„DJI Mavic“ klonas? Įspūdingai populiarus ir pigus dronas, kurį 2019 metais parduotuvėje Aliexpress įsigijo jau virš 14 400 pirkėjų - ko jis vertas realybėje? („Eachine E58“ apžvalga, Video)  ()

Įspūdingai populiarus ir pigus dronas, kurį šiais metais internetinėje parduotuvėje Aliexpress jau įsigijo virš 14 400 pirkėjų. Tarp jų daug yra ir iš Lietuvos, ir pirkėjai yra labai patenkinti šiuo nediduku, pigiu dronu. O ką apie šį droną sako apžvalgininkai? Pasižiūrėkime, kaip realybėje atrodo bei skraido „Eachine E58“ dronas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas iškart pradeda nuo pačio drono išvaizdos aptarimo ir teigia, kad „Eachine E58“ yra labai panašus į gerai pasaulyje žinomos dronų kompanijos „DJI Mavic Pro“ droną.

„Jis yra beveik identiškos išvaizdos, tik Eachine E58 yra perpus mažesnis dronas.

Eachine E58 yra sulankstomas, WiFi FPV dronas, su 720P raiškos kamera ir be šepetėlių varikliukais.“

Čia verta pažymėti, kad galima rinktis skirtingų modifikacijų droną ir jis gali turėti kamerą nuo 0,3MP iki 1080P.

„Eachine E58 taip pat palaiko atminties kortelę ir priekyje esančios 720P kameros filmavimo kampą galima keisti. Tiesa, tą galima daryti tik rankiniu būdu.

Drono apačioje yra išimama baterija, kuri įkraunama su microUSB laidu. Tiesiog prijungsime prie kompiuterio ir įkrausime šią 500 mAh talpos bateriją.“

„Valdiklis yra ganėtinai paprastas. Nors čia išorėje galite matyti antenas, tačiau tai tėra imitacija ir jos nieko nedaro. Tikrosios antenos yra pačio valdiklio viduje.

Tad su pultelio pagrindinėmis svirtelėmis galime reguliuoti drono skridimo aukštį ir greitį.

Papildomi mygtukai atsakingi už drono pakilimą į orą – automatinis pakilimas ir automatinis nusileidimas – nuotraukų darymą bei filmavimą, Headless režimas, drono pasisukimas, apsivertimas ir kt.“

„Nugarėlėje tėra dangtelis, kurį atidarius reikės įdėti 3 AA tipo baterijas.

Taip pat galima prie šio valdiklio pritvirtinti išmanųjį telefoną. Iš valdiklio apačios išsitraukia specialus telefono laikiklis.“

Pirmasis drono įjungimas ir suporavimas su telefonu

Testavimas prasideda nuo 3:00 minutės ir pirmiausiai apžvalgininkas įjungė droną, tada valdiklį, spustelėjo pakilimo rankenėlę į viršų ir pradėjo mirksėti mėlynos šviesos indikatoriai.

„Taip prasideda poravimas ir tada reikia telefone įsijungti WiFi, pasirinkti – mano atveju – WiFi-720P-9A3EB6 tinklą, atsidaryti iš anksčiau įdiegtą JY UFO programėlę, spaudžiame Play ir telefono ekrane iškart matome tai, ką mato drono kamera.

Čia galima pasirinkti, kad dronas filmuotų, fotografuotų, bet svarbiausia iškart nueiti į programėlės parametrus ir įsitikinti, kad aktyvuotas 720P filmavimas.“

„Eachine E58“ testavimas lauke

Praktinis drono testavimas lauke prasideda nuo 3:58 min. Apžvalgininkas iškart pastebi, kad dronas vis skrenda atgalios ir tai ne dėl vėjo.

„Jį tiesiog reikia perkalibruoti. Po šio veiksmo dronas skraido kur kas stabiliau. Labai gražiai laikosi ore ir pasirinkus pirmą skraidymo greitį juda labai sklandžiai.

Įjungus antrą skraidymo greitį, dronas pradeda skraidyti kur kas greičiau. Beje, skraidymo metu priekyje šviečia baltos šviesos, o gale – raudonos.“

„Pasirinkus trečiąjį skraidymo režimą yra dar smagiau. Šis mažytis dronas labai greitas ir pradedantiesiems reikėtų būti atsargesniems.

Apsivertimus dronas daro taip pat labai sklandžiai (5:34 min.). Eachine E58 puikiai skraido.“

O kaip gi „Eachine E58“ filmuoja?

Su šio drono 720P kamera įrašytus vaizdus apžvalgininkas pademonstruoja nuo 7:00 min.

„Vaizdo įrašas atrodo visai geros kokybės. Signalo perdavimas taip pat yra stabilus. Tarp tokių dronų esu matęs kur kas blogesnių variantų ir su trūkinėjančiu signalu, o čia viskas gerai – jokio užlaikymo ir į komandas dronas reaguoja greitai.

Tik stipresnio vėjo jis akivaizdžiai nemėgsta ir su tokiu nediduku dronu reikia skraidyti ramią, mažai vėjuotą dieną.

Kalbant apie bateriją, tai šio testavimo metu jos užteko 6 minučių ir 40 sekundžių skrydžiui.

Kad baterijoje liko mažai energijos galima suprasti ir iš pradedančių mirksėti priekinių drono šviesų. Kai baterija visiškai išsenka, dronas pats nusileidžia ant žemės.

Apibendrinus, man labai patiko Eachine E58 dronas. Jis skraido labai stabiliai ir tereikia vengti stipresnio vėjo. Smagus dronas.“

Speciali akcija

„Eachine E58“ dronas:

  • Aliexpress - nuo 28,48 €;
    • 60 % nuolaida;
    • 3,3 € už siuntimą į Lietuvą.
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(4)
(0)

Komentarai ()