Įspūdingas naujos kartos „Xiaomi“ maršrutizatorius – modernus dizainas, net 2033 Mbps sparta, 2,4 GHz ir 5 GHz dažnis, iki 128 įrenginių („Xiaomi AC2100“ kaina, Specifikacija, Video)  (4)

„Xiaomi AC2100“ – tai šiuolaikiškai atrodantis maršrutizatorius, kuris tiek laidiniu, tiek belaidžiu būdu gali užtikrinti iki 1 Gbps siekiančią teorinę duomenų perdavimo spartą. Šis maršrutizatorius yra suderinamas su 2,4 GHz ir 5 GHz dažnio WiFi belaidžiu ryšiu ir vienu metu yra pajėgus aptarnauti net iki 128 įrenginių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai: „Xiaomi AC2100“ specifikacija

  • Duomenų perdavimo sparta: iki 1 Gbps siekiantis duomenų perdavimo našumas tiek laidiniu, tiek belaidžiu būdu.
  • Belaidis ryšys: 2,4 GHz ir 5 GHz.
  • WiFi protokolai: IEEE 802.11a/b/g/n/ac, IEEE 802.3/3u/3ab.
  • Jungtys ir antenos: 3x LAN, WAN, 4 antenos.
  • Palaikomų įrenginių kiekis: vienu metu aptarnauja iki 128 skirtingų įrenginių.
  • Valdymas: gali būti valdomas per „Android“ ir „iOS“ taikomąsias programas arba interneto naršyklę.
  • Techninė įranga: MT7621A MIPS procesorius, 128 MB ROM, 128 MB RAM.
  • Matmenys ir masė: 12 x 12 x 20 cm; 600 g.

„Xiaomi AC2100“ kaina

  • Gearbest“ – 49,03 € su GBXMAC2100 nuolaidos kodu
  • Dabar parduodamas su 4% nuolaida, GBXMAC2100 nuolaidos kodas suteikia papildomą 4,54 € nuolaidą.
  • Lietuvoje neparduodamas.

Jeigu atėjo laikas atsinaujinti namuose naudojamą maršrutizatorių ir esate vienas iš tų pirkėjų, kuris didelį dėmesį skiria interjerui, tuomet naujos kartos maršrutizatorius „Xiaomi AC2100“ gali būti būtent tai ko jau seniai ieškojote.

Šis maršrutizatorius net ir itin išrankų pirkėją maloniai nustebins ne tik savo išskirtiniu dizainu, bet ir našumu. Trumpai tariant, „Xiaomi AC2100“ šiuo atveju turi viską ko gali prireikti namuose net ir labai reikliam vartotojui.

Pristatydamas „Xiaomi AC2100“ maršrutizatorių gamintojas pabrėžia, jog jis belaidžiu būdu maksimaliai gali pasiekti 2033 Mbps duomenų perdavimo greitį. Toks rezultatas yra gaunamas sumuojant 2,4 GHz ir 5 GHz dažnio belaidžiais tinklais perduodamus duomenis. Žinoma, apsidrausdamas save gamintojas dar pabrėžia ir tai, jog šis perdavimo greitis yra teorinis ir praktinėse situacijose gali skirtis dėl įvairių pašalinių signalą nuolatos veikiančių aplinkos veiksnių.

„Xiaomi AC2100“ maršrutizatorius atitinka aukščiausius standartus dar ir dėl tos priežasties, nes yra aprūpintas gigabitinio pralaidumo (1000 Mbps) WAN bei trimis LAN jungtimis. Trumpai tariant, šis maršrutizatorius leidžia maksimaliai išnaudoti interneto tiekėjo kanalą tais atvejais, kai turite greitesnį nei 100 Mbps interneto planą. Vis dėlto šiuo atveju svarbu įvertinti ir tai, jog 1000 Mbps pralaidumo RJ-45 jungtį privalo turėti ir jūsų kompiuteris.

Grįžtant prie belaidžio ryšio galimybių svarbu pridėti, jog „Xiaomi AC2100“ geba tiek 2,4 GHz, tiek 5 GHz dažnių ruožo tinklą atvaizduoti po vieno pavadinimo prieigos tašku. Tai iš tiesų naudingas sprendimas, kuris visiškai automatiškai bet kuriam prisijungiančiam įrenginiui sukuria geriausią įmanomą ryšio kanalą be tiesioginio vartojo įsikišimo. Priminsime, kad kitų maršrutizatorių atveju paprastai būna sukuriami du atskiri prieigos taškai, kurių vienas būna skirtas 2,4 GHz, o kitas 5 GHz dažnių ruožui.

Šiuo atveju taip pat nenuvilia ir „Xiaomi AC2100“ maršrutizatoriaus našumas, nes jis turi tiek galingą dviejų branduolių „MT7621A MIPS“ centrinį procesorių, tiek pakankamą 128 MB RAM atmintinę. Be to, gamintojas dar prideda ir tai, jog dėka geros aparatinės įrangos „Xiaomi AC2100“ maršrutizatorius vienu metu yra pajėgus aptarnauti net iki 128 įrenginių.

Galiausiai norisi pridėti ir tai, jog „Xiaomi AC2100“ turi pilnavertį IPv6 palaikymą. Kol kas daugelis interneto tiekėjų vis dar siūlo ir IPv4 adresus, tačiau IPv6 palaikymas šiuo atveju garantuoja maksimalų maršrutizatoriaus lankstumą ir artimiausioje ateityje.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai (4)