Du HEPA filtrai, sausas ir šlapias valymas, net 10 kartų vykstantis skenavimas per 1s – anonso nuolaidos naujausiam „Alfawise“ robotui siurbliui su lazerine navigacija („Alfawise V9S BL517“ kaina, Specifikacijos, Atsiliepimai, Video)  (1)

„Alfawise V9S BL517“ – tai naujos kartos išmanusis dulkių siurblys turintis lazerinę patalpų navigaciją. Šis robotas siurblys per sekundę patalpą 360 laipsniais aplink savo ašį geba nuskenuoti net 10 kartų, pakuotėje yra net 2 Hepa filtrai, geba įveikti net 27 laipsnių aukščio įkalnes, užtikrina 1000 Pa siurbimo galią, siūlo tris skirtingus darbo režimus ir yra tinkamas tiek sausam, tiek drėgnam grindų valymui. Pagal kainą ir turimą funkcijų kiekį šiam siurbliui šiuo metu tiesiog nėra lygių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

 „Alfawise V9S BL517“ kaina

  • Gearbest“ – 253,40 €.
  • Dabar parduodamas su 25% nuolaida, į Lietuvą siunčiamas prioritetine linija už 8,29 €.
  • Lietuvoje neparduodamas.

Palyginimui:

  • „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ – be plovimo funkcijos – 253€ (39% nuolaida)
  • „360 S5 Robot Vacuum“ - be plovimo funkcijos - 253,40€ (29% nuolaida)
  • „360 S6 Robot Vacuum“ - su plovimo funkcija – 298€ (23% nuolaida)
  • „Roborock S50“ - su plovimo funkcija - 362€ (40% nuolaida)

Virtualus patalpų žemėlapis – reikšmingas išmaniųjų dulkių siurblių privalumas. Vis dėlto šią funkciją kol kas siūlo vos keletas gamintojų, o ir tokių robotų kaina dažniausiai perkopia 260€ diapazoną. Lazerinė navigacija ir virtualus patalpų žemėlapis – brangus malonumas.

Su tokia navigacija aplinka nuskenuojama itin tiksliai ir labai greitai. Taigi, robotas tiksliai žino, kur yra ir kur jam reikia judėti. Tai turi labai ryškių privalumų. Kadangi toks robotas dirba tiksliau, namus jis išvalo vidutiniškai 2 kartus greičiau nei robotas su giroskopine navigacija ar net 3-4 greičiau nei tas, kuris valo atsitiktinai. Sutaupytas laikas=sutaupyta energija.

Ar tokia sistema turi trūkumų? Iš tiesų, tai nelabai, išskyrus kaina - jis bus įkandama ne visiems. Tokie siurbliai dažnai yra aukštesni ir, aišku, brangesni, tačiau LDS technologija veikia žymiai efektyviau ir tai atperka galimus trūkumus.

Bene naujausias išmanusis dulkių siurblys, kuris yra aprūpintas šia funkcija pasirodė 2019 metų pavasario pabaigoje. Tai pirmasis „Alfawise“ robotas siurblys su lazerine navigacijos sistema. Iki šiol kompanija gamino pigesnius robotus siurblius su girokopine navigacija, bet tai kompromisinis variantas siekiant mažiausios įmanomos kainos – lazerinei navigacijai tai niekaip neprilygsta. Gamintojas tikisi, kad „Alfawise V9S BL517“ pagaliau galės sudaryti lygiavertę konkurenciją geriausiems „Xiaomi“ ir „360“ išmaniesiems dulkių siurbliams.

Ir tai labai rimtos ambicijos, nes šiuo metu tai ko gero pats pigiausias robotas siurblys su lazerine navigacija ir plovimo funkcija.

Žiūrint tik pagal kainą „Alfawise V9S BL517“ konkuruoja su „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ ir „360 S5 Robot Vacuum“  – pastarieji su didžiausiomis nuolaidomis kainuoja labai panašiai, kiek ir „Alfawise V9S BL517“. Dizaino aspektu ir pagal kainą šie robotai siurbliai atrodo labai panašiai. Esminiai skirtumai slepiasi techniniuose aspektuose. Natūralu, kad naujesnės kartos „Alfawise V9S BL517“ išmanusis dulkių siurblys atkeliauja su nauju funkcionalumu ir patobulintomis techninėmis charakteristikomis.

Pavyzdžiui, išmaniojo dulkių siurblio valdymas išmaniuoju telefonu jau nieko nestebina. Šį funkcionalumą gali pasiūlyti tiek „Alfawise V9S BL517“, tiek „Xiaomi Mi“. Vis dėlto „Alfawise V9S BL517“ šiuo atveju žengia dar toliau, nes esant poreikiui šį išmanųjį dulkių siurblį galima valdyti ir išmaniųjų asistentų pagalba („Google Home“, „Amzon Alexa“).

„Alfawise V9S BL517“ taip pat ypatingas tampa dėl tos priežasties, nes siūlo naudoti ne tik sausą, bet ir drėgną grindų valymą. Įdomu tai, kad siurblys naudoja patentuotą šluostės drėkinimo technologiją – ji užtikrina itin taupų vandens naudojimą ir tuo pačiu, užkerta kelią šlapių dėmių susidarymui.

Tuo tarpu „Xiaomi Mi“ ir „360 S5 Robot Vacuum“  savininkai vis dar turi tenkintis tik paprasto siurbimo funkcija. Kai šiuo atveju kalbame apie tiek pat kainuojančius išmaniuosius dulkių siurblius, kas tampa geresnius pasirinkimu yra daugiau nei akivaizdu.

Lazerinė patalpos navigacija „Alfawise V9S BL517“ atveju taip pat atrodo kur kas solidžiau nei „Xiaomi Mi“ atveju. Pavyzdžiui, jeigu išmanusis dulkių siurblys „Xiaomi Mi“ per sekundę patalpą 360 laipsniais aplink savo ašį geba nuskenuoti 5 kartus, tai „Alfawise V9S BL517“ per tą patį laiką šį procesą atlieka jau net 10 kartų.

Natūralu, jog dėka greičiau veikiančios patalpų skenavimo sistemos „Alfawise V9S BL517“ geba sudaryti tikslesnį virtualų patalpų žemėlapį. Suplanuojamas pats geriausias maršutas, o valymo zigzagai yra tokie tikslūs, kad nepaliekamas nė menkiausias nevalytas plotas. Išskyrus tas vietas, kur robotas fiziškai nepravažiuoja.

Deja, bet robotų siurblių valymo greičio šiuo atveju palyginti negalima, nes nei vienas iš gamintojų tokio tipo informacijos tiesiog nepateikia.

Galiausiai norisi pridėti dar ir tai, kad išmanusis dulkių siurblys „Alfawise V9S BL517“ geba įveikti net 27 laipsnių aukščio įkalnes ir taip pat užtikrina 1000 Pa siurbimo galią. Ir tai vienintelis pastebimas parametras, kuriuo „Alfawise V9S BL517“ nusileidžia „Xiaomi Mi“ (1800 Pa) ir „360 S5 Robot Vacuum“ (2000Pa) robotams. Ar 1000Pa yra mažai? Priklauso, kam reikia siurblio. Jei kietoms grindims, tai pakanka per akis – tą rodo ir pirmieji pirkėjų atsiliepimai. Jei kilimams – bus mažoka. Tačiau kilimams ir plovimo funkcija yra nenaudojama, tad tokiu atveju geriau rinktis siurblį be plovimo.

Yra ir dar vienas aspektas – kuo didesnė siurbimo galia, tuo daugiau triukšmo. Tad jei turite kietas grindis ir nenorite triukšmo, „Alfawise V9S BL517“ yra puikus variantas.

Įdomu ir tai, kad 2600 mAh talpos bateriją turintis „Alfawise V9S BL517“ be papildomos įkrovos dirbti gali iki 2 valandų, o 5200 mAh talpos baterija aprūpintas „Xiaomi Mi“ ne ką daugiau – 2,5 valandos. Bene esminis skirtumas, kuris leidžia „Alfawise V9S BL517“ pasiekti šį neįtikėtiną rezultatą yra susijęs su elektrine galia. Šis naujos kartos išmanusis dulkių siurblys reikalauja tik 25 W elektrinės galios, kai „Xiaomi Mi“ atveju jos pririekia net 55 W.

Trumpai: „Alfawise V9S BL517“ specifikacija

  • Galia: 25 W elektrinė galia; 1000 Pa siurbimo galia.
  • Režimai: 3 režimai (Standard, Powerful, Silent).
  • Virtualus patalpų žemėlapis: yra, naudoja SLAM algoritmą ir LDS sensorių.
  • Garsas: 65 dB.
  • Filtras:  Hepa filtras.
  • Apsaugos: integruoti jutikliai leidžia orientuotis ir atpažinti erdvę – robotas neatsitrenkia į sienas ar baldus, taip pat nenukrenta nuo laiptų.
  • Dulkių dėžutės talpa: 230 ml.
  • Vandens talpa: 220 ml;
  • Baterija: 2600 mAh.
  • Valdymas: galima valdyti išmaniuoju telefonu, nuotoliniu valdymo pulteliu, išmaniųjų asistentų pagalba („Google Home“, „Amzon Alexa“).
  • Išskirtinės savybės: sausas ir drėgnas valymas; savaime grįžta pasikrauti į stotelę; ilgi šereliai pasiekia net ir sunkiai prieinamas vietas; įveikia net apie 27 laipsnių aukščio įkalnes; turi pažangų ir efektyvų siurbimo algoritmą; geba sudaryti virtualų patalpų žemėlapį.
  • Pakuotė: siurblys robotas, 2x Hepa filtrai, maitinimo adapteris, įkrovimo stotelė, vandens ir dulkių talpos.
  • Matmenys ir masė: 32,5 x 32,5 x 9,6 cm; 4,8 kg.

„Alfawise V9S BL517“  atsiliepimai

Naujos kartos išmanusis dulkių siurblys „Alfawise V9S BL517“ rinkoje pasirodė pavasario pabaigoje, tačiau jau spėjo atkreipti pirkėjų dėmesį. Kol kas visi „Alfawise V9S BL517“ įsigiję pirkėjai šiam išmaniajam dulkių siurbliui skyrė 5 žvaigždutes, kas šiuo metu „Alfawise V9S BL517“ leidžia turėti patį aukščiausią įmanomą įvertinimą.

  • Yetta. Tiesiog turiu pripažinti, kad taip pats geriausias kada nors mano įsigytas daiktas. Mano vyras į išmaniuosius dulkių siurblius ilgą laiką žiūrėjo gana skeptiškai, bet vos tik išbandėme „Alfawise V9S BL517“, mūsų nuomonę kardinaliai pasikeitė. Dabar niekam nesuprantame kaip tiek laiko galėjome gyventi be išmaniojo dulkių siurblio. Man patinka tylus „Alfawise V9S BL517“ darbas. Be to, šį išmanųjį dulkių siurblį galiu valdyti tiesiog balsu.
  • Esther. Dievinu šį daiktą. „Alfawise V9S BL517“ siūlo pakankamą galingumą ir tris valymo režimus. Likau maloniai nustebusi kiek daug dulkių susiurbia „Alfawise V9S BL517“. Man tai yra labai svarbu, nes auginame du šunis ir katę. Šis išmanusis dulkių siurblys taip pat turi lazerinę navigaciją, kuri sudaro išankstinį patalpų žemėlapį ir leidžia pasiekti geriausią įmanomą patalpų valymo rezultatą.
  • Quintina. Turiu geresnį rezultatą nei galėjau tikėtis. „Alfawise V9S BL517“ ne tik siurbia, bet ir drėgnai valo grindis. Mane taip pat tenkina „Alfawise V9S BL517“ valymo greitis, automatinis baterijos įkrovimas. Trumpai tariant, „Alfawise V9S BL517“ su kaupu viršijo mano pradinius lūkesčius.
  • Penelope. Po „Alfawise V9S BL517“ įsigijimo daugiau niekada nevaliau grindų rankomis. Dabar tiesiog galiu daryti dalykus, kurie man patinka labiausiai. „Alfawise V9S BL517“ man padeda taupyti laiką ir energiją.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(0)
(4)
(-4)

Komentarai (1)