TOP 15 geriausių AliExpress ir Gearbest pasiūlymų savaitės pradžiai: perkamiausi daiktai su mažiausiomis kainomis, nuolaidų kuponai ir geriausi pasiūlymai iš Lenkijos bei Čekijos sandėlių (Video, 2020 m. 5 savaitė)  (2)

- 46 % nuolaida išmaniajam dantų šepetėliui „Alfawise SG – 949“ (su nuolaidos kuponu)

- 20 % nuolaida išmaniajam dantų šepetėliui „Monclique Seago SG-C6“ (su nuolaidos kuponu)

- 32 % nuolaida naujos kartos belaidėms „Alfawise V7“ ausinėms

- 60 % nuolaida vienam pigiausių LED prožektorių su judesio davikliu (su nuolaidos kuponu)

- 41 % nuolaida įspūdingos galios, 2000 lm žibintuvėliui „NEXTOOL LED Flashlight from Xiaomi Youpin“ (su nuolaidos kuponu)

- 29 % nuolaida išskirtinai tvirtam telefonui su net 8000 mAh talpos baterija - „Oukitel WP5“

- 5 % nuolaida robotui siurbliui „Alfawise V8S PRO E30B“ - 1800 Pa siurbimas, grindų plovimas ir HEPA filtras (iš Čekijos sandėlio)

- 9 % nuolaida robotui siurbliui su lazerine navigacija ir grindų plovimo funkcija „Alfawise V10 Max“ (su nuolaidos kuponu)

- 24 % nuolaida rankiniam siurbliui „Xiaomi Dreame V10 Boreas“ (iš Čekijos sandėlio)

- 53 % nuolaida išorinei baterijai „YKZ“ su abipusiu greituoju įkrovimu

- 56 % nuolaida įrankių krepšiui

- 67 % nuolaida išmaniajai apyrankei „Letike GT101“

- 46 % nuolaida labai populiariai Xiaomi barzdaskutei

- 50 % nuolaida oro kokybės matuokliui „D9-B/D9-D/D9-H“

- 50 % nuolaida išorinei baterijai „70mai Jump Starter“ (iš Lenkijos sandėlio)


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Nuolaidos kuponas išmaniajam dantų šepetėliui „Alfawise SG – 949“

11.47€ | 46 % nuolaida + nuolaidų kuponas GBCZHUSK25 | 4.88 balai iš 5 (916 vertinimai)

„Alfawise SG – 949“ yra vienas pigiausių elektrinių šepetėlių, nuo konkurentų besiskiriantis tuo, kad neturi įkrovimo stotelės, o dabartinė jo kaina su nuolaidos kuponu yra pati mažiausia iki šiol. Kraunamas tiesiog prijungus laidą ir tai leidžia sumažinti bent trečdalį įprastos elektrinių šepetėlių kainos.  Jis vibruoja 40 000 kartų per minutę greičiu ir turi tris šepetėlius pakuotėje, o baterijos pakanka 25 dienoms.

Kaina

Tikrinta 2020 01 28

  • „Gearbest“11.47€
  • su nuolaidos kuponu GBCZHUSK25
  • siuntimas į Lietuvą nemokamas

„Alfawise SG – 949“ taip pat turi 5 dažnius ir atitinka IPX7 standartą.

„Alfawise SG – 949“ yra praktiškai identiškas „Seago SG – 507“ šepetėliui , tik su geresniu IP reitingu ir net šiek tiek pigesnis. Abu yra puikūs daiktai už savo kainą, tad lieka rinktis pagal išvaizdą ir gamintoją.

Nauji „Alfawise SG – 949“ šepetėliai irgi yra visai nebrangūs. Penkis galite įsigyti už 3.64€.

2. Nuolaidos kuponas išmaniajam dantų šepetėliui „Monclique Seago SG-C6“

4.55€ | 20 % nuolaida + nuolaidų kuponas GB-HBMCSEA | 4.5 balai iš 5 (4 vertinimai)

„Monclique Seago SG-C6“ yra šių metų naujiena ir dar parastesnis nei „Alfawise SG – 949“. Šį elektrinį dantų šepetėlį pirmą kartą pristatė CES2020 parodoje ir turbūt galima gana drąsiai sakyti, kad tai yra pigiausias elektrinis dantų šepetėlis pasaulyje. Vargiai pavyktų už tokią kainą rasti kitą elektrinį dantų šepetėlį.

Kaina

Tikrinta 2020 01 28

  • „Gearbest“4.55€
  • su nuolaidos kuponu GB-HBMCSEA
  • su nuolaidos kuponu tai mažiausia kaina
  • siuntimas į Lietuvą nemokamas

Ir kuo gi „Monclique Seago SG-C6“ gali pasigirti?

Stebėtina, bet čia randame viską, ko tik reikia, norint patogiai ir kokybiškai išvalyti dantis bei užtikrinti burnos higieną.

Pradėkime nuo to, kad „Monclique Seago SG-C6“ galima rinktis iš trijų spalvų modelių. Jų dizainas yra ganėtinai simpatiškas, korpusas padengtas neslystančia danga ir turime vos vieną valdymo mygtuką. Įjungėme ir naudojamės - paprasčiau ir nebūna. Jokių papildomų režimų, jokio valdymo. Tad labai tinkamas modelis vaikams. 

Gamintojas teigia, kad „Monclique Seago SG-C6“ šepetėlio forma yra tokia, kad su juo yra lengva pasiekti sunkiau išvalomas burnos ertmes.

O prie kokybiško dantų valymo prisideda ir naudojami puikiai žinomi aukščiausios kokybės DuPont šereliai. Šios kompanijos šereliais yra aprūpinti visi geriausi elektriniai dantų šepetėliai.

Čia dar vertėtų atkreipti dėmesį į svarbų momentą. Perkant „Monclique Seago SG-C6“ elektrinį dantų šepetėlį, galima pasirinkti, jog drauge atkeliautų 3 šepetėlių antgaliai arba 2 ir papildomai AAA tipo baterija.

Rekomenduojame rinktis variantą su 3 šepetėlių antgaliais. Pasirodžius naujam elektriniam šepetėliui, kurį laiką internetinėse parduotuvėse nebūna galimybės papildomai įsigyti tų šepetėlių antgalių. Tiesiog jų dar nebūna prekyboje.

Tad geriau iškart pasirūpinti tam tikromis atsargomis ir 3 šepetėlių antgalių užteks bent jau 9 mėn. - kadangi rekomenduojama elektrinių dantų šepetėlių antgalius keisti kas 3 mėnesius.

O įprastą AAA bateriją juk galima įsigyti bet kurioje parduotuvėje.

Kaip jau supratote, „Monclique Seago SG-C6“ yra maitinamas įprasta AAA baterija ir čia yra  didelis privalumas.

Taip, ji nėra įkraunama, kaip dažniausiai būna su kitais, gerokai brangesniais elektriniais dantų šepetėliais. Tačiau kelionėje AAA bateriją nusipirkti rasime bet kur, o štai rozetės teks paieškoti. Jau nekalbant apie tą faktą, kad reikės su savimi nuolat turėti ir tokio šepetėlio įkroviklį.

Su „Monclique Seago SG-C6“ išvengiame visų šių problemų, o ir vienos baterijos energijos užteks mažiausiai 3 mėnesiams. 

Galiausiai būtina paminėti ir dar keletą labai svarbių „Monclique Seago SG-C6“ savybių. Šis elektrinis dantų šepetėlis užtikrina 23 000 aps/min. ir, kaip už tokia kainą, tai yra super geras rodiklis.

Toks didelis vibracijų dažnis užtikrins, kad „Monclique Seago SG-C6“ dantis išvalys kokybiškai ir ant jų neliks apnašų.

Ir taip, „Monclique Seago SG-C6“ yra atsparus vandeniui. IPX7 reitingas reiškia, kad šis elektrinis dantų šepetėlis visiškai nebijo vandens. Gamintojas netgi teigia, kad įjungtas „Monclique Seago SG-C6“ gali po vandeniu darbuotis pusę valandos, tad atsparumas vandeniui yra aukščiausios lygio.

Žinoma, „Monclique Seago SG-C6“ nepalaiko programėlės, galybės valymo režimų, skirtingų valymo intensyvumo lygių ir atrodo galbūt ne taip prabangiai, bet pripažinkime elementarų faktą - kam yra skirtas elektrinis dantų šepetėlis? Taip, valyti dantis. Ir kai tą galima padaryti su kokybišku elektriniu dantų šepetėliu, kuris kainuoja net pigiau nei įprastas, sunku būtų rasti „Monclique Seago SG-C6“ priekaištų.

3. Savaitės perkamiausios ausinės „Alfawise V7“ - gamintojas žada įspūdingą garsą ir skambėjimą kaip kino salėje, o pirkėjų vertinimai labai geri

15.47€ | 32 % nuolaida„Alfawise V7“ specifikacijos, atsiliepimai

„Alfawise V7“ – tai belaidės į ausies kanalą įstatomos ausinės, kurios komplekte atkeliauja su ergonomišku dėklu – įkrovos stotele (400 mAh) ir maksimaliai muzikos klausymui gali būti naudojamos net iki 20 valandų. Be to, šios belaidės ausinės yra atsparios vandeniui (IPX5) ir taip pat dar gali pasigirti integruotu Bluetooth 5.0 ryšio moduliu. Praėjusią ir šią savaitę ausinėms siūloma itin gera kaina, tad jos be konkurencijos tapo pačiomis perkamiausiomis. 

Tai mano pirmoji patirtis su belaidėmis ausinėmis, kuri dėl pasirinkimo įsigyti būtent „Alfawise V7“ manęs tikrai nenuvylė. Šias belaides ausines galiu pagirti tiek dėl ilgai laikančios baterijos, tiek dėl itin kokybiškai atkuriamų dažnių. Be to, „Alfawise V7“ taip pat galima naudoti ir balso pokalbiams. (Mike)

Kaina

Tikrinta 2020 01 28

  • „Gearbest“15.47€
  • Dabar parduodamos su 32% nuolaida, į Lietuvą siunčiamos nemokamai.
  • Lietuvoje neparduodamos.

Dėvimos elektronikos kategorijoje pačiu populiariausiu produktu yra įvardijamos belaidės ausinės. Džiugu pranešti, jog prie populiariųjų „Redmi AirDots“, „QCY QS2“ bei „Haylou GT1 Plus“ belaidžių ausinių nuo šiol jau galime pridėti ir dar vieną naujieną – tai belaides „Alfawise V7“ į ausies kanalą įstatomas ausines.

Atrodo, jog šios belaidės ausinės turi viską ko tik gali prireikti net ir itin išrankiam pirkėjui. Jos garsėja ne tik geromis ergonominėmis savybėmis, bet ir puikiu skambesiu bei integruotais šiuolaikiškais techniniais sprendimais. Negana to, „Alfawise V7“ pranašumą prieš savo artimiausius jau paminėtus konkurentus taip pat bent jau šiuo metu įgyja ir dėl geresnės kainos.

Svarbu paminėti, jog belaidės ausinės „Alfawise V7“ yra aprūpintos Bluetooth 5.0 ryšio moduliu. Pastarasis ryšio modulis leidžia mėgautis ne tik stabilesniu belaidžio ryšio signalu, bet ir nauju techniniu sprendimu. Jo pagalba „Alfawise V7“ prie išmaniojo telefono ar kito įrenginio prisijungia visiškai automatiškai vos tik yra išimamos iš dėklo bei įjungiamos.

Nors „Alfawise V7“ belaidžių ausinių kaina nedidelė, bet panašu, kad garso kokybė turėtų būti labai gera. Šios belaidės ausinės naudoja iš grafeno pagamintą diafragmą, o tai šiuo atveju atitinkamai leidžia užtikrinti gerą skambesnį tiek aukštų, tiek žemų dažnių diapazone. Gamintojas šiuo atveju netgi tvirtina, jog „Alfawise V7“ garso kokybę galima lyginti su gaunama patirtimi kino salėje.

Įdomu ir tai, jog „Alfawise V7“ komplekte iš karto atkeliauja su maksimaliai kompaktišku ausinių dėklu, kuris dar atstoja ir išorinę 450 mAh talpos bateriją. Tuo tarpu, kiekviena iš belaidžių ausinių atitinkamai turi 45 mAh talpos baterijas. Tokia konfigūracija gali maloniai nustebinti net ir didžiausius skeptikus, nes maksimaliai leidžia muziką klausyti net iki 20 valandų.

Daugelį greičiausiai maloniai nustebins ir tas faktas, jog „Alfawise V7“ įkrovos stotelė – dėklas dar yra aprūpintas ir specialiu LED ekranu. Šiame LED ekrane yra pateikiamas ne tik esamas belaidžių ausinių baterijos įkrovos lygis, bet ir pačios išorinės baterijos energijos likutis. Tai yra iš tiesų patogus sprendimas, kuris leidžia aiškiai numatyti realų baterijos įkrovos poreikį, pavyzdžiui, prieš išvykstant į ilgesnes keliones.

Galiausiai būtina pridėti dar ir tai, kad „Alfawise V7“ belaidės ausinės yra atsparios vandeniui (IPX5). Ši „Alfawise V7“ savybė galbūt neteikia daug naudos dirbantiems biure, tačiau tampa tikru išsigelbėjimu sportuojantiems bei propaguojantiems aktyvų gyvenimo būdą. Trumpai tariant, IPX5 sertifikatas šiuo atveju patvirtina, jog „Alfawise V7“ yra atsparios ne tik lietaus, bet ir drėgmės bei, žinoma, prakaito poveikiui.

Trumpai:

  • Pagal pirkėjų vertinimus - 4.94 balai iš 5 (36 vertinimai)
  • Tipas: visiškai belaidės/įstatomos į ausis.
  • Pagrindinė paskirtis: tinkamos praktiškai visiems be išimties, nes gali būti naudojamos ir lyjant lietui.
  • Skambėjimas: gerai atkuria žemus ir vidutinius dažnius, nes naudoja iš grafeno pagamintas diafragmas.
  • Dažnis: 20 Hz – 20 kHz.
  • Baterija: 400 mAh įkrovos stotelė; naudojant jos energiją muziką galima klausyti 12-20 h; 45 mAh baterijos ausinėse.
  • Ryšiai ir jungtys: „Bluetooth 5.0“ sąsaja; mikrofonas; magnetiniai elektrodai įkrovimui, „Micro USB“ lizdas įkrovimo stotelėje.
  • Išskirtinės savybės: ergonomiškas dizainas – gerai įstatomos į ausies kanalą, keičiami ausinės atgaliai; didelės talpos įkrovimo stotelė – dėklas; atsparios vandeniui (IPX5); galimybė matyti esamą įkrovimo stotelės energijos likutį.
  • Korpusas: plastikas su minkštos gumos antgaliais.
  • Matmenys ir masė:  6,8 x 6,8 x 2,8 cm; 52 g.

4. Nuolaidos kuponas vienam pigiausių LED prožektorių su judesio davikliu

9.10€ | 60 % nuolaida + nuolaidų kuponas 14PWC3C5Z9 | 110 LED

15.47€ | 56 % nuolaida | 114 LED

Įprastai šie du modeliai kainuoja labai panašiai, nes tarp jų yra praktiškai vienintelis skirtumas tame, kad 114 LED modelyje yra kiek didesnis skaičius LED šviestukų, tačiau su dabar taikomu nuolaidos kuponu - 110 LED modelis atrodo ypatingai patraukliai.

Kaina

Tikrinta 2020 01 28

  • „Gearbest“9.10€ (110 LED)
  • su nuolaidos kuponu 14PWC3C5Z9
  • „Gearbest“15.47€ (114 LED)
  • Lietuvoje neparduodamos.

Abu modeliai yra atsparūs vandeniui (IP65 standartas), įsikrauna nuo saulės šviesos ir LED šviestukų užteks darbuotis net 30 000 valandų.

Taip pat abu LED prožektoriai pasižymi ypatingai dideliu apšvietimo plotu - net 270 laipsnių kampu bus apšviesta teritorija ir 1000lm ryškumo tikrai užteks apšviesti sau kelią ar nelauktus svečius.

Taip, šie LED prožektoriai turi įmontuotus judesio daviklius, kurie reaguoja į 120 laipsnių kampu vykstantį judėjimą, ir galima vos vieno mygtuko paspaudimu pasirinkti norimą švietimo režimą.

Ypač patogus dalykas, leisiantis pagal situaciją panaudoti šiuos prožektorius.

Kalbant apie kitas technines specifikacijas, tai šie LED prožektoriai turi 5.5V 1.43W saulės elementus ir įkraunamą 18650 tipo 3.7V 2200mAh bateriją. Gamintojas nurodo, kad ji pilnai įkraunama per 6 valandas.

Nereikia jokių elektros laidų ir tokius LED prožektorius galima pritvirtinti praktiškai prie bet kokio pastato, sodo ar kiemo vartų, garažo ir pan. Paprasta, patogu naudotis ir iškart kieme šviesiau.

Dabartinė 15.47€ kaina yra mažiausia šio prožektoriaus kainų istorijoje:

5. Nuolaidos kuponas įspūdingos galios, 2000 lm žibintuvėliui „NEXTOOL LED Flashlight from Xiaomi Youpin“

30.94€ | 41 % nuolaida + nuolaidos kuponas GBNEXTOOL | 5 balai iš 5 (19 vertinimai)

Išskirtinis, net 2000Lm žibintuvėlis, apie kurį apžvalgininkas rašo taip: „Šiandien išbandysime naujovę: labai toli šviečiantį žibintuvėlį – NEXTOOL LED Flashlight from Xiaomi Youpin. Įprastose kelionėse man užteko ir turimo Convoy C2, tačiau šis NEXTOOL žibintuvėlis šviečia kur kas ryškiau ir važiuojant miške su dviračiu jis šviečia, kaip traukinys.

Neįtikėtinas 2000 lm žibintuvėlis iš „Xiaomi“: „tamsiajame kambarėlyje jis sukuria daugiau šviesos, nei pakabinta pakankamai ryški lempa, o važiuojant miške su dviračiu jis šviečia kaip traukinys“ („NEXTOOL LED Flashlight from Xiaomi Youpin“ apžvalga)

Na aš turiu šita žibintuvėlį.
Jei per rožininius akinius rašytas reviewas, tai mano asmenine nuomone ir ne per juos - tikrai superinis prožikas.
Labai galingas. <...> Rekomenduoju Technologijos.lt skaitytojo atsiliepimas

 

Kaina

Tikrinta 2020 01 28

  • „Gearbest“30.94€
  • Su nuolaidos kuponu GBNEXTOOL
  • su kuponu tai mažiausia kaina
  • Į Lietuvą siunčiamas registruotu paštu už 0.26€
  • Lietuvoje neparduodamas.

Kalbant apie žibintuvėlio švietimą ir jo režimus, tai šviesa yra gana šilta, maloni ir ryški. Įprastam žmogui, neišbandžiusiam galybės įvairių žibintuvėlių, NEXTOOL yra labai ryškus žibintuvėlis. Štai bute esančiame tamsiajame kambarėlyje šis žibintuvėlis duoda daugiau šviesos, nei pakabinta pakankamai ryški lempa.

Bendrai, žibintuvėlis šviečia neįtikėtinai ryškiai. Žmogų ar bet kokį kitą objektą už 150 metrų galima matyti kuo puikiausiai. Šis žibintuvėlis puikiai tinka medžiotojams, apsaugos darbuotojams bei visiems tiems, kam reikia nakties metu pasišviesti sau kelią.“

6. Mažiausia kaina išskirtinai tvirtam telefonui su net 8000 mAh talpos baterija - „Oukitel WP5“

91€ | 29 % nuolaida | „Oukitel WP5“ specifikacijos

„Oukitel WP5“ – tai išskirtinės korpuso konstrukcijos (IP68/IP69) išmanusis telefonas, kuris yra atsparus vandeniui, dulkėms bei smūgiams ir taip pat gali pasigirti integruota net 8000 mAh talpos baterija. Be to, šio išmaniojo telefono 5,5 colių įstrižainės ekraną nuo susibraižymų saugo „Corning Gorilla Glass“ stiklas, o jo gale yra integruota ne tik triguba kamera (13 MP + 5 MP + 2 MP), bet ir net iš 4 LED sudaryta ypatingai ryški blykstė.

Kaina

Tikrinta 2020 01 28

  • „Gearbest“91€
  • Dabar parduodamas su 29 % nuolaida, į Lietuvą siunčiamas nemokamai
  • Tai mažiausia kaina
  • Lietuvoje neparduodamas.

Išmanieji telefonai jau tapo įprastu atributu praktiškai visiems be išimties. Vis dėlto kai kurie pirkėjai iš išmaniojo telefono reikalauja ne grožio, o patvarumo. Būtent siekiant patenkinti tokių pirkėjų poreikius rinkoje laikas nuo laiko pasirodo tokie išmanieji telefonai, kurių korpuso gamybai naudojamas ne lengvai dūžtantis stiklas, o guma bei metalas.

Pavyzdžiui, naujos kartos išmanusis telefonas „Oukitel WP5“ gali pasigirti ne tik 5,5 colių įstrižainės ekranu, bet ir daugeliui aplinkos poveikių atspariu korpusu. Šiuo atveju džiugina ir tai, jog „Oukitel WP5“ daugumos pirkėjų poreikius turėtų tenkinti ne tik dėl patvaraus korpuso, bet ir dėl pakankamo našumo bei funkcionalumo.

Šiuo atveju būtina paminėti tai, jog „Oukitel WP5“ išmanusis telefonas yra aprūpintas net 8000 mAh talpos baterija. Gamintojas tvirtina, jog naudodamas šios baterijos energiją „Oukitel WP5“ budėjimo režime gali tarnauti net iki 615 valandų. Tuo tarpu, šį išmanųjį telefoną naudojant gana intensyviai bateriją tektų įkrauti maždaug kas pusantros paros, kas taip pat šiai dienai yra tikrai labai geras rezultatas.

Išmanusis telefonas „Oukitel WP5“ daugelį potencialių pirkėjų gali sužavėti ir triguba gale integruota kamera (13 MP + 5 MP + 2 MP) su dirbtiniu intelektu AI. Įdomu ir tai, jog „Oukitel WP5“ taip pat greičiausiai tampa pirmuoju išmaniuoju telefonu rinkoje, kuris turi net iš 4 LED sudarytą blykstę.

Tikėtina, jog pastarasis sprendimas turėtų praversti darant ne tik nuotraukas. Ši galinga blykstė esant poreikiui taip pat dar gali atstoti ir ekonominės klasės LED prožektorių, nes 4 LED šiuo atveju jau yra pajėgūs pasiūlyti tikrai pakankamą ryškumą.

Greta šių funkcijų svarbu paminėti dar ir tai, jog „Oukitel WP5“ korpusas yra atsparus ne tik vandeniui, bet ir dulkėms, smūgiams bei įvairioms temperatūroms. Gamintojas tvirtina, jog šis išmanusis telefonas iškritęs iš 1,5 metro aukščio be jokių problemų atlaiko visus galimus smūgius ir taip pat gali būti naudojamas tiek esant -55 laipsnių šalčiui, tiek 70 laipsnių karščiui.

„Oukitel WP5“ nepamainomu pagalbininku taps ir daug keliaujantiems, nes yra aprūpintas ne tik 2G/3G/4G, Bluetooth, GPS, GLONASS bei WiFi ryšio moduliais bet taip pat dar gali atstoti kompasą bei esant reikalui gali būti naudojamas nustatant geomagnetinį lauką.

Galiausiai „Oukitel WP5“ šiuolaikiniu ir visus standartus pilnai atitinkančiu išmaniuoju telefonu norisi vadinti ir dėl tos priežasties, nes „Oukitel WP5“ turi ne tik piršto antspaudų skaitytuvą, bet taip pat dar gali atlikti vartotojo autorizaciją ir pagal veidą.

Trumpai:

  • Pagal pirkėjų vertinimus - 4.85 balai iš 5 (33 vertinimai)
  • Ekranas: 5,5 colių įstrižainės (1440 x 720); IPS technologijos.
  • Procesorius: 4 branduolių „MediaTek MTK6761“.
  • Atmintis: 3 GB RAM, 32 GB ROM (gali būti plečiama naudojant „Micro SD“ kortelę iki 128 GB).
  • Kameros: triguba galinė kamera (13 MP + 5 MP + 2 MP; f2.0, AI) su 4 LED blykste, 5 MP priekinė kamera.
  • OS: „Android 9.0 Pie“.
  • Baterija: 8000 mAh.
  • Autorizacija: piršto antspaudų skaitytuvas; veido atpažinimas.
  • Jungtys: USB C.
  • Ryšiai: Bluetooth; WiFi; 2G/3G/4G‘ GPS; GLONASS.
  • Jutikliai: akselerometras,  giroskopas, artumo sensorius, kompasas, geomagnetinio lauko matavimas.
  • Korpusas: IP68/IP69; konstrukcijai naudojama guma bei metalas.
  • Matmenys ir masė: 15,5 x 7,6 x 1,8 cm; 285 g.

Dabartinė 91€ kaina yra mažiausia šio telefono kainų istorijoje:

7. Iš Čekijos sandėlio robotas siurblys „Alfawise V8S PRO E30B“ - giroskopo navigacija, su 1800 Pa galia, grindų plovimu ir HEPA filtru

163.80€ | 5 % nuolaida, iš Čekijos sandėlio„Alfawise V8S PRO E30B“ specifikacijos

„Alfawise V8S PRO E30B“ neabejotinai pats populairiausias šio pusmečio robotas siurblys iš Kinijos - rudenio pabaigoje jis buvo išpirktas ir dabar vėl pasirodė prekyboje. Ir ne bet kur, o Čekijos sandėliuose. Tai modernus, plonas, funkcionalus ir labai gerą kainos-parametrų santykį turintis dulkių siurbys-robotas. Jis siurbia net 1800Pa jėga, skleidžia vos 65 dB triukšmą, turi HEPA filtravimo sistemą ir net grindims plauti reikalingus priedus. Šio įrenginio 2500 mAh baterijos pakanka 110-120 minučių, o tada jis pats sugrįžta įkrovimui. „Alfawise V8S PRO E30B“ galima valdyti balsu, programėle arba pulteliu ir kainuoja pigiau nei 200€.

Perkamiausias robotas siurblys iš Kinijos iki 200€ - 1800Pa, giroskopinė navigacija, plovimo funkcija, svarbiausi privalumai, trūkumai ir ką apie jį kalba pirkėjai („Alfawise V8S PRO E30B“ atsiliepimai, Video)

Daugybę robotų siurblių išbandęs apžvalgininkas: „Tai turbūt geriausias robotas siurblys tokioje kainų kategorijoje“. Kuo toks ypatingas „Alfawise V8S Pro“? („Alfawise V8S Pro“ apžvalga, Video)

Kaina

Tikrinta 2020 01 28

  • Lietuvoje neparduodamas.
  • „Gearbest“ - 163.80€
  • iš Čekijos sandėlio
  • 5 % nuolaida, siuntimas į Lietuvą - 5.16€

„Alfawise V8S PRO E30B“ – tai naujas dulkių siurblys-robotas, skirtas įprastam namų naudojimui. Pagal pavadinimą matosi, kad tai atnaujinta „Alfawise V8S“ versija.

Priminsime, kad „Alfawise V8S“ yra vienas iš geriausią kainos/parametrų santykį turinčių siurblių Kinijoje, kainuojantis apie 131€, o iš konkurentų išsiskyrė išskirtiniu galingumu - 1300 PA siurbimo galią turėjo tik siurbliai, kainuojantis apie 200€. O kuo didesnė siurbimo galia, tuo geriau išvalo kilimus ir nuo grindų pakelia siunkesnius nešvarumus, tokius kaip krupas ar smėlis. 

O ir „Alfawise V8S“ apžvalgos ir atsiliepimai yra labai teigiami. „Galiu pasakyti, kad tai efektyviausiai besidarbuojantis robotas dulkių siurblys, kokį tik esu testavęs“, „Iš 10 balų duodu 9,5 - pigiau už „Xiaomi“ ir „Ilife“, o siurbia kur kas geriau nei brangesnis „Ilife V7S Pro“ - štai taip apie šį siurblį atsiliepdavo pirkėjai ir apžvalgininkai.

Jei „Alfawise V8S“ buvo toks vykęs siurblys, jo atnaujinimas turi būti dar geresnis. Bet ar tikrai? Pagal tai, ką rodo specifikacijos, tikrai taip -  „Alfawise V8S PRO E30B“ iš tikro yra ypatingas siurblys.

„Alfawise V8S PRO E30B“ turi pultelį, kuris leidžia perjungti skirtingus valymo režimus, tačiau šis prietaisas taip pat turi „Wi-Fi“ modulį, kuris leidžia įrenginiui bendrauti su „Google Home“ ar „Amazon Alexa“ virtualiais asistentais. Tai reiškia, kad „Alfawise V8S PRO E30B“ gali būti valdomas ir balsu, ir programėle.

„Alfawise V8S PRO E30B“ turi giroskopą ir eilę jutiklių, kurie užtikrina, kad siurblys judės tik ten, kur gali judėti laisvai, nenukris ir be reikalo nesitrankys į baldus.

„Alfawise V8S PRO E30B“ turi du šepetėlius, kurie nukreipia dulkes prie pagrindinės siurbimo angos. Šis įrenginys gali pasigirti net 1800 PA siurbimo galia. Tai dar daugiau nei „Alfawise V8S“, o įvertinus, kokia yra kainų kategorija, tai tiesiog neįtikėtinas rodiklis.

Negana to, per šį siurblį keliaujantis oras yra filtruojamas per HEPA filtrus, todėl į kambarį sugrįžta labai švarus. 

„Alfawise V8S PRO E30B“ turi 2500 mAh bateriją, kuri užtikrinta 110-120 minučių darbą. Kuomet energijos lygis nukrenta žemiau 20 %, siurblys pats sugrįžta į įkrovimo stotelę. Įdomu tai, kad senesnis „Alfawise V8S“ turėjo 2600 mAh bateriją, tai kodėl naujesnis turi mažesnę? Greičiausiai dėl vietos.

„Alfawise V8S PRO E30B“ turi 600 ml dulkių talpą („Alfawise V8S“ turėjo 350 ml), taip pat turi 350 ml vandens talpą ir vis tiek yra šiek tiek plonesnis (7,6 cm prieš 8).

Taigi, „Alfawise V8S PRO E30B“ skirtingai nei „Alfawise V8S“ palaiko ne tik sausą, bet ir drėgną grindų valymą. 

Sumažėję matmenys reiškia, kad naujesnis siurblys gali lengviau palįsti po baldais. Negana to, jis dar ir siurbia geriau – „Alfawise V8S“ gali pasigirti 1300 PA siurbimo jėga, o štai „Alfawise V8S PRO E30B“ siurbimo jėga siekia visus 1800 PA.

Naujasis „Alfawise V8S PRO E30B“ turi daugybę pranašumų – nuo HEPA filtro, iki didesnės siurbimo galios. Tačiau tikriausiai didžiausias iš jų yra galimybė plauti grindis. „Alfawise V8S PRO E30B“ pakuotėje rasite vandens talpą ir mikrošluostę, kurie padės išplauti grindis.

Įdomu tai, kad dirbdamas šį darbą robotas yra tylesnis – kai plauna grindis skleidžia tik 30 dB triukšmą.

„Alfawise V8S PRO E30B“ neturi lazerinės navigacijos, bet to ir neverta tikėtis šioje kainų grupėje. Bet jis turi giroskopinę navigaciją ir tai fantastiškas dalykas šioje kainų grupėje - ji taip pat padeda sudaryti patalpų žemėlapį ir robotas teritoriją valo labai efektyviai, tiesiog, nėra galimybės nustatyti atskirų valymo zonų ar kitų ribojimų, kaip kad lazerinės navigacijos atveju. 

Apibendrintai, „Alfawise V8S PRO E30B“ yra tiesiog įspūdingas robotas siurblys šioje kainų grupėje. Pagal tai, kokius parametrus jis turi ir kiek kainuoja, nelabai net yra su kuo jį palyginti - iki šiol už tokius robotus siurblius drąsiai prašydavo bent 200-250€ ir jie būdavo laikomi labai pigiais pasiūlymais. Tad kainos ir parametrų prasme „Alfawise“ perspjovė visus.

8. Nuolaidos kuponas ir mažiausia kaina robotui siurbliui su lazerine navigacija ir grindų plovimo funkcija „Alfawise V10 Max“

200.20€ | 9 % nuolaida + nuolaidos kuponas ALFAV10MAX | „Alfawise V10 Max“ specifikacijos

Jau kelinta savaitė, kai „Alfawise V10 Max“ yra vienas perkamiausių daiktų iš Kinijos turgelio. Ir nieko keisto - tai bene pirmasis išmanusis dulkių siurblys rinkoje, kuris gali pasiūlyti net 2200 Pa siurbimo galią ir šiuo metu jis neabejotinai yra pats perkamiausias robotas siurblys iš Kinijos. Be to, šis robotas-siurblys taip pat turi 6 darbo režimus, lazerinę navigaciją, gali atlikti tiek sausą, tiek drėgną valymą ir dėka 4300 mAh talpos baterijos be papildomos įkrovos gali veikti net apie 120 minučių.

Kaina

Tikrinta 2020 01 28

  • „Gearbest“200.20€
  • su nuolaidos kuponu ALFAV10MAX
  • Į Lietuvą siunčiamas prioritetine linija už 8.32€
  • Lietuvoje neparduodamas.

Pagal kainą, tai pats pigiausias robotas siurblys su lazerine navigacija ir grindų plovimo funkcija. Iki šiol pigiausi robotai siurbliai su lazerine navigacija ir grindų plovimu kainuodavo ne mažiau 250-300€, tad „Alfawise V10 Max“ sumušė visus rekordus.

Išmaniuosiuose dulkių siurbliuose diegiamos technologijos ir toliau tobulėja. Šiems metams einant į pabaigą bene geriausiai tai patvirtina „Alfawise V10 Max“ išmaniojo dulkių siurblio pavyzdys. Negana to, kad šis robotas-siurblys išlaiko konkurencingą kainą, jis taip pat dar maloniai stebina ir pažangiais sprendimais, kuriuos kol kas sunkiai gali pasiūlyti kiti išmanieji dulkių siurbliai.

Priminsime, kad metų pradžioje anonsuoti išmanieji dulkių siurbliai paprastai siūlė 1800 Pa siekiančią siurbimo galią. Tuo tarpu, metų viduryje standartu tapo 2000 Pa siekianti siurbimo galia, kai rankiniai dulkių siurbliai jau pasiekdavo 2200 Pa. Džiugiu, jog „Alfawise V10 Max“ tampa tuo robotu-siurbliu, kuris ir vėl iniciuoja pokyčius, šį kartą jau siūlydamas kol kas išmaniesiems dulkių siurbliams dar ne itin įprastą 2200 Pa siurbimo galią.

Svarbu pridėti ir tai, jog „Alfawise V10 Max“ yra tinkamas ne tik sausam, bet ir drėgnam patalpų valymui. Šis išmanusis dulkių siurblys turi pakankamai didelę 400 mililitrų dulkių surinkimo bei 450 mililitrų vandens talpas. Gamintojas taip pat dar prideda ir tai, kad „Alfawise V10 Max“ turi naujos kartos vandens kontrolės valdymo mechanizmą, kuris šiuo atveju leidžia vandenį naudoti maksimaliai efektyviai ir taupiai.

Greta šešių „Alfawise V10 Max“ darbo režimų norėtųsi pridėti dar ir tai, jog šis išmanusis dulkių siurblys taip pat turi ir lazerinę navigaciją. Pastarosios navigacijos dėka „Alfawise V10 Max“ gali realiu laiku atlikti patalpų skenavimą bei remdamasis šia informacija operatyviai bei maksimaliai tiksliai sudaryti geriausią valymo maršrutą.

Žinoma, ši funkcija nėra naujiena, tačiau praktika rodo, kad kol kas tikrai retas išmanusis dulkių siurblys rinkoje turi tiek sausą bei drėgną valymą ir dar lazerinę navigaciją. Vis dėlto „Alfawise V10 Max“ šiuo atveju tampa malonia išimtimi. Trumpai tariant, šio išmaniojo dulkių siurblio gamintojai sunkiai paaiškinimu būdu sugebėjo rasti neįtikėtinai gerą balansą tarp funkcionalumo ir visiems prieinamos kainos.

Galiausiai norisi pridėti ir tai, jog „Alfawise V10 Max“ gali būti valdomas ne tik komplekte pridedamu nuotoliniu valdymo pulteliu, bet ir išmaniuoju telefonu. Būtina paminėti ir tą faktą, kad „Alfawise V10 Max“ išmanusis dulkių siurblys taip pat yra suderinamas su „Amazon Alexa“ ir „Google Home“ išmaniaisiais asistentais, o tai reiškia, jog esant poreikiui šį robotą-siurblį galima valdyti ir balsu.

9. Iš Čekijos sandėlio naujausias ir fantastiškai populiarus rankinis siurblys „Xiaomi Dreame V10 Boreas“

227.21€ | 24 % nuolaida | 5 balai iš 5 (222 vertinimai)

Belaidis dulkių siurblys „Dreame V10 Boreas“, kaip ir galima tikėtis iš „Xiaomi“ kompanijos, pasižymi puikiais dizaino sprendimais, aukščiausia pagaminimo kokybe ir labai gerais techniniais parametrais.

Kaina

Tikrinta 2020 01 28

  • Aliexpress - 227.21€
  • iš Čekijos sandėlio
  • 24 % nuolaida
  • Į Lietuvą siunčiamas nemokamai

„Dreame V10 Boreas“ yra kompaktiškas, lengvas belaidis dulkių siurblys. Jo siurbimo galia siekia net 22000Pa ir talpios 2500 mAh talpos baterijos užteks net valandai laiko.

Žinoma, viskas priklausys nuo pasirinkto siurbimo režimo: pastarųjų yra 3.

Ne ką mažiau svarbu ir tai, kad „Dreame V10 Boreas“ palaiko 5 lygių filtravimo sistemą, dėl kurios oras yra išfiltruojamas iki 99,99 proc.

Plius, dėl specifinės konstrukcijos, prieš išleidžiant išvalytą orą, jis praeina pro variklį ir taip jį aušina.

Gamintojas pabrėžia, kad dėl galingo siurbimo ir nesiveliančios pagrindinės siurbimo galvos, „Dreame V10 Boreas“ yra labai tinkamas valyti kiliminei dangai.

Pakuotėje taip pat yra daugybė papildomų ir lengvai keičiamų antgalių, tad su „Dreame V10 Boreas“ siurbliu galima lengvai išvalyti kietas grindis, kiliminę dangą, baldus, ir net itin sunkiai pasiekiamas vietas.

10. Geriausia išorinė baterija su abipusiu 18W greituoju įkrovimu iš AliExpress

11.67€ | 53 % nuolaida | 4.9 balai iš 5 (5570 vertinimai)

Pati perkamiausia savaitės prekė - už itin gerą kainą parduodama išorinė baterija „YKZ“ su abipusiu greituoju įkrovimu. Ši išvaizdi baterija turi net keletą skirtingų įėjimo ir išėjimo jungčių bei palaiko įvairius įkrovimus, tarp kurių yra ir greitasis įkrovimas į abi puses. Tad su ja galima įkrauti išmaniuosius telefonus, planšetinius kompiuterius ir kitus prietaisus.

Kaina

Tikrinta 2020 01 28

  • Aliexpress11.67€
  • 53 % nuolaida
  • nemokamas pristatymas į Lietuvą

„YKZ“ yra gana kompaktiška - 13,4 x 6,9 x 1,7 cm - ir ant savo korpuso turi LCD ekranėlį, kuriame galima matyti kiek dar yra likę energijos šioje išorinėje baterijoje. 

Šiuo gamintoju sprendimu labai džiaugiasi ir pirkėjai. Kaip ir tuo faktu, kad „YKZ“ palaiko daugybę apsaugų: nuo perkaitimo, trumpo jungimo, perkrovos ir kt.

Pastariesiems taip pat patinka ir tas faktas, kad „YKZ“ baterija yra 10 000 mAh talpos ir tokio energijos kiekio užteks prietaisams įkrauti bent kelis kartus.

O tai yra ypač pravartu tais atvejais, kai kažkur toliau keliausime ir po ranka neturėsime kito būdo, kaip įkrauti savo elektronikos įrenginius.

11. Perkamiausias įrankių krepšys

14.97€ | 56 % nuolaida | 4.8 balai iš 5 (1923 vertinimai)

Pirkėjams ypač patinka tai, kad galima pasirinkti iš dviejų krepšių modelių: su pakietinto plastiko pagrindu arba be jo.

Kaina

Tikrinta 2020 01 28

  • Aliexpress - nuo 14.97€
  • Siunčia nemokamai

Taip pat yra galimybė pasirinkti skirtingo dydžio krepšius - atsižvelgiant į savo ūgį, naudojamų įrankių kiekį ir kitus aspektus. Pardavėjas pateikia išsamias dydžių lenteles ir yra labai lengva išsirinkti norimo ir reikiamo dydžio krepšį.

Tiek gamintojas, tiek ir pirkėjai pažymi šio krepšio neįtikėtina tvirtumą. Tokie pateikti gamintojo vaizdai vaizdžiai iliustruoja diržų tvirtumo lygį.

Svarbu ir tai, kad krepšiai yra atsparūs vandeniui - IPX4 standartas.

12. Super pigi, labai gerai vertinama ir masiškai perkama išmanioji apyrankė - „Letike GT101“

11.42€ | 67 % nuolaida | 4.7 balai iš 5 (8222 vertinimai)

Daugelis iškart pabrėžia, kad už tokią kainą gauna ypatingai daug funkcijų palaikančią išmaniąją apyrankę. „Letike GT101“ seka miego kokybę; nuolat matuoja širdies ritmą; skaičiuoja nueitus žingsnius; atstumą; sudegintas kalorijas; palaiko tokius sporto režimus, kaip bėgimą, važiavimą dviračiu, sportavimą sporto salėje ir kt.; informuoja apie gautus pranešimus bei skambučius; primena, kad metas pajudėti ir t.t.

Kaina

Tikrinta 2020 01 28

  • Aliexpress - 11.42€
  • 67 % nuolaida
  • Siunčia nemokamai

Pirkėjams taip pat labai patinka, kad „Letike GT101“ išmanioji apyrankė turi ganėtinai ryškų, spalvotą ir į prisilietimus gerai reaguojantį 0,96 colių įstrižainės (240 x 240 raiškos) ekraną.

Plius, „Letike GT101“ apyrankės dirželis yra pagamintas iš TPU medžiagos ir kas daliai žmonių yra labai svarbu - keičiamas.

Taip pat dažnas pirkėjas mini tą faktą, kad ši itin pigi „Letike GT101“ išmanioji apyrankė yra atspari vandeniui. Palaikomas IP67 standartas, tad net ir stiprus lietus jai yra nebaisus. Su tokia apyranke galima eiti ir į dušą. Tiesa, su ja plaukioti nepatariama.

Apyrankė darbuojasi anglų, rusų, prancūzų ir kitomis kalbomis. Taip pat palaiko Wearfit 2.0 išmaniąją programėlę ir yra suderinama su Android 4.4 / iOS 8.5 ir naujesnėmis operacinėmis sistemomis.

Galiausiai verta paminėti ir labai įdomų gamintojo sprendimą, tai „Letike GT101“ baterijos įkrovimą.

Apyrankė turi 90 mAh talpos bateriją, kurios energijos užtenka iki 5 dienų, ir jai įkrauti nereikia specialių įkroviklių. Tereikia nuimti dirželį ir „Letike GT101“ prijungti prie įrenginio, palaikančio USB jungtį. Įdomus ir reikia pripažinti praktiškas gamintojos sprendimas.

Pirkėjai yra labai patenkinti šia apyranke ir štai ką apie „Letike GT101“ sako vienas apžvalgininkas:

„Letiki kompanija Kinijoje yra gana gerai žinoma. Ji specializuojasi būtent dėvimos elektronikos srityje ir Letiki GT101 yra pati perkamiausia jų išmanioji apyrankė.

Pirkėjų atsiliepimai taip pat labai geri. Ir žinote, man ši apyrankė taip pat patinka.

Ko joje trūksta? Nuotolinio muzikos valdymo – akivaizdus minusas. Deguonies kiekio kraujyje matavimo – nors ši funkcija yra absoliučiai nenaudinga ir iš tikrųjų jos čia net nereikia.

Letiki GT101 informuoja apie gautus skambučius bei pranešimus ir juos galima perskaityti. Tai ar Letiki apyrankė verta tų 12 eurų? Taip, tikrai logiška kaina.

Apyrankė matuoja širdies pulsą, skaičiuoja nueitus žingsnius, atstumą, sudegintas kalorijas – tai ko jums dar reikia?

Na taip, nėra galimybės valdyti muziką. Tokiu atveju sumokame dvigubai daugiau ir turime Mi Band 4 apyrankę. Tačiau daugelis žmonių tokius įrenginius dėvi tam, kad pasižiūrėtų kiek padarė žingsnių bei sudegino kalorijų ir Letiki GT101 užtikrina visas bazines funkcijas.“

13. Labai populiari Xiaomi barzdaskutė

10.87€ | 46 % nuolaida | 4.8 balai iš 5 (2566 vertinimai)

Šią savaitę „Xiaomi Enchen BlackStone 3D Electric Shaver“ siūloma už neįtikėtinai gerą kainą, tad nekeista, jog yra ypatingai populiari barzdaskutė Aliexpress parduotuvėje. Pirkėjai teigia, kad ši barzdaskutė gerai įveikia ir trijų dienų barzdą, o skutant visiškai nepeša. 

Kaina

Tikrinta 2020 01 28

  • Aliexpress10.87€
  • 46 % nuolaida
  • nemokamas pristatymas į Lietuvą

„Xiaomi Enchen BlackStone 3D Electric Shaver“ palaiko sausą skutimą, du skutimo greičius, o trys skutimo galvutės juda nepriklausomai viena nuo kitos ir taip maksimaliai prisitaiko prie veido kontūrų.

Taip pat barzdaskutė turi apsaugą nuo baterijos perkrovos, plaukelių pešimo ir papildomai yra peiliukas, skirtas žandenų bei ūsų formavimui. Išties šauni barzdaskutė.

Tai yra kompaktiška „Xiaomi“ barzdaskutė: 155 x 53 mm išmatavimų ir sveria 139 gramus. 5W galios ir maksimalus garso lygis siekia 67 dB.

Barzdaskutė pagaminta iš plieno bei plastiko elementų, kurie užtikrina patogesnį barzdaskutės laikymą rankoje ir padeda išvengti netikėtų išslydimų iš rankų.

„Xiaomi Enchen BlackStone 3D Electric Shaver“ puikiai tinka ilgose kelionėse, kadangi 600 mAh baterijos užteks net dvejiems mėnesiams.

Per C-tipo USB jungtį tereikės įkrauti barzdaskutės bateriją - tai užtruks apie valandą laiko - ir šį darbą galima bus pamiršti visiems 2 mėnesiams. Išties išvaizdi, kokybiškai pagaminta, funkcionali ir nebrangi „Xiaomi“ barzdaskutė, kurią dar ir lengva bei patogu išvalyti.

14. Mažiausia kaina oro kokybės matuokliui „D9-B/D9-D/D9-H“

48.58€ | 50 % nuolaida | 4.9 balai iš 5 (46 vertinimai)

Verta pradėti nuo to, kad šį oro kokybės matuoklį „D9-B/D9-D/D9-H“ rekomendavo technologijos.lt skaitytojas specialiai Kinijos turgelio rubrikai. 

Tokio matuoklio Lietuvoje nerasite nei su žiburiu: fantastiškai gera kaina, matuoja kietąsias daleles, lakiuosius organinius junginius, formaldehidų koncentraciją, kambario temperatūrą, drėgnumą ir net CO2 lygį

Tokio matuoklio Lietuvoje nerasite nei su žiburiu: fantastiškai gera kaina, matuoja kietąsias daleles, lakiuosius organinius junginius, formaldehidų koncentraciją, kambario temperatūrą, drėgnumą ir net CO2 lygį.

Kaina

Tikrinta 2020 01 28

  • Aliexpress – nuo 48.58€
  • 50 % nuolaida
  • siuntimas į Lietuvą už 0.93€

Iškart verta pastebėti, kad atsižvelgiant į matuojamų parametrų gausą, tai yra išskirtinis produktas ir dabar ypatingai pigus.

Štai, pavyzdžiui Lietuvoje matuoklis, kuris matuoja tik PM2.5 daleles bei oro temperatūrą ir drėgmę kainuoja net 165 €.

Tuo tarpu „D9-B/D9-D/D9-H“ matuokliai matuoja kur kas daugiau parametrų ir kainuoja 3 kartus pigiau.

Čia atkreipkite dėmesį, kad galima rinktis iš trijų oro kokybės matuoklių:

„D9-B“ - matuoja PM2.5/PM1.0/PM10 kietąsias daleles, TVOC (lakiuosius organinius junginius), kambario temperatūrą ir drėgnumą;

„D9-D“ - matuoja PM2.5/PM1.0/PM10 kietąsias daleles, TVOC (lakiuosius organinius junginius), kambario temperatūrą bei drėgnumą ir HCHO (formaldehidų koncentraciją);

„D9-H“ - matuoja PM2.5/PM1.0/PM10 kietąsias daleles, TVOC (lakiuosius organinius junginius), kambario temperatūrą bei drėgnumą, HCHO (formaldehidų koncentraciją) ir CO2 lygį.

O kodėl toks prietaisas apskritai yra reikalingas?

Kietosios dalelės

Reikėtų pradėti nuo to, kad kietųjų dalelių aplinkoje atsiranda ir dėl natūralių priežasčių, tačiau ypatingai miestų aplinkoje ir atėjus šildymo sezonui - daug šių kenksmingų dalelių paleidžia pramonė, transportas ir kt.

Jei PM10 (iki 10 mikronų skersmens) daleles sulaiko žmogaus gerklė bei nosis ir didesnės žalos jos nepadaro, tai PM2.5 ar juolab PM1.0 dalelės yra smulkesnės ir jau sugeba patekti į žmogaus organizmą. 

Patekusios į plaučius ir kraujotakos sistemą, jos gali skatinti astmą, alergiją, infarktą ar net priešlaikinę mirtį. Ilgalaikis buvimas užterštoje aplinkoje - kai PM2.5 viršija 25 mikrogramus, o nuo 2020-ųjų norma bus 20 mikrogramai - didina plaučių vėžio rizika. 

Lakieji organiniai junginiai

Tai yra viena didžiausių grėsmių, būnant patalpose. Jie išsiskiria iš sienų apdailos, baldų, audinių. Remiantis tyrimais, apie 40 % vidaus oro taršos lakiųjų organinių junginių sukelia statybinės medžiagos.

O kur dar kuras šildymui, apšvietimui, maistui gaminti; įvairių cheminių medžiagų naudojimas; oro gaivikliai ir iš lauko atkeliaujanti tarša.

Viršijus lakiųjų organinių junginių ribines vertes - bendrai dar priimtina norma yra iki 1mg/m3 - gali atsirasti įvairių sveikatos sutrikimų:

  • akių, nosies ir gerklės dirginimas;
  • galvos skausmas, koordinacijos sumažėjimas, pykinimas;
  • žala kepenims, inkstams ir centrinei nervų sistemai;
  • rizika susirgti įvairių formų vėžiu.
  • įvairiausios alergijos, galvos skausmai.

Formaldehidai

Jie yra vieni iš dažniausiai aplinkoje pasitaikančių lakiųjų organinių junginių grupės teršalų, kuriems ilgesnį laiką viršijus normą - Lietuvoje ji yra yra 0,1 mg/m3, tarptautinės normos kiek didesnės - gali prasidėti jau paminėti labai rimti sveikatos sutrikimai.

Ką daryti, jei matuoklis parodytų didesnę normą? Reikėtų labai rimtai pagalvoti apie tuos daiktus, kuriuos turite namuose - mažinti plastikinių daiktų kiekį, keisti juos į medinius ar metalinius, o galiausiai, gali tekti pakeisti ir apdailos medžiagas. Tai sąnaudos, bet jei alternatyva alergijos ir vėžys, jau geriau į sveikatą painvestuoti iš anksto. 

CO2 koncentracija parodo, kada jau laikas pravėdinti kambarius, nes jau trūksta deguonies ir greitai pradės skaudėti galvą. 

Tad akivaizdu, jog reikia vengti aplinkų, kuriose yra padidėjusi šių teršalų koncentracija. O kaip žinoti kokia ji yra?

Štai būtent tam ir yra skirti oro kokybės matuokliai, kaip „D9-B/D9-D/D9-H“.

„D9-B/D9-D/D9-H“ matuokliai yra ypatingi ne tik dėl to, kad išmatuoja pagrindinių oro teršalų koncentracijas, bet ir, kad yra maitinami 600 mAh talpos įkraunama baterija.

Vos vienas mygtuko paspaudimas ir jau žinosime ar saugu, tiesiogine to žodžio prasme, būti konkrečioje vietoje. 

Visi išmatuoti duomenys labai kompatiškai parodomi spalvotame 3,5 colių įstrižainės ekrane - su reguliuojamu ryškumu - ir, kad būtų lengviau orientuotis kokio lygio yra tarša, ekrane matomos tarptautinės, rekomenduojamos teršalų koncentracijos.

Kas yra ypač šaunu, kad šie oro kokybės matuokliai automatiškai išsaugo išmatuotus rezultatus. Galima nurodyti matavimų intervalą: nuo 10 min iki 18 val. Taip galėsime stebėti aplinkos taršos rezultatų pokyčius.

Yra galimybė nurodyti, kad ekranas automatiškai išsijungtų: po 10 sekundžių arba 6 minučių. Taip papildomai taupoma baterijos energija.

„D9-B/D9-D/D9-H“ oro kokybės matuokliai yra tokių išmatavimų: 8,4 x 11,8 x 6 cm ir sveria vos 219 gramus. Labai išvaizdūs, kompaktiški, patogūs nešiotis su savimi ir svarbiausia - itin funkcionalūs ir naudingi prietaisai.

Atsižvelgiant į matuojamų parametrų gausą ir kainą - Lietuvoje tiesiog neįmanoma rasti tokio prietaiso.

15. Iš Lenkijos sandėlio šiuo metu perkamiausia išorinė baterija „70mai Jump Starter“

45.99€ | 50 % nuolaida, iš Lenkijos sandėlio | 4.9 balai iš 5 (610 vertinimai)

Fantastiškai populiari išorinė baterija ir tuo pačiu automobilio užvedimui skirtas prietaisas - „70mai Jump Starter“. Toks daikčiukas labai pravers atėjus šaltajam metų sezonui ir kai ryte reikės užvesti automobilį, „70mai Jump Starter“ bus būtent tas pagalbininkas.

Įspūdingas testas, kaip užvesti automobilį, jei jo akumuliatorius visiškai išsikrovęs ir rodo vos 6V: štai ką gali „Xiaomi“ išorinė baterija („70mai Jump Starter“ apžvalga, testavimas, Video, Išpardavimas iš Lenkijos sandėlio)

Kaina

Tikrinta 2019 12 28

  • Aliexpress - 45.99€
  • Iš Lenkijos sandėlio
  • Siunčia už 3.88€

Jis turi 11 100 mAh (41,07Wh) talpos bateriją ir didžiausia srovė pasiekia 600A. Jis tinka daugeliui transporto priemonių - 12V, bet netinka 24V.

Tuo pačiu „70mai Jump Starter“ turi žibintuvėlį, ant korpuso LED indikatorius, kurie informuos apie baterijos energijos likutį, ir tuo pačiu su juo galėsime įkrauti kitus įrenginius: išmaniuosius telefonus, planšetes ir kt.

Nurodoma, kad „70mai Jump Starter“ baterijos energijos užteks automobilį užvesti iki 40 kartų, kol ją vėl reikės įkrauti.

„70mai Jump Starter“ įkrovimas užtrunka 5,5 val bei palaiko įvairias apsaugos priemones: nuo perkrovos, temperatūros, trumpo jungimo ir kt.

Džiugu ir tai, kad pakuotėje jau yra visos reikiamos priemonės ir nieko papildomai pirkti nereikės.




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(4)
(-3)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: