„Tubūt pats geriausias vaizdo registratorius iki 40€ - pagal parametrus jis pralenkia net ir Xiaomi analogus“ („Alfawise G70“ apžvalga, Video)  (1)

Šiuolaikinį automobilį sunku įsivaizduoti be patikimo vaizdo registratoriaus. Jo padarytas vaizdo įrašas tampa tikru išsigelbėjimu, kai nutinka nenumatytas eismo įvykis ir reikia įrodyti savo tiesą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas teigia, kad ir koks bebūtų vaizdo registratorius - biudžetinis ar labai brangus - jis privalo užtikrinti šiuos esminius dalykus.

Užtikrinti kuo platesnį matymo kampą; turėti talpią ir ištvermingą bateriją; užtikrinti kokybišką skiriamąją gebą (gerą diafragmą, kad būtų ryškus vaizdas tiek dienos, tiek nakties metu); turėti ekraną; smūgio jutiklį (G-sensor); palaikyti talpią atminties kortelę; ir užtikrinti kitas, papildomas funkcijas.

Ir visus šiuos kriterijus atitinka biudžetinis, nebrangus ir labai kokybiškas vaizdo registratoriaus „Alfawise G70“.

Vaizdo registratoriaus „Alfawise G70“ pagaminimo kokybė ir išvaizda

Apžvalgininkas teigia, kad „Alfawise G70“ pakuotėje yra visi reikalingi dalykai: registratorius, siurbtukas, dvipusė lipni juosta, USB laidas, automobilinis įkroviklis (12V ir 24V), statinio krūvio lipdukas, instrukcijos anglų kalba.

„Alfawise G70“ yra gana standartinės išvaizdos vaizdo registratorius. Korpusas yra plastikinis, 7 x 5 x 3,5 dydžio. Viršutinėje pusėje yra maitinimo mygtukas, kairėje - vaizdo išvestis ir lizdas atminties kortelei (palaiko TF 64 GB), dešinėje pusėje - USB ir HDMI jungtys.

Prietaiso priekinėje pusėje yra 2,45 colių įstrižainės IPS ekranas su 430 x 240 raiška ir keturi mygtukai, kuriais valdomas pats registratorius, jo funkcijos ir kt. Na, o prietaiso darbinėje pusėje yra pats kameros objektyvas.

Ypač apžvalgininkui patinka, kad vaizdo registratorių galima pritvirtinti vairuotojui patogioje vietoje ir jį pasukti tuo kampu, kuriuo norima.

Su įkrovikliu vienu metu galima maitinti patį vaizdo registratorių ir įkrauti kitą prietaisą, pavyzdžiui, išmanųjį telefoną.

Tiesa, didelio įkrovimo greičio tikėtis neverta, kadangi šis įkroviklis palaiko 5V ir 1,5A. Tačiau apžvalgininkas teigia, kad to pilnai pakanka, kad vos per 10 sekundžių įkrautų vaizdo registratoriaus kondensatorių, kuris užtikrina stabilų „Alfawise G70“ darbą ir gali atlaikyti iki pusės milijono įkrovimo/iškrovimo ciklų.

„Alfawise G70“ savybės, charakteristikos ir funkcijos

„Alfawise G70“ aprūpintas „Novatec 96658“ procesoriumi. Turi 2 MP „Sony IMX 323“ kamerą su F1.5 diafragma, o apžvalgos kampas siekia 170 laipsnių.

Apžvalgininkas teigia, kad dienos metu kamera dirba puikiai, lengvai nuskaito automobilių registracijos numerius. Nakties metu „Alfawise G70“ yra kiek sunkiau, bet automobilių numerius iki 5-8 metrų taip pat galima įžiūrėti.

„Alfawise G70“ fiksuojamo vaizdo kokybe galite įsitikinti šiame vaizdo įraše:

„Alfawise G70“ vaizdo registratorius palaiko įvairias kalbas, tarp kurių yra: anglų, rusų, lenkų, vokiečių ir kt.

Vaizdo registratoriaus nustatymuose galima atlikti daugybę pasirinkimų, kaip: pasirinkti vaizdo įrašo trukmę; keisti įrašų cikliškumą (nauji įrašai keičia senus); įjungti smūgio jutiklį; koreguoti ekspoziciją; įjungti arba išjungti garso jutiklį ir kt.

Įrenginio nustatymuose galima įjungti WiFi ir taip prie prietaiso prijungti išmanųjį telefoną. Čia reikėtų paminėti, kad į telefoną reikės atsisiųsti išmaniąją programėlę.

Tad su telefonu galima valdyti „Alfawise G70“ vaizdo registratorių ir keisti jo nustatymus, peržiūrėti vaizdo įrašus, kurie buvo įrašyti į atminties kortelę.

Daliai vairuotojų nepatinka vaizdo registratorių ekrane matomas vaizdas - jis blaško. Tad ir „Alfawise G70“ gamintojas apie tai pagalvojo.

„Alfawise G70“ automatiškai išjungia ekrane matomą vaizdą. Įrašas tęsiamas, bet šis vaizdas daugiau neblaško vairuotojo dėmesio. O norint aktyvuoti ekraną, belieka spustelėti bet kurį „Alfawise G70“ mygtuką.

„Alfawise G70“ privalumai, trūkumai ir galutinis verdiktas

Privalumai:

  • Patikimas registratoriaus pritvirtinimas,
  • Platus matymo kampas (170 laipsnių),
  • Aukštos kokybės vaizdo įrašai - 1080P (1920 X 1080P), HD raiška; 30 kadrų per sekundę,
  • Puikios kokybės ekranas,
  • Smūgio jutiklis (G-sensor),
  • Galingas kondensatorius, 
  • Paprastas vaizdo registratoriaus valdymas,
  • Skirtingų kalbų meniu,
  • Kokybiškai pagamintas,
  • Galimybė prie vaizdo registratoriaus prisijungti išmaniuoju telefonu.

Trūkumai:

  • Labai paprastas dizainas,
  • Nėra GPS.

„Tokiame kainų segmente Alfawise G70 vaizdo registratorius yra vienas geriausių. Šio įrenginio kūrėjai jį lygina su Xiaomi vaizdo registratoriais, tačiau praktiškai visais parametrais Alfawise G70 yra už juos geresnis.“

Speciali akcija

Gearbest36,69 € su nuolaidos kuponu MAG70BPT,

  • 35 % nuolaida,
  • iš Čekijos sandėlio, siuntimas 3.59€
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(9)
(8)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: