Savaitės įdomiausių apžvalgų panorama: net trys palyginamosios „Amazfit GTS“ apžvalgos, kuo skiriasi nuo „Xiaomi Mi Watch“, kodėl „Xiaomi Mi Note 10“ vadinamas didžiausiu metų susimovimu ir kas būna išbandžius šildančią striukę prie -20 laipsnių temperatūros (10 apžvalgų suvestinė, Video)  ()

Šios savaitės įdomiausios apžvalgos:

- „Amazfit Pace“, „Amazfit Stratos / Pace 2“ ir „Amazfit GTR“  išmaniųjų laikrodžių palyginimas - išvaizda, funkcijos, baterijų tarnavimo laikas, testų rezultatai ir kt.;

- „Amazfit GTS“ ir „Amazfit GTR“ palyginimas - abiejų laikrodžių stiprybės ir silpnybės;

- „Amazfit GTS“ ir „Xiaomi Mi Watch“ laikrodžių palyginimas - apžvalgininkas „Amazfit GTS“ naudojasi 3 mėn. ir dabar jį palygina su pačiu naujausiu „Xiaomi Mi Watch“;

- „Xiaomi Mi Note 10“ telefonas - labai išsami ir su daugybe testų apžvalga. Apžvalgininkas: „jei Xiaomi nori parduoti Xiaomi Mi Note 10 telefonus, jie turės gerokai sumažinti jų kainas ir ypač Europoje“;

- „Xiaomi Mi Note 10“ telefonas - palyginimas su „OnePlus 7T“, „iPhone 11“, „Pixel 4“. Apžvalgininkas: „jei jums kas nors parduotuvėje siūlys įsigyti šį telefoną, bėkite nuo tų žmonių kuo toliau“;

- „Xiaomi 70mai Dash Cam Lite“ vaizdo registratorius, išsami apžvalga, su vaizdo įrašų pavyzdžiais. Apžvalgininkas: „kaip ir galima tikėtis iš Xiaomi, tai yra aukščiausios kokybės produktas“;

- „Xiaomi 70mai Dash Cam Lite“ vaizdo registratorius, vaizdo įrašų pavyzdžiai ir palyginimas su „Xiaomi 70mai Dash Cam Pro“;

- „Huawei FreeBuds 3“ belaidės ausinės - puiki alternatyva „Apple AirPods 2“. Apžvalgininkas: „Huawei FreeBuds 3 ausinės tiesiog ugnis. Daugeliu atžvilgių jos netgi geresnės už Apple AirPods 2, ypač kalbant apie garso kokybę, bet aš jų kol kas vis tiek nerekomenduoju“;

- „Molisu V8S Pro“ robotas dulkių siurblys - detalus praktinis testavimas ir griežtas verdiktas. Apžvalgininkas: „pažintis su šiuo siurbliu buvo visai maloni ir jis atrodė šaunus, bet kuo toliau, tuo blogiau“;

- Šildanti striukė, išsami apžvalga ir praktinis bandymas prie -20 laipsnių temperatūros.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išmanioji dėvima elektronika

Šią savaitę turime keletą labai įdomių apžvalgų, kuriose yra aptariami bei tarpusavyje palyginami išmanieji laikrodžiai.

Apžvalgininkai palygina net keletos kartų „Amazfit“ išmaniuosius laikrodžius: kiek senstėlėjusį, bet vis dar populiarų „Amazfit Pace“ ir jo atnaujinimą „Amazfit Stratos / Pace 2“.

Taip pat daug dėmesio sulaukia šiais metais pasirodę ir dar 3 nauji išmanieji laikrodžiai: „Amazfit GTR“, „Amazfit GTS“ ir pats naujausias „Xiaomi Mi Watch“.

„Amazfit Pace“, „Amazfit Stratos / Pace 2“ ir „Amazfit GTR“  išmaniųjų laikrodžių palyginimas

„Amazfit Pace“ (globali versija):

„Amazfit Stratos / Pace 2“ (globali versija):

„Amazfit GTR 47mm“ (globali versija):

„Amazfit GTR 42mm“ (globali versija):

Labai kokybiška apžvalga ir jos autorius visus šiuos išmaniuosius laikrodžius pats gana ilgą laiką nešiojo ir naudojo. Dabar, žinoma, naudojasi naujausiu „Amazfit GTR“.

Tad visus tris modelius palygina tarpusavyje, jų išvaizdą, funkcijas, baterijų tarnavimo laiką ir kt., bei pateikia testų rezultatus – su visais laikrodžiais bėgo tokį patį atstumą.

„Esu labai patenkintas, kad esu įsigijęs visus šiuos išmaniuosius laikrodžius. Jie labai šaunūs.

Kalbant konkrečiau, Pace yra geras pasirinkimas tiems, kurie ieško puikiai atrodančio, apvalios formos biudžetinio išmanaus laikrodžio. Ryškus, šviesą atspindintis ekranas, 5 dienas ištverianti baterija ir galimybė laikrodyje saugoti muzikos įrašus.

O jei reikia kažko dar sportiškesnio ir kiek agresyvesnės išvaizdos, tada Stratos / Pace 2 gali būti tuo pasirinkimu. ATM5, VO2max (maksimalus deguonies kiekio sunaudojimo matavimas intensyvios mankštos metu) ir visos funkcijos, kurias turi Pace laikrodis – Stratos / Pace 2 yra dar pažangesnis.

Na, o tie, kurie ieško geriausiai atrodančio 2019-ųjų išmaniojo laikrodžio, ir svarbu, jog baterija ištvertų iki 3 savaičių, turėtų nuostabios kokybės AMOLED ekraną ir būtų aprūpintas visomis išmaniojo laikrodžio funkcijomis – tada labai lengvai įsimylėsite Amazfit GTR.“

„Amazfit GTS“ ir „Amazfit GTR“ palyginimas

„Amazfit GTS“ (globali versija):

„Amazfit GTR rinkoje pasirodė prieš keletą mėnesių, o dabar turime ir naujausią Amazfit GTS išmanųjį laikrodį.

Natūralu, kad iš naujojo laikrodžio tikimės kažkokių naujovių, tad šioje apžvalgoje detaliai tarpusavyje palyginsime šiuos du išmaniuosius laikrodžius ir pasižiūrėsime į kiekvieno jų stiprybes ir silpnybes.“

„Asmeniškai, aš rinkčiausi Amazfit GTS išmanųjį laikrodį. Man patinka, kad jo baterija tarnauja ilgiau nei Amazfit GTR laikrodžio.

Taip pat man labiau patinka GTS ekranas, nes jis yra šiek tiek didesnis ir jame matau daugiau informacijos.

Bet jei ieškote ko nors labiau klasikinio, to, kas labiau panašu į įprastą laikrodį, tada Amazfit GTR yra geras pasirinkimas. Bendrai, abu laikrodžiai yra labai šaunūs ir tik jums lieka nuspręsti, kuris asmeniškai tinka labiau.“

„Amazfit GTS“ ir „Xiaomi Mi Watch“ laikrodžių palyginimas

„Xiaomi Mi Watch“​ (kiniška versija):

Apžvalgininkas „Amazfit GTS“ laikrodį dėvi jau 3 mėnesius ir juo yra labai patenkintas, o dabar gavo ir naująjį „Xiaomi Mi Watch“. Pastarąjį turi tik keletą dienų, bet jau spėjo suprasti kuo šie du laikrodžiai skiriasi tarpusavyje.

„Jei jums reikia išvaizdaus laikrodžio su puikios kokybės ekranu ir kad jis stebėtų jūsų fizinės veiklos rodiklius, tada Amazfit GTS yra puikus pasirinkimas.

Bet jei norite iš išmaniojo laikrodžio daugiau, pavyzdžiui: atsiliepti į skambučius ir kalbėtis su pašnekovu, atsakyti į gautus pranešimus, klausytis muzikos tiesiog laikrodį sujungus su ausinėmis, tada Xiaomi Mi Watch gali būti tai, ko jūs ieškote.

Mi Watch iš esmės yra mini telefonas ant jūsų riešo. O Amazfit GTS yra fizinės veiklos stebėtojas, kuris praneša apie gautas žinutes ir skambučius.“

P.S. Čia svarbus momentas, kad pagrindinė „Mi Watch“ kalba yra kinų. Gamintojas teigia, kad ją galima pačiame laikrodyje pakeisti į anglų ir ateityje turėtų būti galimybė pasirinkti ir kitas kalbas.

Bet tas pats apžvalgininkas teigia, kad dėl kinų kalbos, nėra galimybės atsisiųsti iš Google Play programėlių ir reikia palaukti kol atsiras globaliai rinkai skirta laikrodžio versija. Tai turėtų būti jau kitais metais.

Išmanieji telefonai

Naujausias „Xiaomi Mi Note 10“ išmanusis telefonas su 108MP penta-kamera ir toliau kelia daugybę diskusijų tarp pirkėjų ir apžvalgininkų.

Pasižiūrėkime ką apie šį produktą sako du, puikiai išmaniųjų telefonų segmentą išmanantys apžvalgininkai.

„Xiaomi Mi Note 10“ telefonas

„Xiaomi Mi Note 10 (CC9 Pro)​“ išmanusis telefonas (6GB RAM 128GB ROM, globali versija, lietuvių kalba, visi mobilieji dažniai):

  • Gearbest – 399 € (juodas, baltas, žalias);
    • su nuolaidos kuponu GBXMNT10BF;
    • su kuponais sutaupoma 147 €;
    • su kuponais - mažiausia kaina;
    • į Lietuvą siunčiamas prioritetine linija už 2,64 €.

„OnePlus 7T“ išmanusis telefonas (8GB RAM 128GB ROM, globali versija, lietuvių kalba, visi mobilieji dažniai):

  • Gearbest – 425,88 €;
    • su nuolaidos kuponu GBOP7T8128B;
    • siuntimas į Lietuvą prioritetine linija kainuoja 4,33 €.
  • Skytech640 €.

„Realme X2 Pro“ (anglų ir rusų kalbos, visi Lietuvoje esantys mobilieji dažniai):

  • Aliexpress - nuo 373,57 €;
    • 25 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

Išsami ir kokybiška apžvalga, su daugybe įvairių testų rezultatais. Visgi, verdiktas nėra ypatingai džiugus ir apžvalgininkas teigia, kad už tokią kainą yra ir geresnių pasirinkimų.

„Europoje Xiaomi Mi Note 10 kainuoja 549 eurus ir man ji atrodo neadekvati. Ypač turint galvoje, kad jis neturi Snapdragon 855+ procesoriaus.

Xiaomi privalėjo šį telefoną aprūpinti 855+. Juk jį turi Realme X2 Pro (išsami Realme X2 Pro apžvalga) bei OnePlus 7T ir jie yra pigesni. Plius šie telefonai turi ir 90Hz ekranus. Suprantate mano mintį.

Rinkoje yra daugybė gerų telefonų variantų ir jei Xiaomi nori parduoti Xiaomi Mi Note 10 telefonus, jie turės gerokai sumažinti jų kainas ir ypač Europoje.

Xiaomi Mi Note 10 labai gera pagaminimo kokybė, puikios kokybės ekranas, labai geros kokybės nuotraukos – ypatingai detalios, FM radijas, 3,5 mm audio jungtis ir labai greitas baterijos įkrovimas.

Visgi, yra ir nemažai minusų: brangus ir ypač atsižvelgiant į procesorių, vaizdo įrašų kokybė nėra puiki ir čia dar reikėtų padirbėti - pasirinkus 108MP režimą kamera kartais sustingsta ir bendrai dirba labai lėtai, 96kbps audio bitraitas yra nepriimtinai žemas rodiklis, priekinė kamera nepalaiko EIS, nors turime 5200 mAh talpos bateriją, bet jos energija labai greitai sunaudojama, ir turime per daug iš anksto įdiegtų nereikalingų programėlių.

Bendrai, dėl techninės Xiaomi Mi Note 10 pusės didesnių priekaištų kaip ir neturiu, bet toks vaizdas, kad Xiaomi labai skubėjo ir į rinką patiekė telefoną su ne pilnai paruošta programine dalimi.

Kai ją sutvarkys ir gerokai sumažins Xiaomi Mi Note 10 kainą, tada šis telefonas taps patraukliu variantu.“

„Xiaomi Mi Note 10“ telefonas - palyginimas su „OnePlus 7T“, „iPhone 11“, „Pixel 4“

„iPhone 11“:

„Pixel 4“​:

Išsami apžvalga ir „Xiaomi Mi Note 10“ telefonu darytų nuotraukų palyginimas su „OnePlus 7T“, „iPhone 11“, „Pixel 4“.

Deja, bet pasirodo, jog „Xiaomi Mi Note 10“ nuotraukų kokybė yra nepalyginamai prastesnė, baterija irgi greitai išsikrauna, o ir kaina yra visiškai neadekvati.

„Žinote, aš labai tikėjausi, kad pagaliau Xiaomi pagamino išmanųjį telefoną, kurį visi pirksime dėl jo kamerų. Ir tas 108MP jutiklis man sukėlė didelę viltį, kad čia bus kažkas tokio. Turbūt todėl aš dabar šiuo telefonu esu nusivylęs dar labiau.

Čia nėra jokių inovacijų, jokios revoliucijos ir tos kameros tiesiog tragiškai pralaimi OnePlus 7T, iPhone 11 ir Pixel 4.

Net ir turima 5200 mAh talpos baterija, kas skamba gerai, yra prasta. Telefonas labai greitai naudoja energiją. O kaina, kažkoks siaubas.

Ji neįtikėtinai užkelta, juolab, kai OnePlus ir kiti konkurentai jau dabar gali pasiūlyti geresnes kameras, stereo garsą, geresnes baterijas ir taip toliau, ir taip toliau. Aš čia galėčiau tęsti ir tęsti.

Ir Mi Note 10 niekada nebus vertas tų 500 eurų. Geriausiu atveju 350 – ir čia jau yra maksimumas, kai dar galima svarstyti apie tokio telefono įsigijimą.

Tai visgi, ar galiu jums rekomenduoti Mi Note 10? Jokiais būdais. Jei jums kas nors parduotuvėje siūlys įsigyti šį telefoną, bėkite nuo tų žmonių kuo toliau. Mi Note 10 yra didžiausias šių metų susimovimas. Taip tikėjausi telefono su nuostabiomis kameromis, o gavau kažkokį netikėlį.“

Automobiliniai vaizdo registratoriai

Šią savaitę turime ir dvi įdomias apžvalgas, kuriose esame artimiau supažindinami su naujuoju „Xiaomi 70mai Dash Cam Lite“ vaizdo registratoriumi, jo galimybėmis ir jis yra palyginamas su jau daugeliui gerai žinomu „Xiaomi 70mai Dash Cam Pro“ vaizdo registratoriumi.

Naujausias „Xiaomi 70mai Dash Cam Lite“ vaizdo registratorius

„Xiaomi 70Mai Dash Cam Lite“ vaizdo registratorius (galima rinktis su GPS ir be GPS moduliu):

„Xiaomi 70Mai Dash Cam Pro“ vaizdo registratorius (galima rinktis su GPS ir be GPS moduliu, angliškoje versijoje balso aisistentė kalba anglų kalba):

Pirmojoje apžvalgoje esame detaliau supažindinami su „Xiaomi 70mai Dash Cam Lite“ vaizdo registratoriumi ir jo galimybėmis.

Apžvalgininkas pradeda nuo išpakavimo, registratoriaus išvaizdos, jo funkcijų ir pateikia filmuotos medžiagos pavyzdžius.

„Kaip ir galima tikėtis iš Xiaomi, tai yra aukščiausios kokybės produktas.

Vaizdo įrašų kokybė yra labai gera, automobilių numeriai matomi gerai, ryškumo užtenka, nakties metu taip pat viskas gerai.

Man patinka ir šio vaizdo registratoriaus kompaktiškumas bei turimas LCD ekranas. Jame puikiai matau fiksuojamą vaizdą, valdymo mygtukai paprasti ir intuityvūs. O naudojimasis yra absoliučiai paprastas.

Čia turime plug and play principą. Tiesiog vaizdo registratorių prijungiame ir viskas – jis automatiškai įsijungia/išsijungia, kai užvedate/užgesinate automobilį. Taip pat viską galima kontroliuoti ir su savo išmaniajame telefone esančia programėle, kas yra labai patogu. Programėlė tinka iOS ir Android telefonams.

Už tokią kainą Xiaomi 70mai Dash Cam Lite yra labai geras vaizdo registratorius – kompaktiškas ir su visomis funkcijomis, kokių jums tik gali prireikti.“

„Xiaomi 70mai Dash Cam Lite“ ir „Xiaomi 70mai Dash Cam Pro“ vaizdo registratorių palyginimas

„Prieš maždaug metus laiko rinkoje pasirodė Xiaomi 70Mai Dash Cam Pro vaizdo registratorius, o dabar turime ir naująją jo versiją – Xiaomi 70Mai Dash Cam Lite.

Kuo gi šie du vaizdo registratoriai skiriasi ir kokią vaizdo kokybę užtikrina naujasis Lite versijos registratorius? Šioje apžvalgoje tai ir sužinosite.“

„Bendrai, manau, kad Lite registratoriaus turimas Sony IMX307 jutiklis su f/2.0 diafragma savo darbą atlieka visai neblogai. Žinoma, ne stebuklingai, bet vaizdo kokybė yra gana gera.

Tarp Lite ir Pro versijų tikrai yra skirtumų. Ir vienas iš jų vaizdo raiška: Lite versijoje 1080P, o Pro – 2K.

Taip pat Pro versija turi geresnį SONY IMX335 jutiklį su geresne f/1.8 diafragma prieš SONY IMX307 f/2.0. Tad vaizdo kokybė yra geresnė Pro versijoje.

„Xiaomi 70mai Pro“ apžvalgos

Be to, Pro versijoje ir 10 laipsnių didesnis apžvalgos kampas – 140.

Pro versija palaiko ir valdymą balsu bei ADAS ir turi dvigubą USB įkroviklį.

Visų šių dalykų nėra Lite versijoje, bet nemanau, jog tai šį registratorių paverčia mažiau naudingu. Esu beveik įsitikinęs, kad daugeliui jūsų netgi nereikia visų šių papildomų funkcijų, o tiesiog, kad vaizdo registratorius gerai darytų tai, ką ir privalo – fiksuotų kas dedasi automobilio priekyje.

Žinoma, rinktis Lite ar Pro versiją lieka nuspręsti tik jums patiems.“

„Huawei FreeBuds 3“ belaidės ausinės - puiki alternatyva „Apple AirPods 2“

„Huawei FreeBuds 3“​:

Išsami apžvalga ir yra ausinės šiekt tiek palyginamos tarpusavyje.

Apžvalgininkui patiko „Apple AirPods 2“ ausinės ir dabar išbando „Huawei“ belaides ausines. Jomis yra labai patenkintas, bet kol kas vis tiek nerekomenduoja.

„Huawei FreeBuds 3 ausinės tiesiog ugnis. Greitas suporavimas su telefonu, puiki garso kokybė, o dėvėjimo patogumas yra aukščiausio lygio.

Šios Huawei belaidės ausinės yra puiki Apple AirPods 2 alternatyva. Daugeliu atžvilgių jos netgi geresnės, ypač kalbant apie garso kokybę. O jei dar vertinant Huawei FreeBuds 3 ausinių darbą su Huawei telefonais, tai tada čia turime išvis idealų variantą. Ir visgi – aš nerekomenduoju pirkti Huawei FreeBuds 3 ausinių.

Šiuo metu Huawei FreeBuds 3 kainuoja apie 180 eurų ir tai yra beveik tiek pat, kiek ir Apple AirPods 2. Tad Huawei ausinių kaina yra gerokai per didelė.

Kaip rodo mano asmeninė patirtis, tuojau sulauksime Honor V30 telefono pristatymo ir tuo pačiu pasirodys kokios nors Honor FlyPods Air 2 ar panašios ausinės – alternatyva Huawei FreeBuds 3, kurios kainuos 130 eurų ir tada už tokią kainą bus galima jas pirkti.“

„Molisu V8S Pro“ robotas dulkių siurblys

Gera ir išsami apžvalga: nuo išpakavimo iki testavimo. Tik pasirodo, jog robotas dulkių siurblys turi ganėtinai daug trūkumų.

„Pažintis su šiuo siurbliu buvo visai maloni ir jis atrodė šaunus: gerai supakuotas, daug priedų, kokybiškai pagamintas, su reikalingais jutikliais, palaiko sausą ir drėgną grindų valymą. Visgi, kuo toliau, tuo blogiau.

Jis po kambarį juda padrikai, niekaip nesugeba rasti įkrovimo stotelės ir tiesiog rankose aš jį nunešiau ir padėjau šalia jos, o robotas dar keletą minučių kažką mąstė ir blaškėsi.

Sausas grindų valymas yra gana pakenčiamas, bet grindų plovimas yra kažkas baisaus. Davus komandą plauti grindis, jis keletą sekundžių duodasi prie įkrovimo stotelės ir palieka ganėtinai akivaizdžią vandens balą.

Matyti, kad iškart yra paduodamas didelis kiekis vandens ir jo reguliavimas per programėlę neveikia. Apie grįžimą prie įkrovimo stotelės net neverta kalbėti, nes jis ir vėl jos neranda.

Bet įdomiausia, kad įjungus plovimo režimą, tik pusė roboto šluostės sušlampa, tad kalbėti apie efektyvų grindų plovimą net neverta. Toji stebuklinga kinų vandens padavimo technologija išvis kažkokia nelaimė.

Pripildžius vandens talpą ir ją nešant iki roboto, nuolat iš jos kapsi vanduo. Tad visos grindys ir jūs patys būsite šlapi, dar prieš įtvirtinant šią vandens talpą robote.

Žodžiu, nenoriu daugiau kalbėti apie šį nenusisekusį modelį. Nors gal tik man atkeliavo kažkoks sugedęs variantas, bet dabar aš jo negaliu rekomenduoti.“

Šildanti striukė, praktinis bandymas prie -20 laipsnių temperatūros

  • Aliexpress - nuo 22,52 €; 40 % nuolaida; be išorinės baterijos.

„Gal kai kam nelauktai ir netikėtai, bet atėjo žiema. Ir jau seniai norėjau išbandyti tokią šildančią striukę, o dabar dar pasitaikė puiki proga tą padaryti. Tad drauge išbandysime šią striukę prie -20 laipsnių temperatūros ir pasižiūrėsime ar tikrai ji tokia gera, kaip teigia gamintojas.“

Apžvalgininkas teigia, kad pasirinko XXXL dydį.

„Esu 172 cm ūgio, 80 kg svorio ir striukė iš esmės yra tinkamo dydžio. Pasiūloje yra ir net XXXXL dydis. Štai kaip aš atrodau su šia striuke: 1 foto2 foto3 foto4 foto.

Testavimo metu lauke buvo -20 laipsnių temperatūra ir galiu lauke drąsiai vaikščioti su šia striuke. Ji yra labai patogi ir lengva – visai jos nesijaučia.

O prie -5 laipsnių išvis po striuke užtenka plonų marškinėlių ir tereikės retkarčiais įjungti šildymą – labai šilta striukė.

Žinoma, jei labai ilgai stovėsite vienoje vietoje, manau, kad vis tiek gali pasidaryti šalta, bet striukės šildymas tikrai padeda.

Ji šildo trijose vietose: pečių juostą ir priekyje dešinę ir kairę puses.“

„Jei esate su storu megztiniu, tada striukės šildymą fiziškai jaučiu tik įjungęs maksimalų režimą, o jei su marškinėliais, tada skleidžiamą šilumą juntu kuo puikiausiai ir esant žemesniam šildymo režimui. Pojūtis malonus ir striukė padeda greitai sušilti.

Visgi, manau, kad striukės riba yra žemesnė nei -20 laipsnių temperatūra. Jos išvaizda taip pat gali patikti ne visiems, bet lengvas svoris ir malonus šildymas yra akivaizdūs privalumai.“




 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(4)
(4)

Komentarai ()