„Apibendrindamas galiu pasakyti, kad praktiškai visais parametrais tai yra gerokai geresnė išmanioji apyrankė“. Garsiąją „Xiaomi Hey+“ palygino su naujausia „Xiaomi Mi Band 4“ (Apžvalga, Video)  ()

Kuo gi skiriasi „Xiaomi Hey+“ ir naujoji „Xiaomi Mi Band 4“? Vizualiai, šios išmaniosios apyrankės yra labai panašios, tad lengva apsigauti, kuri yra kuri. Bet skirtumų tarp šių apyrankių tikrai yra ir pasižiūrėkime į ką verta atkreipti dėmesį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priminsime, kad šiais metais, kol dar nebuvo išleista „Mi Band 4“, geriausiu variantu išmaniųjų apyrankių tarpe 30€ diapazone apžvalgininkai vadino „Xiaomi Hey Plus“. Iš esmės tai tas pats „Mi Band 3“ tik su spalvotu „Honor Band 4“ ekranu ir labai simpatiška išvaizda. Dabar situacija keičiasi -   išleista „Mi Band 4“, o šią savaitę net ir tarptautinė jos versija siūloma su labai geromis kainomis. Tai kas geriau - „Mi Band 4“ ar visgi „Xiaomi Hey Plus“?

Vienas iš pirmųjų dalykų, į kurį atkreipia dėmesį apžvalgininkas, kad „Mi Band 4“ galima įsigyti su NFC ir be NFC, o „Xiaomi Hey+“ atkeliauja su NFC.

Tik realiai iš to naudos mes neturėsime, kadangi tai yra pritaikyta Kinijos rinkai. Tad skirti didelės reikšmės „Hey+“ palaikomam NFC neverta.

Įkrauti „Hey+“ galima neišėmus pačios kapsulės (modulio), tuo tarpu norint įkrauti „Mi Band 4“ – teks šį modulį išimti iš apyrankės ir įdėti į naujo dizaino įkroviklį.

Patys apyrankių dirželiai yra praktiškai identiški, tik „Mi band 4“ jis yra kiek ilgesnis. Apyrankių moduliai truputi skiriasi: „Hey+“ yra kiek platesnis, bet tuputi plonesnis ir trumpesnis.

Abi apyrankės turi į spalvotus, 0,95 colių įstrižainės AMOLED ekranus. Tik „Mi Band 4“ ekranas apsaugotas 2.5D stiklu ir kaip parodė praktika, jis nesibraižo.

Kokia ekrano apsauga „Hey+“ apyrankėje yra neaišku, bet apžvalgininkas įtaria, jog „tai yra plastikas“.

Abiejų apyrankių ekranų ryškumą galima reguliuoti, bet esant maksimaliam ryškumui, šviečiant ryškiai saulei – „Mi Band 4“ ekranas yra ryškesnis ir informacija matoma geriau.

Aktyvavus apyrankių ekranus, „Hey+“ turimas „Home“ mygtukas šviečia balta spalva, o „Mi Band 4“ yra žiedo formos mygtukas.

„Mi Band 4“ palaiko du ekrano aktyvavimo greičius ir pavertus ranką – šioje apyrankėje greičiau pradeda šviesti ekranas, palyginus su „Hey+“.

Abi apyrankės yra atsparios vandeniui – 5ATM – nuolatos matuoja širdies ritmą ir testavimas parodė, kad rezultatai yra identiški.

Apyrankės yra suporuojamos su išmaniaisiais telefonais, tik „Hey+“ palaiko „Bluetooth 4.2“, o „Xiaomi Mi Band 4“ naujausią „Bluetooth 5.0“ technologinį sprendimą.

„Xiaomi Mi Band 4“ palaiko daugiau, kaip 40 skirtingų ekrano atvaizdavimų, o „Hey+“ tik šešis. Tiesa, čia galima įsikelti savo norimą paveikslėlį.

Kalbant apie apyrankių funkcijas, tai „Mi Band 4“ papildomai yra laikmatis, chronometras ir palaiko nuotolinį muzikos grotuvo valdymą. Taip pat joje yra plaukiojimo režimas, o kitais aspektais tai yra identiškos apyrankės.

„Mi Band 4“ turi 135 mAh talpos bateriją, kurios užtenka iki 20 dienų, o „Hey+“ turi 120 mAh talpos bateriją ir jos užteks iki 18 dienų. Žinoma, viskas priklauso nuo to, kaip intensyviai bus naudojamos šios išmaniosios apyrankės.

Galutinis žodis

„Apibendrindamas galiu pasakyti, kad Mi Band 4 praktiškai visais parametrais yra gerokai geresnė išmanioji apyrankė už Hey+.

Vienintelis Hey+ privalumas, kad yra galimybė ją prijungti prie Mi Home programėlės, įtraukti į išmaniųjų namų sistemą, susieti su kitais įrenginiais ir juos valdyti.“

Speciali akcija

Tarptautinė ​„Xiaomi Mi Band 4“ versija (palaiko anglų, kinų, vėliau su atnaujinimais bus papildomos kalbos, angliška instrukcija):

  • Gearbest - 29.90€
  • su nuolaidos kuponu GBBAND4MI
  • ​nemokamas siuntimas į Lietuvą
  • Aliexpress - 32.83€,
  • 0.82€ už siuntimą į Lietuvą, siunčia ilgai, atkeliaus per 18-29 d.d.

 

Išmanioji apyrankė „Xiaomi Hey+“:

  • Aliexpress31,38 €;
    • 20 % nuolaida,
    • pristatymas į Lietuvą papildomai kainuos 3,22 €.

 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()