Net 6 skirtingus robotus siurblius turinti apžvalgininkė surado geriausią robotą siurblį iki 300$: visos svarbiausios flagmanų technologijos, o galia tokia, kad pralenkia net Roborock S5 ir S6 („360 S5“ apžvalga, Video)  (1)

„Esu visiškai įsitikinusi, kad iki 300 dolerių 360 S5 robotas dulkių dulkių siurblys yra absoliutus nugalėtojas. Tiesiog už tokią kainą negaliu rasti geresnėmis savybėmis pasižyminčio dulkių siurblio. Ir 360 S5 gali drąsiai konkuruoti su gerokai brangesniais robotais dulkių siurbliais.

Efektyvi ir itin tiksli navigacija, galingas siurbimas, puikios kliūčių įveikimo galimybės ir tiesiog nuostabi programėlė su savo išmaniosiomis valymo zonomis, virtualiomis sienomis, specifinių teritorijų bei kambarių valymu, daugybės žemėlapių išsaugojimu ir taip toliau.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkė jau metai laiko, kaip nuolat naudojasi „360 S6“ modeliu ir juo yra labai patenkinta.

Verta atkreipti dėmesį, kad apžvalgininkė iš viso turi net 6 skirtingus robotus dulkių siurblius ir puikiai supranta šį prekių segmentą.

Kadangi jai taip patiko „360 S6“ modelis, ji nusprendė išbandyti ir naująjį „360 S5“ robotą dulkių siurblį, kuris nekainuoja ir 300 dolerių (dabar parduodamas už 282,89 €).

Bet ar „360 S5“ gali varžytis su panašiai kainuojančiais robotais dulkių siurbliais? Ar tikrai „360 S5“ verta pirkti 2019-aisiais? Šioje apžvalgoje visą tai ir sužinosime.

Pirmasis įspūdis ir „360 S5“ išvaizda

Apžvalgininkė teigia, kad „360 S5“ yra minimalistinio dizaino ir jis netgi šiek tiek primena „Roborock S5“.

„360 S5“ viršuje yra du valdymo mygtukai ir „išmanioji galva“, kurioje įtaisyta lazerinė navigacijos sistema (LDS).

Roboto viduje yra 550 ml atliekų dėžutė ir, pasak apžvalgininkės, pastaroji yra didesnė, lyginant su „360 S6“ robotu.

„Jei jūsų namai nėra labai dideli, juose turite vieną naminį gyvūną ar robotu naudositės kelis kartus per savaitę, tada 550 ml talpos atliekų dėžutės jums tikrai užteks. Ją labai paprasta išimti ir ištuštinti.

Joje taip pat yra plaunamas HEPA filtras ir man tai labai patinka. Daugelis robotų dulkių siurblių turi neplaunamus HEPA filtrus ir juos reikia nuolat keisti, o šiuo atveju užteks jį tiesiog išplauti.

Tai padaryti yra labai paprasta ir patogu. Be to, šis HEPA filtras surenka 99 % dalelių, kurių skersmuo yra didesnis nei 0.3 µm. Tad „360 S5“ yra puikus pasirinkimas žmonėms, kurie serga astma bei turi alergijų.“

Roboto apačioje yra du guminiai ratukai ir pagrindinis valymo šepetys. Pastarasis yra lengvai išimamas ir nuo jo patogu pašalinti apsivijusius plaukus.

Apžvalgininkė teigia, kad valymo šepetys yra pagamintas iš gumos ir šėrelių, tad toks dizainas užtikrina, jog „360 S5“ puikiai valo tiek grindis, tiek ir kiliminę dangą.

Roboto šone dar yra papildomas šepetėlis, kuris surenka palei kambario sienas ir po baldais esančias atliekas ir jas nukreipia tiesiai į „360 S5“ siurbimo angą.

„Man ypač patinka 360 S5 įkrovimo sprendimas. Jis skiriasi nuo daugelio robotų dulkių siurblių, nes įkrovimo kontaktai yra roboto šone, o ne apačioje. Dėka tokio sprendimo, pati įkrovimo stotelė yra kompaktiškesnė ir užima mažiau vietos.

Be to, patį laidą galima paslėpti įkrovimo stotelėje, kas taip pat yra labai patogu. Atkreipkite dėmesį, kad įkrovimo stotelę reikia pastatyti šalia sienos, prie kurios nėra grindjuostės.

Iš pradžių į tai neatkreipiau dėmesio ir susidūriau su tam tikromis problemomis (roboto įkrovimo kontaktai normaliai nesiekė pačios įkrovimo stotelės aut. past.), bet kai stotelę pastačiau prie visiškai lygios sienos – dabar robotas įkraunamas be jokių nesklandumų.“

Apžvalgininkė teigia, kad pakuotėje iškart yra net 5 skirtingi maitinimo adapteriai (tarp kurių yra ir su europietišku kištuku aut. past.) ir specialus įrankis, skirtas pašalinti plaukams.

„Ir man ypač patinka, kad šis įrankis yra įtaisytas iškart po roboto dangčiu. Man niekada nereikia ieškoti po kambarį kur aš čia padėjau šį įrankį, jis visada yra čia, šalia manęs.“

Išmanioji navigacijos sistema

Kai „360 S5“ pradeda valyti kambarį, jis pasinaudoja savo „galvoje“ esančia lazerine navigacijos sistema ir nusipiešia teritorijos žemėlapį.

Visą informaciją apdoroja „ARM“ procesorius ir ji yra momentaliai perduodama į išmaniajame telefone esančią programėlę. Tad nuolat galime matyti kur tuo metu yra „360 S5“ robotas ir kaip jam sekasi darbuotis.

Robotui užtenka vieną kartą nusipiešti valomos teritorijos žemėlapį ir jis jį išsaugo savo atmintyje, tad kitą kartą jis jau puikiai žino tą valomą teritoriją ir jam nebereikia iš naujo piešti žemėlapio.

„360 S5 po teritoriją judą metodiškai pirmyn atgal ir nepraleidžia nei vienos neišvalytos vietos, bei tuo pačiu nevažinėja per tą pačią vietą po kelis kartus.

Palyginus su robotais, kurie neturi tokių žemėlapio piešimo galimybių, 360 S5 darbą atlieka 2-3 kartus greičiau ir 100 % apvažiuoja valomą teritoriją, nepalikdamas neišvalytų vietų. O tai taupo baterijos energiją ir leidžia robotui žinoti kur jam dar reikia valyti, o kur jis jau išvalė.

Ir viena kiečiausių 360 S5 savybių yra gebėjimas identifikuoti teritoriją. Jei perkelsite įkrovimo stotelę ar patį robotą po to, kai jis nusipieš žemėlapį, kitą kartą, kai įjungsite robotą, jis atpažins tą naują teritoriją.“

Jutikliai, apsaugantys „360 S5“ nuo smūgių

„360 S5“ turi daugybę įvairių jutiklių, kurie šį robotą dulkių siurblį apsaugo nuo smūgių ir kritimų nuo laiptų.

Roboto apačioje yra jutiklis skirtas apsaugai nuo kritimų nuo laiptų, o roboto dešinėje pusėje yra jutiklis, kuris padeda apsisaugoti nuo smūgių į baldus.

Apžvalgininkė teigia, kad daugeliu atveju nuo smūgių apsaugo ir lazerinė navigacijos sistema, kuri puikiai įvertina kliūtis, tačiau jei yra plonų bei specifinių daiktų, kaip, pavyzdžiui, kėdės kojos, tada šis roboto šone esantis IR jutiklis ir bamperis sušvelnina smūgius. Tas pats IR jutiklis padeda surasti ir įkrovimo stotelę.

„360 S5“ triukšmo lygis

„Nors 360 S5 siurbimo galia siekia net 2000 Pa, bet jis nėra toks triukšmingas, kaip kiti galingi siurbliai: Roomba i7, Roborock S5 ar Neato Botvac D7.

Gamintojas teigia, kad maksimalaus siurbimo metu siurblio triukšmo lygis siekia iki 65 dB ir mūsų testai rodo, kad triukšmo lygis tėra 59 dB.

Balanced siurbimo režimu 360 S5 dirba dar tyliau ir visiškai netrukdo užsiimti įprasta veikla net būnant tame pačiame kambaryje, kuriame tuo metu darbuojasi 360 S5.“

Baterija, įkrovimas ir valymo tęsimas

„360 S5“ turi 2600 mAh talpos bateriją, kurios „Silent“ režimu užtenka 100 min., „Standard“ režimu apie 70 min., o „Powerful“ režimu apie 35 min.

„Manau, kad tokių rezultatų užtenka pilnai išvalyti vidutiniams ir nedideliems namams.

Jei turite didelius namus ir robotas vienu įkrovimu nepajėgs jų visų išvalyti, tada likus 30 % baterijos energijos, jis grįš prie įkrovimo stotelės, bateriją įkraus iki 80 % ir tęs darbą nuo ten, kur baigė.

Net jei patys sustabdysite robotą ar jį kaip nors patrauksite į šalį, jis vis tiek atsimins kur baigė darbuotis ir būtent nuo tos vietos tęs valymo darbus.“

„360 S5“ valymo kokybė

„Esu labai patenkinta 360 S5 valymo kokybe bei jo atliekamu darbu. Ir turbūt net nereikėtų stebėtis, kai jis yra toks galingas ir dar dvigubai pigesnis už Roomba i7, Neato Botvac D7, Roborock S6 ir kt.

Mes taip pat išmatavome 360 S5 oro srautą su skaitmeniniu anemometru ir gauti rezultatai labai nustebino. Esant galingiausiam siurbimo režimui, mūsų testuotas 360 S5 parodė 24 CMF rezultatą ir toks oro srauto greitis yra daugiau nei įspūdingas.

Tie patys Roborock S5 ir S6 užfiksavo 17 ir 15 CMF atitinkamai, nors visi šie 3 robotų modeliai užtikrina vienodą 2000 Pa siurbimo galią. Tačiau mūsų bandymai rodo, kad oro srauto skaičiai visiškai skiriasi. Ir tai galbūt nulemia oro filtravimo ar kitų 360 S5 sistemų skirtumai.“

Apžvalgininkė teigia, kad dėka tokio galingo siurbimo, „360 S5“ puikiai darbuojasi ant kiliminės dangos ir turintys naminių gyvūnėlių – šiuo robotu dulkių siurbliu bus tikrai patenkinti.

„Žinoma, ant ypatingai storų ir tokių sušiauštų kilimų 360 S5 darbuosis ne itin gerai, bet tą patį galiu pasakyti ir apie kitus robotus dulkių siurblius.

Didelis 360 S5 pliusas yra tas, kad jis turi „carpet boost“ funkciją. Vos tik robotas nuo kietų grindų užvažiuoja ant kilimo, robotas automatiškai padidina siurbimo galią iki maksimalios. Toks dalykas padeda išsaugoti baterijos energiją, ją panaudoti maksimaliai efektyviai ir siurbimo galią išnaudoti ten, kur jos reikia.

Tokia funkcija veikia tik ant kiliminės dangos. Visgi, pastebėjau, kad ant mano kilimų ji kartais nesuveikia. Nežinau priežasties kodėl taip nutinka ir 360 S5 kartais mano kiliminės dangos neatpažįsta. Gal tai priklauso ir nuo kilimo tipo. Bet kuriuo atveju, man tai nesukelia problemų.“

„360 S5“ testavimas ant įvairių paviršių, siurbiant skirtingas atliekas, programėlės galimybės ir t.t:

„Daugelis mano testuotų robotų dulkių siurblių turėjo problemų, kai jiems reikėjo užlipti ant kilimo. Džiugu, kad su 360 S5 taip nėra ir jis kuo puikiausiai užlipa ant kiliminės dangos ir įveikia įvairias kliūtis, kurios yra žemesnės nei 2 cm.

Turiu ilgus plaukus, tad galite suprasti, jog po kiekvieno grindų valymo robotų šepečiai jais apsivelia. Ir su daugeliu robotų turėjau tikrą galvos skausmą, kaip gi nuo šepečio pašalinti tuos plaukus.

360 S5 šepetys taip pat šiek tiek jais apsivelia, ypač pakraščiuose, bet kadangi pats šepetys yra lengvai išimamas, pašalinti šiuos plaukus yra labai paprasta.“

„360Smart“ programėlė ir jos nauda

„360 S5“ palaiko išmaniąją programėlę, kurią tereikės atsisiųsti į „Android“ ar „iOS“ įrenginį, ir su ja bus galima valdyti robotą dulkių siurblį bei pasinaudoti galybe įvairiausių funkcijų, kaip: specialios nevalymo zonos, kambarių valymo planavimas, žemėlapių saugojimas, roboto sekimas realiu laiku, valymo istorija, valymo režimų pasirinkimas ir taip toliau.

Taip pat galima atnaujinti roboto programinę įrangą ir štai kelios apžvalgininkei ypač patikusios programėlės funkcijos.

„Pažangus zonavimas“

„360 S5 turi puikią funkciją, kaip „pažangus zonavimas“ ir tokia funkcija gali pasigirti tik keletas labai brangių robotų dulkių siurblių, tad esu labai maloniai nustebusi, kad 360 S5 ją palaiko.

Kai robotas baigia valymą ir žemėlapis yra nupieštas, jūs galite namo patalpas suskirstyti į atskiras zonas ir joms suteikti pavadinimus.

Tada tiesiog ant žemėlapio galite bakstelėti pirštu ir pasirinkti tą kambarį, kurį norite, kad išvalytų 360 S5 – tai yra labai patogu

Žinoma, mes turime ir konkrečių zonų valymą, bet tokia kambarių valymo funkcija yra gerokai patogesnė. Kai tik pasirenkate kambarius, galite nurodyti laiką, kada norite, kad jie būtų išvalyti. Pasirinkti skirtingą laiką ir kambarių valymo eiliškumą.

Tokiomis galimybėmis pasižymi tik keletas gerokai brangesnių robotų dulkių siurblių. Vienas mygtuko paspaudimas ir visi kambariai išvalyti tada, kada norite ir tokiu eiliškumu, kokiu norite. Tiesiog puiku.“

Konkrečių zonų valymas

Čia yra šiek tiek panašumo į „pažangų zonavimą“ tik šiuo atveju galima konkrečiai žemėlapyje nubrėžti teritoriją, kurią norite, kad robotas išvalytų. Galima nurodyti, kad robotas tą konkrečią vietą išvalytų du kartus iš eilės.

„Gerai būtų, kad šias konkrečias teritorija taip pat būtų galima susiplanuoti ir nurodyti konkretų valymo laiką, tačiau kol kas to padaryti nėra galimybės.“

Draudžiamos zonos

Šiuo atveju robotui nurodomos tokios teritorijos į kurias jam draudžiama važiuoti. Tai yra naudinga jei namuose yra tokių vietų, kurios stipriai apstatytos ir robotui ten geriau nevažiuoti.

Be to, yra galimybė suplanuoti laiką, kada „360 S5“ negalima įvažiuoti į tam tikrą teritoriją, o kada jau galima.

Priežiūra ir nustatymai

Šiuo atveju programėlėje galima matyti kada reikės pakeisti ir išvalyti filtrus bei roboto priedus. Tai, žinoma, yra tik rekomendacijos ir patiems reikės nuspręsti kada imtis šių veiksmų.

Keleto žemėlapių saugojimas

Apžvalgininkė teigia, kad „360 S5“ yra labai geras pasirinkimas tiems, kurie turi kelių aukštų namus, kadangi robotas dulkių siurblys gali išsaugoti iki 10-ies žemėlapių. Tad galima išsaugoti kiekvieno aukšto žemėlapį ir pasirinkti tokį, kokio konkrečiu metu reikia.

„Be to, galima išsaugoti ir skirtingus žemėlapius su draudžiamomis robotui įvažiuoti teritorijomis. Tai puiki savybė ir ja pasigirti gali tik keletas brangių robotų dulkių siurblių.

Štai, man berašant šią apžvalgą, pastebėjau, kaip vėl atsinaujino programėlė ir atsirado keletas papildomų naujų funkcijų. Dabar galima pasukti žemėlapį ir pasirinkti kalbą, kuria kalbės robotas.

Man labai patinka, kad gamintojas nuolat tobulina programą ir prideda naujų funkcijų, kad dar labiau pagerintų jos veikimą. Ir mano turimas S6 modelis nuolat gauna programinius atnaujinimus.“

Dalykai, kuriuos būtų galima patobulinti

„Norėčiau, kad 360 S5 turėtų geresnę bateriją. Žinoma, jos užteks jei robotą naudosite vidutinio dydžio namui ir pasirinkę Balanced valymo režimą. Bet jei turite kelių aukštų namą, po kiekvieno aukšto reikės įkrauti roboto bateriją.

Taip pat verta atkreipti dėmesį, kad pasirinkus maksimalų siurbimo režimą, energijos užteks 30 minučių, tad to greičiausiai nepakaks išvalyti vidutinio dydžio namui ir įprastai turėsite naudotis Balanced ir Silent siurbimo režimais.

Pažangus zonavimas padalija jūsų namą į atskiras patalpas, tačiau vėliau nėra galimybės rankiniu būdu keisti tą zonavimą. Tikiuosi, kad su naujais programiniais atnaujinimais atkeliaus ir tokia galimybė.

Kas galvojate apie Amazon Alexa ir Google Home išmaniųjų namų ekosistemas teks nusivilti, nes 360 S5 su jomis nesuderinamas.

Kaip jau galėjote suprasti, 360 S5 nepalaiko grindų plovimo funkcijos, tad tiems, kurie nori plauti grindis, tai tampa rimtesniu apribojimu.

Tiesą pasakius, aš kituose robotuose, kurie palaiko grindų plovimo funkciją, šia galimybe pasinaudojau vos kelis kartus. Tiesiog esu per daug tingi, kad pripildyčiau vandeniu tas jų talpas ir po kiekvieno grindų plovimo nuimčiau ir plaučiau tas jų šluostes.

Tad prieš įsigydami konkretų robotą dulkių siurblį gerai apsvarstykite ar tikrai jums reikia tos grindų plovimo funkcijos.“

Galutinis verdiktas

„Ar 2019-aisiais verta pirkti 360 S5 robotą dulkių siurblį? Kai jis kainuoja mažiau nei 300 dolerių, esu įsitikinusi, kad turime akivaizdų nugalėtoją.

Šis robotas dulkių siurblys nusipelnė gerokai daugiau žmonių dėmesio. Tiesiog, tokioje kainų kategorijoje jūs nerasite kito tokio siurblio, kuris užtikrintų geresnes funkcijas, nei 360 S5. Jis gali drąsiai konkuruoti net ir su brangesniais robotais dulkių siurbliais.

Efektyviai veikianti ir tiksli navigacija, galingas siurbimas, puikūs sugebėjimai įveikti kliūtis ir nuostabi programėlė, kuri suteikia tokias šaunias ir naudingas funkcijas, kaip specialių valymo zonų bei draudžiamų zonų formavimas, atskirų kambarių valymas, keleto skirtingų žemėlapių saugojimas ir t.t.

O kaip dėl kokybės? Bendrai, pagaminimo kokybė yra puiki – viskas padaryta tvirtai ir patikimai. Beveik vienerius metus naudojuosi ankstesniu 360 S6 modeliu ir jis dabar dar veikia puikiai. Tad kompanija tikrai gamina kokybiškus robotus dulkių siurblius ir esu tikra, kad naujasis 360 S5 dar ilgai mane džiugins.“

Speciali akcija ir sąlygos

„360 S5“ (sausas grindų valymas, 2000Pa siurbimo galia):

  • Gearbest - 282,89 €;
    • 29 % nuolaida;
    • 6,28 € už siuntimą į Lietuvą Priority Line būdu.
  • Aliexpress - 390,27 € (303,77 € siurblys +  plius 86,50 € už pristatymą į Lietuvą)

 

„360 S6“ (drėgnas ir sausas grindų valymas, 1800Pa siurbimo galia):

  • Gearbest - 301,14 €;
    • 23 % nuolaida;
    • 2,35 € už siuntimą į Lietuvą Priority Line būdu.
  • Aliexpress - 395,47 € (323,15 € siurblys +  plius 72,41 € už pristatymą į Lietuvą)
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(4)
(2)

Komentarai (1)