Savaitės įdomiausių apžvalgų panorama: „Huawei Mate 30 Pro“ ekrano sprendimą išvadino „visiška mėšlo krūva“, įspūdingas žaidimų telefonas su 120 Hz ekranu ir žvėriškomis specifikacijomis bei naujieji „Realme“ hitai - „šis telefonas yra tikra bomba“ (4 apžvalgų suvestinė, Video)  (1)

Šios savaitės įdomiausios apžvalgos:

- „Huawei Mate 30 Pro“ - „svajonių telefonas pasirodė esantis mėšlo krūva“;

- „ASUS Rog Phone 2“ - žaidimams skirtas išmanusis telefonas su 120 Hz ekranu ir „žvėrišku veikimo greičiu“;

- „Realme X2“ išmanusis telefonas ir palyginimas su „Realme XT“ bei „Xiaomi Mi 9T“ ir „Redmi Note 8 Pro“​. Apžvalgininkas: „Xiaomi turėtų būti šokiruoti - šis telefonas yra ugnis“;

- „Realme 5“ ir „Realme 5 Pro“ išmanieji telefonai bei jų palyginimas su „Redmi Note 8“ ir „Redmi Note 8 Pro“. Apžvalgininkas: „šis telefonas yra tikra bomba“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išmanieji telefonai

Šią savaitę apžvalgų panoramoje turime itin įdomių išmaniųjų telefonų apžvalgų.

Sužinosime esminę informaciją apie „Huawei Mate 30 Pro“ flagmaną; ar tikrai toks geras, žaidimams skirtas ir net 120 Hz ekraną turintis „ASUS Rog Phone 2“?

Taip pat vis daugiau dėmesio apžvalgininkai skiria „Realme“ telefonams ir juos jau dabar vertina, kaip pagrindinius „Xiaomi“ išmaniųjų telefonų konkurentus.

Todėl ir „Realme X2“, „Realme 5“ bei „Realme 5 Pro“ telefonai bus palyginti su atitinkamos kainos ir kategorijos „Xiaomi“ išmaniaisiais.

„Huawei Mate 30 Pro“ - „svajonių telefonas pasirodė esantis mėšlo krūva“

„Huawei Mate 30 Pro“:

  • Aliexpress - nuo 770 €, 20 % nuolaida.

„iPhone 11“:

Pradėkime nuo pačio brangiausio šios apžvalgų panoramos išmanaus telefono ir tai yra „Huawei Mate 30 Pro“. 

Įdomi ir kokybiška apžvalga, kurioje esame artimiau supažindinami su šiuo išmaniuoju telefonu ir jo galimybėmis. Nors daugeliui gali kilti klausimų dėl „Google Play“ palaikymo - atsižvelgiant į visus Kinijos ir JAV tarpusavio kivirčus, technologijų pardavimų draudimus ir kitus aspektus - bet apžvalgininkas teigia, kad jam „Google Play“ nesukėlė problemų.

Apžvalgoje taip pat „Huawei Mate 30 Pro“ telefonu padarytos nuotraukos yra palyginamos su „iPhone 11“ telefonu ir štai koks galutinis verdiktas.

„Šitas krioklio, ar kaip čia jį pavadinti, Huawei Mate 30 Pro ekrano sprendimas yra visiška mėšlo krūva. Na ir kas, kad atrodo labai gražiai, bet absoliučiai nepraktiška.

Baisiausia, kad daugelis telefonų gamintojų dabar masto būtent apie tokių ekranų diegimą ir savo telefonuose. Gražu, išvaizdu, bet vartotojams tai visai netinka.

Žinoma, gamintojui išvaizdus ir akį patraukiantis telefonas yra viena svarbiausių savybių, kaip ir gebėjimas pardavinėti telefonus. Toks krioklio tipo ekranas tikrai patraukia dėmesį ir tikėtina, kad padės padidinti Huawei pardavimus, bet kalbant apie visus kitus telefono aspektus, tai čia, kaip už tokią kainą, tai nieko naujo ir super inovatyvaus nėra.“

„ASUS Rog Phone 2“ - žaidimams skirtas išmanusis telefonas su 120 Hz ekranu ir žvėriškomis specifikacijomis

„ASUS Rog Phone 2“​ (8 GB RAM, 128 GB ROM, tarptautinė versija, lietuvių kalba, visi mobilieji dažniai - išskyrus B20):

  • Gearbest - 478,74 € su nuolaidos kuponu GBROG2345678.

„OnePlus 7T“ išmanusis telefonas (8 GB RAM 128 GB ROM, tarptautinė versija, lietuvių kalba, visi mobilieji dažniai):

„OnePlus 7T Pro“ išmanusis telefonas (8 GB RAM 256 GB ROM, tarptautinė versija, lietuvių kalba, visi mobilieji dažniai):

Įdomi šio išskirtinio „ASUS Rog Phone 2“ telefono apžvalga. Tai yra specialiai žaidimams skirtas išmanusis telefonas.

Apžvalgininkas aptaria jo technines specifikacijas, kurios yra aukščiausio lygio. Taip pat daug dėmesio skiriama įspūdingam 120Hz ekranui, bendram veikimui, kameroms ir kitiems aspektams. „ASUS Rog Phone 2“ nuotraukų pavyzdžiai palyginami su „OnePlus“ telefonais.

„Pradėsiu nuo šio telefono pliusų: tiesiog nuostabus ekranas; labai geri garsiakalbiai ir garso kokybė; puiki techninė pusė ir žvėriškas veikimo greitis bei stabilumas; geras 6000 mAh talpos baterijos veikimo laikas; gera kaina – už 480 dolerių (435 eurai) gauname aukščiausios kokybės įrenginį.

Minusai: nėra B20 mobiliojo ryšio dažnio; ekrano ryškumo nustatymo problemos – esant visiškoje tamsoje ir pasirinkus minimalų ekrano švietimą, jis vis tiek šviečia per ryškiai; ir pačio telefono gabaritai – jo dydis ir išvaizda patiks tikrai ne visiems.

O ką aš rinkčiausi: OnePlus 7T, OnePlus 7T Pro ar ASUS Rog Phone 2? Čia jau reikia gerai pagalvoti. Naudotis maloniau yra ASUS Rog Phone 2 telefonu, tačiau jo dizainas… na nežinau – čia jau aišku skonio reikalas.“

„Realme X2“ išmanusis telefonas ir palyginimas su „Realme XT“ bei „Xiaomi Mi 9T“ ir „Redmi Note 8 Pro“​

„Realme X2“​ (globali versija, lietuvių kalba, visi mobilieji dažniai):

„Realme XT“​ (8 GB RAM, 128 GB ROM, globali versija, lietuvių kalba, visi mobilieji dažniai):

„Xiaomi Mi 9T“/„Redmi K20“ (6 GB RAM, 128 GB ROM, globali versija, lietuvių kalba, visi mobilieji dažniai):

„Redmi Note 8 Pro“​ (lietuvių kalba, visi mobilieji dažniai):

Gera ir išsami palyginamoji telefonų apžvalga. Jos autorius paaiškina, kad įsigijo globalią telefono versiją ir kuo ji skiriasi nuo Kinijos rinkai skirtos.

Taip pat yra nuotraukų ir bendras palyginimas su „Xiaomi Mi 9T“ arba dar kitai vadinamu „Redmi K20“, „Redmi Note 8 Pro“ ir „Realme XT“.

„Manęs jau ilgai prašėte pagaliau padaryti Realme X2 apžvalgą ir štai, pagaliau aš jį išbandžiau. O kad būtų dar įdomiau – palyginsiu jį su labai panašiai kainuojančiais Xiaomi Mi 9T, Redmi Note 8 Pro ir Realme XT.

Tad visus kankinantis klausimas: ar iki 300 dolerių Realme X2 yra geriausias išmanusis telefonas visoje rinkoje? Ir atsakymas nėra vienareikšmis.

Štai baterija ir jos įkrovimas Realme X2 yra kažkoks kosmosas. Per 15 minučių 4000 mAh talpos baterija yra įkraunama iki 32 proc., o per pusvalandį – iki 64 proc. Pasakykite man koks dar telefonas iki 300 dolerių gali pasigirti tokiais rezultatais? Suprantama, kad kito tokio telefono nėra.

Kas dar patiko Realme X2? Jo kaina – dabar jis (apžvalgos paskelbimo metu aut. past.) Aliexpress kainuoja apie 279 dolerius (250 eurai) ir čia turime globalią versiją. Štai, pavyzdžiui, Rusijoje Realme XT pardavinėjamas už 320 dolerius, nors iš techninės pusės ir pralaimi Realme X2.

Man labai patiko ir šio telefono veikimo stabilumas bei greitis; puiki baterija, jos ilgas tarnavimo laikas ir super greitas įkrovimas; priekinė kamera; ir NFC su Google Pay – kuri veikia netgi kiniškoje telefono versijoje.

Kas nepatiko? Galinės kameros. Jos vis dar dirba kažkaip ne ypatingai gerai ir tikiuosi, kad gamintojas padirbės su programine įranga ir ateityje kamerų kokybė pagerės.

Taip pat nėra pranešimų indikatoriaus ir dar galima pastebėti keletą menkų bugų (sistemos klaidų). Tačiau vertinant bendrai, Realme X2 yra labai kietas išmanusis telefonas.“

„Realme 5“ ir „Realme 5 Pro“ išmanieji telefonai bei jų palyginimas su „Redmi Note 8“ ir „Redmi Note 8 Pro“

„Realme 5“​ (globali versija, lietuvių kalba, visi mobilieji dažniai):

„Realme 5 Pro“​ (globali versija, lietuvių kalba, visi mobilieji dažniai):

„Redmi Note 8“​ (lietuvių kalba, visi mobilieji dažniai):

„Redmi Note 8 Pro“​ (lietuvių kalba, visi mobilieji dažniai):

Išsami apžvalga, kurioje yra dviejų telefonų versijų palyginimas ir jų nuotraukos palyginamos su atitinkamais „Xiaomi“ telefonais.

Pigesnis „Realme 5“ palyginamas su „Redmi Note 8“, o brangesnis „Realme 5 Pro“ su „Redmi Note 8 Pro“.

Apžvalgininkas teigia, kad „Realme“ kompanijos telefonai yra būsimi hitai ir pagrindiniai „Xiaomi“ konkurentai, ypač atsižvelgiant į kainos/kokybės santykį.

„Kalbant apie telefonų kameras, tai čia yra įdomybių. Jei Realme 5 ir Redmi Note 8 jos yra plius minus panašios, tai Realme 5 Pro kameros dirba ženkliai geriau nei Redmi Note 8 Pro.

Be to, didelis privalumas yra ir tai, kad Realme telefonai pasižymi itin ištvermingomis baterijomis, gera technine įranga ir tiesiog nuostabia kaina. Jie dar pigesni ir už Redmi telefonus.

Man patinka ir tai, kad Realme 5 turi NFC modulį, o tai biudžetiniame telefone yra didelis privalumas. Visgi, microUSB jungtis besibaigiant 2019 metams yra tam tikras minusas ir čia turėjo būti C-tipo USB jungtis.

Kalbant apie Realme 5 Pro, tai už tokią kainą čia taip pat beveik tobulas išmanusis. Beveik, nes turi vieną minusą – nėra NFC. Keistas dalykas, nes pigesniame ir paprastesniame Realme 5 jis yra, o Pro versijoje nėra. Kai kuriems tai gali būti rimtu trūkumu. Na, o visais kitais aspektais Realme 5 Pro yra tikra bomba.“

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(8)
(1)

Komentarai (1)