„Anksčiau tokią funkciją turėjo tik Apple ausinės, o dabar turi ir Xiaomi“. Antros kartos „Xiaomi Air 2“ belaidžių ausinių apžvalga - kaip veikia, kas pasikeitė? (Video)  ()

„Štai ir atkeliavo naujausios Xiaomi Air 2 belaidės ausinės. Aš jomis naudojuosi keletą dienų ir savo Instagram paskyroje sulaukiau daugybės klausimų apie šias ausines. Tad nieko nelaukę ir keliaukime prie naujųjų ausinių. Sužinosite kuo jos skiriasi nuo pirmosios kartos Xiaomi ausinių ir atsakysiu į labiausiai jums rūpimus klausimus.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Verta pastebėti, kad Kinijoje naujosios belaidės ausinės yra vadinamos ne tik „Xiaomi Air 2“, bet kai kurie pardavėjai jas įvardija ir kaip „Xiaomi Air Pro 2“.

Jei kyla abejonių apie kokias čia ausines pardavėjas kalba, geriausia atkreipti dėmesį į modelio numerį: „TWSEJ02JY“.

O dabar keliaukime prie apžvalgos ir pasižiūrėkime kuo gi pasižymi naujosios „Xiaomi Air 2“ belaidės ausinės.

Apžvalgininkas teigia, kad naujųjų ausinių dėkliukas yra kompaktiškesnis, palyginus su ankstesnės kartos belaidėmis „Xiaomi Mi Airdots Pro“ ausinėmis.

„Jis lengviau telpa kelnių kišenėje. Dėkliukas pagamintas iš matinio plastiko ir gana greitai praranda savo pirminę išvaizdą.

Pačių ausinių išvaizda man taip pat kelia šiokių tokių klausimų. Tos jų kojelės yra ganėtinai storos ir susidaro toks vaizdas, tarsi jas kas būtų atskirai prilipdęs prie tų ausinių.

Šį jausmą sustiprina ir tas faktas, kad ausinių kojelės pagamintos iš matinio plastiko, o pačios ausinės – iš blizgaus plastiko.

Trumpai tariant, Xiaomi Air 2 ausinių išvaizdai aš turiu priekaištų. Iš kitos pusės, už šias ausines Xiaomi iš mūsų nereikalauja didžiulių pinigų, kaip Apple už savo AirPods. Tad tokioje kainų kategorijoje viskas yra normalu.“

„O štai kalbant apie Xiaomi Air 2 ausinių dėvėjimo patogumą – situacija yra nepalyginamai geresnė.

Pradėkime nuo to, kad vos tik ausines išimame iš dėkliuko, jos iškart Bluetooth 5.0 ryšiu prisijungia prie telefono. Ir tai įvyksta vos per 1-2 sekundes.“

„Mano ausyse šios Xiaomi Air 2 ausinės sėdi patogiai ir stabiliai.

Galiu jomis naudotis labai ilgai: jos iš ausų neiškrenta net ir stipriai kratant galvą, ausines dėvėti yra malonu, ausų nespaudžia ir neskauda.“

„Ausinių valdymas yra labai paprastas. Kai klausotės muzikos ir iš ausies ištraukiate kurią nors vieną ausinę – automatiškai sustabdomas muzikos grojimas.

Anksčiau tokia funkcija galėjo pasigirti tik Apple ausinės, o dabar ir Xiaomi ausinėse turime šią labai patogią funkciją.

Bendrai, ausinės valdomos liečiant jų korpuso šoną, o norint iškviesti balso asistentą – reikės du kartus paliesti kairiąją ausinę. Pas mane telefone yra Google Assistant ir jis su Xiaomi Air 2 ausinėmis dirba kuo puikiausiai.“

„Kalbant apie garso kokybę, tai iškart verta pažymėti, kad Xiaomi Air 2 nepalaiko aplinkos triukšmo slopinimo ir jūs girdėsite kas vyksta aplinkui.

Nors tai ir neatrodo geras dalykas, tačiau tame yra pliusų – gatvėje jūs girdėsite automobilių signalą, kai kreipsis kiti žmonės ir panašiai.

Taigi, sakyčiau, kad Xiaomi Air 2 garso kokybė yra gera. Tokia, kokios ir galima buvo tikėtis už tokius pinigus.

Mane netgi nustebino, kad šiose ausinėse yra tiek daug žemų tonų. Įprastai tokio tipo ausinėse trūksta žemų tonų ir taip yra praktiškai visų gamintojų ausinėse, bet Xiaomi Air 2 žemų tonų yra išties daug.

Tiesa, aukštų tonų čia irgi turime labai daug, o tai jau yra normali savybė tokio tipo ir kainos ausinėms.“

„Deja, bet Xiaomi Air 2 mikrofonas mane nuliūdino. Naudoti šias ausines, kaip belaidžių rankų įrangą, nėra pati geriausia idėja.

Iškart noriu atkreipti dėmesį, kad visą mano kritiką įvertinkite atsižvelgdami į šių ausinių kainą. Štai Honor Flypods yra dvigubai geresnės belaidės ausinės, tačiau jos ir kainuoja dvigubai brangiau.

Apskritai, visi šie mano vardijami minusai ir yra ta priežastis, kodėl kai kurios ausinės kainuoja 100, 200 ir 300 eurų. Principas dažnu atveju yra paprastas – kuo brangesnės ausinės, tuo geresnė jose garso kokybė.

Kalbant apie Xiaomi Air 2 – tai yra visai geras pasirinkimas, ypač atsižvelgiant į jų kainą.“

„Prieš keliaudamas prie galutinių išvadų, dar atsakysiu į jums labiausiai rūpimus klausimus, kuriuos man uždavėte Instagram’e.

Taip, Youtube su Xiaomi Air 2 ausinėmis galima žiūrėti be jokių problemų. Garso kokybė gera ir ji neatsilieka nuo matomo vaizdo. Be to, kai tik iš ausies išimsite vieną ausinę, vaizdo įrašas telefone bus automatiškai sustabdytas.

Gamintojas teigia, kad pilnai įkrautos ausinės gali dirbti iki 4 valandų, tačiau man pavyko pasiekti 3,5 val.

Xiaomi Air 2 palaiko LHDC/SBC/AAC, tačiau nėra aptX. Iš esmės jo ir nereikia, nes šios ausinės nėra skirtos tikriems audiofilams, tad net jei ausinės ir palaikytų aptX, vargiai jaustume kažkokį skirtumą.

Aktyvaus triukšmo slopinimo Xiaomi Air 2 ausinėse nėra, nors pirmos kartos ausinėse jis ir yra. Tačiau čia turime naujausią Bluetooth 5.0, o tai reiškia, kad turime aukštą energijos sunaudojimo efektyvumą, stabilesnį signalą, jo perdavimą ir t.t.

Dėkliuko baterijos įkrovimas vyksta su pakuotėje esančiu C-tipo USB laidu. Belaidis įkrovimas nepalaikomas.“

„Apibendrinus, visai neblogos belaidės ausinės. Šios ausinės puikiai tinka keliaujant po miestą, kelionėje ar tiesiog ramiai klausytis muzikos, žiūrėti filmus ir pan.

Kaip už 50 dolerių, tai yra kietos ausinės. Juolab, kad ir garso kokybė yra tikrai gera.

Esu gana paprastas ir praktiškas žmogus, tad man svarbu, jog daiktas būtų patikimas ir praktiškas. Būtent tokios ir yra naujosios Xiaomi Air 2 belaidės ausinės.“

Speciali akcija ir sąlygos

„Xiaomi Air 2“/„Xiaomi Air Pro 2“:

  • Aliexpress 52,65 €;
    • 14 % nuolaida;
    • 0,21 € už siuntimą į Lietuvą.
  • Gearbest 57,64 €;
    • 19 % nuolaida;
    • 1,17 € už siuntimą į Lietuvą registruotu paštu.

 

„Xiaomi Mi Airdots Pro“ - ankstesnės kartos belaidės ausinės:

  • Aliexpress 49,48 €;
    • 25 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas.
  • Gearbest 51,81 €;
    • 40 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą registruotu paštu

 

„Honor Flypods“:

  • Gearbest - 149,83 €;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą registruotu paštu.
  • Aliexpress - 93,86 €;
    • 20 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas.

 

„Apple AirPods 2“:

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(3)
(1)

Komentarai ()