Skaitytojai rekomenduoja. Itin populiarūs 18650 tipo akumuliatoriai, visa jų valdymo elektronika ir idėjos, ką galima padaryti už tiesiog juokingos kainos įrangą (Video)  (1)

„Tikriausiai didžiausi „kaltininkai“ išpopuliarėjusių 18650 akumuliatorių yra elektriniai paspirtukai bei elektriniai dviračiai. Ir mėgstantys savo rankomis kažką pasigaminti - pamatė, jog šias baterijas ir prie jų skirtus priedus galima puikiai panaudoti įvairių konstrukcijų gamyboje“. Taip Technologijos.lt redakcijai rašo skaitytojas Vidas ir štai ką rekomenduoja mėgstantiems automatikos ar elektronikos projektus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iškart norėtume pasakyti, kad šiuos įdomius daikčiukas rekomendavo technologijos.lt skaitytojas Vidas specialiai Kinijos turgelio rubrikai. Tai jau ne pirmas kartas kai Gadžetų turgelis sulaukia rekomendacijų - visas skaitytojų rekomendacijas surasite rubrikoje Skaitytojai rekomenduoja ir žinoma, laukiame laiškų iš visų skaitytojų. 

Taigi, skaitytojas Vidas pastebi, kad skirtingi gamintojai siūlo ganėtinai įspūdingos talpos akumuliatorius ir juos labai norisi panaudoti savo sugalvotose konstrukcijose. 

Pasižvalgius po pasiūlymus, iš tikro 18650 tipo akumuliatorius Kinijoje parduoda daugybė skirtingų parduotuvių, o asortimentas tiesiog milžiniškas.

Perkant iš AliExpress populiariausi 18650 akumuliatorių pasiūlymai yra tokie. Tačiau neužtenka vien tik įsigyti tokį akumuliatorių - labai svarbu, kaip jį prijungsite prie savo kuriamo įrenginio ir kaip jį įkrausite - tam reikia atskirų valdiklių. Štai ką laiške apie tai rašo skaitytojas: 

„Tačiau VISIEMS jiems labai svarbus teisingas pakrovimo/iškrovimo režimas.

Jūsų kūrybai yra prigaminta visai nebrangių standartinių modulių – keturiems, trims, dviems ar vienam akumuliatoriui – priklausomai nuo sumanymo ir poreikio.

Ir toks mazgas vadinamas  BATTERY SHIELD."

Vidas rekomenduoja Fancys Module Mall parduotuvę, kurioje galima rasti visus reikiamus modulius ir siūlo atkreipti dėmesį į jų žemas kainas":

1. Vienam akumuliatoriui skirtas modulis

2. Dviems akumuliatoriams skirtas modulis

3. Trims akumuliatoriams skirtas modulis

4. Keturiems akumuliatoriams skirtas modulis

Vidas atkreipia dėmesį ir į impulsinius įtampos keitiklius DC/DC. Jie praverčia tais atvejais, kai reikia gauti kitokią baterijos išėjimo įtampą, nei siūlo pats akumuliatorius ar jų paketas:

1. 5A, 4-38V, 75W ir kt.

2. 5A, 5-32V ir kt. - net 400 pirkimų ir 4,9 reitingas

Aišku, šios schemos nesudėtingos, bet kainos tokios, kad net puikiai išmantiems elektroniką labiau apsimoka pirkti nei gamintis patiems. 

Galiausiai - nepamirškime ir akumuliatorių iškrovimo valdiklio ir talpos matuoklio:

1. 1,2-12V; 15V, 3A; didžiausio pajėgumo statistikos palaikymas 9999Ah (9999000mAh) ir kt. - beveik 100 pirkimų ir maksimalus 5 balų reitingas

O štai šiame vaizdo įraše galima labai detaliai pamatyti, kaip žingsnis po žingsnio pasigaminti 18650 akumuliatoriaus talpos matuoklį:

Ir kur galima panaudoti bei pritaikyti tokius daikčiukus?

Kaip jau galima suprasti, galimybes riboja tik fantazija. Galima daryti daugybę dalykų - nuo paprasčiausių konstruktorių vaikams su elektriniais varikliais ir tokiomis baterijomis iki praktiškų staklių ar savadarbio elektrinio dviračio. Tiesa, pastarajam akumuliatorių reikės daug. Internete nestinga pavyzdžių ir idėjų, ką su tuo galima daryti, pavyzdžiui - savadarbė išorinė baterija telefonui ar planšetui:

Idėjų pateikia ir skaitytojas Vidas:

„Akumuliatoriai ir plokštės gali būti panaudotos pasigaminant šildomą akumuliatorinį švirkšto pašildymą, pistoletui iki 60 laipsnių.

Pavyzdžiui, restauratoriai vaškus tepa, ir toks analogas kainuoja bent 100 dolerių.

Tokie daikčiukai praverčia ir tada, kai reikia susikomplektuoti kokį nors koordinatinį stalą. Tai nėra sudėtinga, tik reikės ne tik baterijų  – rinkoje galima gauti kokio nori ilgio ir tvirtumo linijinius bėgius (atpjauna, paruošia pagal poreikį). Šitie man patinka - yra labai geros kokybės ir dar nebrangūs. Be to, ne tik su Z ašimi, bet Z+pasukimas.

Tokių daikčiukų panaudojimo galimybės yra labai plačios ir viskas priklauso nuo fantazijos. Štai, kad ir šiame vaizdo įraše matomas užtepėjas, kuriam panaudoti mano minėti komponentai."

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(9)
(8)

Komentarai (1)