„Aš nesitikėjau tokio kokybiško daikto iš Kinijos – puikus variantas“: praktiškai išbandė populiariausią 20V „Deko“ suktuvą - kainuoja neįtikėtinai pigiai, tačiau be problemų įsuka ir 150mm varžtus, ir gręžia 5mm metalą („Deko“ suktuvo apžvalga, testai, Video)  (4)

Įvairūs „Deko“ kompanijos suktuvai yra labai populiarūs ir susilaukia daug dėmesio. Tačiau šis suktuvas yra pats populiariausias. Vien Aliexpress parduotuvėje jį jau įsigijo virš 18 000 pirkėjų ir turime net 12 000 atsiliepimų. Tiesiog gigantiški skaičiai. Bet ar tikrai šis suktuvas toks geras, kaip teigia daugelis pirkėjų? Pasižiūrėkime ką apie jį sako apžvalgininkas ir ką rodo jo testų rezultatai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas iškart atkreipia dėmesį, kad galima pasirinkti skirtingus „Deko“ suktuvo variantus.

Atkreipkite dėmesį, kad jų tipų yra nuo 12V iki 20V, su papildomais akumuliatoriais, dėklu ir netgi grąžtais.

„Aš pasirinkau 20V suktuvą su jam nešioti skirtu dėklu, dviem akumuliatoriais ir, paskaitęs atsiliepimus, nusprendžiau papildomai nepirkti grąžtų. Pirkėjai teigia, kad jie nėra labai kokybiški.“

„Kalbant apie patį suktuvą, tai jis palaiko du greičius: 350 ir 1350 aps.; maitinamas 1,5 Ah ličio jonų akumuliatoriumi. Jis yra kokybiškas, įkraunamas su pakuotėje esančiu standartiniu įkrovikliu, ir įkrauti jį užtrunka apie 40-45 minutes.

Abu akumuliatoriai atkeliauja įkrauti, tačiau vieną jau iškrovėme išbandydami šį suktuvą ir tuo pačiu testuodami įkrovimo greitį.“

Testavimas ir rezultatai

Apžvalgininkas iškart keliauja prie testavimo ir teigia, kad pirmiausiai su šiuo suktuvu pabandys į medį susukti medsraigčius – pradedant nuo smulkiausių ir baigiant stambiausiais.

Testavimas prasideda nuo 2:57 min., ir apžvalgininkas teigia, kad net „su 150 dydžio medsraigčiais nekilo jokių problemų. Vis dar rodoma, kad baterijoje yra energijos.“

Toliau atėjo eilė išbandyti, kaip šis „DEKO“ suktuvas darbuojasi su sunkesnėmis užduotimis ir į 40 x 40 kampuočio metalą buvo bandoma susukti savisriegius. Testavimas pradedamas nuo 5:25 min.

„Susukus į kampuotį 35 savisriegius (ir prieš tai dar atliekant bandymą su medsraigčiais aut. past.), DEKO akumuliatorius išsikrovė. Pradėjo šviesti raudonas indikatorius ir suktuvas jau toliau nebedirbo.

Bendrai, manau, kad visai geras rezultatas. Tad įdėsiu kitą akumuliatorių ir tęsiu bandymus.“

Taip prieiname prie trečiojo bandymų etapo ir apžvalgininkas galiausiai 5 mm storio armatūros gabale bando padaryti keletą pragręžimų (7:30 min.).

„Iš pradžių gręžiau su 6 dydžio grąžtu (7:30 min.) ir suktuvui nekilo jokių problemų. Tik jau pačioje pabaigoje, grąžtui baigiant prasigręžti, turime vadinamą įkandimą (jis šiek tiek kimba prie metalo atplaišų) ir suveikia baterijos apsauga. Reikia keletą kartų iš naujo įjungti suktuvą ir pabaigti darbą.

Su 8 dydžio grąžtu (8:12 min.) viskas vyksta tiesiog puikiai ir net po tokių užduočių suktuvas nelabai įšilo.“

Toliau bandymai buvo atliekami su 4 dydžio grąžtu (9:25 min.) ir 10 dydžio grąžtu (9:46 min.).

Galutinis verdiktas ir įspūdžiai

„Šis aparatas man patinka. Už tokią kainą jis atrodo labai neblogai. Tikiuosi, kad jį dar naudosime ilgai ir laimingai.

Suktuvas yra patogus, kompaktiškas, nesunkus, geras balanso lygis.

Išbandžiau jį ir su mediena, ir su metalu, ir jis viską daro kaip priklauso. Kaip matėte, jis turi baterijos apsaugą nuo per didelio krūvio. Ir čia viskas tvarkoje, taip ir turi būti su tokiais suktuvais.

Ličio baterijos nemėgsta perkrovų ir jei nebūtų apsaugos, ji tiesiog gali sprogti. Tad visose ličio baterijose yra apsaugos. O štai nikelio-kadmio baterijose to nėra ir nuo perkrovų jos tiesiog pradeda išsikrauti.

Kalbant apie metalo gręžimą, tai visi grąžtai ėjo puikiai. Žinoma, normalus žmogus su tokiu suktuvu tikrai negręš 5 mm storio metalo, bet mes čia tiesiog norėjome išbandyti DEKO galimybes.

Ir įprastai gręžiant iki 2 mm storio metalą, šis suktuvas dirbs nuostabiai.

Vertinant bendrai, aš nesitikėjau tokio kokybiško daikto iš Kinijos. Gera pagaminimo ir surinkimo kokybė, kur reikia yra padengta guma, tad patogu laikyti, patogus suktuvo laikymo dėklas, gerai tarnaujanti baterija ir bendras suktuvo veikimas. Likau maloniai nustebintas.“

Speciali akcija ir sąlygos

 

„DEKO“ suktuvas:

  • Aliexpress - nuo 26,08 €;
    • 50 % nuolaida;
    • iš Čekijos sandėlio;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(5)
(4)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: