„Man labai patiko Amazfit GTS išmanusis laikrodis - AMOLED ekranas ryškus, labai sodrios spalvos, daug sporto režimų ir net yra „always on display“ funkcija“. Praktiškai išbandė naujausią „Xiaomi“ šedevrą („Amazfit GTS“ apžvalga)  ()

„Amazfit GTS tik ką pasirodė rinkoje ir aš jį jau išbandžiau. Šioje apžvalgoje sužinosite viską apie šį išmanųjį laikrodį ir jį palyginsiu su Amazfit GTR, Amazfit Stratos ir Amazfit Bip.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Amazfit GTS“ pakuotės turinys ir išvaizda

Apžvalgininkas teigia, kad įsigijo globalią „Amazfit GTS“ laikrodžio versiją ir visa informacija ant pakuotės pateikta anglų kalba.

Taip pat apžvalgininkas rekomenduoja įsigyti būtent globalią laikrodžio versiją, kadangi „kiniškame laikrodyje visa informacija bus pateikiama kinų kalba ir neaišku kada gaus ir ar gaus atnaujinimą į kitas kalbas“.

Amazfit GTS“ pakuotės turinys yra lygiai toks pats, kaip ir „Amazfit GTR“: pats laikrodis, magnetinis įkroviklis ir naudojimosi instrukcija.

„Beje, šis įkroviklis panašu yra universalus, nes tinka tiek GTS, tiek ir GTR laikrodžiams.“

Apžvalgininkas teigia, kad „Amazfit GTS“ ekranas yra stačiakampio formos, šiek tiek išlinkęs ir reaguoja į prisilietimus.

Čia turime 1,65 colių dydžio AMOLED ekraną, kurio skiriamoji geba siekia 384 x 442 pikselius ir 341 ppi.

Laikrodis turi vieną mygtuką, kuris aktyvuoja laikrodžio ekraną ir veikia, kaip „Back“ mygtukas.

„Amazfit GTS korpusas pagamintas iš metalo ir plastiko, laikrodis gražiai atrodo ant rankos riešo ir informacija ekrane gerai matyti net ir šviečiant ryškiai Saulei.

O Amazfit GTS dirželis yra 20 mm pločio, silikoninis, minkštas, su kokybišku užraktu, keičiamas. Panašiai, kaip ir Amazfit Bip laikrodyje.“

„Amazfit GTS“ laikrodis turi daugybę jutiklių – tarp kurių yra 3 ašių geomagnetinis, 6 ašių pagreičio, „BioTrackerTM PPG“ (širdies ritmo), oro slėgio ir kt – bei GPS ir GLONASS, NFC (veikia tik Kinijoje) ir naujausias „Bluetooth 5.0“.

Taip pat gamintojas pabrėžia, kad „Amazfit GTS“ atitinka 5ATM standartą ir su šiuo laikrodžiu galima plaukioti bei nardyti iki 50 metrų gylyje.

Apžvalgininkas teigia, kad „GTS“ laikrodis užtikrina stiprią ir malonią vibraciją, kaip ir „GTR 47mm“ laikrodis.

„Amazfit GTS“ programėlė ir laikrodžio galimybės

Norint prijungtį laikrodį prie telefono, reikės atsisiųsti „Amazfit“ programėlę. Ji veikia su „iOS“ ir „Android“ operacinėmis sistemomis.

„Vos tik atsisiųsite programėlę, ją įsidiegsite ir susiesite su GTS laikrodžiu, jo programinė įranga iškart bus atnaujinta į naujausią versiją ir laikrodžio kalba taps tokia, kokia yra nustatyta telefone.

GTS operacinė sistema yra tokia pati, kaip ir mano anksčiau išbandytame Amazfit GTR.

Amazfit GTS neturi garsiakalbio ir mikrofono, tad nėra galimybės atsiliepti į skambučius, tačiau ekrane matysite informaciją apie įeinantį skambutį ir galėsite skambutį atmesti arba išjungti skambinimo garsą.

Amazfit GTS palaiko štai tokias funkcijas:

  • nueito atstumo ir žingsnių matavimas;
  • širdies ritmo matavimas;
  • 5 dienų orų prognozė;
  • nuotolinis muzikos valdymas telefone;
  • galimybė perskaityti gautus pranešimus;
  • žadintuvas;
  • kompasas;
  • chronometras;
  • laikmatis;
  • telefono paieška;
  • miego stebėjimas.“

„Taip pat norėčiau pastebėti, kad keisti bei peržiūrėti papildomą informaciją galima paspaudus ant šių mažesnių ratukų.

Pasirinkus piktogramą, visos atnaujinimo sekcijos bus apsuptos pilu rėmeliu.

Smagu ir tai, kad programėlėje galima rasti daugybę ekrano atvaizdavimo pasirinkimų ir su kiekvienu atnaujinimu jų vis padaugėja.

Ir nors GTS laikrodyje nėra išmanaus žadintuvo, tačiau jis, kaip ir visi naujausi Amazfit laikrodžiai, puikiai seka miego kokybę.

GTS palaiko ir always on display funkciją ir galima pasirinkti skaitmeninį arba įprastą laikrodžio vaizdą. Tik aktyvavus šią funkciją, GTS baterijos užteks dvigubai trumpesniam laikui – maždaug 5-6 dienoms.

Bendrai, GTS baterijos užtenka 10-12 dienų ir nors tai ne Amzfit Bip 30 dienų, bet rezultatas vis tiek yra labai geras.“

„O kas dėl pranešimų perskaitymo, tai toks stačiakampis laikrodis suteikia akivaizdžių privalumų.

Pateikiama daug informacijos ir ją perskaityti yra lengva, tik vietoje emocijų ženkliukų pateikiami klaustukai.“

„Amazfit GTS“ sporto režimai

Šis išmanusis laikrodis palaiko 12 skirtingų sporto režimų ir apžvalgininkas jau spėjo išbandyti slidinėjimo režimą.

„GPS laikrodyje veikia greitai ir kaip galite matyti iš mano pateiktų lentelių, programėlėje pateikiama labai daug informacijos.“

Kalbant apie „Amazfit GTS“ palaikomą NFC, tai apžvalgininkas teigia, jog šia funkcija galėsime pasinaudoti tik Kinijoje - „tad su šiuo laikrodžiu savo šalyje negalėsite atsiskaityti už prekes ir paslaugas“.

„Amazfit GTS“ palyginimas su kitais laikrodžiais

Apžvalgininkas turi ir kitų „Amazfit“ išmaniųjų laikrodžių ir štai, kaip šalia „Amazfit GTR“ bei „Amazfit Stratos“ atrodo „Amazfit GTS“: 1 foto, 2 foto, 3 foto.

O čia vizualinis palyginimas „Amazfit Bip“ ir „Amazfit GTS“: 1 foto, 2 foto, 3 foto, 4 foto.

Ir galiausiai pilkojo „Amazfit GTS“ ir juodos spalvos „Amazfit GTS“ laikrodžių skirtumas: 1 foto, 2 foto.

Galutinis verdiktas

„Man labai patiko Amazfit GTS išmanusis laikrodis. Jo ekranas ryškus, sodrios spalvos – toks sultingas. Geras vibravimo varikliukas, baterijos tarnavimo laikas ir didelis ekrano atvaizdavimų (Watch Face) pasirinkimas.

Prie minusų priskirčiau tik pačio ekrano formą, dabar jis yra stačiakampio formos ir nėra taip apsaugotas nuo netyčinių trinktelėjimų bei subraižymų, kaip Amazfit GTR laikrodžiai.“

Speciali akcija

„Amazfit GTS“ išmanusis laikrodis, globali versija:

  • Gearbest127,68 €;
    • 25 % nuolaida;
    • nemokamas pristatymas į Lietuvą.
  • Aliexpress128,92 €;
    • 30 % nuolaida, jau virš 5200 pirkimų
    • nemokamas pristatymas į Lietuvą.

 

Populiariausių „Xiaomi“ laikrodžių palyginimas:

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()