Savaitės įdomiausių apžvalgų panorama: pirmieji naujojo laikrodžio „Haylou LS01“ bandymai ir išvados, labai geros iš Lenkijos sandėlio belaidės „Tronsmart“ ausinės ir kuo ypatingas „Roborock S5 Max“ robotas (10 apžvalgų suvestinė, Video)  ()

Šios savaitės įdomiausios apžvalgos:

- „Haylou LS01“ išmanusis laikrodis - „tai nėra Mi Band 4 alternatyva, bet kai kuriems jis patiks“;

- „Haylou LS01“ išmanusis – „jis patiks tiems, kurie nori pigaus ir praktiško fizinės veiklos asistento“;

- „Tronsmart Spunky Beat“ belaidės ausinės su aptX palaikymu. Masiškai perkamos ir apžvalgininkas pateikia testų rezultatus – „reikšmingų trūkumų šios ausinės tiesiog neturi“;

- „Tronsmart Element T6 MAX“ belaidė kolonėlė su net 60W galia ir išskirtine išvaizda. Pateikiamas praktinis garso kokybės palyginimas su gerokai brangesne „Sony SRS-XB41“ – „tai yra jūsų biudžetui draugiška ir su galingu garsu kolonėlė“;

- „Convoy M3“ žibintuvėlis. Labai išsami apžvalga, su testų rezultatais ir palyginamas su „Convoy L21A“ modeliu –„sėkmingas, galingas žibintuvėlis“;

- „Utorch HJ001“ nuo saulės įkraunami LED prožektoriai su judesio davikliais. Apžvalgininkas juos naudoja jau dvejus metus ir jie iškentėjo dvi žiemas – „man šie prožektoriai labai patinka ir jie tarnaus dar bent 3-4 metus, kaip minimum“;

- „Xiaomi T08“ bekontaktis termometras. Apžvalgininkas stipriai karščiuoja ir išbando šį įrenginį bei jo rezultatus palygina su pirometro matavimais – „jis rodo didesnę temperatūrą, nei yra iš tikrųjų“;

- Labai gerai vertinamas ir patyrusio apžvalgininko giriamas trintuvas „XIAOMI MIJIA 17PIN“. Jis turi 3 trintuvus ir juos palygina tarpusavyje – „Xiaomi VIOMI atrodo visai neblogas pasirinkimas, bet aš renkuosi Mijia 17Pin“;

- „Alfawise LS-P Mini“ lazerinis atstumo matuoklis. Apžvalga informatyvi ir su praktiniais testavimų rezultatais – „nors mano turimas Gocomma E50 įrenginys ir yra funkcionalesnis, tačiau dabar aš naudosiuosi Alfawise LS-P Mini“;

- „Roborock S5 Max“ robotas dulkių siurblys. Apžvalgininkas jau dvejus metus naudoja „Roborock S50“ ir dabar išbando jo naują ir dar geresnę versiją– „jei namuose daugiausiai turite kietą dangą, tai S5 Max yra praktiškai tobulas robotas dulkių siurblys“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėvima išmanioji elektronika

Šią savaitę dėmesio susilaukė „Haylou LS01“ išmanusis laikrodis ir štai ką apie šį super pigų įrenginį sako apžvalgininkai.

Išbandytas naujasis „Haylou LS01“ laikrodis – „tai nėra Mi Band 4 alternatyva“

„Haylou LS01“

„Mi Band 4“ tarptautinė versija

  • Gearbest - 23€ su kuponu GBBAND4MI
  • AliExpress - 26€

Ganėtinai išsami ir konkreti apžvalga. Jos autorius pradeda nuo išpakavimo ir detaliai nukeliauja iki laikrodžio naudojimosi, funkcijų ir veikimo aptarimo.

„Trūkumai: širdies ritmo matavimas yra, bet jis nėra tikslus – labai stipriai pasikliauti rodomais rezultatais nerekomenduoju; Bluetooth veikimas irgi keistas – nutolus nuo telefono, ryšys dingsta, o vėl laikrodį padėjus ant stalo šalia telefono, po kurio laiko vienas kitą randa.

Pliusai: nuotolinis muzikos valdymas veikia puikiai; užtenka pakelti ranką ar pasukti riešą ir laikrodžio ekranas aktyvuojasi; ekranas ryškus; baterija atlaiko 10-12 dienų.

Tai ar verta pirkti Haylou LS01? Sunku patarti. Jei ieškote kažko geresnio už Casio F91W ar minimalios (funkcijomis) Apple Watch kopijos, tada galima pirkti.

Bet jei ieškote alternatyvos Xiaomi Mi Band 4, tada mažai tikėtina, kad Haylou LS01 jums tiks. Su Mi Band 4 bent jau galima drąsiai plaukioti baseine.“

„Haylou LS01“ išmanusis – „jis patiks tiems, kurie nori pigaus ir praktiško fizinės veiklos asistento“

Dar viena „Haylou LS01“ apžvalga, kuri pradedama nuo išpakavimo ir jos turinio aptarimo.

Toliau detaliai aptariama laikrodžio išvaizda, dėvėjimo patogumas, techninės specifikacijos, valdymas, palaikomos funkcijos, širdies ritmo matavimas, programėlės apžvelgimas ir ką galima su ja nuveikti bei kokią informaciją matyti.

„Kas man nepatiko? Pirmiausiai, aš jokiai būdais jo nevadinčiau išmaniuoju laikrodžiu. Atsižvelgiant į palaikomas funkcijas, tai čia maksimum fizinės veiklos asistentas.

Nėra always on display, nerodo orų prognozės, nėra galimybės keisti žadintuvo nustatymų pačiame laikrodyje (galima tik išjungti, bet nenurodysite laiko), tik 5 ekrano atvaizdavimo pasirinkimai, meluojantis širdies ritmo matuoklis, nėra navigacijos. Iš kitos pusės, laikrodžiai už tokią kainą tokių funkcijų ir nepalaiko.

Man patinka, kad Haylou LS01 turi ryškų ekraną, atitinka IP68 reitingą, geras baterijos tarnavimo laikas. Haylou LS01 patiks vaikams ir tiems, kurie nori pigaus ir praktiško fizinės veiklos asistento.“

Garso įranga

Šią savaitę dėmesio sulaukė ir garso įrangą gaminanti „Tronsmart“ kompanija.

Apžvalgininkai išbandė masiškai perkamas „Tronsmart Spunky Beat“ belaides ausines su aptX palaikymu ir naujausią net 60W galios „Tronsmart Element T6 MAX“ garso kolonėlę.

„Tronsmart Spunky Beat“ belaidės ausinės su aptX palaikymu – „reikšmingų trūkumų šios ausinės tiesiog neturi“

  • Aliexpress - 21,48 €, 72 % nuolaida, iš Lenkijos sandėlio.

„Tronsmart Spunky Beat“ belaidės ausinės yra super populiarios Aliexpress parduotuvėje: 20 700 užsakymų, beveik 9 300 atsiliepimų ir itin aukštas 4,8 reitingas.

Tad ir apžvalgininkas nusprendė išbandyti šias belaides ausines. Pateikiami testavimo rezultatai: kokia garso kokybė, kaip ilgai laiko baterijos, dėvėjimo patogumas, pagaminimo kokybė ir kiti aspektai.

„Tronsmart sukūrė tikrai puikias belaides ausines, kurios tarp vartotojų tapo labai populiarios. Daugybė užsakymų ir teigiamų atsiliepimų Aliexpress parduotuvėje bei išsiplėtusios diskusijos 4PDA tinklalapyje.

Šių ausinių sėkmę nulėmė ir tokie privalumai, kaip: ganėtinai žema kaina, aukštos kokybės įkrovimo dėkliukas, C-tipo įkrovimo jungtis, kompaktiškos ir patogios dėvėti ausinės, ganėtinai gera garso kokybė ir, žinoma, aptX palaikymas.

Taip pat yra labai gerai, kad pačiame dėkliuke yra integruotas įkrovimo laidas, tad jo nereikia nešiotis atskirai.

Reikšmingų trūkumų šios ausinės tiesiog neturi. Nebent tik paminėčiau tą faktą, kad kairioji ausinė kažkodėl išsikrauna greičiau nei dešinioji ir bendrai norėtųsi, kad ausinės vienu įkrovimu darbuotųsi ilgiau. O taip – labai geras pasirinkimas.“

„Tronsmart Element T6 MAX“ belaidė kolonėlė – „jūsų biudžetui draugiška ir su galingu garsu“

„Ar naujoji Tronsmart Element T6 MAX belaidė kolonėlė gali nugalėti kur kas brangesnę Sony SRS-XB41? Išsiaiškinkime“, - teigia apžvalgininkas ir pradeda savo įdomią apžvalgą nuo išpakavimo.

Aptariamas pakuotės turinys, kolonėlės išvaizda, pagaminimo kokybė, valdymas, kaip suporuoti su telefonu, techninės specifikacijos ir kt.

Taip pat ypač šauniai atrodo 60W, kas tokiai nedidukei kolonėlei yra super rodiklis. USB-C jungtis, 12 000 mAh baterija, 20 val. grojimas, IPX5 standartas (atspari vandens purslams) ir kt. Pateikiami testavimų rezultatai.

„Abi kolonėlės – Tronsmart Element T6 MAX ir Sony SRS-XB41 – yra labai šaunios, garso kokybė labai gerai. Visgi, pastebėjau, kad Tronsmart kolonėlė užtikrina švaresnį ir daugiau žemų tonų turintį garsą. Be to, Tronsmart garsiakalbiai yra išdėstyti 360 laipsnių kampu, tad šią kolonėlę galima pastatyti bet kurioje kambario vietoje, kai tuo tarpu Sony kolonėlė yra tradicinės išvaizdos ir, kad garsas sklistų link jūsų, ją teks pastatyti šalia sienos.

Taip, Sony turi keletą privalumų: LED šviesos, USB jungtį, tad galima muziką leisti tiesiai iš atmintuko, ir IP67 standartas. Bet už visą tai teks sumokėti 60 dolerių daugiau, nei kainuoja Tronsmart Element T6 MAX. Koks gi galutinis verdiktas?

Jei ieškote kolonėlės, kuri išgyventų didelį kiekį vandens, turėtų LED šviesas ir užtikrintų vidutinės kokybės garsą, tada Sony SRS-XB41 gali būti geru variantu. Ji kainuoja apie 150 eurų.

O jei ieškote jūsų biudžetui draugiškesnės ir su galingu garsu kolonėlės, tada įsigiję Tronsmart Element T6 MAX ja tikrai džiaugsitės. Ji užtikrina puikų garsą ir jos kaina tik 90 eurų. Puikus variantas.“

Švietimo įranga

Šią savaitę turime ir porą įdomių apžvalgų, kuriose išbandomi ir tarpusavyje palyginami „Convoy“ kompanijos žibintuvėliai bei nuo saulės įkraunami LED prožektoriai su judesio davikliais.

„Convoy M3“ žibintuvėlis – „sėkmingas, galingas žibintuvėlis“

„Convoy M3“ žibintuvėlis:

„Convoy L21A“ žibintuvėlis:

Labai šauni ir išsami apžvalga. Jos autorius aptaria naująjį „Convoy M3“ žibintuvėlį ir jį palygina su anksčiau įsigytu „Convoy L21A“.

Išpakavimas, pagaminimo kokybė, žibintuvėlio išardymas, aptariami jo palaikomi režimai, valdymas, yra pateikiamos nuotraukos ir vaizdo įrašas, kaip šviečia, esant skirtingam režimui.

„Kaip jau galėjote suprasti, aš šiuos du modelius lyginu dėl to, kad jie kainuoja praktiškai tiek pat. Tačiau Convoy M3 skiriasi nuo Convoy L21A.

M3 modelis man pasirodė esantis kompaktiškesnis ir tvirtesnis – be to, jis gali veikti ir su 26650 baterija, o tai reiškia papildomą pusvalandį ar net valandą veikimo.

Taip pat M3 žibintuvėlis yra mažesnis, patogesnis įjungimo mygtukas ir geriau subalansuoti švietimo režimai.

Iš minusų, tai M3 žibintuvėlis nepalaiko baterijos įkrovimo. Jo čia reiktų dar labiau nei L21A modelyje – jame taip pat nepalaikomas baterijų įkrovimas – kadangi M3 yra universalesnis ir jį galima naudoti, kaip ir to pačio dviračio žibintą.

Gerai, kad M3 palaiko 26650 baterijas, už ką gamintojui esu dėkingas. Jei M3 irgi palaikytų 18650/21700 baterijas, kaip ir L21A modelis, jis atrodytų kiek keistai ir jie tarpusavyje konkuruotų.

Dabar Convoy M3 yra sėkmingas, galingas žibintuvėlis. Žinoma, tokio daikto reikia ne kiekvienam, bet tie, kurie nori Convoy žibintuvėlio su CREE XHP70.2 spinduoliu ir paprastu bei nenuobodžiu valdymu, tada Convoy M3 yra labai geras pasirinkimas.“

„Utorch HJ001“ nuo saulės įkraunami LED prožektoriai su judesio davikliais – „man šie prožektoriai labai patinka ir jie tarnaus dar bent 3-4 metus, kaip minimum“

Apžvalga įdomi tuo, kad jos autorius šiuos daiktus jau turi dvejus metus – jie iškentėjo dvi žiemas ir vis dar veikia.

Taip pat yra pateikiami realūs testavimai lauke, nakties metu, kai aklina tamsa.

Palaiko 3 režimus ir iš vaizdo įrašo matyti, kad į judesį reaguoja puikiai. Švietimo ryškumas taip pat yra visai geras.

„Bičiuliai, aš galiu drąsiai rekomenduoti šiuos LED prožektorius. Jie tikrai labai gerai šviečia.

Štai, nakties metas, stoviu po vienu iš šių prožektorių ir švietimo ryškumo užtenka tiek, kad net galėčiau surasti ant žemės gulinčias monetas. Ryškumo užtektų ir stovint už 6 metrų nuo prožektoriaus – mane tikrai matytumėte.

Taip pat jie jau atlaikė dvi žiemas ir manau, kad tai yra akivaizdus jų kokybės įrodymas.

Svarbiausia, tai šiuos prožektorius pritvirtinti taip, kad saulė juos apšviestų kuo ilgiau ir taip įkrautų baterijas. Žinoma reikia ir laikas nuo laiko nuvalyti nešvarumus nuo saulės modulių.

Man šie prožektoriai labai patinka ir jie tarnaus dar bent 3-4 metus, kaip minimum. Aš jų dar užsisakysiu, kol yra įsigyti.“

Sveikatos ir namų įranga

Šįkart turime bekontakčio temperatūros matuoklio, lazerinio atstumo matuoklio, trintuvų, roboto dulkių siurblio apžvalgas.

„Xiaomi T08“ bekontaktis termometras – „jis rodo didesnę temperatūrą, nei yra iš tikrųjų“

Gera ir išsami apžvalga. Jos autorius pradeda išpakavimu, pagaminimo kokybės aptarimu. Valdymo ypatumais ir ką jis sugeba.

Tada iškart keliaujama prie testavimo ir „Xiaomi“ termometras palyginamas su pirometru.

Apžvalgininkas serga ir turi pakilusią temperatūrą, tad įdomu kaip gi termometrai veikia tokiomis aplinkybėmis. Deja, pasirodo, kad „Xiaomi“ nėra itin geras variantas.

„Testai parodė, kad Xiaomi T08 bekontaktis termometras pervertina mano kūno temperatūrą. Kelis kartus iš eilės atlikau matavimus ir jis vis tiek rodė per didelę temperatūrą. Kai mano kūno temperatūra iš tikrųjų siekė 38,4 laipsnius, Xiaomi termometras rodė 39,3.

Vertinant bendrai, Xiaomi termometras labai tiksliai matuoja sveiko, nekarščiuojančio žmogaus temperatūrą. Tačiau kai žmogus karščiuoja, tada Xiaomi T08 rodo didesnę temperatūrą, nei yra iš tikrųjų.“

Labai gerai vertinamas ir patyrusio apžvalgininko giriamas trintuvas „XIAOMI MIJIA 17PIN“ – „Xiaomi VIOMI atrodo visai neblogas pasirinkimas, bet aš renkuosi Mijia 17Pin“

Virš 900 užsakymų, 400 atsiliepimų ir aukštas 4,8 balų įvertinimas. Šis „XIAOMI MIJIA 17PIN“ trintuvas patinka tiek pirkėjams, tiek ir įvairių trintuvų turinčiam apžvalgininkui.

Apžvalgininkas jau turi ir taip įsigijęs du trintuvus, tad juos tarpusavyje šiek tiek palygina ir atlieka praktinį testavimą su vaisiais.

„Naujasis mano pirkinys, Xiaomi VIOMI trintuvas, atrodo įdomus daiktas ir už tokią kainą visai neblogas pasirinkimas.

Visgi, vertinant tarp visų mano turimų trijų trintuvų, aš rinkčiausi Mijia 17Pin. Jis man labai patinka net ir atsižvelgiant į vieną jo minusą – stiklinį indelį. Jei jį sudaužysite, bus problemų.

Neblogas ir šis VIOMI variantas, bet man labiau patinka Mijia 17Pin: jis geriau ir greičiau sutrina daržoves bei vaisius ir uogas.

Panašu, kad jo peiliukai geresni ir apsisukimų skaičius yra didesnis Mijia 17Pin trintuve: 24 000 prieš 14 500.“

„Alfawise LS-P Mini“ lazerinis atstumo matuoklis – „nors mano turimas Gocomma E50 įrenginys ir yra funkcionalesnis, tačiau dabar aš naudosiuosi Alfawise LS-P Mini“

„Alfawise LS – P Mini“ lazerinis atstumo matuoklis (40 metrų versija):

„Gocomma E50“ lazerinis atstumo matuoklis (50 metrų versija - galima rinktis ir 40 metrų):​​

„Šiandien išbandysime super kompaktišką, lengvą ir tiksliai matuojantį lazerinį atstumo matuoklį. Tai yra Alfawise kompanijos modelis, kuris gali matuoti iki 40 metrų atstumu.“

Apžvalga yra išami ir labai informatyvi. Kaip teisingai naudotis šiuo įrenginiu, atliekami „Alfawise LS – P Mini“ testavimai ir patikrinama, kaip tiksliai jis matuoja, bei paaiškinama kodėl neverta pirkti lazerinio atstumo matuoklio, matuojančio toliau nei 40 metrų.

„Kalbant apie gamintojo deklaruojamus 40 metrų, tai čia viskas teisingai. Alfawise LS – P Mini tikrai gali matuoti iki 40 metrų.

Ir iš savo asmeninės patirties galiu pasakyti, kad pirkti lazerinį atstumo matuoklį, kuris gali matuoti toliau nei 40 metrų, neverta. Dėl saulės šviesos jūs to neišnaudosite, o ir patį lazerio tašką vargiai įžiūrėsite iš didesnio atstumo. 40 metrų yra daugiau nei pakankamai ir tai tokį atstumą pasieksite tik tamsoje.

Nors mano turimas Gocomma E50 įrenginys ir yra funkcionalesnis, tačiau dabar aš naudosiuosi Alfawise LS-P Mini lazeriniu atstumo matuokliu. Labai kompaktiškas, patogus laikyti rankoje ir paprastas naudotis. O svarbiausia – itin tiksliai atlieka matavimus.

Visą dieną aš šį atstumo matuoklį naudojau ir vakare įkrovos indikatorius sumažėjo tik viena padala, tad įkrautos baterijos užteks ilgam.

Vertinant bendrai, Alfawise LS-P Mini kompaktiškas, lengvas ir paprastas.

Minusai? Tokį nediduką atstumo matuoklį galima darbo metu pamesti. Visgi, gamintojas apie tai pagalvojo ir prie Alfawise LS-P Mini korpuso pritvirtino kokybišką dirželį.“

„Roborock S5 Max“ robotas dulkių siurblys – „jei namuose daugiausiai turite kietą dangą, tai S5 Max yra praktiškai tobulas robotas dulkių siurblys“

„Roborock S5 Max“:

  • Gearbest - 455 €, 16 % nuolaida.
  • Aliexpress - 460,65 €, 20 % nuolaida, iš Čekijos sandėlio.

„Roborock S50“:​

  • Gearbest - 333,06 €, 42 % nuolaida.
  • Aliexpress - 330,99 €, 26 % nuolaida, iš Čekijos sandėlio.

„Jau dveji metai, kaip aš naudojuosi Roborock S50 robotu dulkių siurbliu ir galiu atvirai pasakyti, kad tai labai geras įrenginys. Jis po kambarį juda sistemingai, o ne padrikai, kaip tą daro daugelis kitų rinkoje esančių robotų dulkių siurblių. Taip pat palaikomas WiFi, valdymas su programėle ir kitos šaunios funkcijos. Visgi, mane nuvylė šio roboto palaikomos grindų plovimo galimybės ir aš jomis praktiškai nesinaudoju.

Tad štai ir turime naujausią Roborock S5 Max, kurį jau spėjau išbandyti ir galiu iškart pasakyti, kad jis tikrai geriau plauna grindis bei turi daugybę kitų patobulinimų ir naujų galimybių.“

Labai išsami, informatyvi ir įdomi apžvalga, kurios autorius aptaria naująjį „Roborock S5 Max“ - išvaizda, atnaujinimai, programėlė, naujos galimybės, praktinis testavimas -  ir jį palygina su „Roborock S50“.

„Apibendrinkime. Roborock S5 Max dulkių siurblys yra labai panašus į senesnįjį S50 modelį, bet man labai patinka S5 Max palaikomos papildomos funkcijos ir jo privalumai.

Tad S5 Max galime nurodyti skirtingas valymo teritorijas su skirtingu siurbimo galingumu ir nurodyti kur nenorime, kad jis atliktų plovimą ir į tas vietas nevažiuotų.

Pavyzdžiui, mano vaikai kažkur kambaryje žaidžia su lego kaladėlėmis ir programėlėje nurodau, kad S5 Max į tą vietą nevažiuotų ir jis mano komandų klauso.

Žinoma, pirmiausiai robotas turi būti nusipiešęs jūsų kambario teritorijos žemėlapį, tad pirmą kartą jis turės apvažiuoti visą teritoriją ir tada jau galėsite rinktis no-gone teritorijas. Tokių no-gone galimybių senesnis S50 nepalaiko.

Plovimo galimybės S5 Max yra ženkliai geresnės, nors jei praėjusią naktį ant virtuvės grindų busite išpylę kavos ir ji pridžiuvo, pirmu kartu robotas jos 100 proc. ir neišvalys. Tad gali tekti grindis išplauti antrą kartą bei padidinti siurbimo galią, kurią galima automatiškai nustatyti norimai teritorijai programėlėje. Tai ypač praverčia kiliminės dangos atveju.

Vienas dalykas, kuris man nepatinka naujajame S5 Max, tai pradingęs konkrečios vietos valymo mygtukas.

Nežinau kodėl taip buvo padaryta, bet S50 turimas toks mygtukas yra labai patogus dalykas. Tarkime ant grindų ką nors netyčia išpylėme, paspaudžiame S50 mygtuką ir jis išvalo konkrečią vietą.

Su S5 Max tenka keliauti į telefone esančią programėlę ir ten paspausti tą konkrečios vietos valymo mygtuką. Šioks toks nepatogumas.

S5 Max 20 ml sumažėjo atliekų dėžutės talpa, ko iš esmės net nepastebėsite. Jei turite naminių gyvūnėlių, šias atliekų dėžutes turėsite ištuštinti kone kasdien.

Naujasis S5 Max turi atnaujintą šoninį šepetėlį ir apie būtinybę pakeisti jį bei kitas roboto dalis būsite informuoti programėlėje.

Navigacija yra puiki, palaikomi programiniai atnaujinimai ir, kaip ir visi rinkoje esantys robotai dulkių siurbliai, S5 Max gali užstrigti ant kokio nors žaislo ar besimėtančių laidų. Jei pasigaus ant žemės gulintį telefono laidą, S5 Max jį surys ir nustojęs darbuotis jums į programėlę atsiųs žinute, kad „Ei, aš užstrigau“.

Bendrai, S5 Max yra geras S50 atnaujinimas. Jei namuose daugiausiai turite kietą dangą, pas mane daugiausiai yra plytelės, tai S5 Max yra praktiškai tobulas robotas dulkių siurblys.

O jei namuose yra daugiau kiliminės dangos, tada jums puikiai tiks ir S50 modelis.“




 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(3)
(4)

Komentarai ()