Idoing 1Din 10.2 sistemą, atkreipkite į šiuos dalykus dėmesį.“

Be to, kad pakuotėje yra visi reikalingi laidai, apžvalgininkui patiko ir tai, jog yra papildomai pridedamas mikrofonas, kuris praverčia atliekant skambučius, ir GPS antena, kuri yra „prilipdoma bet kurioje ir jums patogioje automobilio salono vietoje.“ Žinoma, gamintojas prideda ir anglų kalba parašytą naudojimosi instrukciją.

Kalbant apie pačią „Idoing 1Din 10.2“ multimedijos sistemą, iškart į akis krenta didžiulis, 10,2 colių įstrižainės (1024 * 600 raiškos) ekranas. Jis reaguoja į prisilietimus ir visą ekrano konstrukciją galima lankstyti 60 laipsnių kampu (2:20 min.).

„Šis mechanizmas padarytas labai tvirtai ir man jis patiko. Ekrano konstrukcija laikosi tvirtai, ją pakreipus lengva užfiksuoti ir niekur nejuda į šalis. Kokybiškai padaryta.“

„Idoing 1Din 10.2 multimedijos sistema nepalaido DVD kompaktinių diskų, bet tiesą pasakius, dauguma mūsų jų jau išvis nenaudojame.

Čia užtat galima įdėti dvi microSD atminties korteles. Vieną paskirti GPS navigacijai, o kitą naudoti filmų žiūrėjimui, muzikos klausymui ar vidinės įrenginio atminties praplėtimui. Nors pastarosios yra ir taip gana daug – 32 GB. Jos tikrai turi užtekti visoms programėlėms, kurias sugalvosite atsisiųsti.“

„Idoing 1Din 10.2 sistemos nugarėlėje esančios visos jungtys yra skirtingų dydžių, tad sistemos montavimo metu vargiai jas sumaišysite. Taip pat jau iškart yra pritvirtinta nedidelė WiFi antena.“

„O kalbant apie patį Idoing 1Din 10.2 sistemos montavimą, tai jis man užtruko pusvalandį laiko.

Kalbant trumpai, su specialiu įrankiu iš Hyundai Accent išėmiau senąją magnetolą, atjungiau laidus ir prijungiau Idoing 1Din 10.2 multimedijos sistemą.“

Kaip prijungti „Idoing 1Din 10.2“ multimedijos, detaliai pademonstruoja šis apžvalgininkas:

O ką gali ir kaip veikia „Idoing 1Din 10.2“ multimedijos sistema?

Apžvalgininkas teigia, kad „sistema įsijungia momentaliai (3:32 min.). Iškart nukeliaujame į nustatymus ir pasirenkame sau reikalingą kalbą (jų sistema iš viso palaiko net 70) bei regioną (Europą, Rusiją, JAV1, JAV2 ir kt.).

Iškart matyti, jog Idoing 1Din 10.2 ekranas yra lygiai toks pats ryškus ir kokybiškas, kaip ir mano Ford’e esanti Idoing sistema, tik šiuo atveju ekranas yra didesnis.

Jis puikiai reaguoja ir į menkiausius prisilietimus, o dėka IPS matricos – vaizdas labai gražus ir kokybiškas. Beje, ekraną iškart dengia dvi apsauginės plėvelės ir vieną jų aš rekomenduoju iškart pašalinti. Taip pagerinsite matomo vaizdo kokybę – vaizdas taps ryškesniu.“

„Idoing 1Din 10.2“ multimedijos sistema darbuojasi su „Android 9.0“ operacine sistema ir apžvalgininkas teigia, kad „jau iškart yra įdiegtos pagrindinės programos, kaip Youtube, Navitel navigacija, diagnostikos programos, tarp kurių yra galimybė stebėti visų automobilio ratų slėgį ir temperatūrą. Tiesą, šiuos daviklius reikės įsigyti atskirai.

Bendrai, Idoing 1Din 10.2 palaiko daugybę įvairių programėlių, o jei kokios nors ir trūks, galėsite ją lengvai atsisiųsti iš Google Play Store. Čia galime netgi žaisti žaidimus, nors tai ir nėra labai patogu, bet vaikams turėtų visai patikti.“

„Idoing 1Din 10.2“ operacinėje sistemoje galima keisti įvairius nustatymus: GPS, WiFi, garso ir taip toliau.

„Daug apie tai kalbėti nėra prasmės ir viskas čia aišku. Iš įdomesnių dalykų, kad Idoing 1Din 10.2 turi DSP.

Tai speciali skaitmeninio signalo apdorojimo technologija. Pirmiausiai, ji pagerina garso kokybę, o antra – leidžia itin tiksliai reguliuoti daugelį garso parametrų.

Kalbant paprastai, garso vienodintuvas čia yra gerokai pažangesnis ir funkcionalesnis, o tai dar vienas didelis pliusas, kai kalbama apie multimedijos sistemą.“

„Galbūt jums nepatiks pagrindinis Idoing 1Din 10.2 ekrano vaizdas ir norėsis ko nors gražiau, tada rekomenduoju atsisiųsti kokią nors ekrano alternatyvą ir man labiausiai patiko AGAMA variantas (žiūrėti titulinę nuotrauką aut. past.).

Labai patogiai ir aiškiai viskas išdėliota. Yra valdymas balsu, galima keisti spalvas, mygtukų ir funkcijų išdėliojimą. Rekomenduoju atsisiųsti – tikrai nepasigailėsite.“

Kalbant apie techninius „Idoing 1Din 10.2“ dalykus, tai ši multimedijos sistema aprūpinta 1,5 GHz „Rockchip PX5 64-bit 8core Cortex-A53” procesoriumi, „SAMSUNG DDR3 4GB“ atmintimi, o vidinė „EMMC“ atmintis siekia 32 GB. Jos talpą galima dar padidinti su papildoma atminties kortele iki 128 GB.

O kokia garso kokybė?

Apžvalgininkas iškart teigia, „jog šio automobilio savininkas dar nespėjo pasikeisti garso įrangos, tad tėra paprastos kolonėlės, iš kurių kažko tikėtis ir neverta. Tačiau atkreipiu dėmesį, kad Idoing 1Din 10.2 turi tokį patį garso lustą (TDA7851), kaip ir mano Ford’e esanti Idoing garso sistema. Tad esu įsitikinęs, jog su normalia garso įranga, Idoing 1Din 10.2 užtikrins puikią garso kokybę.

Na, o dabar žinodami kontekstą, galite pasiklausyti kokia garso kokybė su Idoing 1Din 10.2 (7:00 min.) ir kokia su mano Ford’e esančia Idoing 9 multimedijos sistema (11:20 min.).“

Apžvalgininkas atkreipia dėmesį, kad nustatymuose galima atlikti daugybę įvairių pakeitimų ir „nustatyti Idoing 1Din 10.2 multimedijos sistemą taip, kaip norisi. Beje, Android multimedijos įrenginiuose galima nukeliauti ir į paslėptus nustatymus. Tam tereikia nueiti į nustatymus, specialiuosius parametrus ir renkamės paskutinį iš nustatymų pasirinkimą bei įvedame trijų skaičių kodą 126. Bet be itin didelio reikalo čia geriau nelįsti ir nieko nekeisti. O jei kažką visgi norėsite pakeisti, reikės išsaugoti savo nustatymus ir perkrauti Idoing 1Din 10.2 sistemą.“

Taip pat apžvalgininkas rekomenduoja apsilankyti oficialioje „Idoing“ parduotuvėje ir „pasirinkti tinkamiausia multimedijos modelį savo automobiliui. Universalus modelis tinka visiems automobiliams, bet su konkrečiam automobilio modeliui skirta Idoing sistema bus paprasčiau. Ją lengviau prijungti ir rėmas pagamintas taip, kad idealiai tiktų konkrečiam automobilio modeliui. Tokie multimedijos modeliai yra šiek tiek brangesni, bet sutaupo laiko.“

Apžvalgininkas nepamiršta paminėti ir to, kad „Idoing 1Din 10.2“ sistemos ekranas yra nuimamas ir tą padaryti yra visiškai paprasta (10:38 min.).

Keletas žodžių pabaigai

„Šiame nuostabiame įrenginyje yra viskas ko reikia ir kas svarbiausia – dirba taip, kaip reikia. Čia galima ne tik klausytis radijo ar muzikos per USB atmintuką bei atminties kortelę, bet ir per AUX bei Bluetooth prijungti kitus įrenginius, kaip savo išmanųjį telefoną ir klausytis muzikos.

Puikiai veikia Youtube, galima netgi atsisiųsti programėlę ir žiūrėti televiziją, tarsi būtume namuose. Žinoma, tam reikės interneto ryšio.

Galima tiesiog įsikelti kokį nors filmą ar filmukų į atminties kortelę ir juos žiūrėti tiesiog automobilyje. Pastarasis dalykas ypač patiks jūsų vaikams.

O jei dar su šia multimedijos sistema užsisakysite ir galinį automobilio vaizdą fiksuojančią kamerą, tai pastatyti automobilį stovėjimo aikštelėje taps vienu malonumu.

Tad tiems, kurie daug laiko praleidžia automobilyje bei tiems, kurie nuolat naudojasi GPS navigacija, aš labai rekomenduoju šią automobilio multimedijos sistema Idong 1Din.

Nuostabios kokybės liečiamas IPS ekranas, bendrai pagaminimo kokybė aukščiausio lygio, įvairių funkcijų gausybė. Tai tikra bomba. Įsigiję Idong 1Din, jūs tikrai nepasigailėsite.“

Kaina ir sąlygos

„Idoing 1Din 10.2“ multimedijos sistema (verta rinktis su galinį vaizdą fiksuojančia kamera, nes kaina tokia pati):

  • Aliexpress - 277,62 €,
    • 35 % nuolaida,
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

„Idoing“ galinė kamera:

  • Aliexpress - 10,93 €,
    • 40 % nuolaida,
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

„Idoing“ įrankis pašalinti senai magnetolai:

  • Aliexpress - 7,28 €,
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

„Idoing“ daviklių sistema, stebėti ratų slėgiui ir temperatūrai:

  • Aliexpress - 54,48 €,
    • 30 % nuolaida,
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

„Idoing 9“ multimedijos sistema:

  • Aliexpress - 304,47 €,
    • 33 % nuolaida,
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(14)
(3)

Komentarai (1)