Kuris „Xiaomi“ telefonas yra geriausias - „Mi 9“, „Mi 9 SE“, „Mi 9T“ ar „Mi 9 Lite“? Kas iš jų nuvylė, kuris nevertas savo kainos, o kurį tikrai verta pirkti (Apžvalga, Specifikacijos, Video, Nuolaidų kuponai)  (4)

„Xiaomi puikiai suprato, kad geriausi jų išmanieji telefonai yra Redmi Note ir Mi serijų, tad šiais metais rinkai ir pristatė visą galybę išmaniųjų telefonų: Note 7, Note 7 Pro, Note 8, Note 8 Pro, dar ir papildomų modifikacijų, o kalbant apie Mi seriją – tai čia turime net 7 skirtingus telefonus. Man jau net galva sukasi nuo tokios gausos įvairių Mi telefonų, kurių kainuos svyruoja nuo 200 iki 400 dolerių. Tad tiesiog būtina išsiaiškinti, kuris telefonas yra ko vertas ir mes nusprendė išbandyti bei tarpusavyje palyginti pačius įdomiausius ir labiausiai dėmesio vertus Mi serijos išmaniuosius telefonus: Mi 9 Lite, Mi 9T, Mi 9, Mi 9 SE. Bus įdomu, pažadu.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas jau ilgą laiką specializuojasi išmaniųjų telefonų segmente ir labai gerai supranta jo niuansus, ir į kokius įrenginius verta atkreipti dėmesį, o kurie nėra tokie įdomūs ir vertingi.

Šioje apžvalgoje sužinosime daug įdomios informacijos apie „Mi“ serijos išmaniuosius telefonus ir bus pateikiamos palyginamosios lentelėmis, nuotraukų pavyzdžiai ir kitų testų rezultatai.

Telefonų ekranų skirtumai

„Iškart galiu pasakyti, kad vizualiai jie yra labai panašūs, tik SE modelis yra kiek kompaktiškesnis. Visi telefonai turi Amoled ekranus ir jie yra praktiškai identiški.

Čia turime praktiškai vienodą kainos segmentą ir Xiaomi į visus telefonus įdėjusi tokias pačias matricas.

Nežinau ar mūsų kamera gerai perteiks visą vaizdą, bet galite patys pasižiūrėti, kaip atrodo telefonų ekranai, kai yra įjungti maksimalūs jų apšvietimo lygiai (titulinė nuotrauka ir 1:49 min.).“

Telefonų korpusų ir išvaizdos skirtumai

„Čia ypatingų skirtumų taip nėra jau labai daug. Visi jie išvaizdūs, tik M9 ir Mi 9 Lite nugarėlės man atrodo labai gražios ir ypač Mi 9 Lite. Nors ir Mi 9T yra taip pat išvaizdus bei turi išvažiuojančią priekinę kamerą.

Tai yra vienas iš jo ryškesnių skirtumų, kadangi tokios išvažiuojančios kameros neturi kiti modeliai. Taip pat dėl tokio sprendimo jis priekyje neturi ekrano išpjovos ir daliai žmonių tai bus svarbus privalumas.

Bendrai, visų telefonų korpusai yra iš stiklo ir metalo. Kai kurie turi Gorilla Glass 5, o kiti 6-ą apsaugą.

Pats draugiškiausias vartotojui telefonas yra Mi 9 Lite, kadangi čia galime įdėti atminties kortelę, turi 3,5 mm audio jungtį, ir yra IR prievadas. Tuo tarpu Mi 9 ir Mi 9 SE turi IR prievadus, bet neturi 3,5 mm audio jungčių.

Ypač norėčiau atkreipti dėmesį, kad Mi 9 SE yra kompaktiškiausias išmanusis telefonas. Jis yra beveik 6 colių įstrižainės ir tiesiog nuostabiai patogiai guli rankoje.

Mi 9 Lite ir Mi 9 yra panašūs tuo, kad jų kraštinės yra stipriai užapvalintos, o Mi 9T, kurie Kinijoje dar vadinami Redmi K20 ir Redmi K20 Pro, yra stambiausi išmanieji telefonai.“

Techniniai telefonų skirtumai

„Pasižiūrėjus į šią telefonų techninių aspektų palyginimo lentelę, galima aiškiai matyti, kad bendrai Mi 9 yra galingiausias išmanusis iš visos šios serijos.

Tačiau ir Mi 9T taip pat turi 8nm Snapdragon 730 procesorių ir jei ieškote išmanaus telefono, kurį naudosite artimiausius metus ar pusantrų – tada tokio telefono yra daugiau nei pakankamai.

730 procesoriaus pilnai užtenka žaisti įvairius žaidimus pasirinkus ir aukščiausius grafikos nustatymus, telefonas su daugybe užduočių susitvarko kuo puikiausiai, išlieka vėsus ir po ilgo darbo, o tokioje kainų kategorijoje gauti Snapdragon 730 yra tiesiog puiku.

Tikrai geri yra tie patys 710, 712 ir kas be ko – 855 procesoriai. Galbūt pagalvosite, kad 710 ir 712 yra jau kiek senstelėję, bet daugelis žmonių dar tikrai rinksis telefonus su tokiais procesoriais.

Žinoma, geriausias yra 855 ir tam tikrais aspektais 730 nuo jo nedaug atsilieka, bet bendrai – jie yra geresni už 710 ir 712.“

Baterijų skirtumai

„Šioje lentelėje matote telefonų baterijų talpas ir kiek per tam tikrą laiką sunaudojama energijos, atliekant vieną ar kitą užduotį.

Šiuo atveju Mi 9 SE su 10nm 712 procesoriumi ir 3070 mAh talpos baterija atrodo blogiausiai. Tuo tarpu su panašiu procesoriumi dirbantis Mi 9 Lite ir turintis 4000 mAh talpos baterija atrodo geriau nei tas pats Mi 9.

Beje, mes Mi 9 įkrovimą testavome su 27W įkrovikliu, kuris būna kiniškoje telefono versijoje, o globalioje versijoje bus 18W įkroviklis, tad Mi9 baterijos įkrovimo rezultatai bus tokiu atveju panašūs į Mi 8 SE.“

Telefonų kamerų skirtumai

„Šiuo atveju visi telefonai nugarėlėse turi pagrindinius 48 MP f/1.8 kamerų modulius ir įdomu ar skiriasi nuotraukų kokybė? Skiriasi, tikrai skiriasi.

1 nuotrauka: fotografuota po stogu esančioje tamsioje automobilių aikštelėje, su įjungtų naktiniu režimu (5:30 min.). Ir kalbant apie kamerų užfiksuotą mano veido spalvą, tai geriausiai padirbėjo Mi 9T ir Mi 9 Lite. O štai kalbant apie nuotraukų detalų, tai čia geriau atrodo Mi 9 SE. Esu kiek nustebęs, nes galvojau, jog Mi 9 pasirodys geriau.

2 nuotrauka: fotografuota dienos metu (5:53 min.) ir čia dar įdomiau. Mi 9 mano veidą padarė šviesiausią, bet nukentėjo nuotraukos detalumas. Kiti telefonai padirbėjo gerai ir sakyčiau, kad Mi 9T dirba geriausiai, o prasčiausiai atrodo Mi 9.

3 nuotrauka: fotografuota su priekine kamera, toje pačioje automobilių stovėjimo aikštelėje (6:10 min.). Ir čia viskas paprasta – geriausia yra Mi 9T kamera, toliau eina Mi 9 SE, Mi 9 Lite ir galiausiai Mi 9.

4 nuotrauka: darytos plataus kampo nuotraukos (6:28 min.) ir čia Mi 9T nuotraukose buvo daugiau detalių ir bendra nuotraukų kokybė yra geriausia.“

Vaizdo įrašas: filmuojama su galinėmis kameromis ir esant prastam apšvietimui bei tuo pačiu patikrinama įrašomo garso kokybė (6:47 min.).

„Kalbant apie telefonų garsiakalbius ir jų kokybę, tai čia viskas paprasta: geriausias yra Mi 9, tada eina Mi 9T, Mi 9 SE ir Mi 9 Lite.

Štai šį kartą Xiaomi padarė viską taip, kaip ir galima tikėtis – jų flagmanas Mi 9 atrodo geriausiai, o pats paprasčiausias šios serijos telefonas Mi 9 Lite atrodo silpniausiai.“

Keletas minčių pabaigai ir galutinis verdiktas

„Štai ir priartėjome prie išvadų, kurios yra ganėtinai dviprasmiškos. Mi 9 mane nuvylė dėl savo kamerų, Mi 9T kameros pasirodė geriau ir tai mane netgi nustebino.

Kalbant apie Mi 9 SE, tai yra unikalus išmanusis telefonas: kompaktiškas ir su gerais techniniais parametrais. Jei ieškote kompaktiško telefono su ganėtinai gerais techniniais parametrais, tada šis modelis jums tikrai patiks. Taip, jo baterijos tarnavimas nėra pats geriausias ir kai kuriais momentais kameros galėtų dirbti geriau, tačiau bendrai – tai yra šaunus pasirinkimas.

Šių telefonų kainos nuolat kinta, tačiau bendrai turime maždaug 200-400 dolerių diapazoną.

Xiaomi į rinką pateikė labai daug skirtingų Mi 9 telefono versijų ir viskas čia normalu. Dabar tokia mada ir kone visi gamintojai į rinką pateikia daug savo prekės ženklo išmaniųjų telefonų.

Tiesiog bandoma kiek suklaidinti pirkėją ir padaryti taip, kad matydamas didelę pasiūlą jis tiesiog nesidairytų į konkurentų pasiūlymus. Tuo pačiu Xiaomi reikėjo užpildyti ir atsivėrusią nišą tarp Mi 9 ir Mi 9 Lite telefonų.

Taigi, jei norite kompaktiško telefono, renkatės Mi 9 SE, jei norite su geru baterijos tarnavimu ir puikiu procesoriumi bei be jokių ekrano išpjovų – Mi 9T.

Ir jau visiškai pabaigai – Mi 9 mane kiek nuvylė. Geriausias iš šių telefonų yra Mi 9T, ir dar už tokią kainą – 270 dolerius (245 eurus). O kaip dėl Mi 9 Lite? Siūlau palaukti kol nukris kaina. Ir dabar jis kainuoja apie 220 dolerius (200 eurų) ir už tokią kainą yra geras pasirinkimas, bet esu 100 % įsitikinęs, kad kaina dar labiau nukris.“

Speciali akcija ir sąlygos

„Xiaomi Mi 9 Lite“ (globali versija, lietuvių kalba, visi Lietuvoje esantys mobilieji dažniai, palaiko vidinę atminties kortelę):

  • 6 GB RAM + 64 GB ROM:
  • 6 GB RAM + 128 GB ROM:

 

„Xiaomi Mi 9 SE“ (globali versija, lietuvių kalba, visi Lietuvoje esantys mobilieji dažniai, nepalaiko vidinės atminties kortelės):

  • 6 GB RAM + 64 GB ROM:
  • 6 GB RAM + 128 GB ROM:

 

„Xiaomi Mi 9T“/„Redmi K20“ (anglų kalba, Lietuvoje esantys mobilieji dažniai, nepalaiko vidinės atminties kortelės):

  • 6 GB RAM + 64 GB ROM:
    • Gearbest 244.22€ (mėlynas), su nuolaidos kuponu GBMI9T501

    • Su kuponu - mažiausia kaina
    • Lietuvoje 310€
  • 6 GB RAM + 128 GB ROM:
    • Gearbest - 253.33€ (mėlynas), su nuolaidos kuponu GBMI9T800

    • Gearbest - 253.33€ (juodas), su nuolaidos kuponu GBMI9T802
    • Gearbest - 253.33€ (raudonas), su nuolaidos kuponu GBMI9T801
    • Su kuponais - mažiausia kaina
    • Aliexpress - nuo 260€

 

„Xiaomi Mi 9“(globali versija, lietuvių kalba, visi Lietuvoje esantys mobilieji dažniai, nepalaiko vidinės atminties kortelės):

  • 6 GB RAM + 128 GB ROM:
    • Aliexpress - 291 €, 20 % nuolaida.
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(42)
(6)
(36)

Komentarai (4)